Blog

Wat ik graag in maart wil leren

dagmar valerie selfie

Een nieuwe maand is aangebroken; welkom in maart! Ik heb zoveel zin in de komende weken en ik bruis van de energie. Het wordt lente (mijn lievelingsseizoen) en Simon wordt 1 jaar! Je ziet groene knopjes aan de bomen, de vogeltjes fluiten en we komen uit onze winterslaap. Het moestuinseizoen begint en de dagen worden langer. Ik heb er zin in! Ook kan ik niet wachten om te leren, mijzelf uit te dagen en te ontdekken. Heb jij al nagedacht hoe je jezelf de komende maand gaat verrijken? Wat wil je graag beleven? Of wil je misschien iets nieuws proberen wat je niet eerder hebt gedaan? Waar wacht je nog op?!

Fruitbomen planten

Ik zou begin maart een workshop fruitbomen enten volgen, maar deze kan helaas niet doorgaan. Wel gaat mijn fruitbomen bestelling door, want ik ontvang 11 fruitbomen (!) die ik op mijn volkstuin ga plaatsen. Het zijn 4 verschillende appelsoorten, 2 perenbomen, 2 pruimenbomen, 2 kersenbomen en een perzik. Fruitbomen planten vergt de nodige inspanning en kennis, je moet deze bijvoorbeeld voorzien van een steunpaal aan de juiste kant. Ik leer elke dag wat nieuws dankzij de volkstuin. Een feestje om de bomen straks te laten groeien en bloeien. Ongelooflijk dat we nog deze maand kunnen wandelen door onze mini boomgaard. Een droom die uitkomt!

How2talk2kids boek uitlezen

Ik lees momenteel het inspirerende boek How2talk2kids: effectief communiceren met kinderen. Positieve opvoeding staat in ons gezin centraal, dit boek geeft handvatten om met elkaar verder te komen op een manier die goed voelt voor onze kinderen en onszelf als ouders. Ik verheug mij op de lessen en inspiratie die dankzij dit boek mag ontvangen.

Illustraties op maat

Met veel liefde en plezier maak ik illustraties op maat en ik ben erg dankbaar dat mijn werk anderen positief mag verrassen. Aandacht, warmte en liefde stop ik in deze gepersonaliseerde illustraties en ik hoop de komende weken nieuw werk te maken waarmee ik anderen kan verblijden. Het is niet alleen leerzaam, maar ook ongelooflijk mooi om wensen van anderen tastbaar te kunnen maken.

De seizoenen beleven en natuur omarmen

Het lijkt mij geweldig om meer te leren over de verschillende seizoenen en haar natuurlijke elementen. Bijvoorbeeld door lokaal fruit en groente te eten van het seizoen en te ontdekken wat je met wild plukken allemaal kunt doen. Ook staat op mijn wishlist om eens zelf eucalyptus olie te maken. Dat moet haalbaar zijn, gezien we een struik in de achtertuin hebben en het een kwestie van proberen is (of zou ik te makkelijk denken?) . Ik wil meer leren over de kracht van de natuur, omdat we door zoveel rijkdom worden omringd terwijl we het vaak niet eens door hebben. Zo ontdekte ik bij het zaaien van goudsbloem dat deze bloemen een verzachtende werking op wonden hebben, omdat ze de zenuwen tot rust brengen. Hoe ongelooflijk mooi is dat? En wist je dat je cannabisolie online kunt kopen en het wordt ingezet tegen chronische pijn?  En dat lavendel ontsmettend, bacteriedodend én pijnstillend werkt? Om terug te komen op de Eucalyptus takjes; deze zijn ook ideaal om in de douche op te hangen, er komt een aromatische geur vrij zodra je gaat douchen. Meer doen met en dankzij de natuur lijkt mij een geweldige missie voor de komende periode.

Hoe ik van de moestuinplannen werkelijkheid kan maken

Van de tekeningen werkelijkheid maken, wat een feestje! De moestuinbakken maken, de fruitbomen planten, compostbakken neerzetten, vaste planten plaatsen en natuurlijk voorzaaien zodat het seizoen kan starten. Wat ik minder graag wil leren, maar wat wel handig is: een tuinhek monteren. Zo kwam ik er gisterenavond achter dat je niet alleen het hekwerk moet bestellen, maar je ook na moet denken hoe het precies in de grond komt te staan. Klinkt logisch, maar… de uitvoering is iets minder aantrekkelijk dan ik dacht. Er moeten extra palen besteld worden die de grond in kunnen en dat werd online toch een tikkeltje anders afgebeeld. No worries, want het wordt hoe dan ook een mooi geheel. Toch wil ik mij liever bezighouden met de tuin zelf, dan met de omheining. Gelukkig hoef ik het niet helemaal zelf te doen en springt mijn man bij om mee te denken. Heel handig en fijn!

Ik verheug mij op alle leerzame, mooie en gezellige momenten die in maart op ons pad mogen komen. Zoals je kunt lezen leer ik veel over de tuin en dat maakt mij ontzettend blij. Ongelooflijk dat deze maand ook ons kleinste vriendje al 1 jaar mag worden. We gaan een speciale maand tegemoet en ik heb er zin in. Ik ga eens nadenken over Simons eerste traktatie… Wat gun jij jezelf in deze nieuwe maand? Geniet van de frisse start, de lentedagen en de nieuwe energie.

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.