Blog

Gun jezelf gezonde keuzes, je mag er zijn en bent goed genoeg

balans gezonde keuzes dagmar valerie

Positief denken, gezond eten, voldoende rust pakken en blijven bewegen. Het is belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Om je weerstand te verbeteren waar dat mogelijk is. Om lekker naar buiten te gaan, sociale activiteiten te ondernemen, te genieten van het nu en op te laden. De tijd staat niet stil en de wereld al helemaal niet. Ik heb lang gewacht én wacht nog steeds om te kunnen horen en lezen wanneer we daar nou eens over geïnformeerd worden. Want hoe zorg je voor een goede gezondheid? Hoe hou je ondanks de maatregelen en belemmeringen vol op een manier die goed is voor jou? Hoe blijf je energiek, in goede conditie en fit? Hoe kun je goed slapen en gezonder eten? En minstens zo belangrijk voor je gezondheid: hoe blijf je positief ondanks alles wat er speelt? Leven vanuit stress en angst is ongezond. Daarom kies ik ervoor om te leven vanuit liefde en licht. We hebben niet alles in de hand, maar we kunnen wel elke dag keuzes maken die goed zijn voor onszelf. Gun jezelf gezonde keuzes, je mag er zijn en bent goed genoeg.

Want wat is goed voor jou? Durf te voelen. Wat heb jij nodig? Waar word je blij van? Waar krijg je energie van? Waar ga je van stralen? Het zijn korte vragen met zoveel impact! Als jij je leven ondanks alles wat er speelt, kunt inrichten op een manier die goed is voor jou, dan ben je fantastisch bezig en heb je daar de rest van je leven plezier van. Ik leef niet het perfecte leven; ik eet niet elke dag gezond, ik slaap weinig uurtjes, ik zou meer kunnen bewegen… Maar laten we ons vooral focussen op wat er wél kan en lukt. Want we worden omringd door termen als ‘belemmeringen’ en ‘vrijheidsbeperkingen’, maar dat betekent niet dat je in beperkingen hoeft te denken. Denk liever in mogelijkheden, want er kan juist zoveel. Grijp deze kans aan om bewust te worden van de gezonde keuzes die je elke dag mag maken.

Je mag er zijn. Je mag doen wat goed is voor jou, want je bént goed genoeg. Je hoeft niets te bewijzen en verantwoording af te leggen. Doe wat goed voelt voor jouw welzijn zodat je energiek voor de dag mag komen en je jouw dromen kunt najagen. Geniet van de activiteiten die op je pad komen, daag jezelf uit om verder te komen dan waar je nu staat en pluk de momenten. Maak mooie herinneringen met elkaar, blijf jezelf ontwikkelen, geniet van de mogelijkheid om jezelf te voeden in plaats van te vullen en beleef de groei die je jezelf gunt.

Positief in het leven staan, betekent overigens niet dat je altijd opgewekt en positief bent. Daar wil nog weleens verwarring over ontstaan. Het betekent dat je ongeacht de omstandigheden blijft zoeken naar lichtpuntjes waardoor we worden omringd. Dat je glas vaker halfvol is dan halfleeg. Op dit moment ben ik dankbaar voor mijn gezonde kinderen, het mooie rapport van Lucas, een gevulde koelkast, een opgeruimd huis, de warme maaltijd van net, inspirerende mensen om mij heen die mij verrijken met hun inzichten en de mogelijkheid om zoveel opdrachten kleur te mogen geven voor mijn werk. Ik kan de lijst langer maken, maar dan daalt tegelijkertijd ook het besef in dat er eigenlijk zoveel is om dankbaar voor te zijn. Frisse lucht, drinkwater uit de kraan, een dekbed waar je ’s avonds onder kunt slapen en de mogelijkheid om naar school te kunnen voor de kids… En tegelijkertijd mag je weten dat er ook voor mij zoveel is wat ik liever anders zou willen zien, waar ik verdrietig om ben (al 1,5 jaar mijn grootouders niet kunnen zien bijvoorbeeld) en wat mij pijn doet. En die gevoelens mogen er ook zijn, want ze horen erbij. Ik ben geen robot, ik ben mens! En als mens mag ik voelen, de verschillende emoties en gedachten mogen er zijn en het is de kunst van het (be)leven om al deze momenten te koesteren. Om de tijd niet door je vingers te laten glippen. Elke dag kunnen we zelf kiezen wat we ervan maken, inclusief de goede en slechte momenten die ons pad doorkruisen. Je mag trots zijn dat je bent gekomen op het punt waar je nu staat.

Gun jezelf gezonde keuzes, zodat je mag aansterken, opladen en ontspannen. Vertrouw op jouw kracht. Je bent het waard om gezonde keuzes te maken die goed zijn voor jou. Creëer positieve impact voor jezelf en elkaar, samen maken we van de wereld weer een liefdevolle en lichtere plek. Adem rustig en adem rustig uit. Neem jouw tijd. Wat gun jij jezelf?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.