Blog

Extra lief zijn voor mijzelf in februari

De maand van de (zelf)liefde is in volle gang en daar sta ik dankbaar bij stil. Niet omdat het moet of omdat het wordt opgelegd vanuit de maatschappij, want daar zijn andere belangen aan verbonden. Vanuit de wens om liever en zachter voor mijzelf te zijn, voel ik het verlangen om betere en gezondere keuzes te maken. Gezonde gewoontes beginnen bij het maken van bewuste keuzes die mij verrijken en precies daarmee ben ik aan de slag gegaan. Mijn streven? Het deze maand vol te houden, omdat ik het mijzelf gun.

Tussen 10 uur en 22 uur – Drastische keuzes vragen om drastische maatregelen. Dat klinkt lekker gewichtig, maar eigenlijk verlicht deze tool juist. Het is mijn wens om de dag niet meteen te beginnen met mijn telefoon en ook niet langer daarmee te eindigen. Ik heb steeds vaker en langer de neiging om te blijven scrollen en het brengt mij niet waar ik graag wil zijn. De dopamine stroom vindt mijn brein heerlijk, maar ik zoek deze maand de weerstand op om de telefoon als verleider minder snel erbij te pakken in de ochtend en avond. Zo kan ik rustiger en bewuster opstaan en de dag beter eindigen. Tot nu toe werkt ‘deze maatregel’ top en kan ik het iedereen aanraden. Ik ben gaan nadenken op welke manier mijn telefoon met Sim Only abonnement mij weer kan verrijken, bijvoorbeeld doordat ik regelmatig de Meditation Moments app erbij kan pakken. Ook om de financiën voor privé en mijn bedrijf te regelen, pak ik mijn telefoon erbij. En natuurlijk voor de foto’s en communicatie van de school en opvang, maar ook gezellige appjes met dierbaren. Door de hoeveelheid apps te reduceren en bewuster na te denken hoe mijn telefoon weer vóór mij kan werken, kom ik verder. Wie altijd maar bereikbaar is, wordt uiteindelijk onbereikbaar… Dit stadium voorkomen we graag door nu gezonde keuzes te maken. Op welke manier maakt jouw telefoon je leven mooier en beter?

Ontladen dankzij een spijkermat – Ik ben nog volop aan het experimenteren, maar… ik kocht recent een spijkermat. En daar ben ik ongelooflijk enthousiast over. Ik stond onder hoogspanning door uiteenlopende gebeurtenissen en voelde amper ruimte om dieper adem te halen. Mijn borstkast zat gevoelsmatig helemaal vast en ik besloot te investeren in een spijkermat nadat ik lovende berichten las van Mariëlle van The Green Guide. Misschien is dit nu al de beste aankoop van 2023? Grappig dat ik – juist met mijn achtergrond als ervaringsdeskundige met chronische pijn – nu pijn bewust opzoek én het mij helpt. De ontlading wanneer ik erop ga liggen is bijna niet in woorden te omschrijven. De eerste 20 seconden moet je er eventjes doorheen, maar daarna moet ik opletten dat ik er niet op in slaap val! Alle spanning glijdt uit mijn lichaam en ik voel direct meer ruimte. Echt een verademing om deze diepe ontspanning te mogen ervaren. Vaker mijzelf deze tijd gunnen om te ontspannen staat bovenaan.

Meer bewegen – Mijn nieuwe wandelschoenen aan en gaan! Lekker bewegen in de buitenlucht doet wonderen. Je geniet van zonnestralen, frisse lucht en een andere omgeving, maar je werkt ook aan je conditie en komt tot rust in de natuur. Je stimuleert de doorbloeding en je wordt sterker met elke stap. Ik hou van de natuur en ben hier dan ook graag te vinden. Een mooie wandeling verrijkt!

Lezen – Ik word heel erg blij van lezen. Mooie boeken en tijdschriften maken mij dan ook erg gelukkig (ontdek in mijn boekenkast de favorieten). Ik hoop deze maand nieuwe pareltjes uit te mogen lezen, waarvan ik er twee zelfs herlees. Meer dan 15 jaar geleden (!) las ik Mijn hond Money en De geheime tuin. Twee boeken die tot op de dag van vandaag heel veel indruk op mij hebben gemaakt en zelfs invloed hebben op hoe ik nu in het leven sta. Ik heb nooit de tijd genomen om boeken te herlezen, maar ik ben erg nieuwsgierig geworden hoe ik de boeken nu ervaar na al die jaren. Ik zit in een andere levensfase en heb veel levenservaring opgedaan, zullen deze boeken na al die tijd nog steeds zoveel indruk maken? Lekker lezen met een kopje thee en dwalen door de bladzijdes. Alleen al dit vooruitzicht maakt mij gelukkig!

Meer in de tuin aarden, het bos in met de kids, genieten van leesvoer, beweging en ontspanning. Dan kom je amper meer toe aan schermtijd zou je denken! Ik hoop dat je ook deze maand mag genieten van wat goed voelt voor jou en je jezelf kunt verrijken met mooie ervaringen. Je bent het altijd waard om voluit te leven. Het beste moment om te leven is nu. Let’s grow!

Veel liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.