Blog

Plog 13/12 – Het Rijksmuseum, Poes en het cadeau

collage bydagmarvalerie plog
De ultieme toerist uithangen in Amsterdam, slapen in een heerlijk hotel en een prachtige verrassing ontvangen van je vriendje. Wie wilt dat nou niet? Het overkwam mij allemaal 13/12 en ik heb speciaal voor jullie een plog (artikel met foto’s van de hele dag) gemaakt. De eerste dag van dit gezellige avontuur kan je hier vinden, in dit artikel deel ik de tweede dag. Het was magisch mooi, kijk je mee?

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

Wakker worden in het heerlijke bed van het Mercure Hotel Amsterdam City, wat een feestje is dat! We drukten wel zeven keer op de snooze-knop, omdat het bed zo verslavend lekker lag. Wat ons overhaalde was de stortdouche om er toch uit te komen, want dat vormde ook zéker geen straf. Wat een verwennerij! Beter de dag beginnen kon niet, we werden namelijk ook nog eens verrast met een lekker ontbijt. Hotel ontbijtjes zijn over het algemeen al ontzettend lekker uit zichzelf, maar deze spande de kroon. Wat een geweldig begin van de dag!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

De sfeer van het hotel vind ik zo leuk! Overal waar je kijkt is een Nederlandse stijl doorgevoerd, het lijkt mij ook een geweldige aanrader voor toeristen of als je een nachtje in Amsterdam wilt blijven in verband met je vlucht. Je zit namelijk zo op Schiphol en je proeft hier gelijk op een stijlvolle manier de Nederlandse sfeer.  De hoofdstad staat centraal en je kunt lekker eten aan de grachten! Een echte eyecatcher is de grote, ronde bar met een indrukwekkende kroonluchter van Hollandse haringen. Zo bijzonder!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

Ik wil niet weg! Toch afscheid nemen van het heerlijke hotel, echt een aanrader! Op een schaal van 1 tot 5 sterren, zou ik er stiekem gewoon 6 geven. We hadden het er ontzettend naar ons zin, het hotel ademt comfort, sfeer en kracht en de service is heel goed. Yes, hier kreeg ik veel energie van!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

Op naar Amsterdam voor het Rijksmuseum! We hadden kaartjes gekregen toen we naar het Eyewish event gingen voor de modeshow die er ook plaatsvond en nu  mochten we het Rijksmuseum bezoeken voor de collectie die er hing. Mijn vriend en ik houden van nieuwe plekken ontdekken en ervaringen beleven, waardoor we hier ook heel graag een keer naartoe wouden gaan. Het is toch een stukje trots van Nederland! En rechts zie je prachtige portretten die ik heb omgedoopt tot ‘selfie-muur’.

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

En natuurlijk dé Nachtwacht, dit schilderij behoort tot de beroemdste kunstwerken van de wereld! En wat ik heel grappig vond was het moment dat ik de foto ervan op Instagram wilde delen en lieve Karlijn (neem vooral ook een kijkje op haar inspirerende blog!) op dat moment een reactie had geplaatst bij een eerdere foto dat ik de groetjes moest doen aan de Nachtwacht. So I did! En we gingen ook naar de indrukwekkende bibliotheek van het Rijksmuseum, als boekenliefhebber ging mijn hart hier héél hard van kloppen. Wat een boekenhemel!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

Lieve Anne, als je dit leest dan weet ik zeker dat je denkt ‘Fancy, schuin!’. De kerstboom in het Rijksmuseum vond ik zo leuk, wat een kunstwerk! En minstens zo mooi zijn de grachten. Amsterdam by night is echt een sprookje!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

Het was tijd om naar huis te gaan en er lagen enkele pakketjes te wachten die jullie binnenkort ook terug zullen zien op mijn blog. We maakten thee, kropen op de bank en hadden de tv aangezet terwijl we nog even kletsten. Poes keek verbaasd naar de hond die in beeld kwam, zou ze het echt herkennen? Grappig was het moment zeker!

ByDagmarValerie ByDagmarValerie

En opeens deed mijn lieve vriend heel geheimzinnig. Ik snapte niet goed waarom, maar hij haalde een heel mooi cadeautje tevoorschijn! Ik kreeg een prachtige ketting van Zinzi, hoe kan je het dan drooghouden? Het lukte mij in ieder geval niet, wat een eyecatcher zo mooi. Ik had het echt niet verwacht, de verrassing was enorm. We maakten het niet te laat, want ik was al behoorlijk moe van alle indrukken die dag. Poes kroop weg in de prinsessendeken en snurkte die nacht heel hard haha, heel charmant!

Ben jij al een keer in het Rijksmuseum geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.