Personal – Wist je dat ik heel verlegen was?

Personal – Wist je dat ik heel verlegen was?

liefde
Op bovenstaande foto voel ik mij héél gelukkig, ik word er omringd door lieve en inspirerende vriendinnen met een hart van goud. Wist je dat ik hen middels het bloggen heb ontmoet? En wist je dat ik mijn beste vriendinnetje Anne ook door het bloggen heb leren kennen? Heel bijzonder, vooral als je je bedenkt dat ik een paar jaar geleden nog niet eens de telefoon op durfde te nemen, omdat ik zo verlegen was en ik deze lieverds heb ontmoet via het internet. Ik ben niet altijd de makkelijke prater geweest die ik nu ben, ik was namelijk heel verlegen. 

Onzeker
Ik was heel onzeker, laat ik daarmee beginnen. Mijn gezondheidssituatie (ik weet nu dat ik CVS en Fibromyalgie heb) was jarenlang een groot vraagteken en artsen vertelden mij zelfs dat ik mij aanstelde en dat de pijn en vermoeidheid niet bestonden. Als je dat op jonge leeftijd regelmatig hoort, dan word je onzeker over wat je écht voelt. En mijn gezondheid vormde een grote onzekerheid, ik kon immers weinig en lag maanden op bed. Als mensen met zoveel wijsheid, ervaring en kennis in de zorg zulke woorden tegen je gebruiken, dan maakt dat indruk. Ik begon te twijfelen en werd onzeker over mijn lichaam, stelde ik mij misschien toch aan? Hadden ze gelijk?

Contact
Ik vond contact leggen lastig. Werd ik gebeld, dan drukte ik het gesprek liever weg of zette ik mijn telefoon uit. Een nieuwe situatie? Brr… ik kreeg er rillingen van en lag er nachten van wakker. Zouden anderen mij wel aardig vinden? Was ik wel leuk genoeg? Kon ik iedereen wel bijbenen of zouden zij mij ook een watje vinden?  Ik heb een geweldige moeder die in mij geloofde, wat de artsen ook zeiden en hoe slecht ik mij ook voelde; zij wist mij op te peppen, kracht te geven en in de juiste richting het duwtje te geven dat ik nodig had om de stap vooruit te maken. Oh wat vond ik die onzekerheid lastig, maar ik wou niets liever dan er vanaf komen, het leven aanpakken en herstellen! Ik wou die artsen laten zien dat ik echt wel een doorzetter was, geen mietje die bij het minste opgaf. En zo ging mijn pijngrens van hoog naar extreem hoog, maar ik zou niet opgeven. Nooit niet.

bkm Studeren
Ik sla even een jaartje over, het jaar waarin ik de diagnose CVS kreeg, ik heb gerevalideerd en mijn Havo-examen deed. Dat jaar heeft mij ontzettend gevormd, ik had het nodig om aan te sterken en de ‘echte’ wereld weer in te stappen. Voorheen vormde mijn bed immers mijn wereld, maar na mijn examenjaar werd alles anders.  Die nieuwe situatie van studeren deed mij eerst ongemakkelijk voelen, maar ik gaf mijzelf de tijd om te groeien en te wennen. Niet alleen kon ik met een schone lei beginnen, ik ging ook nog eens van een dorpje onder Utrecht naar de grote stad Amsterdam! Dit was een méga stap voor mij en er ging een wereld voor mij open: ik bloeide helemaal op. Van verlegen meisje en kasplantje naar ambitieuze vrouw die het verschil wilde maken. Tijdens mijn studie pakte ik álle kansen die op mijn pad kwamen, mijn enige eis: het moest goed voelen. Ik deed voortaan alles waar ik energie van kreeg en zo bleef ik mijzelf voeden met kennis, nieuwe mogelijkheden en werd ik dagelijks verrijkt. En ik genoot. Ik genoot van de berg aan lichtpuntjes die ik dagelijks mocht beklimmen en bewonderen. Het was zo overweldigend!

Spread the love
Hard werken werd beloond en ik kwam door mijn studie in contact met inspirerende personen die mij lieten groeien. Ik werd omringd door inspiratiebronnen en sloeg alle levenslessen zorgvuldig op. Ik kon onmogelijk al die warmte, kennis en verrijkende inzichten voor mij houden en besloot het te delen. Eerst met familie, toen vriendinnen en vervolgens klasgenoten en docenten en nu ook middels mijn blog. (Bovenstaande foto is gemaakt toen ik als panellid gevraagd werd te presenteren voor 400 ambitieuze studenten tijdens de Beroepsoriëntatieweek aan de HvA) Deze kring werd steeds groter en ik voelde dat mijn stem een verschil kon maken, als ik maar handelde vanuit m’n hart. Als ik maar dichtbij mijzelf bleef,  dan ging praten (en schrijven) mij makkelijker af.

event
Van verlegen meisje naar lachende levensgenieter
Ik durfde eerst niet de telefoon op te nemen, was te verlegen om met vreemden te praten, kon de moed niet verzamelen om contact te leggen… Nu organiseer ik regelmatig workshops en events, geef ik vaak presentaties, bel ik onbekenden lachend op voor mijn werkzaamheden in de PR en marketing en vind ik het geen probleem om het ijs te breken in een groep vol vreemden van elkaar. En op een event met bloggers? Dat voelt keer op keer als een feestje, omdat de klik zo snel aanwezig is. Ook vind ik het geweldig om met lezeressen in contact te komen (jullie comments, berichtjes en mailtjes zijn zo bijzonder om te ontvangen, dankjewel!). Ik word als spontaan, oprecht enthousiast en toegankelijk bestempeld en ik doe nog elke dag wat goed voelt door te luisteren naar mijn hart. Maar weet dat dit niet altijd zo geweest is, ook ik kom van ver en heb moeten ontdekken wat het beste past en hoe ik mijzelf kan laten groeien. Dit ging met vallen en opstaan, het was nog een heel avontuur! Ik heb nu oprecht heel veel plezier in het leven en ik kan ontzettend genieten van alle lichtpuntjes om ons heen. Verlegen zijn behoort voor mij tot de verleden tijd.

Wees niet bang om jezelf te laten zien, om je eigen stem te laten spreken en om je mening te delen. Handel vanuit je hart, vertrouw op je gevoel en blijf dichtbij jezelf, dan ben je altijd goed genoeg zoals je bent, twijfel daar niet aan <3

Had je verwacht dat ik heel verlegen was? En ben of was jij het ook? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 85 reacties.

 1. Dat had ik echt niet verwacht, ook niet als ik zo je vlogs zie en hoor. Maar we hebben allemaal onze dingetjes denk ik. Ik merk het ook heel vaak, want ik ben juist totaal niet verlegen, nooit echt geweest eigenlijk, maar mensen denken daarom dat ik ook heel onzeker ben. Kijk, zelfverzekerd ben ik wel, maar dat betekend niet dat ik niet belachelijk onzeker kan zijn, maar vooral als het dus om mijn uiterlijk (en vooral gewicht) gaat. Maar alsnog ben ik wel een extrovert zoals dat zo leuk heet. Gooi mij in een groep mensen die ik niet ken en ik praat wel…. raar eigenlijk hahaha. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Beauty Essentials – Essence LiplinersMy Profile

 2. Annemijn

  Wat mooi om deze ontwikkeling zo te mogen lezen! Ik herken het. Ik ben ook erg verlegen geweest. Stukje voor stukje gaat het nu wat beter. Maar ik ben er nog niet.
  Annemijn onlangs geplaatst…En we hebben een winnaar!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ik weet zeker dat je ook op het punt zal komen dat verlegen zijn tot het verleden zal behoren <3 Het gaat je lukken!

  1. Dagmar Valerie

   Superlief je reactie dankjewel!

 3. Frauke

  Wat leuk om te lezen dat je zo ontzettend geëvolueerd bent! Het is superfijn dat je nu zo niet-verlegen en sociaal bent! Ik ben zelf niet echt verlegen, maar snel contact leggen is niet mijn sterkste punt. Daar werk ik aan! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: homemade rode pesto + paniniMy Profile

 4. Amy

  Wat een ontzettend mooie post Dagmar, prachtig om mee te mogen lezen met de ontwikkeling die je hebt gemaakt. Deze kracht en ervaring kun je in je leven gebruiken om steeds te blijven groeien.
  Amy onlangs geplaatst…It’s Christmas Time Tag!My Profile

 5. Daphne

  Wat een mooi artikel! Ik herken mezelf er heel erg in. Je mag echt trots zijn op hoe je gegroeid bent <3
  Daphne onlangs geplaatst…Nieuwe tasMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah super superlief van je, dankjewel en ik ben ook zo blij dat ik je dankzij het bloggen heb ontmoet! Hoe bijzonder is dat <3

 6. Sophie

  Oh ik herken mezelf ontzettend in dit verhaal. Ik was ook een heel stil meisje dat alles deed om aardig gevonden te worden. En als iemand zij dat ik niet klopte dan geloofde ik dat ook. Gelukkig kwam hier verschil in toen mijn mentor van de eerste klas mij op had gegeven voor een cursus sociale vaardigheden. Het ging langzaam maar nu ben ik ondertussen ook veranderd in een kletskous die tegen iedereen kletst. Bekend, onbekend maakt niet uit. Wat gek dat ik me zo kan vinden in je verhaal! Je hebt het prachtig verwoord! Topper!
  Sophie onlangs geplaatst…10 dingen die bij kerst horenMy Profile

 7. Heel herkenbaar. Gelukkig gaat het nu op sociaal gebied een stuk beter. Heeft ook veel geholpen dat ik drie jaar geleden bij een popkoor ben gaan zingen, daar heb ik ook veel lieve mensen ontmoet en nu heb ik minder schroom om ook onbekende mensen bijvoorbeeld op straat aan te spreken en gewoon een gezellig gesprekje aan te gaan.
  zomersproetje onlangs geplaatst…December TagMy Profile

 8. Leonie

  Mooi om te lezen! Ik zit nog ergens halverwege dat proces. Door mijn studie is het wel beter geworden, maar toch ben ik nog steeds niet van het bellen en in groepen waarin ik niemand ken ben ik weer dat verlegen meisje
  Leonie onlangs geplaatst…Wednesday WisdomMy Profile

 9. Kelly

  Wat een mooi stukje om te lezen en ook heel erg herkenbaar! Ik was vroeger ook heel erg verlegen en ik durfde niet zoveel.. Het liefste wilde ik soms in huilen uitbarsten omdat ik het gewoonweg allemaal zo eng vond. In grote groepen praten is nog niet zo mijn ding, maar ik ben zo enorm gegroeid daarin. Ik doe het wel gewoon, maar happy word ik er niet van. Qua contacten leggen en het verlegen zelf zijn heb ik er niet meer zoveel last van. Op een gegeven moment ging de knop om en durfde ik langzaamaan wat meer uit mijn schulp te komen. Ook door het volgen van Sociale studies ben ik wat meer mijzelf geworden en durf ik ook mijzelf te zijn. Fijne dag vandaag lieve Dagmar!
  Kelly onlangs geplaatst…Reactie op LUSH – Candy Mountain door Linda / Oh My BeautyMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat mooi om je comment te lezen, dankjewel voor het delen! En wat heb je geweldige sprongen gemaakt, superknap van je!

  1. Dagmar Valerie

   Ah wat ongelooflijk lief van je, dankjewel topper <333

 10. Stacey

  Ik had het ook zeker niet gedacht van je, maar wel heel knap dat je dit hebt overwonnen. Ik ben alleen verlegen op momenten dat ik onzeker ben of me niet op mijn gemak voel. Voor een groep staan en spreken vind ik bijvoorbeeld niet eng maar nieuwe mensen ontmoeten kan me wel verlegen maken.
  Stacey onlangs geplaatst…Legally-Fit: Trainingsschema’s voor op de loopbandMy Profile

 11. Wat mooi geschreven Dagmar! Ik was vroeger ook verlegen, totdat ik mijn man leerde kennen. Ik vond het altijd moeilijk om op onbekenden af te stappen, was altijd bang voor de meningen van anderen, wat zouden ze wel niet van mijn denken. Totdat mijn man mij aanspoorde om zelf contacten te leggen, om mijn angsten overboord te gooien. Sindsdien sta ik positiever in het leven, durf meer en ik maak makkelijker praatjes met onbekenden.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Happy momentsMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat ongelooflijk mooi om te lezen dat je man zo’n positieve invloed heeft en je je angsten daardoor overboord hebt gegooid. Maar je durfde het zelf ook te doen, dat vind ik zo ontzettend knap van je! Geweldig om te lezen dat je nu positiever in het leven staat en meer durft, heel trots op je!

 12. Linda

  Als ik je zo ‘leer kennen’ door middel van je artikelen en je vlogs, dan kom je totaal niet verlegen over. Je straalt iets uit dat mensen aantrekt denk ik – die stralende glimlach en daarachter ook stralende ogen waardoor je direct ziet dat je het écht meent. Jij bent zó positief en zo’n doorzetter, dat inspireert mensen en trekt ze naar je toe. Je verwacht dan echt niet dat je een verlegen meisje bent geweest eigenlijk! Dapper dat je dit durft te delen en zeker iets om heel trots op te zijn!
  Linda onlangs geplaatst…Mooie complimenten.My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Oh ik weet echt even niet zo goed wat ik moet zeggen, wat ongelooflijk lief van je zulke prachtige woorden <3 Echt heel indrukwekkend om te lezen dat je dit zo ervaart, wat een geweldige complimenten! Heel erg lief van je, you made my day!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat ontzettend bijzonder om je comment te lezen, dankjewel voor het delen! Ik weet zeker dat het je gaat lukken, laat het verlegen zijn los en vanaf vandaag durf je de stap te zetten om eraan te werken <3 Dat is al zo'n geweldig begin waar je trots op mag zijn! Heel veel succes, ik weet zeker dat het je lukt <3

 13. Karlijn

  Wat mooi om te lezen en te zien hoe je bent uitgegroeid tot een lachende levensgenieter. Ik vind het vaak nog steeds moeilijk om de telefoon op te nemen, nieuwe mensen te ontmoeten en ga zo maar door. Zoveel gedachtes gaan er dan door mijn hoofd, ben ik wel leuk? hoe praat ik? doe ik dom? Maar ik merk eigenlijk wel dat het ook een klein beetje begint te veranderen. Ik pas soms zelf de telefoon op om iemand te gaan bellen en kan het ontmoeten van nieuwe mensen soms ook leuk vinden. Ik voel me het meeste op mijn gemak bij mensen die ik allang ken, maar dat heeft denk ik iedereen toch?! X
  Karlijn onlangs geplaatst…InspiratieWonder #Zadok Ben-DavidMy Profile

 14. Sophie

  Wat een geweldig verhaal, en je hebt jezelf zo prachtig ontwikkelt lieverd <3 Ik was vroeger ook heel verlegen en durfde echt niet te presenteren. Inmiddels vind ik het niet zo erg en heb ik het geleerd, ik heb het als een uitdaging aangenomen. You go girl!
  Sophie onlangs geplaatst…Mijn ervaring met CurvesMy Profile

 15. Femke

  Wauw, wat een ontzettend inspirerend verhaal. Ik kan me gewoon helemaal geen Dagmar voorstellen die niet vrolijk aan het babbelen is en te bang om mensen aanspreken. Wat heb je een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en wat ontzettend fijn dat ik daar een mini-deel van mee heb mogen maken. Ik heb zoveel respect voor jou lieverd! X
  Femke onlangs geplaatst…HEMA blog: Kerst BlijmakersMy Profile

 16. Xaviera

  Heel erg mooi om te lezen wat een ontzettend grote groei jij hebt doorgemaakt. Ik had niet verwacht dat je ooit zo verlegen was, geweldig om te lezen hoe dat veranderd is! Wat fijn dat je zo’n lieve moeder hebt die jou altijd heeft gesteund. Dat laatste stukje wat je schrijft is heel erg mooi, dat ga ik zeker onthouden! Ik ben zelf niet heel erg verlegen maar wel heel erg kat-uit-de-boom-kijkend en contacten leggen vind ik lastig. Toch nog steeds een beetje bang om niet leuk en interessant genoeg te zijn, gelukkig gaat het steeds beter!
  Xaviera onlangs geplaatst…Recept: Italiaanse salade met quinoaMy Profile

 17. angelique

  Wauw dit had ik echt niet achter jou verwacht! Ik zelf ben mega verlegen al begin ik nu wel meer zelfvertrouwen te krijgen en dat uit zich in meer sociaal contact. Dit artikel verbaasd mij echt!
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly woensdag #6My Profile

 18. Marloes

  Je bent een topper Dagmar! Wat onzettend mooi geschreven ook. Je mag onwijs trots zijn op jezelf. Ik was vroeger rond mijn 14e-15e ook verlegen, maar dat kwam vooral omdat ik in een rottige periode zat, en dat is daarna alleen maar beter geworden gelukkig. Hihi!
  Marloes onlangs geplaatst…Golden Glitters Christmas Make-up TutorialMy Profile

 19. Ik kan mij eigenlijk wel vinden in dit verhaal. Ik heb natuurlijk geen cvs of fibromyalgie, maar ik was altijd heel verlegen. Op school werd ik veel geplaagd, waardoor het natuurlijk nog erger werd. Toen ik eenmaal universiteit deed, ben ik helemaal ontpopt. Nu leef ik meer volgens het mantra als je mij niet graag hebt, dan hoeft dat toch niet? Hierdoor ben ik veel opener, vrolijker en sterker geworden…

 20. Evelien

  Wauw, Dagmar, wat een enorme persoonlijke groei heb je doorgemaakt. Heel inspirerend om te lezen. Wat kun je daar trots op zijn.
  Evelien onlangs geplaatst…Ik sta in Fashionista!My Profile

 21. Wat ben jij gegroeid zeg, ik had nooit verwacht dat jij zo verlegen was. Ik herken wel wat in de situatie die je beschreef in mezelf, zeker nu ik zonder werk zit kom ik weinig meer buiten en is mijn wereldje nog kleiner geworden en het feit dat ik verder niemand heb die me steunt(behalve soms m`n vriend maar die is erg nuchter en begrijpt het soms ook niet) vind het ik het moeilijk om een volgende stap te zetten. Ik hoop dat ik net als jouw de kracht krijg om ook uit mijn schulp te komen een keer
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…#ProjectPositief – Geluk is loslaten van….My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ik hoop echt dat je het gevoel krijgt er niet alleen voor te staan, houd je vertrouwen vast en ik hoop dat je het kunt laten groeien <3 Denk goed aan jezelf en vul de dagen met geluksmomenten die voor jou belangrijk zijn <333

  1. Dagmar Valerie

   Wauw super superlief dankjewel voor je hartverwarmende woorden <3

 22. Emma

  Wauw dit had ik echt niet verwacht! Zelf ben ik best wel verlegen, of beter gezegd, heel rustig en ik hou me het liefst een beetje op de achtergrond. En dan te bedenken dat je nu zo’n inspirerende powervrouw bent, respect!<3
  X Emma
  Emma onlangs geplaatst…Life latelyMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dankjewel voor je geweldige woorden, zo bijzonder <3 Echt een prachtig compliment!

  1. Dagmar Valerie

   Haha so true! Dankjewel voor je lieve comment!

  1. Dagmar Valerie

   Ja zij is en blijft een geweldige inspiratiebron en voorbeeld <3

 23. Denise

  Knap dat je dit met ons deelt! Ik had niet verwacht dat je zo verlegen geweest bent. Zelf herken ik het heel erg. Ik ben erg onzeker en vind het contact leggen met mensen meestal héél erg lastig ‘Vinden ze me niet irritant’ etc. Dat denk ik dan. Ik doe nu een sociale opleiding en wil graag hulpverlener worden. Ondertussen werk ik ook keihard aan mezelf. 2 in 1! Komt vast ook wel goed met mij. Als ik maar blijf doorzetten (: Je bent een topper!
  Denise onlangs geplaatst…Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3My Profile

 24. Eilish

  Heel mooi dit artikel! Ik ben ook heel verlegen.. En helaas heb ik op school ook niet de gelegenheid om dit op te krikken, ik voel me er niet welkom…. Maar ja, ik zal wel door moeten gaan! En ik heb een hoop nieuwe mensen leren kennen door het bloggen en daar ben ik zo dankbaar voor! Afgelopen weekend ging ik met 3 onbekende naar Oberhausen, nou, dat zou ik vroeger niet gedaan hebben!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Plog/Vlog Oberhausen met bloggers!My Profile

 25. Guusje

  Heel mooi opgeschreven en ik herken mezelf ook in jouw verhaal. Super knap en sterk dat dit jou zo goed is gelukt, helemaal met je achtergrond en ik leer veel van jou (w artikelen)! Vroeger zei ik veel vaker nee tegen een feestje als ik wist dat mijn vriendinnen niet mee konden en ik alleen moest gaan. Nu vind ik het juist een uitdaging en heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen. Je leer zoveel en snel als je uit je comfort zone stapt. Wel blijf het vaak lastig vinden om een houding aan te nemen bij een groep onbekenden en sta dan bijvoorbeeld gesloten met mijn armen over elkaar, terwijl ik het wel naar mijn zin heb. .
  Guusje onlangs geplaatst…Photodiary #6 – Nepsneeuw, Primark en skypenMy Profile

 26. alexa

  Wat mooi geschreven en nooit gedacht dat je zo verlegen bent. al is dat op een blog natuurlijk makkelijk te verbergen zie ik je altijd voor me als een spontaan meisje die graag praat en bij iedereen goed in de smaak valt. Maar denk dat deze onzekerheden meer mensen te parten speelt. Ik ben niet echt verlegen maar presentaties geven is dan weer niet mijn ding!
  alexa onlangs geplaatst…Kimono UtrechtMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha dankjewel, maar er staat ook dat ik het was ;) Nu zeker niet meer, ik doe juist wat mij gelukkig maakt en daardoor ben ik niet meer onzeker en geef ik makkelijk presentaties, workshops etc. Verlegen zijn behoort voor mij bij het verleden

 27. Maaike

  Wat stom dat de artsen zulke dingen tegen je zeiden! Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar onzeker van wordt. :( Maar wat een prachtige ontwikkeling heb je doorgemaakt en wat heb je het inspirerend opgeschreven! Waar jij al helemaal niet meer verlegen bent, zit ik nog middenin het ‘proces (om het maar even zo te noemen, haha) om minder verlegen te worden. Ik ben nog steeds te veel bezig met wat anderen vinden, maar ik merk inderdaad ook wel dat mijn nieuwe studie en dus nieuwe start heel erg heeft geholpen, maar ook bloggen maakt me veel minder verlegen. Vroeger vond ik presenteren doodeng – nu is het nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar op de 7,5 voor mijn pitch ben ik ongelooflijk trots! Ik hoop dat ik ooit (en het liefst zo snel mogelijk, maar ik wil geen deadlines stellen o.i.d.) net zulke mooie woorden uit kan spreken als jij. <3 Want levensgenieters zijn veel leuker!
  Maaike onlangs geplaatst…Tag: Blog top drieMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat super superlief je mooie comment, het straalt zoveel kracht uit dankjewel voor het delen <3 Het bloggen heeft inderdaad ook zeker bijgedragen, het contact met anderen is opeens ook zoveel leuker! En wat mag je geweldig trots zijn op die 7,5! Geweldig gedaan en mag ik verklappen dat je op mij helemaal niet verlegen overkomt? Misschien omdat we zoveel gemeenschappelijke interesses en passies hebben? Ik weet het niet, maar de klik voelde ik gelijk. Hopelijk tot snel!

 28. Kimberly

  Ik ben echt zo trots op je!! je bent een topper <3 Wat een onwijs mooi blogje zeg, wauw. Ik ben zelf heel verlegen en merk dat het steeds wat minder word. Door onzekerheid met je lichaam en mensen die rare dingen zeggen wordt t bij mij ook erger maar nu ik beter weet word het steeds een beetje minder, wohoo!
  Kimberly onlangs geplaatst…Winterweek – Kerstmarkt in KeulenMy Profile

 29. Annelies

  Heel inspirerend Dagmar! Ik ben zelf ook wat ik noem “gereserveerd” tegenover onbekenden, niet echt verlegen, maar mensen zullen me ook niet snel omschrijven als joviaal. Voor een deel is het gewoon je natuur, maar voor een deel kun je er ook aan werken, dat bewijs jij!
  Annelies onlangs geplaatst…RECENSIE | Mijn vader was een NSB’er – Elmer den BraberMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat onwijs lief je comment, heel erg bedankt voor je prachtige compliment en ik denk dat het ons alleen maar sterker zal maken en het je ook siert <3

 30. Deisy

  Wat een mooi artikel weer om te lezen Dagmar, hier word ik echt blij van :-) Heel mooi om het pad te zien dat je hebt bewandeld en de gebeurtenissen in je leven hebt aangegrepen om te groeien.. Prachtig… X
  Deisy onlangs geplaatst…Relatie op het werk: doen of niet?My Profile

 31. Fleur

  Wat een goed geschreven artikel Dagmar! Heel dapper van je en wat ben je een sterke vrouw!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een prachtige reactie, dankjewel zo lief <3

 32. Anita

  Oh ja ik was ook altijd verlegen en vond contacten leggen moeilijk. Als ik in de klas aan de beurt was kreeg ik een rode boei, niet normaal! Maar door de jaren heen ben ik gegroeid tot het punt waar ik het nu leuk vind om anderen te helpen. Ook het geven van een presentatie vind ik niet meer eng. Fijn dat ook jij die stap hebt gezet om jezelf te zijn en uit te komen voor je eigen mening.
  Anita onlangs geplaatst…Home made challenge | aankondigingMy Profile

 33. Petra

  Wat een dappere post. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Mooi om je groei te lezen. Ik herken veel. Mijn bloem is alleen wat later op gegaan. Maar hij groeit en bloeit nu volop.
  Petra onlangs geplaatst…Ik sla mijn vleugels uitMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Goed water geven en genieten van de mooie kleuren en geuren <3

 34. Dana

  Ontzettend knap dat je zo bent gegroeid! Zelf was ik ook aardig verlegen maar inmiddels ben ik daar wel aardig vanaf! Leuk dat je een presentatie gaf op FMB, zelf was ik niet aanwezig maar het is wel een grote overwinning ;)
  Dana onlangs geplaatst…Primark shoplog 5/12My Profile

 35. Jessica

  Wat een inspirerend verhaal Dagmar! Ik had inderdaad niet door dat je vroeger verlegen was, dat is je absoluut niet meer aan te zien :D. Wat mooi dat je zulke grote stappen hebt gezet. Ikzelf kan ook behoorlijk onzeker zijn, dus het is mooi om dan dit soort verhalen tegen te komen :D.

  1. Dagmar Valerie

   Ah superlief je comment en die onzekerheid maakt ons alleen maar sterker <333

 36. Esmée

  Wauw wat een prachtig stuk! Ik ben zelf ook best verlegen, maar ik merk dat het de laatste tijd wel minder wordt. Ik probeer wat spontaner te zijn, wat minder na te denken bij alles wat ik zeg. Het is lastig, maar het is inderdaad belangrijk om te genieten. Na een event voel ik me zo fijn en krijg ik zoveel kracht. Ik vind het af en toe lastig om tegen vreemden te praten, maar het is een leerproces en het gaat steeds beter. Daarnaast hou je er vaak super leuke mensen aan over, dus eigenlijk is het gewoon een win-win-situatie, niets om bang voor te zijn! x
  Esmée onlangs geplaatst…Lush Golden WonderMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een onwijs mooie comment, dankjewel voor het delen <3 Je hebt helemaal gelijk, het is zeker een win win situatie waar je altijd sterker uit zult komen. Al is het alleen al omdat je kunt groeien als je de volgende stap durft te nemen! Prachtige reactie, dankjewel topper! En ik hoop je gauw te zien, liefs X

 37. kiki

  Wat een mooie en inspirerende post! Ik herken het zo goed! You go girl!!!
  kiki onlangs geplaatst…HuidtypenMy Profile

 38. Saar

  Wat een leuk verhaal zeg! Dat heb je mooi geschreven :D Ik herken mezelf er wel een stuk in. Enfin, in die zin dat ik ook ooit veel verlegener was dan ik nu ben. Ook het idee dat je niet goed genoeg bent, maar dat ben je dus wel. Fijn dat je studie je er zo bovenop heeft geholpen!
  Saar onlangs geplaatst…MINDFULNESS | Op een minder goede dagMy Profile

 39. Carola

  Wauw, wat mooi geschreven! Ik had dit eigenlijk niet verwacht, je komt totaal niet onzeker over. Echt knap wat je allemaal bereikt hebt! Je mag trots op jezelf zijn!!

 40. Anna

  Wauw, wat ontzettend mooi verwoord! Geweldig om te lezen dat je zo bent gegroeid <3 Ik ben zelf niet erg verlegen, maar soms wel wat onzeker over bepaalde dingen.
  Anna onlangs geplaatst…MIJN KAMER IN UTRECHT (UPDATE #1)My Profile

 41. Kim

  Wauw wat een prachtig verhaal! Ik ben zelf ook heel verlegen maar ik probeer steeds kleine stappen vooruit gegaan. Zo fijn om te lezen dat je zo bent gegroeid. <3
  Kim onlangs geplaatst…Decorate with us for Christmas.My Profile

 42. Lieke

  Wauw, wat heb je dit mooi geschreven!
  Herkenbaar voor me en mooi om te lezen hoe jij steeds meer zelfvertrouwen kreeg en je laat zien.
  Dingen doen die goedvoelen en luisteren naar je hart.. dat gevoel voel je tijdens het lezen van je artikelen. Dat vind ik echt heel knap!
  Lieke onlangs geplaatst…Memories: Dag lieve UshiMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een prachtig compliment, heel erg lief je mooie woorden dankjewel <3

 43. Prachtig verhaal! Ikzelf ben ook heel lang verlegen geweest. Pas toen ik eenmaal een beetje in de scene ben beland waar ik nu in zit ben ik langzaam uit mijn schulp gekropen. Het grappige is dat ik blijkbaar op meetings met andere alternatieve mensen heel zelfverzekerd over kom terwijl ik diep van binnen sta te zweten van angst haha. Gelukkig maak ik nu makkelijker een praatje met mensen dan vroeger, anders zat ik nu op de verkeerde opleiding (journalistiek)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Maxi Meeting Groningen Foto’s + VideoMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw echt waar? Ik herken mij heel erg in je verhaal, eenmaal op de juiste plek krijg je ook de kans om te groeien en sterker te worden. En wat fijn dat het ook lukt om zo over te komen, moet je nagaan wat voor een sprong je hebt gemaakt én hoe we over onszelf denken komt niet altijd zo over. Gelukkig maar ook, want niet iedereen hoeft te weten dat je niet altijd 100% vertrouwen hebt toch? En wat gaaf dat je journalistiek doet! Heel veel succes!

 44. Nadia

  Dat heb je mooi geschreven. Ik ben dit jaar ook op een punt gekomen dat ik doe wat goed voelt en als mensen dat niet waarderen kunnen zij vertrekken,. Ik wil geen mensen om mij heen die teveel gedoe veroorzaken of een negatieve houding hebben.

  ”I don’t longer care about losing people in my life who can’t be in my life anymore.. I’ve lost people who meant the world to me and i’m still doing just fine.”

Geef een antwoord

CommentLuv badge