Blog

Welkom in 2021, maak er een liefdevol en lichter jaar van!

Welkom in het nieuwe jaar. Ik hoop dat je een vliegende start mag maken tijdens deze eerste week van 2021. Het is alweer even geleden dat ik een nieuwe blogpost deelde en ik verheug mij op het creëren van content. In de tussentijd belandden we in de tweede lockdown, ben ik een jaartje ouder geworden, vierden we de feestdagen minimaal, is Lucas officieel begonnen aan school en kan Simon kruipen. Bizar hoeveel er is gebeurd in zo’n korte periode. We maken momenteel het beste van deze tweede lockdown. Het is intens om de verschillende rollen zo goed mogelijk te vervullen, maar tot nu toe gaat het eigenlijk wel. De ene dag is makkelijker vol te houden dan de andere dag, maar we focussen ons graag op wat wél kan. Bovendien zijn we samen en gezond; daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Ondertussen heb ik een reis naar binnen gemaakt, waardoor ik tot veel nieuwe inzichten ben gekomen. Ik vertel je er graag meer over. Dank je wel dat je er bent en dat je op mijn site bent om dit nieuwe artikel te lezen.

Ik wil je allereerst veel warmte, geluk, goede gezondheid en liefde toewensen voor in het nieuwe jaar. Dat het een jaar mag worden waarin je elke dag mag doen waar je energie van krijgt en waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En weet je nog niet precies waar je enthousiast van wordt? Dan wens ik je van harte toe dat je mag proberen, beleven en voelen wat goed is voor jou. Let goed op jezelf en elkaar. Maak er een liefdevol en lichter jaar van ☆

In de laatste weken van 2021 genoot ik van de cursus Unlimited Me door Charlotte van t Wout en ik ben elke dag bezig om de nieuwe inzichten een plekje te geven. Het is een leerzaam en inspirerend proces om te ontdekken wat goed is voor jou, om doelen te stellen die passen bij jouw (droom)leven en om naar binnen te keren. Het reflecteren op het afgelopen jaar heeft mij veel goeds gebracht, evenals de prachtige meditaties. Daarnaast maakte Charlotte ook een extra werkboek voor ondernemers, waardoor ik ook mijn businessdoelen voor 2021 concreet mocht maken. De vragen over wie ik wil zijn als ondernemer, zorgden ervoor dat ik helder voor ogen kreeg wat mijn wensen zijn en waar ik naartoe wil werken. Erg verrijkend om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en groei.

Cliché maar waar, ik had een enorme opruimbui voor de jaarwisseling om met een schone lei aan 2021 te beginnen. Met kids geniet je hier iets minder lang van… maar het zorgde er wel voor dat we met meer structuur en een opgeruimd hoofd konden starten met 2021. De thema’s die de afgelopen weken overheersten, zijn slow living, minimaliseren, de natuur, energie en gezondheid. Elke dag proberen we met de boys te focussen op wat wél kan en met aandacht, warmte en liefde te beleven. We maken elke dag een ommetje, verkennen de omgeving, koken samen, leren en ontdekken en doen waar we energie van krijgen. We spelen en lachen met de jongens, zodat we hopelijk alsnog met een glimlach terug kunnen kijken op hoe we deze lockdown hebben volgehouden ondanks alle omstandigheden. Dat het niet gemakkelijk is, zal ik niet ontkennen. We willen dat onze jongens het goed hebben, kwaliteit leveren op het werk, in verbinding staan met familie en vrienden, een schoon huis en natuurlijk gezond blijven… Het is veel. Daarom mag ik loslaten en meebewegen op de flow. Doen wat op dat moment mogelijk is. Ik leerde dat ik goed genoeg ben, dat om hulp vragen kwetsbaar maar krachtig is en dat we ongelooflijk sterk zijn.  We hebben het goed samen, we leven vanuit liefde en ik ben dankbaar.

Ik hoop met heel mijn hart dat het ook goed mag gaan met jou. Dat je je goed voelt ondanks alles wat er speelt. Dat je vol mag houden en je de energie mag blijven voelen om door te gaan, want wat mag je trots zijn op jezelf. Wees liever voor jezelf; het is een intense reis die we maken. Veel liefde en licht voor jou.

Welke inzichten heb je opgedaan het afgelopen jaar? Waar kijk je trots op terug? En wat hoop je in 2021 te bereiken? Maak van jouw dromen werkelijkheid! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.