Blog

3 indrukwekkende documentaires op Netflix

De afgelopen maand keek ik drie documentaires op Netflix die veel indruk op mij hebben gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden tv kijk, maar ik ben toe aan ontspanning. Ik pakte meestal een boek of dook de tuin in om te ontspannen. Vanwege de hoeveelheid regen was ik wat meer binnen te vinden en daar herontdekte ik Netflix. Het is eigenlijk hartstikke lekker om even te relaxen op de bank en ondertussen meer te leren en te ontdekken over bepaalde thema’s. Ik vertel je meer over de drie documentaires die ik keek én waarom deze mij zo raakten. Lees je mee?

The Social Dilemma

Deze mix van documentaire en drama onderzoekt de gevaarlijke impact van sociale netwerken, met technische experts die over hun eigen creaties zelf aan de bel trekken. Waarom deze documentaire mij zo raakt? Omdat ik voor mijn werk veel met social media bezig ben, maar we (bijna) allemaal veel online actief zijn. Door ex-medewerkers van de grootste social media platforms worden uitspraken gedaan die je bewuster maken van je online gedrag, het verdienmodel achter de platforms en de impact op je offline gedrag. En juist die impact is verbazingwekkend. En niet bepaald op een positieve manier. Ik dacht er het een en ander vanaf te weten, maar deze documentaire heeft verrassende kanten getoond waar ik erg van onder de indruk ben. Het gaat echt ver als dit allemaal klopt. De documentaire zit erg goed in elkaar, zet je aan het denken en maakt bewust. Een aanrader!

Kiss the ground

Wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet. Als tuinliefhebber kon ik niet wachten om deze documentaire op Netflix te bekijken. Gezien mijn liefde voor bloemen, planten en bomen wil ik graag het beste voor de natuur om te genieten van groei en het buitenleven. Ik wil de natuur versterken, zoals we zelf ook dagelijks door de natuur worden verrijkt. Sterker nog; we vormen een eenheid en moeten samenwerken om een mooie toekomst voor volgende generaties te kunnen creëren. Kiss the ground opende mijn ogen en het begon meteen te kriebelen om aan de slag te gaan. We kunnen zelf het verschil maken, maar ik hoop dat we het niet alleen hoeven te doen. We hebben elkaar daarin hard nodig om van de aarde een mooiere plek te maken.

Seaspiracy

Een filmmaker met een passie voor oceanen laat zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Verontrustende wereldwijde corruptie wordt blootgelegd. Confronterend is het om te ontdekken wat er allemaal plaats mag vinden gedurende processen waar je geen zicht op hebt, maar waar je wel de eindgebruiker van bent. Dankzij deze documentaire kreeg ik nog sterker de wens om beter te weten wat ik eet, waar het vandaan komt en welke weg de voeding heeft afgelegd. We hebben het recht niet om zoveel te verwoesten, we horen elkaar te versterken en te verrijken waar dat mogelijk is. Ik ben dankbaar dat ik deze heftige informatie mocht ontvangen, nu nog de opgedane kennis in de praktijk brengen. We hebben geen tijd meer te verliezen!

Mocht je nog inspirerende tips hebben, ik verheug mij op het ontdekken van interessante films en documentaires!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.