Blog

5 tips voor een echte koukleum; zo overleef je de koudere dagen

Ben je onafscheidelijk van jouw kruik? Draag je graag laagjes, omdat je het zo snel koud krijgt? Zit je graag in de buurt van de verwarming of ben je fan van cozy en fluffy sokken? Het is de hoogste tijd dat ik mijn ervaring en tips als ultieme koukleum met je deel. Misschien haal je er zelf wel inspiratie uit om de koudere dagen te overleven. Ik ben helemaal klaar voor de winter en vertel je graag meer over mijn ervaringen en hoe ik de kou weet te trotseren. Lees je gezellig mee? Pak de thee er maar vast bij!

Een goede nachtrust zonder kou

Mijn nieuwste tip die ik graag aan dit lijstje wil toevoegen is het gebruiken van een elektrisch onderdeken. Dit voordeel heb ik zo onderschat en het deken heeft al mijn verwachtingen flink overtroffen. Nu ik zwanger ben mag ik alleen de eerste stand gebruiken (zodat de temperatuur onder mijn lichaamstemperatuur zal blijven), maar alleen al deze warmte voelen als je je bed in stapt is echt magisch. Waar ik voorheen worstelde hoe ik optimaal van mijn kruik gebruik kan maken ’s avonds, kan ik mij nu heerlijk omringen door de warmte van het onderdeken. Echt een verrijking! Ook in combinatie met mijn Fibromyalgie (chronische pijn) en de koudere dagen is dit echt fantastisch. Door de warmte kan ik mijn spieren beter ontspannen en val ik veel rustiger in slaap. Dankzij Fibromyalgie staat er dagelijks altijd veel spanning op mijn spieren en het is echt lekker om op te merken dat dit van mij af kan glijden. In de zomer heb ik overigens minder last van pijn en deze gespannen spieren, maar in de winter is het altijd wel even een struggle. Nu ik dit onderdeken gebruik, word ik ook echt uitgerust wakker; deze energie en rust komen zeker goed van pas straks met twee lieve jongens.

inventum eleketrisch onderdeken

Ik gebruik de Inventum HN197V, dit is een éénpersoons elektrisch onderdeken waardoor je elke avond in een warm bed kunt kruipen. De deken heeft 9 warmtestanden en is verdeeld in twee zones; een lichaamsgedeelte én een voetengedeelte. Van dit laatste deel werd Jord he-le-maal blij; eindelijk voelt hij ’s nachts geen ijsklompjes meer tegen zich aan maar krijg ik warme voetjes dankzij dit  fijne onderdeken. Je kunt per zone een warmtestand kiezen door middel van de verlichte schakelaar die bij het onderdeken wordt geleverd. Ik had niet verwacht hier zoveel plezier en ontspanning door te kunnen beleven, maar wie dit elektrische onderdeken heeft uitgevonden zou echt een award mogen ontvangen. Mocht ik toch nog een keer een boek schrijven dan zal ik de uitvinder zeker opnemen in het dankwoord.

inventum eleketrisch onderdeken

Warme accessoires binnen handbereik

De belangrijkste tip voor elke koukleum; draag laagjes. Zo kun je beter inspelen op elke situatie waardoor je ook de warmte beter vast kunt houden. Ik vind het heerlijk om tijdens koudere dagen warme vesten en truien te dragen; deze zijn stijlvol, maar hebben wel als focus om mijzelf warm te houden. Ook heb ik standaard een hemdje aan, daarmee lukt het je al om veel kou te vermijden. Daarnaast draag ik vaak een lekkere sjaal of heb ik deze standaard bij mij; zo kan ik deze ook op onverwachte momenten inzetten wanneer dat opeens nodig is. Ik heb een paar mooie sjaals die heerlijk warm zijn en die qua kleuren altijd goed aansluiten bij de kleding die ik kan dragen. Warme accessoires zijn een must voor elke koukleum! Een matchende kruik bij elke outfit heb ik overigens nog niet… Zou dat een gat in de markt zijn?

Warme drankjes tegen de kou

Frisdrank koelt het lichaam af. Kies daarom liever voor warme drankjes zoals thee zodat je van binnenuit kunt opwarmen. Je kunt ervoor kiezen om de verwarming flink open te draaien, maar milieuvriendelijker is het dragen van warmere kleding en het opwarmen door thee. Warm ook lekker meteen de handen op aan de mok en geniet van verse ingrediënten. Citroen of sinaasappel in de thee met munt en honing bijvoorbeeld. Liefde voor deze combinatie! Zit je in de auto of de trein, neem dan een thermosfles mee of koffiebeker in zodat je lekker warm kunt blijven.

Hé koukleum, kom in beweging!

Door beweging verbeter je jouw doorbloeding en conditie. Kies er bijvoorbeeld voor om een mooie wandeling te maken of doe goede oefeningen voor een betere houding gewoon in de woonkamer. Pak de trap in plaats van de lift en je voelt vanzelf dat de kou naar de achtergrond verdwijnt. Bovendien werk je ook nog eens aan een fitter lichaam waardoor je je energieker voelt. Ideaal!

Wegdromen bij zonnige oorden

Stel Dubai in als jouw nieuwe schermafbeelding en geniet van zonnige – weliswaar digitale- oorden! Wegdromen gaat in ieder geval een stuk relaxter als je geniet van jouw kruik, een lekker kopje thee, een cozy deken en warme sloffen. Een boekje erbij of ontspannen bij een mooie film, wat dacht je van een spelletjesavond? Een avondje vol gezelligheid en lachen werkt hartverwarmend!

Ik hoop dat je het leuk vond om over mijn tips te lezen als echte koukleum. Met jarenlange ervaring op de teller heb ik met veel plezier deze tips op een rij gezet. Op naar een hartverwarmende winter!

Welke tips pas jij toe tegen de kou? Ben jij een echte koukleum?

Warme groetjes en veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.