Blog

Wat hij zegt – Wat vrouwen eigenlijk bedoelen… Of toch niet?


Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy –  Yes! Ik breek weer eventjes in op Dagmar haar blog, echt een eer om een artikel voor jullie te mogen schrijven, omdat ik graag een lastig onderwerp met jullie wil bespreken. Althans, voor jongens en mannen is het toch een beetje ingewikkeld, maar jullie kunnen ons er vast bij helpen.  Vorige keer had ik het over de verrassingen toen Dagmar en ik samen gingen wonen en het bijzondere blog jargon. Vandaag wil ik het over iets heel anders hebben, namelijk wat vrouwen eigenlijk bedoelen als zij een bepaalde uitspraak doen…

Heel lang geleden, begrepen mannen het gedrag van vrouwen niet helemaal en andersom bleek het ook hier en daar een ingewikkeld proces te zijn. Enkele eeuwen later lijkt het soms nog een mysterie  op sommige momenten, het kan daarom ook nog even duren voordat wij mannen ooit doorkrijgen wat er in jullie omgaat maar vergeet niet dat we onwijs ons best doen! Wat zeggen vrouwen en wat bedoelen ze er nou eigenlijk mee? Neem het met een korreltje zout, maar misschien herkennen jullie er toch wel een beetje in… of valt het mee? Met onze relatie (inmiddels al meer dan vier jaar) zit het meer dan goed en het is geen seconde saai. Maar ik weet bijvoorbeeld gelijk hoe laat het is als Dagmar ‘Lieeef, ik heb een vraagje…’ zegt en haar puppy-eyes gaan twinkelen, dan mag ik aan de slag met een to-do list nietwaar? Er is meer. Veel meer, let’s go!

 Het maakt niet uit hoor!
Als je vriendin dit zegt, let dan heel goed op! Dit is een test en je keuze wordt zwaarder op de proef gesteld dan je in eerste instantie denkt. Eigenlijk heb je twee keuzes (blijkt uit inmiddels meer dan vier jaar ervaring). De eerste bestaat uit de langverwachte wedstrijd voetbal kijken waar al je vrienden en collega’s het de volgende dag over hebben. De tweede is de perfecte, liefhebbende en zorgzame vriend uithangen die klaar staat voor zijn prinsesje. Met als het even kan een dampende kop thee en de vraag of madame naar Harvey (SUITS, gelukkig is daar ook Rachel) wil kijken… Er is geen goed of fout, maar we weten als mannen donders goed welke keuze de voorkeur heeft… En niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd!

 Ik heb niks om aan te trekken
Zegt ze terwijl de helft van mijn kledingkast ook is volgehangen met haar kleding. Waarschijnlijk zeggen jullie dit omdat jullie overdonderd zijn door de hoeveelheid items. Ook Dagmar zei dit op een dag met een pruillip van hier tot aan Tokio, waarnaar we tegelijkertijd in een deuk lagen omdat er, om even een voorbeeld te geven, toch echt vijftig (!) blazers aan haar kledingrek hingen… Ladies, maak dan niet de fout om ons ook nog eens om advies te vragen. Ik wil niet terug naar de ‘het maakt niet uit hoor’ discussie, we bedoelen het oprecht goed!

 Ik wil gewoon een jongen die me aan het lachen kan maken
Wat jullie eigenlijk bedoelen: ‘Ik wil een knappe jongen die slim én zorgzaam is met een leuk karakter, hij moet financieel stabiel zijn, geen player zijn, sportief maar niet té, over vrolijke schoonouders beschikken en als hij me aan het lachen kan maken is dat prima’. Pfiew, ben ik door de test heen gekomen?

 Lief, hoorde je dat ook?
Geniet je eindelijk van je nachtrust, voel je je meisje midden in de nacht zachtjes porren op je rug en fluisteren ‘Lieehieef, hoorde je dat ook?’. Slaperig en nog half in dromenland loop je door de kamer om te checken wat haar wakker maakte. Je komt erachter dat de kraan niet goed was dichtgedraaid of dat de kat door de gang liep. Doodmoe loop je terug de slaapkamer in en ligt madame rustig weer te slapen. En ja, dat laatste randje van het bed is voor jou. Good night!

 Nog vijf minuutjes
Heel gek, die tijden zijn zo verschillend bij mannen en vrouwen… Vijf minuten kan ‘opeens’ alsof het niets is een half uur worden dames. Vooral wanneer het tijdens het opmaken of aankleden tussendoor wordt geroepen. En vijf minuten is de tijd die wij krijgen om een voetbalwedstrijd af te kijken voordat we aan het werk gezet worden. Same same, but different!

 Wooooow!
Dit is niet echt een woord of zin, maar meer een uitdrukking van Dagmar wanneer er een kat over de schutting loopt of de kleur van de nagellak mooier is dan gedacht of dat ze een zielig stukje fruit treft in de supermarkt of er een vliegtuig overvliegt of het croissantje lekker smaakt of het uitzicht even heel leuk is.En natuurlijk als er opeens een horde aan zonnebloemen uit het potje groeien.  Ik zou niet zonder haar enthousiasme willen, maar soms sta ik ook nog versteld van haar grappige en kleine geluksmomentjes waarop je haar onwijs ziet genieten. En ik ben verliefd op die uitdrukking!

Maar ik ga alleen even kijken
Deze uitdrukking wordt meestal ingezet wanneer je samen door de stad loopt. Oh en heel toevallig eindig je met het gewicht aan je armen waar je net voor had getraind in de sportschool! ‘Maar ik ga alleen even kijken’, wordt meestal gebruikt met de klemtoon op ‘even’, waardoor ik graag een verwijzing maak naar die ‘vijf minuten regel’. Heel gek dat onze horloges dan toch net weer iets anders lopen, oeps! En dan wordt het echt gewaardeerd als je vertelt dat je dit rokje of shirtje echt prachtig vindt, terwijl je jezelf afvraagt of ze daar niet al eerder enkele vergelijkbare exemplaren van had. Correctie: dat durf je amper te denken, want het antwoord hierop is natuurlijk dat er altijd een variantie op te vinden is. Goed blijven opletten! En een extra tip: onthoud waar dat jurkje uit die eerste winkel vandaan kwam, want de kans is zeer groot dat jullie erop terugkomen en het die gaat worden… Just saying!

Ik word omringd door powervrouwen en daar heb ik onwijs veel bewondering voor. Stiekem vind ik het juist ontzettend leuk dat niet alles zo voor de hand ligt, dat houdt ons immers scherp en het maakt de communicatie lekker afwisselend! En misschien ben ik de eerste man die het zo toegeeft, maar ik zou niet zonder Dagmar willen en kunnen. Ook geniet ik van de hints hier en daar en haar vrolijke uitdrukkingen. Die zijn goud waard!

Gebruik jij ook hints en herken jij je in sommige situaties? Of valt het mee?  Denkt je vriend er ook zo over?

Groetjes van Jordy

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.