Wat hij zegt – 12 verrassingen toen we gingen samenwonen

Wat hij zegt – 12 verrassingen toen we gingen samenwonen

love
Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Dagmar en ik wonen sinds de zomer van 2013 samen en we zijn elkaar nog lang niet zat! Elke dag lijken we nog meer naar elkaar toe te groeien en dat is een bijzonder proces. Het samenwonen is niet zomaar een stap die je neemt, je ziet elkaar opeens 24/7 en daar moet je samen ook wel écht klaar voor zijn. Hoe voorbereid je ook bent, je komt altijd verrassingen tegen. Ik deel in dit artikel 12 momenten en situaties die wij niet hadden verwacht, lees je mee?

De ongebruikte brandblusser – Dagmar en ik waren beiden geen helden in de keuken. We zijn nog steeds geen masterchefs, maar het aantal keer dat we eten hebben gehaald (en we wonen in een straat vol met restaurantjes ) is op één hand te tellen. We koken elke avond en de brandblusser in de gang ligt te verstoffen. Gelukkig maar!

Kleding verhuizen Dagmar versus Jordy – En dan besluit je dus samen te gaan wonen en kom je erachter hoeveel spullen je samen hebt. Dit kan best een pijnlijk moment zijn in je relatie, maar ik had al aardig snel in de gaten dat de kledingkast van Dagmar goed gevuld was. Toen we gingen verhuizen had ik met mijn kleding aan een halve auto genoeg, maar voor Dagmar moesten we twee keer met twéé auto’s heen en weer! We kunnen wel een shop beginnen… Wat een heftige verrassing was dat haha!

♧ Blijven ondernemen – Je hoort regelmatig dat de sleur in de relatie kruipt als je eenmaal gesetteld bent, maar wij begonnen pas met leven! We vonden (en vinden nog steeds) dat het heel fijn is om tijd samen door te brengen, maar je moet natuurlijk dan ook wel tijd voor elkaar vrij maken. Het is echt een luxe om elke dag wakker te worden naast elkaar en de dag met elkaar te delen, maar het is extra leuk als je ook samen op avontuur kunt gaan en nieuwe plekken kunt ontdekken! Wij vinden het heerlijk om reisjes te maken, erop uit te gaan en de gekste momenten te beleven, samen creëer je herinneringen!

♧ Boodschappen doen als een baas – We woonden voorheen allebei thuis en waren niet veel gewend. Dus moesten we ook flink aan de slag om die koelkast te vullen, de wasjes te draaien, het huis schoon te houden… We zijn in een korte tijd zoveel zelfstandiger geworden en hebben veel geleerd door vooral te doen. Dat ging niet altijd vlekkeloos, maar we konden het juist samen ontdekken en erom lachen als iets mis ging. En dat ging het natuurlijk vaak genoeg, wat zorgde voor oneindige lachbuien. Zelfs van boodschappen doen bakten we niks, maar nu kunnen we zelfs onze ouders verrassen met onze huishoudelijke kwaliteiten. Niets is onmogelijk, als je maar wilt!

♧ De Mount Everest in de wasmand – Ja, dit puntje hebben we heel erg onderschat. Of komt dat toch een beetje door de hoeveelheid kleding van Dagmar? Het zal vast een wisselwerking zijn, maar wat kost strijken en wassen van kleding méga veel tijd! Vooral het strijken is een flinke klus, maar deze verrassing was dus iets minder aangenaam.

♧ Plantjes blijven leven – Wie had gedacht dat we naast cactussen ook ‘moeilijkere’ planten in leven konden houden? Toen we beiden nog thuis woonden, overleefden zelfs die cactussen het niet en nu genieten we al ruim een jaar van dezelfde planten! En we hebben zelfs vrolijke bloemetjes in huis en kruiden in de vensterbank… De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

10471799_467632806713405_481948832_n♧ Poes opvoeden – Naast het feit dat we stinkend ons best doen om de plantjes in leven te houden, hebben we er ook een ‘kindje’ bij. En dat is fluffy Poes! Poes mauwt terug als je haar de vraag stelt ‘toch Poes?’ en is dol op slapen en eten. Daarnaast knuffelt ze erop los en lijkt ze heel gelukkig bij ons. Tenminste, als we haar knor- en pruttel volume moeten geloven dan zeker.

♧  Bank slaper – Soms hoor je verhalen of zie je in films dat er iemand toch na een tijdje een nacht moet doorbrengen op de bank. Bij ons is dat tot op heden nog steeds niet voorgekomen en we doen ons best om dat zo te houden! 

♧ Boterhammetjes smeren – Ik kan best verklappen dat ik niet had verwacht om elke avond voor het slapengaan nog even de broodjes voor Dagmar te smeren, zodat ze in de ochtend nog even wat langer kan blijven liggen. En toch doe ik dit al langer dan een jaar!

♧ De vaatwasser op de wishlist – Oooee de vaatwasser wordt erg gemist! Toch heeft het opruimen ook wel wat, maar het scheelt een hoop tijd en energie als je vuile borden en glazen in de vaatwasser kunt mikken. Heb je gelijk ook een schoon aanrecht, heerlijk! Of als er visite komt, bij ons is dat een paar keer per week, dat je dan niet met een berg achterblijft, ideaal!

♧ Dansen in de woonkamer – Omdat het kan! Lekker gek doen hoort er ook bij… Of misschien wel júist bij! Dat maakt je relatie er ook leuker op, niet altijd hoeft alles zo serieus. Lachen is gezond dus aan de slag!

♧ Met een glimlach in slaap vallen en opstaan – Omdat we sinds juni 2013 veel hebben meegemaakt samen en we het stiekem onwijs goed hebben ondanks genoeg momenten dat er moeilijkheden op ons pad kwamen. We hebben elkaar en daar zijn we heel dankbaar voor. Elkaar zien glimlachen maakt ons rijk!

Hoe ziet jouw thuissituatie eruit? Woon jij ook samen, op kamers of bij je ouders? Ik ben benieuwd! 

Groetjes van Jordy

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 73 reacties.

 1. Marion

  Wees niet bevreesd, ik woon al 17 jaar samen en het is nog steeds leuk. Het is heerlijk om steeds meer naar elkaar toe te groeien. Sleur? Tja, er gaan dingen iedere dag hetzelfde, maar het is aan jezelf of je dat een sleur laat worden. Samenzijn en samenwonen, zelfs na al die jaren geniet ik er nog iedere dag van!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #14My Profile

 2. Lucinda

  Super leuk om zijn kant van het samenwonen te lezen. Ik heb het een paar jaar geleden ook geprobeerd, we waren al 3 jaar samen en waren er wel klaar voor, helaas werkte het totaal niet en woon ik al weer een aantal jaren alleen in dit huisje met mijn katjes. xxx Lucinda
  Lucinda onlangs geplaatst…The Body Shop – Vitamin E – Dag & NachtcrèmeMy Profile

 3. Wat een super lief artikel en wat leuk dat al die mannen tegenwoordig ook shinen op de blogs :) dat hoef ik aan mijn vriend echt niet te vragen hoor ;).

 4. Amy

  Wat een leuk artikel weer Jordy! Ik woon nu twee jaar samen, maar woonde al 5 jaar ‘op mezelf’ voor we de stap namen dus ik kon al veel zelf. Maar You’re right, het is zo fijn om samen in een huisje te bivakkeren!
  Amy onlangs geplaatst…Interieur: de logeerkamerMy Profile

 5. Petra

  Ik woon ook samen, sterker nog ik ben al weer bijna 1,5 jaar getrouwd. Vanaf de dag dat wij gingen samenwonen, kwam er rust en groeide de liefde nog meer. Het is heerlijk om naast elkaar in slaap te vallen en naast elkaar wakker te worden. Leuk om te lezen dat je ’s avonds de boterhammen smeert voor Dagmar. Manlief doet dat ook voor mij.
  Petra onlangs geplaatst…Liefde op het eerste gezichtMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aaah lucky you! Heerlijk <3 Geniet ervan én koesteren!

 6. Frauke

  Wauw, wat een superlief en leuk artikel! Jullie lijken me een prachtig stel. Hele grappige en herkenbare punten! Het is echt heel fijn vind ik, om samen te wonen. En wat onwijs lief dat je Dagmars boterhammetjes smeert! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: vispannetje met zeewolfMy Profile

 7. Céline

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik en mijn vriend wonen vlak bij elkaar, maar wel bewust allebei in ons eigen appartement. Zo kunnen we eerst een beetje zelf de wereld ontdekken en zijn we niet altijd van elkaar afhankelijk, mocht het eens voorkomen dat we alleen zijn. (Omdat het uit is of een van beide een tijdje naar het buitenland moet oid)

  Afgelopen halfjaar liep mijn vriend stage, waardoor hij vroeg weg moet en pas heel laat weer thuis is. In die tijd mag hij lekker hier “logeren” en zorg ik er voor dat er ’s avonds wat te eten is. Eigenlijk bevalt dat samenwonen best wel heel erg goed en droom ik vaak over een huisje echt voor ons beiden.

  Lief dat je Dagmars boterhammen voor haar smeert. Dat soort kleine dingen vind ik altijd extra lief. Mijn vriend brengt me iedere ochtend een kopje thee op mijn nachtkastje voordat hij de deur uit gaat. Dat vind ik ook zo fijn :)
  Céline onlangs geplaatst…Hema kerst perseventMy Profile

 8. Svenja

  Super leuk stuk weer van Jordy! Wat goed dat jullie zo goed voor de plantjes zorgen, ik wou dat ik die gave van jullie kon erven! En ik droom ook van een vaatwasser! Vind het afwassen in principe geen ramp, maar het geeft zo een rommel op het aanrecht en neemt toch meer tijd in beslag dan je denkt!
  Svenja onlangs geplaatst…W7 In The Buff / Lightly ToastedMy Profile

 9. Marloes

  Wat leuk om te lezen! Heerlijk is samenwonen! Die sleur hebben wij na 4 jaar gelukkig ook nog niet meegemaakt. Ik moest alleen erg wennen aan de troep en bergen was die mijn vriend verzameld, haha!
  Marloes onlangs geplaatst…NYC Nail Polish City Blackout & Rock MuseMy Profile

 10. Jantine

  Wat leuk om te lezen!
  Haha mijn man slaapt dus wel eens op de bank, maar dat is omdat hij last heeft van mij als hij overprikkeld is :-P En hij is dan wel zo lief om mij gewoon in bed te laten slapen, de schat <3
  Jantine onlangs geplaatst…Persoonlijk: hoe gaat het nu?My Profile

 11. Marieke

  Aaah herkenbaar! YES, jullie strijken ook! Ik vond mezelf al hopeloos ouderwets, want niemand doet dat tegenwoordig meer. Maar ik wel :D Ik vind het één van de leukere huishoudelijke klusjes, omdat ik altijd tegelijkertijd tv ga kijken, maar toch is het wel héél veel werk. Oh en die boterhammetjes smeren… aaaaah! Dat doet mijn vriend ook zoooooo vaak voor mij, hahaha!
  Marieke onlangs geplaatst…PERSONAL | 7 dingen die ik veel te weinig doe, terwijl ik ze wel heeeeel leuk vindMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha wat moest ik lachen om je lieve comment! Wij gaan die strijkclub beginnen <3 Ik vind kreukels maar niks hoor, daar is kleding toch niet voor bedoeld? Wat hebben we het toch getroffen met onze mannen :D Koesteren!

 12. Linda

  Haha leuk artikel weer Jordy! En herkenbaar ook trouwens :)
  Ik woon inmiddels ruim 2 jaar samen en sinds 25 juli ben ik getrouwd; het kan zo nu en dan aanvoelen als een sleur maar gelukkig heb je dat, zoals je zelf ook zegt, zelf grotendeels in de hand! :)
  Linda onlangs geplaatst…Ik kreeg een adventskalender.My Profile

  1. Dagmar Valerie

   So true! Daar heb je een geweldig goed punt!

 13. angelique

  Leuk artikel! Ik heb 7 jaar lang met de verkeerde man samengewoond echt geen pretje. Nu heb ik een nieuwe vriend en zijn we serieus aan het nadenken om samen te wonen. Bij ons ligt het alleen ingewikkelder omdat ik nog een zoontje van 3 heb, maar die vroeg van de week uit zichzelf wanneer hij nou eens bij ons kwam wonen
  angelique onlangs geplaatst…Shoplog | KerstMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat ontzettend fijn dat je een lieve vriend hebt gevonden en jullie nadenken over samenwonen. En ook nog zo fijn dat je zoontje er nu ook om vraagt én er daardoor waarschijnlijk ook helemaal achterstaat <3 Volg je hart topper!

 14. Bente

  Haha dat strijken dat doen wij gewoon niet ;) probleem opgelost! Ik woon ondertussen alweer 3,5 jaar samen met mijn vriend ;)
  Bente onlangs geplaatst…Geen talent voor zoekenMy Profile

 15. Karlijn

  Oh dit is echt zo leuk om te lezen. Volgens mij ben jij echt de perfecte vriend. Heb je toevallig een tweelingbroer?
  Karlijn onlangs geplaatst…D.I.Y wandhangerMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Hahaha ik vind het nooit fijn om anderen teleur te stellen, maar die tweelingbroer heb ik nog niet voorbij zien komen… Maar Jord heeft ook gezellige én leuke vrienden! Misschien keertje voorstelrondje doen? Maar eerst gaan wij eindelijk daten, voelt alsof ik je al lang ken haha <333

 16. Anita

  Leuk en lief artikel! Ik woon ook alweer 6 jaar samen en sinds vorig jaar mag ik hem mijn man noemen. Daarvoor hebben we beide op onszelf gewoond en dat vond ik een goede basis. Eerst weten wat allemaal nodig is om op jezelf te wonen. Elke dag vind ik het weer heerlijk om naast hem wakker te worden
  Anita onlangs geplaatst…Post it project: brieven schrijvenMy Profile

 17. Dat is leuk om te lezen ;-)
  Ze boft echt met je…..

  Hoop dat jullie nog heel lang gelukkig zullen……

 18. Claudia

  Wat een onwijs lief artikel! Zo geweldig dat jullie je poes ook poes noemen. Ik mis de vaatwasser ook echt gigantisch. We hebben al zo’n klein aanrecht en dat ligt binnen no time helemaal vol. Wij wonen alweer 2,5 jaar samen, maar sommige dingetjes zou ik ook wel willen die je opnoemt (A)
  Claudia onlangs geplaatst…Hoe stijl je kettingen?My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah wat lief je mooie comment dankjewel <3 Hihi we waren even 'Koos Inspiratieloos' en ze bleef reageren op Poes... Toen was de keuze snel gemaakt <3

 19. Cindy

  Onze relatie is ook alleen maar leuker geworden sinds dat wij samenwonen. Wat een superleuk koppel zijn jullie! En brood smeren, dat is heel lief!
  Cindy onlangs geplaatst…Hema shower foam MarvelousMy Profile

 20. Wat lief en mooi geschreven dit! Ik heb zelf een vrij aparte situatie: mijn vriend en ik woonden namelijk al samen voor we überhaupt een relatie hadden. Juist, we zijn huisgenoten. In het begin was ik bang dat dit niet goed zou gaan, maar zes maanden later kan ik concluderen dat dit gelukkig totaal niet het geval is. Tuurlijk, net als in elke andere relatie loop je tegen moeilijkheden aan, maar zolang je elkaar genoeg ruimte geeft komt dit helemaal goed!
  Anniek Verhooren onlangs geplaatst…Tag: Project PositiefMy Profile

 21. Manon

  Ahwww wat een leuk artikel <3 Ik hoop ook snel een keer samen te kunnen gaan wonen met mijn vriend. Het zal ook vast een uitdaging zijn maar vast wel goed komen :)
  Manon onlangs geplaatst…Byphasse eye makeup removerMy Profile

 22. wat een leuk artikel, haha en dat met die plantjes en die poes echt vermakelijk :D Ik woon nu 7,5jaar samen (helaas met wat sleur) maar het gaat nog steeds goed met zijn ups en downs natuurlijk
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…De Interieur Tag!My Profile

 23. Charlotte

  Wat mega leuk geschreven Jordy! Haha kleding tot de top van de mount everest! Dagmar!!

 24. Renate

  het blijft leuk om de blogpost van je vriend te lezen. Hij kan ook echt super leuk schrijven, weer heel erg leuk bedacht en gemaakt.
  Renate onlangs geplaatst…Van de laatste tijd #2My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja, ik verbaas mij ook elke keer weer over zijn originaliteit, zo leuk! Heel lief je comment!

 25. Xaviera

  Heel erg leuk geschreven Jordy! Gezellig dat Poes terug mauwt als je wat vraagt haha. Jullie lijken me een heel erg leuk stel samen, op naar de volgende 80 jaar helemaal happy samenwonen! :D
  Xaviera onlangs geplaatst…Time for a Christmas tree!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha aah superlief je reactie dankjewel <333

 26. Miriam

  Haha, wat leuk om te lezen zeg. Wie weet laat ik dit mijn vriend ook wel doen (zoiets) als we begin 2015 gaan samenwonen ;)
  Miriam onlangs geplaatst…LeekMy Profile

 27. Eilish

  Ik kan er langzaam aan wennen! Mijn vriend woont namelijk op zichzelf en de helft, nee, 2/3e van de week ben ik daar. Dus ook ik help met boodschappen, wassen, de afwas, koken… Maar ik kan ook nog lekker naar huis, hihi! Ik zou er ook niet echt kunnen wonen, want mn kleding kan ik daar niet eens kwijt. Maar voor nu is het prima, om eraan te wennen!
  Eilish onlangs geplaatst…Plog ♥ Christmas in our home!My Profile

 28. Deisy

  Wat een leuk en ontzettend herkenbaar artikel zeg. Mijn vriend en ik wonen alweer 3 jaar samen en het verveelt nog steeds niet. Vaatwasser is eindelijk (sinds half jaar) in da pocket and believe me: je kan geen beter aankoop doen dan dat. Afwassen samen kan leuk zijn, maar samen op de bank zitten en luisteren naar de wasmachine is nog 10x zo leuker! Echt heel leuk artikel! X
  Deisy onlangs geplaatst…Mijn liefde voor horlogesMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Hahaha geweldig je reactie! Die vaatwasser gaat er gauw komen, al wachten we nog even tot ons nieuwe huisje <3 Wat vliegt de tijd, maar super om te horen dat jullie niet op elkaar zijn uitgekeken. Minstens nog 90 jaar <333

 29. Emilia

  Dit is zó lief! Wat een geweldig stel zijn jullie ook en wat onwijs lief dat je elke dag de boterhammen van Dagmar smeert, Jordy! Echte liefde. Heel leuk om te lezen dit artikel, wordt ‘Wat hij zegt’ een vaste rubriek hier? :D
  Emilia onlangs geplaatst…OUTFIT / Knee high rubber bootsMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja echt, wat een luxe! Ik heb mijn prins op het witte paard gevonden, al gaat het niet alleen om de boterhammen haha <3 We weten nog niet hoe vaak deze rubriek terug zal komen, maar 'Wat hij zegt' is een blijvertje <3 Heel lief je reactie!

 30. Jennifer

  Wij wonen nu ruim een maand samen en dat gaat ook zo ontzettend goed! En we genieten er ook echt van. Het is zo fijn dat dit nog ruim voordat de baby komt gelukt is en we nog even met zijn tweetjes kunnen samenwonen om te ontdekken hoe dat is. Straks met een kindje zal het vast wel anders worden, maar dat geeft niks. Daar hebben we allebei ook ontzettend veel zin in. Ik ben benieuwd hoe het dan met de verdeling van de huishoudelijke taken gaat en of we elkaar ook nog zo goed aan de afspraken kunnen houden als nu. Van mijn studentenkamer kon ik altijd een enorme zooi maken, maar nu we een heel huis hebben om net te houden lukt ons dat verbazingwekkend goed en daar sta ik echt enorm van versteld!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 28My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een onwijs leuke comment en wat ben ik superblij voor jullie dat het zo goed gaat! En straks met de kleine erbij wordt het vast en zeker nog beter, daar ben ik van overtuigd. Als het nu al zo goed gaat <3 Lekker van elkaar genieten topper!

 31. Guusje

  Haha wat een leuk en origineel artikel! Plantjes in leven houden is echt een vak apart, dus daar kunnen jullie trots op zijn haha
  Guusje onlangs geplaatst…C2C Dag 3 – PLOG 03/12My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw echt waar? Ah wat ontzettend leuk! Daar gaan jullie ook echt veel plezier aan beleven, daar ben ik van overtuigd!

 32. Esmée

  Wat een mooi artikel! Jullie zijn allebei zo positief, daardoor leest het echt lekker weg. Ik woon bij mijn ouders, maar het lijkt me geweldig om samen te wonen met mijn vriend, we moeten alleen nog eventjes wachten. x
  Esmée onlangs geplaatst…Dingen om te doen tijdens de feestdagenMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Heel lief je reactie dankjewel voor je mooie compliment <3 Alles heeft zo z'n eigen moment, je hebt in ieder geval een prachtig vooruitzicht!

 33. Melanie

  Wat ontzettend lief dat jij de boterhammen smeert voor Dagmar! Had ik er maar zo 1 ;-). Leuk artikel en ook heel herkenbaar: was, strijken, boodschappen, etc. Ik hoef gelukkig niet al te veel te strijken, want ik hang het gewoon heel goed op! Dat scheelt ook een hoop! Ik wil ook geen kreukels, maar vind strijken ook geen fijn werkje, maar gelukkig hoeft dat maar 1x in de maand ofzo. Jullie zien eruit en klinken als een leuk stel. Ik denk dat het heel fijn is om samen te dingen van een huishouden te ontdekken ipv dat 1 al een hele tijd op zichzelf woont en de ander niet….dat was in mijn geval. Uiteindelijk goed gekomen hoor, maar deed wel vaak veel alleen in huis, omdat hij het gewoon niet zo goed wist (en wel best vond dat ik het deed ;-
  ( haha). Ook was het mijn huis en is hij bij mij ingetrokken, dat maakt misschien ook al een verschil….en dan moet je ruimte maken voor zijn spullen (gelukt hoor:;-), maar wat verzamel je dan veel spullen in een paar jaar zeg…whoops! Communiceren is en blijft heel belangrijk; zo lang je dat met zijn 2-en kan en doet moet het goed komen! Ik wens jullie heel veel geluk samen! Keep up the good spirit!

 34. Anneleen

  Heel mooi om te lezen! Ik denk dat, wanneer je samenwoont met iemand, die persoon pas écht leert kennen. Dan bots je zowel op de fijne als negatieve kanten van elkaar. Toch kijk ik er heel erg naar uit om met mijn vriend te gaan samenwonen. Lijkt me echt heel gezellig! En wat lief dat je elke avond voor Dagmar haar boterhammen smeert, dat mag die van mij ook wel doen ;)
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 35. Wat een leuk artikel!!!
  Ik woon ook sinds de zomer van 2013 samen met mijn vriend en het is heel herkenbaar! Je gaat in zo een tijd echt met elkaar vergroeien en dat is heerlijk. Zolang je maar genoeg leuke dingen blijft doen is die sleur af en toe ook wel lekker ;)

  X Eline

 36. Super leuk geschreven! Goed dat de brandblusser nog ongebruikt is gebleven… :)
  Miss Happinez onlangs geplaatst…Look upMy Profile

 37. Els

  Bij ons is het andersom mijn man heeft echt meer kleding dan mij, ik moet nodig shoppen in Engeland
  Els onlangs geplaatst…Spaarprogramma’sMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge