Personal – Vaarwel lange lokken

Personal – Vaarwel lange lokken

short hair
En toen ging de schaar erin. Ik kneep mijn ogen dicht en durfde amper te kijken, terwijl de lokken één voor één op de grond vielen. Nu voel ik aan mijn haar en is het echt een opluchting om het lichte kapsel te kunnen dragen. De zin short hair don’t care, ging in het begin bij mij niet op, want ik vond het erg lastig om afscheid te nemen van de lengte maar nu ben ik er inmiddels aan gewend. In dit artikel vertel ik je waarom ik voor een lange bob heb gekozen, want vanaf nu ben ik dé bob! 

Lange lokken
Voor de nieuwe lezers die mijn blog bezoeken, ik heb fibromyalgie en CVS. Ik heb écht een onwijs mooi leven en geniet met volle teugen ervan, maar dat neemt niet weg dat ik dagelijks moet dealen met pijn. In de zomer is het vaak iets minder heftig, maar wanneer de herfst binnen komt druppelen dan glipt de pijn mee. Ik was oprecht heel blij en trots dat het mij gelukt was om eindelijk te kunnen leven met lang haar. Dat was ook echt een droom van mij, want ik vond lange lokken bij anderen heel vrouwelijk en sierlijk staan. Eerst brak mijn haar veel af, omdat ik toentertijd veel op bed lag, en was het futloos en zelfs grijs (!), maar na veel maanden en jaren wachten begon het eindelijk weer te glanzen, kreeg het steeds meer kleur en kwam de lengte toen ik mij gezonder begon te voelen. Maar dan moet je natuurlijk wel de kracht en energie hebben om dit goed te kunnen verzorgen. In haar zit onbewust meer energie in dan je wellicht denkt en dat begon ik te voelen.

De keerzijde
Inmiddels had mijn haar een prachtige lengte bereikt, hier had ik zelfs niet van durven dromen! Ik wou zo graag lang haar met mijn diplomering én het was gelukt. En blij dat ik was, behalve als ik moest douchen. Toen merkte ik wel dat het erg pittig was om mijn haren te wassen. Op dagen dat het minder ging, keek ik er zelfs erg tegenop. Hoe fijn en blij ik dus ook was met mijn lange haren, het had ook een keerzijde en die begon erg letterlijk steeds zwaarder te wegen. Op sommige dagen had ik zoveel pijn en weinig energie dat ik eigenlijk zelf niet meer goed kon douchen en wat voelde dat vervelend! Ik was juist zo trots dat ik niet meer zo afhankelijk was en dan voelde dit opeens zo dubbel.

Extra laagjes 
Nog geen maand geleden schreef ik in mijn Lucky List dat ik zo blij was dat de kapster met mij mee had gedacht om meer laagjes te knippen in mijn haar zodat het minder zwaar zou vallen. Ook voelde ik gelijk zoveel verschil met het haren wassen! In de tussentijd nam de pijn toe en hoe blij ik ook was met mijn nieuwe kapsel, het was alsnog erg zwaar. Ik twijfelde al een tijdje of het niet beter was om toch de beslissing te nemen en voor korter haar te gaan, maar het voelde niet goed. Ik wou niet kiezen voor praktisch vanwege die stomme pijn. Dus zette ik door, maar handig was anders.

Mijn lokken voelden steeds meer als een ballast en ik kon er niet meer zo van genieten als ik eerst wel deed. Het was zwaar, onhandig, grote plukken vielen steeds uit en ik had de kracht niet om het te onderhouden. Ook het wassen vond ik heel vervelend worden, omdat het zoveel energie kostte. Ik hakte de knoop door, samen met mijn lieve moeder gingen we naar de kapper. Na lang wikken en wegen, voelde het echt als een verademing toen ik met mijn vingers door de bob streek. Ik kan nu nog precies een staartje in doen (want dat is handig bij het sporten, aangezien ik dat meer wil oppakken) en de look is lekker vlot. Ook vind ik dat het mij wat volwassener maakt, maar dat mag natuurlijk ook. Wel vroeg ik aan mijn vriend op een zielig, onzeker momentje of hij mij nog wel mooi genoeg vond. En ik moet eerlijk toegeven dat jullie lieve reacties op de Instagram foto mij ook erg vooruit hebben geholpen. Het is flink wennen, maar echt beter zo, voornamelijk voor mijn gezondheid.

Short hair, don’t care!
Ha, ja daar denk ik nu ook zo over, ook al baalde ik in het begin écht omdat ik mijn lange haren miste. Want ik vind lange lokken écht geweldig staan bij anderen en ik vond het ook heel mooi bij mijzelf, maar nu met kort haar ervaar ik ook de voordelen hiervan. Mijn haar is ultrasupersonischsnel droog, ik doe nu twintig keer langer over de shampoofles en twintig keer korter over een haren wassen-sessie. Daarnaast houd ik veel meer energie over én ben ik niet afhankelijk van hulp. Haar blijft gelukkig altijd groeien, dus het wordt vanzelf weer langer. En ik kan nu weer oprecht met trots zeggen: Ik heb Happy New Hair!

Heb jij een keer een drastische metamorfose met je haar gehad?

Liefs, Dagmar

Follow Dagmar on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 68 reacties.

 1. Kirsten

  Herkenbaar, vind het echt heel knap dat je dit hebt gedaan. Het staat je onwijs mooi!

  Na een mislukte korte bob heb ik jaren moeten sparen tot het weer wat langer werd, en op dit moment is het zo’n mooie lengte, precies zoals ik het wilde. Alleen zo onpraktisch als het maar zijn kan, krijg het ook niet meer zelf gewassen. Nu heb ik in maart gala, en wil ik dan toch echt graag m’n lange lokken hebben. Beetje een dilemma, maar ik denk dat de schaar er daarna in gaat.
  Kirsten onlangs geplaatst…Awkward & awesome @ schoolMy Profile

 2. Ik dacht begin dit jaar ook dat het een fantastisch idee was om er een flink stuf af te halen, maar ik schoot helaas wat door. Ik ging van haar wat halverwege op mijn rug hing, tot een kapsel die net op mijn schouders hing. Op dit moment is het al weer goed op lengte, maar de spijt kwam bij mij niet om de lengte, maar om hoe het geknipt was. Toch houd ik van soms drastisch veranderen, dat hoort en past ook wel bij mij. Ik vind het jou in ieder geval super mooi staan, maar ik heb stiekem al zo’n idee dat jij alles wel kan hebben <3 hahaha. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Opgemaakte beautyproducten #1My Profile

 3. Judith

  Jammer dat het door je gezondheid nodig is, heel knap dat je de stap genomen hebt! En het staat je fantastisch!!
  Ben ooit op de basisschool van superlang naar jongensachtig kort gegaan. Niet echt mijn mooiste periode ;-) Nu is het weer lang, maar heb het altijd in knot of staart eigenlijk, praktisch ;-)
  Judith onlangs geplaatst…De onderkant van sneeuw – Ilse RuijtersMy Profile

 4. Ik vind dat je een super goede keuze hebt gemaakt! Ookal was je er niet echt zeker over en had je misschien liever je lange haar gehouden, maar dit staat je echt super! Het maakt je inderdaad wat volwassener en als het ook fijner voor jou is ivm je energie en de pijn is dat juist alleen maar fijn! Het staat je heel goed! Liefs
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans onlangs geplaatst…Scary Clothes #02My Profile

 5. Tineke

  Wauw dit staat je echt prachtig! Onwijs knap dat je dit durft, ik zou mijn haar echt niet korter willen laten knippen (staat mij overigens ook niet zo)
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Leukste jurkjes van de maand #2My Profile

 6. Emily

  Het staat je prachtig! Ik heb onlangs ook mijn lange haren afgeknipt en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn vrienden zeggen ook oprecht dat dit me beter staat, waar ik zelf ook mee eens ben. Ik vind persoonlijk het bij jou ook echt prachtig staan, je straalt ermee :)

 7. Naomi

  Het is prachtig! Ik heb precies hetzelfde laten knippen qua lengte (maar het is nu al weer gegroeid) maar dan zonder zo’n reden. Geloof me, je vindt het steeds mooier, en wilt steeds korter! Kort haar vind ik heel erg fijn, dus misschien ga ik ooit tot mijn schouders, wat ik nooit gedacht zou hebben, haha. Maar echt super fijn voor jezelf ook vooral dat je dit gedaan hebt!
  Liefs, ♥
  Naomi onlangs geplaatst…HAPPINESS LIST (OKTOBER) #1My Profile

 8. Lidewij

  Wow, het staat je zo onwijs goed lieve Dagmar! Wat een prachtig kapsel! Ik ben echt gek op lange bobs, en was vorig jaar ook heel blij toen mijn eigen haar tot een lange bob was gegroeid. Het jaar daarvoor, nu dus bijna twee jaar geleden, heb ik mijn onwijs lange haar laten afknippen tot een korte bob, om de staart te doneren aan Kinderwensen, die daar pruiken van maken. Supertof vond ik dat! De korte bob vond ik niet zo leuk, maar de lange vond ik geweldig en inderdaad lekker licht en snel gestyled! Nu het weer langer is merk ik ook zelfs dat ik soms hoofdpijn krijg als ik een staart draag tijdens het sporten, omdat dat haar zo zwaar is, dus ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Het is stom dat je om de reden die je hebt je haar hebt moeten knippen, maar elk voordeel heb ze nadeel en het staat je echt geweldig!
  Lidewij onlangs geplaatst…Personal Photos #62My Profile

 9. Lidewij

  Wow, het staat je zo onwijs goed lieve Dagmar! Wat een prachtig kapsel! Ik ben echt gek op lange bobs, en was vorig jaar ook heel blij toen mijn eigen haar tot een lange bob was gegroeid. Het jaar daarvoor, nu dus bijna twee jaar geleden, heb ik mijn onwijs lange haar laten afknippen tot een korte bob, om de staart te doneren aan Kinderwensen, die daar pruiken van maken. Supertof vond ik dat! De korte bob vond ik niet zo leuk, maar de lange vond ik geweldig en inderdaad lekker licht en snel gestyled! Nu het weer langer is merk ik ook zelfs dat ik soms hoofdpijn krijg als ik een staart draag tijdens het sporten, omdat dat haar zo zwaar is, dus ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Het is stom dat je om de reden die je hebt je haar hebt moeten knippen, maar elk nadeel heb ze voordeel en het staat je echt geweldig!
  Lidewij onlangs geplaatst…Personal Photos #62My Profile

 10. Kim

  Wat staat dit je mooi lieve Dagmar. Vervelend de rede waarom je het kort moest knippen maar het staat je prachtig! Ik had vorig jaar ook veel moeite om afscheid te nemen van mijn lange lokken, maar dan moest ik maar niet de keuze maken om mijn haar zelf te blonderen. Alles was dood.

  Liefs,
  Kim
  Kim onlangs geplaatst…VIDEO ❤ Bloggerslife TAGMy Profile

 11. Amy

  Dit nieuwe kapsel staat je prachtig, heel volwassen en Fabulous! Ik vind het zo rot voor je dat de pijn er de oorzaak van is.. Het is alleen maar fijn dat je nu meer energie overhoudt.. Het is echt mooi :)
  Amy onlangs geplaatst…Hotspot: Meneer De Boer EindhovenMy Profile

 12. Ik had een jaar geleden ook mijn haar kort geknipt en wist ook niet precies wat ik nou van moest denken en heb het nu uiteindelijk weer lang laten groeien, dat is het voordeel van haar. Het groeit toch wel weer terug hihi. Maar ik vind het je echt geweldig goed staat!
  Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Fuzzy And Stripes Are The New Black | OutfitMy Profile

 13. Svenja

  Ooooh wauw, het staat je ontzettend mooi en chique. Knap dat je de stap heb gezet, en geniet van je prachtige nieuwe kapsel <3
  Svenja onlangs geplaatst…Tag / Fall FavoritesMy Profile

 14. Sophie

  Ah lieve Dagmar, het staat je fantastisch! En hopelijk kom je er zo de winter mee door, want pijn is helemaal niet leuk. En als je het op deze manier kunt verzachten, is dat alleen maar fijn. Ik vind het heel knap van je <3 Knuffel!
  Sophie onlangs geplaatst…Opgemaakt September en OktoberMy Profile

 15. Sara

  Super knap dat je uiteindelijk die keuze hebt gemaakt. Als iets beter is voor je gezondheid dan is het inderdaad goed om daar voor te kiezen. Ik kan me helemaal voorstellen dat je je lange haren (vooral in het begin) miste, maar dit kapsel staat je ook ontzettend goed. Ook heel erg vrouwelijk en klassiek.
  Sara onlangs geplaatst…Hello November, bye bye no buy maand!My Profile

 16. Justine

  Super begrijpelijk dat je de schaar erin hebt gezet! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit wel echt een prachtig resultaat vind. Dit staat je echt heel erg mooi Dagmar! Normaal houd ik niet zo van een boblijn, maar ik vind jouw kapsel echt prachtig bij je staan!
  Justine onlangs geplaatst…New Month: november 2014My Profile

 17. Desiree

  Dit kapsel staat je werkelijk prachtig! En het getuigt juist van ongelooflijk veel lef dat jij dit hebt gedaan! Of je nou 10/20/30 centimeter langer haar hebt, daar word je niet knapper of minder knap van. Je bent mooi zoals je bent en ik weet zeker dat niemand anders je hierdoor anders gaat aankijken. Juist niet! Ik vind de boblijn je echt prachtig staan! Fijn weekend! X
  Desiree onlangs geplaatst…Just my essentials, oktoberMy Profile

 18. Josephine

  Nou, ik zal je een ding zeggen: HET STAAT JE PRACHTIG! Wauw, echt het is zo’n mooie lengte! En herkenning dat je haar sneller droog was, wat vond ik dat fijn. Mijn haar begint ook steeds langer te worden, maar ik weet niet of ik het langer wil of dat ik het weer een stukje korter wil.

 19. Saskia

  Zó kort is het toch niet, volgens mij kun je nog heel veel kanten op met je haren.
  En het staat je harstikke mooi!
  Zelf ooit eens van “tot op de billen” tot net op de schouders. En daarna van blond naar zwart. Vooral dat laatste schokte nogal wat mensen :)
  Saskia onlangs geplaatst…Happy HalloweenMy Profile

 20. Simone

  Heel mooi geschreven en verwoord, ik snap ook dat het heel lastig voor je is geweest maar ik ben ook heel blij dat je er blij mee bent want het staat je PRACHTIG!
  Simone onlangs geplaatst…H&M enkellaarsjesMy Profile

 21. onzeweg

  Je haar is prachtig hoor, echt een leuk kapsel zie ik op de foto.
  Ja natuurlijk, lang golvend haar is echt heel mooi, het heeft wel veel verzorging nodig.
  Het is niet makkelijk voor je geweest om het af te knippen, gelukkig heeft het veel voordelen voor je
  en het staat je echt heel leuk! Dus geniet van je mooie lokken,
  die nu makkelijk te verzorgen zijn.

  Liefs, Onzeweg
  onzeweg onlangs geplaatst…Blogging U.’s Photo 101 Course: Post a Photo a DayMy Profile

 22. onzeweg

  Wat raar, hierboven staat ‘onlangs geplaatst’ en dat is helemaal geen post van mij …

 23. Super dat je dit deelt. Ik weet zeker dat veel mensen hier wat aan hebben. En dat korte haar staat je super, ik zag t op instagram en ik dacht dat je je haar gewoon had geknipt omdat je wat fris en nieuws wilde :)

 24. Wendy

  Het staat je echt heel leuk. Ik heb ook eens een dramatische verandering ondergaan met mijn haar. Naar een half mislukte blondeer poging (gewoon thuis samen met een vriendin), stond ik half in tranen tegenover mijn vriend. Hij stelde voor dat ik mee ging naar hem thuis, want hun thuiskapster zou komen en misschien kon zij wat voor me betekenen. Ze knipte mijn haar in één keer helemaal kort. Van halverwege mijn rug tot net boven mijn schouders. En in één keer had ik opeens een bos met krulletjes. Een heel ander kapsel en daardoor was de kleurverandering opeens niet meer zo heftig.
  Wendy onlangs geplaatst…Insta-Oktober ‘14My Profile

 25. wendy

  Daphne wat heftig! Maar als eerste wil ik zeggen dit staat je super! En je bent een pracht meid dis je heb lang haar niet nodig! :). Natuurlijk is het heftig als je haar moet knippen terwijl je het liefst lang haar heb, maar als dit fijner is en niet in de weg zit heb je de juiste keus gemaakt!

  Nogmaals het staat je super! <3. Ik heb toevallig een leuke giveaway online gezet. Je kan 150 euro shoptegoed winnen. Kunnen we allemaal mooie producten voor je haar kopen ;)

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com
  wendy onlangs geplaatst…Event | CF ClosetsaleMy Profile

 26. Joyce

  Ach meisje, wat een verhaal! Ik snap helemaal je gevoel van lang haar! Ik wil het al zo lang laten groeien en hoewel ik best lang haar heb, wil het niet echt verder groeien en heb ik veel last van dode puntjes (ook een gezondheidskwaal), maar ik moet zeggen het nieuwe haar staat je prachtig! Wat een volume! En hoe je haar ook zit, je bent toch wel een prachtmeid!
  Joyce onlangs geplaatst…Photo Peek 45: Modeshow, Party en Voor Altijd Jong EventMy Profile

 27. Wat jammer dat je zo’n keuze moet maken omwille van je gezondheid. Maar anderzijds wel fijn dat zo’n relatief kleine verandering of aanpassing je energie kan besparen die je dan ergens anders in kan steken. Je nieuwe kapsel staat je heel erg goed hoor! :-) Maar ik begrijp dat het wennen is! Ik heb dat ook altijd als ik mijn haar wat laat knippen. Ooit heb ik ook echt zo’n ‘drastische’ verandering gedaan van heel lang naar zoiets als jij nu of zelfs nog iets korter. En wat had ik spijt in het begin! Ik zat echt te huilen in de klas, erg he! Maar uiteindelijk heb ik het ook aanvaard en begon ik het wel mooi te vinden. Fijn om te lezen dat jij het ook mooi vind bij jezelf! :-) En je lijkt er inderdaad wel wat volwassener mee ;-)
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Memory lane: HalloweenfeestjesMy Profile

 28. Anna

  Wauw, het staat je echt fantastisch! Super knap dat je het hebt gedaan, ik kan dat echt niet. Ik heb na jaren eindelijk lang haar en ik ben er zo blij mee. Wel is het soms frustrerend dat mijn haar mega erg gaat klitten na twee dagen niet kammen (ik heb krullen), terwijl vriendinnen met stijl haar er niks aan hoeven doen. Ik moet echt dagelijks mijn haar goed verzorgen en soms ben ik gewoon te druk daarvoor. Ik snap je keus heel goed en fijn dat het zoveel beter voelt! X
  Anna onlangs geplaatst…EVENT | DUTCH DESIGN WEEK 2014My Profile

 29. Iris

  Het staat je echt super! Heerlijk licht voelt het nu hè? Ik zit na de kapper altijd lekker te zwieren met mijn haar, haha. Heb nu zelf ook al een tijdje een lange bob. Erg fijne lengte vind ik het, geniet ervan!

 30. Anita

  Het staat je ontzettend goed zeg en snap dat het even moeilijk was om de stap te zetten. Maar kijk eens wat het voor voordelen heeft nu! Ik ben ook wel eens van lang naar schuine bob gegaan en zit er nu ook weer over te denken. Happy new hair!!
  Anita onlangs geplaatst…Joy in my mind #3My Profile

 31. Eilish

  Ik begrijp het wel. Ik moet alles met 1 hand doen en heb ook lang dik haar, ontzettend lastig en daarom stel ik het wassen ook wel eens uit! Ik kan het alleen echt nog niet aan om het korter te knippen, omdat mn haar zo ontzettend langzaam groeit! Het staat je echt geweldig, dus niets om je druk over te maken!
  Eilish onlangs geplaatst…Tag ♥ Internet A B C….My Profile

 32. Tessa

  Wat een heftig verhaal, ik vind het onzettend dapper dat je voor jezelf hebt gekozen. Nu kun je je energie voor andere activiteiten gebruiken. Ik vind het je ontzettend mooi staan :) Ik heb mijn haar ook een keer ontzettend kort geknipt, ik had er meteen spijt van. Maar ik kreeg wel leuke reacties erop toen en het went, nu twijfel ik weer of ik het weer zo zou knippen.
  Tessa onlangs geplaatst…PERSONAL: TWO YEARS OF LOVEMy Profile

 33. Geanne

  Wat een indrukwekkend verhaal, daar had ik nooit aan kunnen denken! Maar ik vind het je fantastisch staan en ik ben heel blij voor je dat je nu je energie aan écht leuke dingen kunt besteden. Want lang haar is inderdaad leuk (helemaal na zo’n weg) maar onderhouden is wel lastig.
  Geanne onlangs geplaatst…LIFE | What’s in my bag #3My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge