Blog

Wat hij zegt – 12 verrassingen toen we gingen samenwonen

love
Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Dagmar en ik wonen sinds de zomer van 2013 samen en we zijn elkaar nog lang niet zat! Elke dag lijken we nog meer naar elkaar toe te groeien en dat is een bijzonder proces. Het samenwonen is niet zomaar een stap die je neemt, je ziet elkaar opeens 24/7 en daar moet je samen ook wel écht klaar voor zijn. Hoe voorbereid je ook bent, je komt altijd verrassingen tegen. Ik deel in dit artikel 12 momenten en situaties die wij niet hadden verwacht, lees je mee?

De ongebruikte brandblusser – Dagmar en ik waren beiden geen helden in de keuken. We zijn nog steeds geen masterchefs, maar het aantal keer dat we eten hebben gehaald (en we wonen in een straat vol met restaurantjes ) is op één hand te tellen. We koken elke avond en de brandblusser in de gang ligt te verstoffen. Gelukkig maar!

Kleding verhuizen Dagmar versus Jordy – En dan besluit je dus samen te gaan wonen en kom je erachter hoeveel spullen je samen hebt. Dit kan best een pijnlijk moment zijn in je relatie, maar ik had al aardig snel in de gaten dat de kledingkast van Dagmar goed gevuld was. Toen we gingen verhuizen had ik met mijn kleding aan een halve auto genoeg, maar voor Dagmar moesten we twee keer met twéé auto’s heen en weer! We kunnen wel een shop beginnen… Wat een heftige verrassing was dat haha!

♧ Blijven ondernemen – Je hoort regelmatig dat de sleur in de relatie kruipt als je eenmaal gesetteld bent, maar wij begonnen pas met leven! We vonden (en vinden nog steeds) dat het heel fijn is om tijd samen door te brengen, maar je moet natuurlijk dan ook wel tijd voor elkaar vrij maken. Het is echt een luxe om elke dag wakker te worden naast elkaar en de dag met elkaar te delen, maar het is extra leuk als je ook samen op avontuur kunt gaan en nieuwe plekken kunt ontdekken! Wij vinden het heerlijk om reisjes te maken, erop uit te gaan en de gekste momenten te beleven, samen creëer je herinneringen!

♧ Boodschappen doen als een baas – We woonden voorheen allebei thuis en waren niet veel gewend. Dus moesten we ook flink aan de slag om die koelkast te vullen, de wasjes te draaien, het huis schoon te houden… We zijn in een korte tijd zoveel zelfstandiger geworden en hebben veel geleerd door vooral te doen. Dat ging niet altijd vlekkeloos, maar we konden het juist samen ontdekken en erom lachen als iets mis ging. En dat ging het natuurlijk vaak genoeg, wat zorgde voor oneindige lachbuien. Zelfs van boodschappen doen bakten we niks, maar nu kunnen we zelfs onze ouders verrassen met onze huishoudelijke kwaliteiten. Niets is onmogelijk, als je maar wilt!

♧ De Mount Everest in de wasmand – Ja, dit puntje hebben we heel erg onderschat. Of komt dat toch een beetje door de hoeveelheid kleding van Dagmar? Het zal vast een wisselwerking zijn, maar wat kost strijken en wassen van kleding méga veel tijd! Vooral het strijken is een flinke klus, maar deze verrassing was dus iets minder aangenaam.

♧ Plantjes blijven leven – Wie had gedacht dat we naast cactussen ook ‘moeilijkere’ planten in leven konden houden? Toen we beiden nog thuis woonden, overleefden zelfs die cactussen het niet en nu genieten we al ruim een jaar van dezelfde planten! En we hebben zelfs vrolijke bloemetjes in huis en kruiden in de vensterbank… De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

10471799_467632806713405_481948832_n♧ Poes opvoeden – Naast het feit dat we stinkend ons best doen om de plantjes in leven te houden, hebben we er ook een ‘kindje’ bij. En dat is fluffy Poes! Poes mauwt terug als je haar de vraag stelt ’toch Poes?’ en is dol op slapen en eten. Daarnaast knuffelt ze erop los en lijkt ze heel gelukkig bij ons. Tenminste, als we haar knor- en pruttel volume moeten geloven dan zeker.

♧  Bank slaper – Soms hoor je verhalen of zie je in films dat er iemand toch na een tijdje een nacht moet doorbrengen op de bank. Bij ons is dat tot op heden nog steeds niet voorgekomen en we doen ons best om dat zo te houden! 

♧ Boterhammetjes smeren – Ik kan best verklappen dat ik niet had verwacht om elke avond voor het slapengaan nog even de broodjes voor Dagmar te smeren, zodat ze in de ochtend nog even wat langer kan blijven liggen. En toch doe ik dit al langer dan een jaar!

♧ De vaatwasser op de wishlist – Oooee de vaatwasser wordt erg gemist! Toch heeft het opruimen ook wel wat, maar het scheelt een hoop tijd en energie als je vuile borden en glazen in de vaatwasser kunt mikken. Heb je gelijk ook een schoon aanrecht, heerlijk! Of als er visite komt, bij ons is dat een paar keer per week, dat je dan niet met een berg achterblijft, ideaal!

♧ Dansen in de woonkamer – Omdat het kan! Lekker gek doen hoort er ook bij… Of misschien wel júist bij! Dat maakt je relatie er ook leuker op, niet altijd hoeft alles zo serieus. Lachen is gezond dus aan de slag!

♧ Met een glimlach in slaap vallen en opstaan – Omdat we sinds juni 2013 veel hebben meegemaakt samen en we het stiekem onwijs goed hebben ondanks genoeg momenten dat er moeilijkheden op ons pad kwamen. We hebben elkaar en daar zijn we heel dankbaar voor. Elkaar zien glimlachen maakt ons rijk!

Hoe ziet jouw thuissituatie eruit? Woon jij ook samen, op kamers of bij je ouders? Ik ben benieuwd! 

Groetjes van Jordy

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.