Blog

Lichter leven en tips wat je wel kunt doen tijdens de lockdown

De lockdown heeft ons allemaal getroffen. We worden geraakt door de maatregelen en de impact ervan is gigantisch. In dit artikel wil ik tips met je delen wat je wel kunt doen tijdens deze lockdown. Om lichter en liefdevoller te leven om het dagelijkse vol te houden. Ik gun je alle warmte en kracht zodat je deze periode vol mag houden. Ik ben niet op de hoogte van jouw persoonlijke situatie, maar ik hoop met heel mijn hart dat onderstaande tips je kunnen inspireren om verder te komen dan waar je nu staat. Let goed op jezelf en probeer elke dag iets te doen waar je energie van krijgt door te focussen op wat er wel mogelijk is. Heel veel liefde en licht voor jou.

De dagen worden langer en lichter, door welke lichtpuntjes word je omringd? Wat mag en kan er wel? Door je te focussen op wat er wel kan in plaats in te zoomen op de beperkingen, ontdek je de ruimte die er is. Pak de rust en ruimte die je nodig hebt om op te laden, om te herstellen en te ontspannen. De aanpassingen en maatregelen kunnen overweldigend voelen, net als het groeiende gemis van dierbaren door afstand. Gun jezelf de tijd die jij nodig hebt. Sluit je even af van de media en durf te voelen. Waar heb je behoefte aan? Wat heb je nodig? Wat is goed voor jou? Ontdek wat je voelt en pas jouw inzichten toe. Wees lief voor jezelf om het dagelijkse lichter te maken, want we zitten er middenin en je mag trots zijn op wat je elke dag toch voor elkaar krijgt.

Wat heb je nodig? Waar krijg je energie van? Door in beweging te komen en te blijven, gezond te eten, ritme en structuur aan te houden en voldoende te rusten kom je in balans. Vergeet niet te lachen, omdat het voor een ontlading mag zorgen. Beleef de seizoenen door naar buiten te gaan en laat perfectie los. Je bent goed genoeg, durf te vertrouwen op jouw kracht en intuïtie. Zet jouw zintuigen open en ontdek wat je allemaal wél voor elkaar hebt gekregen ondanks de lockdown. De ene dag gaat het makkelijker dan de andere dag, maar je doet het wel. Hoe indrukwekkend is dat?! En mocht het even niet gaan, wees dan niet bang om om hulp te vragen. Deze kwetsbaarheid maakt je krachtiger dan ooit.

De impact van deze lockdown is gigantisch. Alles voelt anders, alles is anders. Gelukkig kunnen we nog wel wandelen en luisteren naar de fluitende vogeltjes, een nieuwe hobby ontdekken, gezelschapsspelletjes uit de kast trekken of nieuwe recepten leren koken. We kunnen een nieuwe taal leren, interessante reisbestemmingen ontdekken, samen eten, een film kijken en lezen. We kunnen elkaar bellen, boodschappen doen voor kwetsbare personen, de kledingkast organiseren en het huis opruimen. Het is mogelijk om een nieuwe ochtend- en avondroutine te creëren, te puzzelen, het huis opnieuw in te richten en jezelf beter te leren kennen. Maak een reis naar binnen en ontdek welke richting goed is voor jou. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Neem de tijd om te voelen en grow slow! Perfectie mag je laten varen op een stroom van tranen, want die mogen er ook zijn. Laat de emoties toe en lucht je hart. Voel dat je elke dag een beetje lichter mag worden en dat je wordt omringd door liefde en licht.

 Wat kun je vandaag doen om liever voor jezelf te zijn? Gun jezelf licht en liefde, je bent goed genoeg.

Veel liefs, Dagmar

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.