Blog

Plog 24/12 – Diner voorbereiden, kerstavond en cadeautjes

December6
Wauw het is gelukt! Mijn eerste kerstdiner is geslaagd én de brandblusser hoefde niet afgestoft te worden! Ja, dit is toch wel echt een droom die uit is gekomen. Kerst betekent voor mij heel veel, ik hecht echt veel waarde aan het samenzijn met lieve mensen en probeer er dan ook echt een speciaal moment van te maken. Aangezien ik door mijn gezondheid niet lang en vaak in de keuken kan staan, was het een flinke uitdaging, maar gelukkig is alles nog beter gelopen dan verwacht. Ik hoop van harte dat je ook stralende dagen ervaart met lieve mensen om je heen, dat gun ik je oprecht! Ik heb deze dag geplogd (een hele dag foto’s gemaakt om deze nu met jullie te kunnen delen) en tot mijn verbazing heb ik echt veel gedaan. Een productieve en speciale dag die ik graag met jullie deel, kijk je mee?

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Let it sno… eeh nee overduidelijk geen sneeuw toen ik wakker werd, maar véél regen en ook af en toe hagel! Een natte bedoeling, maar dat mag de pret niet drukken. Even douchen, aankleden, opmaken en rustig wakker worden met een ontbijtje en het lezen van jullie lieve reacties. Dat geeft een extra boost en veel energie om lekker aan de slag te gaan!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Op dagen als deze vind ik het fijn om toch even goed te kijken naar de planning. Ik ben echt iemand die duizend dingen tegelijkertijd wil doen, maar ik kan mijn energie vandaag extra goed gebruiken. Ik probeer (voor de nieuwe lezers: ik heb CVS en Fibromyalgie) de krachten goed te verdelen over de dag, door eerst iets te doen waarbij ik moet staan of wat veel moeite kost en het af te wisselen met iets dat ik zittend kan doen of mijn lichaam minder hoef te belasten. Zo heb ik oplaadmomentjes en activiteiten die meer energie kosten beter in balans en is de kans groter dat ik alles kan volhouden. En wasjes draaien doe ik dan toch nog even tussendoor haha, stond niet op de planning maar ik liep er toevallig langs… Want zo ben ik dan ook: alles wat nu kan niet uitstellen tot straks :)

ByDagmarValerieByDagmarValerie

De laatste verse producten in huis halen voor het kerstdiner en de kerstdagen, gelukkig zit de winkel vlakbij maar het was echt heel druk! Half Nederland deed natuurlijk last minute boodschapjes, net als ik. Gezellig met z’n allen in de rij kletsen over schoonfamilies, het aanrecht, de kleur van de versiering in de kerstboom en cadeaustress haha. En ik had heel toepasselijk mijn kersttrui aan!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

En het inpakken van de koffer kon er ook nog wel even bij, want ik ga naar mijn opa en oma in Polen (Kraków) en mij werd aangeraden veel warme spullen mee te nemen. Gelukkig kreeg mijn vriend de koffer nog dicht haha. Al moest ik alle cadeautjes wel in een aparte tas stoppen, het maakt mij blij om hen blij te maken. En eindelijk kon ik mijn nieuwe servies uit de kast halen, ik had bij de Xenos borden gehaald voor deze speciale dagen en dat zag er heel kerstig uit. Sterretjes en kerstbomen, daar gingen we van eten, zo leuk voor deze gelegenheid!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

En even wat zittends doen, namelijk mijn Lucky List schrijven. Zo leuk om even stil te staan bij wat er allemaal voor moois is overkomen. Ik schrijf dit lijstje om de twee weken en ik vind het echt heel bijzonder om erachter te komen op deze manier wat er in een relatief korte periode kan gebeuren. Dan voel ik mij echt zo dankbaar! En nog een klusje om bij te zitten: het schoonmaken van mijn kwasten. Dat was al een eeuwigheid niet meer gebeurd, handig om te doen!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Omdat ik toch flink last had van pijn, schreef ik nog een artikel over het fotograferen van je kerstdiner. Sacha de Boer deelde haar tips over foodfotografie, zo gaaf! Even de kaarsjes aan, het begon al vroeg te schemeren. Niets gezelliger dan kaarsjes!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

En de lampjes van de kerstboom mochten ook aan, ook deed ik de cadeautjes onder de boom. Stiekem al heel erg veel, maar zo leuk! Ik vind het echt fijn om te mogen geven, dat maakt mij oprecht gelukkig. En het lakje dat ik op deed voor het kerstdiner was Pink Allure, de review ervan kan je hier lezen. Het lakje is mooi nude, waardoor de nagels er heel verzorgd uitzien, en er zit een gouden subtiele glitter in. Ik vind de kleur heel mooi!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Ik schreef een kerstkaartje voor jou om je te bedanken voor alles wat je mij (onbewust) geeft. Ik ben je er echt heel erg dankbaar voor! Ik trok mijn zwarte jurkje aan met gouden knopjes en steentjes. Ik vond het opeens in de kast toen ik bij mijn jurkjes keek. Ik droeg de laatste tijd amper jurkjes en dan is het een geweldige ontdekking als je opeens ziet wat helemaal klopt.

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Michael Bublé ging op repeat en het zingen in de keuken kon beginnen. Ik begon met het dekken van de tafel en het maken van de tussendoor hapjes. Ik koos voor het maken van bruschetta, gegrild stokbrood gedoopt in knoflook met olie en erop tomaatjes en rucola, zout en wat peper. Ik had vooraf de tomaatjes en rucola in honing mosterd saus gedaan, waardoor de smaak echt heel lekker was. Een goede combinatie en de broodjes bevielen heel goed. En op een sterren bordje ziet het er gelijk sfeervol uit, vind je ook niet?

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Op de kerstboom bordjes had ik voor iedereen in een hartje candy canes gelegd met een kerstkaartje waarop een persoonlijke boodschap stond. Hierop deelde ik mijn wensen voor komend jaar die ik de ander van harte gun. Dit is een gebruikelijke traditie in Polen om te doen met breekbrood (opladki). Je spreekt dan een wens naar elkaar uit, bijvoorbeeld dat je de ander gunt dat het beter gaat met de gezondheid of dat het goed mag gaan op werk/studie en je bedankt elkaar of spreekt uit hoeveel je voor elkaar betekent. Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar door het daadwerkelijk te vertellen is het elke keer een heel speciaal moment. Ik maakte alvast voor het toetje de decoratie voor op de glazen, zodat ik dat niet na het hoofdgerecht hoefde te doen. Ik hoopte dat het sneeuwrandje (suiker!) goed zou blijven zitten en het werkte gelukkig heel goed.

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Aan tafel! We begonnen met barszcz, dit is een Poolse soep en ontzettend lekker. En het is ook nog eens heel gezond, ik ben er dol op. Vooral als mijn oma het maakt, maar zij is echt een méga talent met koken.

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Toen kwam het hoofdgerecht, ik maakte kip met pesto, knoflook, kruidenboter en pijnboompitjes in combinatie met aardappelpuree die ik in bolletjes serveerde met Poolse kruiden erover heen (koperek) en basilicum. Als groente serveerde ik sperzieboontjes in ham en ik had ook salade gemaakt waar rucola, augurkjes, tomaatjes, komkommer en paprika in zaten met honing mosterd saus. Zo leuk om de verbaasde blikken te zien dat het mij was gelukt om dit te maken haha, goud waard! Over het toetje heb ik heel veel lieve reacties gehad, het suikerrandje zorgde voor een vrolijk effect net als de eetbare versieringen op het lekkere ijs. Het was echt heel erg lekker! Repeat!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

We verplaatsen ons van de eettafel naar de bank met thee en kerstkransjes, waar we de cadeautjes gingen uitpakken. Ik werd ongelooflijk verwend, ik kan het nog steeds amper geloven! Ik kreeg van mama een heel speciaal cadeau met prachtige foto’s van vroeger tot aan nu: een foto-album van mij door de jaren heen door de ogen van mama. Ik kan niet stoppen met erin bladeren! Ook kreeg ik mooie oorbellen en een prachtige ketting van Jord, Monopoly en ook nog een VVV-bon. Echt super superlief, dankjewel allemaal!

ByDagmarValerieByDagmarValerie

Samen met mijn mama, broertje en Jord bladerden we samen nog door het album en haalden we herinneringen op. Dit maakte kerst helemaal compleet <3

Geniet jij ook zo van Kerst? En heb je ook kerstavond gevierd?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.