Blog

5 Leuke date night ideeën voor ouders

badkamer dagmar valerie badritueel

Geniet je van jonge kinderen? Dan is er altijd genoeg te doen en te beleven, waardoor de agenda flink gevuld kan zijn. Van huishoudelijke taken en werkzaamheden om kleur te geven tot activiteiten rondom de kids en dan komt het sociale leven ook om het hoekje kijken. Verschillende ballen om hoog te houden, maar daarom is het extra belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Door regelmatig leuke activiteiten te ondernemen met elkaar of hem/haar oprechte aandacht te geven, blijft de liefde groeien en bloeien. Deze 5 leuke date night ideeën zijn ideaal om toe te passen als je kids hebt.

Mooie herinneringen maken buiten de deur

Kun je een oppas regelen? Dan ligt de wereld aan je voeten (en zijn je kinderen in goede handen). Heerlijk om even met elkaar op pad te gaan en samen te genieten. Kies jullie favoriete plek uit waar jullie graag naartoe gaan of ontdek een nieuwe omgeving; van een mooie strandwandeling tot fietstochtje, huur een boot of ga lekker uiteten. Misschien maken jullie samen de dansvloer onveilig of gaan jullie op citytrip; maak er een onvergetelijke tijd van. Je hoeft even geen rekening te houden met de kids, maar mooie herinneringen maken met elkaar. Daar worden jullie gelukkig van en dan straal je dat ook uit naar je hele gezin. Geniet!

Thuisspa

Ben je wat meer aan huis gebonden, dan kun je ook genoeg leuks beleven met elkaar. Wat dachten jullie van een avondje pure ontspanning? Steek de kaarsjes aan, zet jullie favoriete muziek op en laat het bad vollopen. Of scrub elkaar lekker glad onder de douche, doe een gezichtsmaskertje op of zet de massageolie klaar. Gun elkaar deze ontspannende avond en laat de verplichtingen van je afglijden.

Extra moeite voor elkaar

De sleur wil je maar al te graag voor zijn, daarom is het fijn als je oprechte aandacht schenkt aan elkaar en ook moeite blijft doen. Met kids krijgen jullie allebei een andere rol, namelijk die van ouders met de bijbehorende verantwoordelijkheden. Maar je bent ook geliefden van elkaar en daarom is het ook heerlijk om samen te blijven genieten. Blijf elkaar verrassen en verwennen, ook door te ontdekken waar jullie seksuele behoeftes liggen. Die kunnen veranderen na het krijgen van kids, maar door te blijven communiceren is het juist een mooie ontdekkingsreis. Aandacht en moeite zit ook in het stukje zelfliefde, door jezelf te gunnen waar je van geniet. Moeite zit ook in jezelf verzorgen en te genieten van elkaar, zodat jullie seksleven geen ‘moetje’ wordt. Schaf een spannend speeltje aan (voor mannen kan een masturbator of sexpop voor ongekende hoogtepunten zorgen), draag een mooi lingeriesetje of verras elkaar op andere manieren. De mogelijkheden zijn er genoeg, maar jullie moeten wel willen. En juist het willen kun je stimuleren op verschillende manieren. Voor vrouwen kan dit bijvoorbeeld met een vibrator van het merk Satisfyer, maar je kunt haar ook verrassen met een mooi lingeriesetje. Je kunt het discreet laten bezorgen, zodat het echt een verrassing blijft.

Genieten van jullie favoriete maaltijd

Liefde gaat door de maag, daarom is het koken of bestellen van een heerlijke maaltijd ook het ideale ingrediënt voor een ontspannen date night. Kook jullie favoriete gerecht, dek de tafel mooi en steek de kaarsjes aan. Op de achtergrond mogen jullie lievelingsliedjes niet ontbreken. En heb je een tuin? Dan kun je als toetje een vuurtje maken in de tuinkachel en met marshmallows ontspannen in het licht van de maan. Gezellige gespreken, samen lachen, genieten onder de sterren; romantisch!

Samen

Spelletjes doen, een film kijken, mooie gesprekken voeren, sporten, een online cursus volgen, een meubel opknappen, een serie kijken; wat je samen ook doet, het gaat om de aandacht, liefde en tijd die je met elkaar bewust doorbrengt. Tot rust komen bij elkaar en samen verbinden. En daar juist tijdens én na ´de tropenjaren´ ruimte voor maken.

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.