Blog

Terugblik op de onvergetelijke vakantie

September9
We zijn terug! Maar dan sterker dan ooit, omdat we volop konden opladen dankzij de vakantie naar Zakynthos (Griekenland). Wie mij volgt op Instagram, heeft de foto’s waarschijnlijk al voorbij zien komen (sorry voor de af en toe jaloersmakende beelden, maar het was echt een heel fijne tijd), we genoten acht dagen van zon, zee, strand en de prachtige omgeving in Greece. Onze eerste verdere vakantie is samen te vatten in drie woorden: adembenemend, romantisch en ontspannend. We maakten samen regelmatig stedentrips, maar gingen er niet eerder voor een langere tijd tussenuit. We werkten er beiden hard voor, door mijn afstuderen en kans op een baan (yay, deze droom is inmiddels uitgekomen) stelden we de vakantie steeds uit. Na dertien maanden fulltime bikkelen met als enige vrije dagen het lange weekend van Pasen en Kerst, keken we ongelooflijk uit naar deze vakantie om de batterijen even goed op te laden. We zijn weer op Nederlandse bodem!

Cadeautje
Als je je dagelijkse routine eenmaal te pakken hebt en je aan het ritme gewend bent geraakt, dan kan je doorgaan en doorgaan en doorgaan. Tenminste als je de stop-knop even niet weet te vinden. Of het verstandig is, is nog maar de vraag, maar deze vakantie kwam voor ons écht op het juiste moment. Veel tijd om mij erop te verheugen en erin te verdiepen had ik niet vanwege de uren die ik maakte (40 uur op kantoor en daar omheen de journalistieke opdrachten, maar natuurlijk ook mijn blog). Ik wou heel graag elke dag een artikel, ondanks mijn afwezigheid, online laten komen en ik ben blij dat het dankzij het geweldige inplan-systeem is gelukt (yay voor WordPress!). Na zo’n lange tijd doorwerken, voelde het echt als een cadeautje om er even tussenuit te gaan.

Zakynthos
Gedachten werden op nul gezet en we gingen samen op avontuur. Een nieuw land ontdekken, cultuur snuiven, zon vangen… We konden geweldig opladen op het prachtige eiland Zakynthos. Meer hierover zullen jullie nog ongetwijfeld lezen, maar het land heeft echt mijn hart gestolen. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten (én budgetproof!), de prachtige omgeving: het is er een sprookje. Het voelde goed om even weg te zijn van alle verantwoordelijkheden, projecten en opdrachten met als doel om zorgeloos te genieten. En we zijn geslaagd!

Vakantiegevoel
Hoe fijn is het om eindelijk weer ongestoord te kunnen lezen (ik heb de smaak nu weer flink te pakken en las elke dag een boek uit), zonder de gedachtes nog van alles op te moeten pakken? Ook was het heerlijk om op te warmen in het zonnetje na de frisse en regenachtige seizoenen in Nederland. En het allerfijnste aan de vakantie? Dat je even je gedachtes kunt ordenen. Je kunt terugblikken op je gedragingen, je handelen en je gedachtes, maar juist ook vooruitkijken en bepalen welke richting je op wilt. Ik denk in zo’n vakantie veel na over hoe ik de komende periode kan inrichten, hoe ik balans kan behouden en hoe ik het vakantiegevoel zolang mogelijk kan vasthouden, omdat het eenmaal zo snel tussen de vingers door glipt.

Koos WiFi-loos
De eerste dag voelde wat onwennig, alsof ik nog van alles moest doen (en aah geen WiFi, zou mijn blog nog in de lucht zijn? Is het artikel wel online gekomen? En wat als er iemand nou wilt appen en mij niet kan bereiken?), maar al snel werd het ontspannen een eitje. Hoe ik dat opmerkte? Ik kon werkelijk overal inspiratie uithalen, het stroomde door elk puntje van mijn lijf en energie bruiste door mijn lichaam. We hebben te gekke plekken bezocht, heerlijk gegeten, volop bijgepraat, gesnorkeld en zon gevangen, maar voornamelijk acht zorgeloze dagen achter de rug die we niet zullen vergeten.

IMG_9239

Deze terugblik schreef ik op de laatste dag van onze vakantie aan het strand van Laganas, het stukje waar de schildpaddennestjes beschermd worden en waar je ’s avonds niet mag wandelen, omdat de nestjes kunnen uitkomen. Ik typ dit stukje ’s avonds vanuit bed, eindelijk weer lekker thuis (inclusief kruikje, wat is het hier fris!) en we hebben net Poes opgehaald, we zijn weer compleet!

Nieuwe baan
Dankjewel voor jullie lieve reacties op de artikelen, op de foto’s en ook heel erg bedankt lieve Kelly voor het mooie artikel met het interview over mijn werkzaamheden in je rubriek van negen tot vijf. Deze is tijdens mijn vakantie online gekomen, maar het eindresultaat is te gek, dankjewel! De vakantie is nu echt voorbij en het is tijd om te vlammen, vanaf vandaag begin ik met mijn nieuwe baan als marketingmedewerker bij uitgeverij Kok Omniboek en ik bruis van de energie om aan de slag te gaan. Can’t wait!

Wat zou jij doen (of juist niet!) met een week vakantie? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.