Blog

De verbinding met jezelf herstellen

verbinding met jezelf dagmar valerie

We leven in een tijd waarin je in een hokje wordt gestopt zodra je een bepaalde gedachte deelt. Oordelen is makkelijk, maar je verrijkt er niemand mee. Jezelf niet en anderen hebben ook niets aan een oordeel. Sterker nog; deze negatieve energie verlaagt. Het is een hectische tijd waarin de focus ligt op angst in plaats van vertrouwen, terwijl leven vanuit vertrouwen je juist verder brengt. Vertrouwen in jezelf en elkaar zorgt voor groei. Je komt verder dan waar je nu mag staan. Daarom hoop ik dat je de verbinding met jezelf kunt herstellen en je vanuit deze verbinding (weer) leert te vertrouwen op jouw kracht. Je mag er zijn en bent goed genoeg. Deze verbinding is goud waard. Herstel deze verbinding en geniet van onuitputtelijke energie, vernieuwde kracht, een goed gezondheid, nieuwe inzichten, liefde en licht.

Ik leefde veel op de automatische piloot. Deels om jarenlang vol te kunnen houden (noem het de overlevingsmodus) met chronische pijn, Fibromyalgie. Om vol te houden, sluipt het erin om je af te sluiten van de pijnsignalen die het lichaam je stuurt. Daarmee sloot ik mijzelf onbewust ook meer en meer af voor andere signalen (naast pijn), waardoor de verbinding met mijzelf verslechterde. Dankzij inspirerende sessies bij een geweldige haptonoom (met woorden doe ik haar oneindige wijsheid, liefde en warmte echt te kort), leerde ik om opnieuw met mijzelf in verbinding te komen. Om mijzelf te herontdekken op de plek waar ik nu mag staan. Ik leerde en durfde het aan om opnieuw te voelen en ontdekte hoe ik weer mocht luisteren naar mijn lichaam en naar mijn intuïtie. Nu ervaar ik geen strijd meer met mijn lichaam en versterkt het mijn ‘zijn’. Hoewel dit een lichamelijk proces was waar ik doorheen mocht gaan, had het ook impact op mijn hoog gevoelige kant. Ik durfde immers minder te voelen en ik kreeg zelfs op zielsniveau minder door. Ik ben dankbaar dat ik de verbinding met mijzelf mocht herstellen en ik elke dag meer in mijn kracht mag staan. Dat gun ik jou ook van harte toe.

Tekens zijn overal

Ik lees het prachtige boek ‘Tekens zijn overal’ en ik ben even gestopt, om de liefdevolle woorden vol licht nog beter tot mij door te laten dringen. Ze zijn zo mooi, puur en vol energie; het boek maakt veel indruk op mij en ik wil niet dat het eindigt. Het is lang geleden dat ik zo geraakt werd door een boek en ik mag er ook veel van leren. De auteur is een medium en deelt prachtige verhalen over boodschappen uit het universum. Over mijn spirituele kant als nieuwetijdskind heb ik niet eerder geschreven, het is een kant van mij die iedereen kent en ziet tot een bepaalde hoogte (iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik intuïtief en creatief ben. Ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en zelfbewustzijn, help anderen graag vooruit etc.). Ik zet de mooie eigenschappen ervan graag in op het moment dat het goed voelt, maar er is nog véél meer. Dus heb je de behoefte om een keer met mij te praten over trillingsfrequenties, heldervoelendheid en energieën dan ben je meer dan welkom. Zelf vind ik het niet ‘iets bijzonders’, omdat het altijd al een deel van mij is geweest en ik het net zo vanzelfsprekend vind als de zintuigen zien, ruiken, proeven, voelen en horen. Daarom nu terug naar waar het begon, hoe je de verbinding met jezelf kunt herstellen. Ik voel aan alles dat ik er weer mag zijn, dat ik weer in verbinding sta met mijzelf en het universum. En mijn tips deel ik dan ook graag met jou.

Hoe herstel je de verbinding met jezelf?

Durf te luisteren

Wat heb je nodig? Wat voel je echt? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Welke signalen stuurt het lichaam je door? En welke richting is goed voor jou? Durf te vertrouwen op jouw onderbuikgevoel en luister naar wat je lichamelijk en mentaal nodig hebt om verder te komen dan waar je nu staat. Vertrouw op jouw kracht en kies bewust voor gezonde gewoontes om jezelf te voeden in plaats van te vullen. Voed en verrijk jezelf met nieuwe inzichten, ervaringen, gezonde voeding, beweging, rust, ruimte, de natuur en uitdagingen door te luisteren naar wat jij nodig hebt.

Maak contact met de natuur

Hoewel we onderdeel zijn van de natuur, maken we steeds minder contact mét de natuur. Loop met blote voeten over het strand en voel de golven tegen je enkels. Of wandel door het bos en raak de bomen aan. Voel. Doe je schoenen uit en voel hoe je voeten de grond raken. Aarden. Zoek de natuur op en geniet van haar kracht. Ontdek haar energie, de Japanners hebben er zelfs een mooie term voor: Shinrin-yoku. Het betekent letterlijk bosbaden, waarbij je jezelf mag onderdompelen in de natuur. Bostherapie werkt om de verbinding met jezelf te herstellen. Wat is het eigenlijk gek dat we ‘de natuur moeten opzoeken’ en we er niet altijd langer door worden omringd. Dompel jezelf onder en voel dat je onderdeel bent van deze prachtige plek.

Stilte

Elke dag krijgen we ongelooflijk veel prikkels binnen. Via allerlei kanalen stroomt informatie binnen en neem je op wat van belang is. We staan non-stop ‘aan’ en wat is het fijn om even stil te zijn in een wereld die blijft versnellen. Even te genieten van de afwezigheid van geluiden en gedachtes; gewoon zijn in het hier en nu. Leg de focus op de ademhaling en keer naar binnen, al is het voor een paar minuutjes. Deze rust geeft ruimte.

Vertrouw

Op jouw kracht in elke vorm. Vertrouw op jouw lichaam, op jouw inzichten die je op het juiste moment mag doorkrijgen, op jouw gevoel en intuïtieve krachten, op jouw vermogen om het verschil te maken, op de liefde en het licht in jou waardoor je wordt omringd. Vertrouw op jouw positieve gedachten en dat er voor je wordt gezorgd. Let your faith be bigger than your fears! 

Gewoontes en patronen doorbreken

We zijn in staat om gewoontes en patronen te doorbreken. Aangeleerd gedrag kun je ook weer afleren, hoe diep deze gewoontes ook gaan. Ik zeg nooit dat het een makkelijk pad is om te bewandelen, sterker nog: het is confronterend en zwaar. Er is moed voor nodig om deze stappen te zetten, maar je krijgt er de onuitputtelijke energie voor terug om door te gaan en te komen waar je graag wil zijn. Je kunt bijvoorbeeld nu kiezen voor een gezonde levensstijl en direct keuzes maken die aansluiten bij jouw wensen. Laat je niet langer afleiden door allerlei commerciële belangen en partijen die je op andere gedachtes brengen en probeer verwachtingen en meningen los te laten, zodat je jouw potentieel benut. Je hebt het in je, leef met lef en maak van jouw dromen werkelijkheid. Kies bewust voor jouw droomleven door vandaag te starten met (be)leven en geniet van de verbinding met jezelf. De sleutel tot oneindig veel mogelijkheden.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.