Blog

Interview met Norbert Kleijn – Founder van Culture of Sleep, de slaapschool voor iedereen

Norbert culture of sleep interview beter slapen

Voor mij is het niet vanzelfsprekend om goed te slapen. De afgelopen maanden sliep ik namelijk gemiddeld tussen de 2 en de 5 uur per nacht en begin dit jaar besloot ik dat het echt anders moet. Maar waar moet je beginnen? Slaap is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Daar kan Norbert Kleijn, founder van Culture of Sleep, ons alles over vertellen. Norbert heeft de slaapschool opgericht die slaapkennis toegankelijk maakt voor iedereen. Ik volg momenteel bij hem de cursus ‘Beter Slapen’, omdat ik verlang naar het verbeteren van mijn slaap. En met succes! Want we zijn halverwege de cursus en ik merk nu al een indrukwekkend verschil.

Je kunt hem wakker maken voor een goed ontbijt, in zijn vrije tijd is hij in de natuur te vinden en als hij een klas les zou mogen geven, dan zou hij anderen willen leren dat je een groot deel van het verbeteren van je slaap zelf in de hand hebt. Als slaapexpert coacht Norbert iedereen die wil werken aan zijn/haar slaapproblemen met veel bevlogenheid en passie. Elke maandagavond zit ik klaar voor de slaapcursus om van Norbert te leren hoe ik mijn slaap kan verbeteren. Inmiddels zijn we halverwege de cursus en is mijn slaap – hou je vast – verdubbeld! De tips en inzichten die Norbert deelt, komen dan ook echt binnen. Na het analyseren van mijn slaappatroon, ging ik aan de slag met de verbeteringen waardoor ik nu al de vruchten kan plukken. Ik ben benieuwd waar ik aan het einde van de cursus zal staan en hoop natuurlijk dat dit effect duurzaam is. Ik voel mij nu al een ander mens!

1 op de 3 Nederlanders heeft last van slaapproblemen

“Goede slaap is een van de fundamenten van een gezond en gelukkig leven. Toch heeft 1 op de 3 mensen in Nederland last van slaapproblemen”, vertelt Norbert. “Veel mensen hebben te weinig kennis over slaap en zij weten niet goed hoe ze hun slaap kunnen verbeteren. Met onze slaapschool willen we slaapkennis toegankelijk maken voor iedereen, zodat we iedereen kunnen helpen om beter te slapen. We vertalen wetenschappelijke inzichten naar laagdrempelige oplossingen waar je direct mee aan de slag kan.”

Norbert beter slapen cursus interview

Norbert overwon zijn eigen slaapproblemen

Norbert heeft een aangeboren slaapafwijking, met slaapproblemen die een paar jaar geleden tijdens een burn-out opeens veel heftiger werden. Toen de burn-outklachten naar de achtergrond verdwenen, was de slapeloosheid nog steeds zo’n groot probleem dat hij niet in staat was om te werken, te sporten en een sociaal leven te beleven. Hij vertrouwde zichzelf ook niet toe om auto te rijden, want op zo weinig slaap voelde dat niet verantwoord. De neuroloog adviseerde Norbert om pillen te slikken, zelf zag hij dit als een tijdelijke noodoplossing om meer rust en ruimte te creëren. Hoewel het de intentie van de neuroloog was dat hij de pillen levenslang zou slikken, dacht Norbert daar anders over. Hij verdiepte zich in slaap en ontdekte cognitieve gedragstherapie voor insomnia. Norbert experimenteerde, deed zijn eigen onderzoek en merkte op dat hij in staat was om zonder pillen beter te slapen. Hij functioneerde beter en creëerde een oplossing voor zijn eigen slaapproblemen. Hij heeft jaren gedaan om te komen waar hij nu staat, maar met succes. Nu inspireert hij met zijn verhaal, ervaringen en wetenschappelijke inzichten iedereen om beter te slapen. 

Cognitieve gedragstherapie inzetten bij slaapproblemen

“Ontzettend veel Nederlanders slapen onvoldoende en de oorzaken lopen sterk uiteen”, aldus Norbert. “Van lichte slapers tot aan een zwangerschap, depressie, long-covid, stress en de overgang. Ook wordt er veel gepiekerd en de verstoorde werk- en privébalans draagt ook niet bij aan het slaapgedrag. Gelukkig kunnen we de meeste slaapproblemen tackelen met cognitieve gedragstherapie en we bundelen daarnaast onze kennis en kunde op het gebied van mindfulness en ademhaling in de slaapschool. Met Culture of Sleep creëren we een cultuur waarin we slaap serieus nemen. Je kunt gezonder willen eten, meer willen bewegen, meer energie omarmen; maar alles begint bij slaap. Vervolgens kun je bouwen aan vitaliteitsoplossingen. Dankzij Culture of Sleep kan ik ook met werkgevers aan de slag om hun werknemers tools te bieden hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Door goed te slapen kun je stappen zetten om gezonder te worden. Dit betekent een lager ziekteverzuim, meer productiviteit, focus en verbeterde concentratie; iedereen wint daarbij.”

De introvert vriendelijke werkomgeving

Norbert over de slaapcursus voor particulieren: “Ook coach ik particulieren om binnen 6 weken beter te slapen. Met de slaaptraining krijg je dat voor elkaar. Je analyseert stap voor stap je eigen nachtrust en leert hoe je de kwaliteit van je slaap verbetert.” Naast het toegankelijk maken van kennis over slaap, heeft Culture of Sleep Norbert ook zijn droomwerkplek gebracht. Als introvert heeft hij specifieke wensen qua werkplek en werkwijze. Hij wil bijvoorbeeld zo min mogelijk vergaderen en altijd vanuit huis werken. Norbert heeft daardoor zijn ideale introvert vriendelijke werkomgeving gerealiseerd voor zijn team met een grote missie: goede slaap voor iedereen.

Dank je wel Norbert voor het interview en wat ben ik je nu al dankbaar dat ik de cursus ‘Beter Slapen´ mag volgen. Dat ik halverwege de cursus al de positieve invloeden ervan mag ervaren had ik niet verwacht! Mocht je ook slaapproblemen hebben of je slaap willen verbeteren, neem dan vooral een kijkje op Cultureofsleep.nl of laat je inspireren door de mooie content die er wordt gedeeld op Instagram @Cultureofsleep.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.