Wat hij zegt – Wat vrouwen eigenlijk bedoelen… Of toch niet?
Crazy in love ❤️ #fun #happy #love #couple #happy #smile #crazy

Wat hij zegt – Wat vrouwen eigenlijk bedoelen… Of toch niet?


Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy –  Yes! Ik breek weer eventjes in op Dagmar haar blog, echt een eer om een artikel voor jullie te mogen schrijven, omdat ik graag een lastig onderwerp met jullie wil bespreken. Althans, voor jongens en mannen is het toch een beetje ingewikkeld, maar jullie kunnen ons er vast bij helpen.  Vorige keer had ik het over de verrassingen toen Dagmar en ik samen gingen wonen en het bijzondere blog jargon. Vandaag wil ik het over iets heel anders hebben, namelijk wat vrouwen eigenlijk bedoelen als zij een bepaalde uitspraak doen…

Heel lang geleden, begrepen mannen het gedrag van vrouwen niet helemaal en andersom bleek het ook hier en daar een ingewikkeld proces te zijn. Enkele eeuwen later lijkt het soms nog een mysterie  op sommige momenten, het kan daarom ook nog even duren voordat wij mannen ooit doorkrijgen wat er in jullie omgaat maar vergeet niet dat we onwijs ons best doen! Wat zeggen vrouwen en wat bedoelen ze er nou eigenlijk mee? Neem het met een korreltje zout, maar misschien herkennen jullie er toch wel een beetje in… of valt het mee? Met onze relatie (inmiddels al meer dan vier jaar) zit het meer dan goed en het is geen seconde saai. Maar ik weet bijvoorbeeld gelijk hoe laat het is als Dagmar ‘Lieeef, ik heb een vraagje…’ zegt en haar puppy-eyes gaan twinkelen, dan mag ik aan de slag met een to-do list nietwaar? Er is meer. Veel meer, let’s go!

 Het maakt niet uit hoor!
Als je vriendin dit zegt, let dan heel goed op! Dit is een test en je keuze wordt zwaarder op de proef gesteld dan je in eerste instantie denkt. Eigenlijk heb je twee keuzes (blijkt uit inmiddels meer dan vier jaar ervaring). De eerste bestaat uit de langverwachte wedstrijd voetbal kijken waar al je vrienden en collega’s het de volgende dag over hebben. De tweede is de perfecte, liefhebbende en zorgzame vriend uithangen die klaar staat voor zijn prinsesje. Met als het even kan een dampende kop thee en de vraag of madame naar Harvey (SUITS, gelukkig is daar ook Rachel) wil kijken… Er is geen goed of fout, maar we weten als mannen donders goed welke keuze de voorkeur heeft… En niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd!

 Ik heb niks om aan te trekken
Zegt ze terwijl de helft van mijn kledingkast ook is volgehangen met haar kleding. Waarschijnlijk zeggen jullie dit omdat jullie overdonderd zijn door de hoeveelheid items. Ook Dagmar zei dit op een dag met een pruillip van hier tot aan Tokio, waarnaar we tegelijkertijd in een deuk lagen omdat er, om even een voorbeeld te geven, toch echt vijftig (!) blazers aan haar kledingrek hingen… Ladies, maak dan niet de fout om ons ook nog eens om advies te vragen. Ik wil niet terug naar de ‘het maakt niet uit hoor’ discussie, we bedoelen het oprecht goed!

 Ik wil gewoon een jongen die me aan het lachen kan maken
Wat jullie eigenlijk bedoelen: ‘Ik wil een knappe jongen die slim én zorgzaam is met een leuk karakter, hij moet financieel stabiel zijn, geen player zijn, sportief maar niet té, over vrolijke schoonouders beschikken en als hij me aan het lachen kan maken is dat prima’. Pfiew, ben ik door de test heen gekomen?

 Lief, hoorde je dat ook?
Geniet je eindelijk van je nachtrust, voel je je meisje midden in de nacht zachtjes porren op je rug en fluisteren ‘Lieehieef, hoorde je dat ook?’. Slaperig en nog half in dromenland loop je door de kamer om te checken wat haar wakker maakte. Je komt erachter dat de kraan niet goed was dichtgedraaid of dat de kat door de gang liep. Doodmoe loop je terug de slaapkamer in en ligt madame rustig weer te slapen. En ja, dat laatste randje van het bed is voor jou. Good night!

 Nog vijf minuutjes
Heel gek, die tijden zijn zo verschillend bij mannen en vrouwen… Vijf minuten kan ‘opeens’ alsof het niets is een half uur worden dames. Vooral wanneer het tijdens het opmaken of aankleden tussendoor wordt geroepen. En vijf minuten is de tijd die wij krijgen om een voetbalwedstrijd af te kijken voordat we aan het werk gezet worden. Same same, but different!

 Wooooow!
Dit is niet echt een woord of zin, maar meer een uitdrukking van Dagmar wanneer er een kat over de schutting loopt of de kleur van de nagellak mooier is dan gedacht of dat ze een zielig stukje fruit treft in de supermarkt of er een vliegtuig overvliegt of het croissantje lekker smaakt of het uitzicht even heel leuk is.En natuurlijk als er opeens een horde aan zonnebloemen uit het potje groeien.  Ik zou niet zonder haar enthousiasme willen, maar soms sta ik ook nog versteld van haar grappige en kleine geluksmomentjes waarop je haar onwijs ziet genieten. En ik ben verliefd op die uitdrukking!

Maar ik ga alleen even kijken
Deze uitdrukking wordt meestal ingezet wanneer je samen door de stad loopt. Oh en heel toevallig eindig je met het gewicht aan je armen waar je net voor had getraind in de sportschool! ‘Maar ik ga alleen even kijken’, wordt meestal gebruikt met de klemtoon op ‘even’, waardoor ik graag een verwijzing maak naar die ‘vijf minuten regel’. Heel gek dat onze horloges dan toch net weer iets anders lopen, oeps! En dan wordt het echt gewaardeerd als je vertelt dat je dit rokje of shirtje echt prachtig vindt, terwijl je jezelf afvraagt of ze daar niet al eerder enkele vergelijkbare exemplaren van had. Correctie: dat durf je amper te denken, want het antwoord hierop is natuurlijk dat er altijd een variantie op te vinden is. Goed blijven opletten! En een extra tip: onthoud waar dat jurkje uit die eerste winkel vandaan kwam, want de kans is zeer groot dat jullie erop terugkomen en het die gaat worden… Just saying!

Ik word omringd door powervrouwen en daar heb ik onwijs veel bewondering voor. Stiekem vind ik het juist ontzettend leuk dat niet alles zo voor de hand ligt, dat houdt ons immers scherp en het maakt de communicatie lekker afwisselend! En misschien ben ik de eerste man die het zo toegeeft, maar ik zou niet zonder Dagmar willen en kunnen. Ook geniet ik van de hints hier en daar en haar vrolijke uitdrukkingen. Die zijn goud waard!

Gebruik jij ook hints en herken jij je in sommige situaties? Of valt het mee?  Denkt je vriend er ook zo over?

Groetjes van Jordy

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 54 reacties.

 1. Dit is echt wel heel grappig om te lezen, want het klopt ook allemaal wel hoor. Gelukkig, als ik het zo lees… dan beginnen de mannen toch wel een beetje te begrijpen hoe ze moeten omgaan met de dingen die wij als vrouw zijnde nou eenmaal doen. Ik staar ook vaak genoeg naar een volle kast en weet zeker dat er niks in ligt wat ik aan wil. Echt heel leuk geschreven. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Volledige Stash van The Body ShopMy Profile

 2. Celeste

  Ja precies wat Sophie zegt, wat kun jij leuk schrijven Jordy! Echt heel leuk dat Jordy af en toe op je blog een stukje komt schrijven! Moest gelijk ‘aaaawh’ zeggen toen ik dat stukje over ‘wooow’ las haha, lief! Maar heel leuk geschreven (en het klopt ook wel haha).
  Celeste onlangs geplaatst…Medische Weetjes #4My Profile

 3. Marion

  Nee, ik ben gestopt met die vage uitspraken. Ik snap precies wat jij bedoelt, logisch, want ik ben een vrouw, maar mijn man bleef het maar niet begrijpen. Na 15 jaar ben ik er de zin achteraan gaan gooien: Je snapt wel wat ik bedoel hè? Gekke is dat hij het vanaf dat moment in ene altijd begrijpt…. Hmmmm. Bijzonder. Aaaaaaaaaaaahw, je woooooow stukje! Dat is echt lief!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: OverwhelmingMy Profile

 4. Marloes

  Haha, wat onwijs leuk om te lezen weer. En erg herkenbaar. Vooral van die 5 minuutjes die uiteindelijk toch wel ietsje langer worden. Hihi!
  Marloes onlangs geplaatst…Human+Kind Body SouffleMy Profile

 5. Renske

  Jordy, wanneer start jij een blog? ;) Wat schrijf je leuk zeg! En het is héél herkenbaar! Ik heb dit artikel naar mijn vriend doorgestuurd, zijn reactie: “Há, zie je wel! Jullie vrouwen gebruiken zinnen die vrij discutabel zijn.” Hahaha! Het ‘Wooow-stukje’ vind ik echt heel lief.
  Renske onlangs geplaatst…Festivalkriebels met SevenbienMy Profile

 6. Frauke

  Haha, heeerlijk geschreven! En ook verdacht herkenbaar! Goed dat jij in ieder geval het vrouwentaaltje begrijpt, haha. Mijn vriend heeft er soms nog een beetje werk aan ;). En ik vind dat tekstje bij wooow echt super lief, ik beeld me helemaal in hoe Dagmar vrolijk staat te kijken naar een zielig stukje fruit. Jullie lijken me echt een mooi stel! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjesMy Profile

 7. Leuk geschreven! Ik zal het maar niet aan mijn man laten lezen, want die zal vast dingen hiervan bevestigen haha. Vooral het ik ben eventjes weg…Maar zo heeft iedereen zijn ‘trekjes’. En dat maakt vrouwen bijzondere en geweldige wezens, toch?
  zomersproetje onlangs geplaatst…8 tips om een perfect team te vormenMy Profile

 8. Haha wat een geweldig artikel! Super geschreven en zooo herkenbaar, haha! Fijn dat je Dagmar zo goed begrijpt ondertussen! :-) En het ‘woooow!’-stukje is zo lief! :-) Ik ga het artikel meteen even met m’n vriend delen :-)
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn YouTubekanaalMy Profile

 9. Kelly

  Hahahah geweldig om te lezen! Wat heb je toch een leuke schrijfstijl! Voor de rest wil ik mij wel even in een hoekje verstoppen, want als ik dit artikel lees dan is het net alsof ik het zelf zeg haha. Kleding heb ik altijd te weinig, nog 5 minuutjes pas ik altijd toe als wij weggaan!
  Kelly onlangs geplaatst…Leuke budget accessoires van XenosMy Profile

 10. Stella

  Hahahaha, dit is ZO leuk! Echt heel erg leuk geschreven en heel herkenbaar -en stiekem een beetje confronterend- om te lezen. Ik zat ook heel erg te ‘ahhh-en’ bij het stukje Woooow. Een zielig stukje fruit in de supermarkt, daar kan ik ook echt niet tegen, hihi. Weekdier? Pretty much. In ieder geval heel erg leuk geschreven, je zou eens moeten vragen of je wat vaker mag schrijven! Liefs, Stella.
  Stella onlangs geplaatst…Ik ben verliefd op kleffe pannenkoeken en zeilbotenMy Profile

 11. Rosanne

  Wat leuk geschreven Jordy, je hebt echt talent!
  En echt hele herkenbare situaties, vooral aan de 5 minuten maak ik mij regelmatig schuldig haha
  De liefde van jou voor Dagmar komt duidelijk naar voren in het stuk, zo mooi om te lezen<3

 12. Xaviera

  Wat geweldig leuk geschreven Jordy! Ik vrees dat ik ook een ster ben in het geven van hints haha. Wat je schrijft onder het kopje ‘Wooooow!’ is zo ontzettend mooi om te lezen. Prachtig stel zijn jullie samen!
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 13. Dianne

  Hahahaha! Wat heb je dit ontzettend leuk geschreven :-)! Een echt talent en ik denk voor mijn vriend ook zeeeeeeer herkenbaar!

 14. Yvet

  Wat leuk dat je een artikel hebt geschreven voor Dagmar’s blog. Ik heb soms ook wel dat ik wat hints geef naar mijn vriend toe, volgens mij doet elk(e) meisje/vrouw dat wel!
  Yvet onlangs geplaatst…Outfit Inspiratie | EspritMy Profile

 15. Esther

  Mega mega leuk artikel! Je vriend schrijft minstens net zo leuk als jij Dagmar! Je zegt wel met een korreltje zout nemen, maar stiekem heb je bij al deze dingen gelijk. En ik vind het prachtig hoe je over Dagmar praat, echt jullie zijn een bijzonder en mooi stel! Geniet! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…De voordelen van een motivatie InstagramMy Profile

 16. Deisy

  Wat heb ik ongelooflijk genoten van dit artikel Jordy. Net als jouw prachtige vriendin heb jij ook een schrijftalent hoor hahaha! Ik heb overigens wel geleerd om vage uitspraken uit mijn vocabulaire te schrappen haha: mijn vriend snapt het anders gewoon niet, dus daar heb ik ook weinig aan ;-) Wel kan 5 minuten bij mij snel een kwartier worden, maar dat komt misschien meer doordat ik nooit zo goed met tijd ben geweest haha! Ik heb in ieder geval van je artikel genoten Jordy :-) X
  Deisy onlangs geplaatst…6 manieren om nóg vriendelijker te zijnMy Profile

 17. Lieke

  Oo! Ik zou bijna een antwoord op een vraag van mijn Sharing is caring tag willen aanpassen. Wat heb ik dit artikel met een enorme lach zitten lezen. Thanks jordy!
  En dat woow stukje is echt heel lief!
  Lieke onlangs geplaatst…Sharing is caring – tagMy Profile

 18. Nina

  Guilty as charged. In mijn studie hadden we eens college over het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen. Over het algemeen (dit is heel generaliserend, want ik ken ook voldoende meisjes/vrouwen die dit niet doen) zijn wij (als ik voor de hele sisterhood mag spreken) inderdaad een stuk indirecter en vager. Dit werd uitgelegd omdat wij vaak toestemming willen krijgen van mannen. Wij zijn ook niet zo goed om slecht nieuws over te brengen; door stapje voor stapje het bericht te introduceren, hopen wij dat de ander goed voorbereid is op het slechte nieuws. Mannen daarentegen hebben moeite om die signalen op te vangen omdat ze die zelf eigenlijk nooit gebruiken. Zo is dat in ieder geval aan ons uitgelegd. Maar volgens mij heb jij die signalen al goed door, haha.
  Nina onlangs geplaatst…Een zee van woordenMy Profile

 19. Jessica

  Weer een heerlijk artikel Jordy! En vooral ook heel herkenbaar haha

 20. Miriam

  Ik zal het eens aan mijn vriend vragen hoe hij er over denkt haha. Waarschijnlijk komt het hem heeeullllll bekend voor XD
  Miriam onlangs geplaatst…Hoera, 1 jaar!My Profile

 21. Wat een geweldig leuk artikel! En ik herken mezelf en mijn echtgenoot er ook in :) Onze horloges staan ook niet op hetzelfde uur, aloewel het soms kan gebeuren dat het omgekeerd is (hij zegt 5 minuten, bedoeld daarmee 1 uur!), puppyoogjes/charmes in de strijd gooien is mijn kenmerk en de discussie rond “het maakt niet uit hoor” is nog altijd trending bij ons thuis :) Heel fijn om jou ook eens aan het woord te zien op deze blog! :)
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Een frisse zomerstijl – Bohemian.My Profile

 22. alexa

  vrouwe kunne zo heerlijk zijn vooral deze is heel herkenbaar “Ik wil gewoon een jongen die me aan het lachen kan maken”
  alexa onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge