Blog

Welkom in april – Hoop, liefde en groei

Welkom in de nieuwe maand april. Een maand die nu al stiller voelt dan welke maand dan ook. Door het virus verloopt alles anders dan we ooit hadden gedacht mee te kunnen maken. We leven in tijden van een pandemie. Thuis is niet eerder zo’n belangrijke plek geworden en we koesteren de kleine gelukjes die op ons pad komen. Leven in goede gezondheid en verbondenheid is alles wat we wensen, al het andere is opeens niet meer relevant. De (verre) reizen zijn geschrapt, de uitjes van tafel geveegd, de sociale afspraken on hold gezet; het is een spannende en onzekere tijd. Niets is langer vanzelfsprekend, we voelen de kwetsbaarheid en zitten in quarantaine. Toch wil ik mij heel graag richten op hoop, liefde en groei. De lente is begonnen en je ziet overal groene knopjes. De natuur gaat door en elke ochtend breekt er een nieuwe dag aan om kleur te geven. Het virus heeft ongelooflijk veel impact op het dagelijkse, maar ik hoop met heel mijn hart dat je in goede gezondheid (van een afstandje) met en van dierbaren mag genieten. Dat de liefde mag overwinnen en we mogen groeien in de richting die goed is voor jezelf en elkaar.

Hoopvol. Zo wil ik graag blijven kijken naar de toekomst die voor ons ligt. Elke dag worden we opnieuw geconfronteerd met keiharde feiten; het virus kent nu al ongelooflijk veel slachtoffers en het is niet voorbij. De maatregelen vanuit de overheid veranderen snel om in te kunnen spelen op de veranderende situatie in de maatschappij. Hoeveel verdriet, pijn, angst en gevoelens van kwetsbaarheid het virus ook met zich mee heeft gebracht; hoop houdt ons op de been. We koesteren het nu, omdat het alles is wat we hebben. We weten niet wat de toekomst ons zal brengen, maar laten we hopen dat we hier snel uit mogen komen. Sterker dan we ooit voor mogelijk hielden. De quarantaine zorgt er tegelijkertijd voor dat we – weliswaar gedwongen – de tijd en ruimte krijgen om ons te focussen op datgene wat echt prioriteit heeft. Leven in goede gezondheid met en voor elkaar én jezelf. Voor jezelf zorgen is niet eerder zo belangrijk geweest, zodat we onze weerstand, conditie en mentale gesteldheid een boost kunnen geven. Self-care krijgt een nieuwe lading. Ook hebben we meer tijd om na te denken; wat wil ik echt? Wat maakt mij gelukkig, ook in deze omstandigheden waarin het dagelijkse is beperkt tot het minimum? Waar krijg ik energie van en waar sta ik voor op? Moeilijke vragen waar je niet snel een kant-en-klaar antwoord bij hoeft op te dreunen, maar waar je tijd voor mag nemen om deze ontdekkingsreis aan te gaan.

Een nieuwe maand ligt voor ons; de natuur viert de lente en maakt plaats voor nieuw leven. Leven vanuit liefde, groei en hoop krijgen de ruimte. Het wordt een andere maand dan anders, maar ik hoop met heel mijn hart dat je elke dag het goede kunt blijven zien. Dat je oplaadmomenten voor jezelf in kunt plannen en jezelf mag voeden in plaats van vullen. Let een beetje extra op jezelf en elkaar, zodat je veilig en in goede gezondheid deze bizarre tijd kunt doorstaan. Soms voelt het als overleven, als een emotionele rollercoaster of simpelweg *vul zelf een scheldwoord naar keuze in*. Die gevoelens mogen er ook zijn, want het ís moeilijk. Deze maand wórdt anders. Maar hoeveel het virus ook heeft weggenomen, we worden nog steeds omringd door groot en klein geluk. We kunnen nog steeds vogels horen fluiten; misschien zelfs harder dan ooit. We kunnen dansen door de woonkamer, de hele dag in pyjama spenderen, nieuwe recepten proberen, de natuur zien groeien en bloeien, vanuit meer waardering en verbondenheid (online) contact hebben met elkaar, goede gesprekken voeren, gezelschapsspellen (her)ontdekken, een nieuwe hobby uitproberen… En dit lijstje nog veel langer maken. April is aangebroken en ik hoop dat je vanuit liefde mag blijven groeien in deze tijd waarin niets vanzelfsprekend is.

Ik wens je vanuit de grond van mijn hart veel warmte, kracht, liefde, een goede gezondheid en geluk toe om ondanks alles er een onvergetelijke maand van te maken. Deze tijd komt niet meer terug, pak het moment en koester het nu.

Stay home. Stay safe. Save lives.

Heel veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.