Blog

Personal – Vaarwel lange lokken

short hair
En toen ging de schaar erin. Ik kneep mijn ogen dicht en durfde amper te kijken, terwijl de lokken één voor één op de grond vielen. Nu voel ik aan mijn haar en is het echt een opluchting om het lichte kapsel te kunnen dragen. De zin short hair don’t care, ging in het begin bij mij niet op, want ik vond het erg lastig om afscheid te nemen van de lengte maar nu ben ik er inmiddels aan gewend. In dit artikel vertel ik je waarom ik voor een lange bob heb gekozen, want vanaf nu ben ik dé bob! 

Lange lokken
Voor de nieuwe lezers die mijn blog bezoeken, ik heb fibromyalgie en CVS. Ik heb écht een onwijs mooi leven en geniet met volle teugen ervan, maar dat neemt niet weg dat ik dagelijks moet dealen met pijn. In de zomer is het vaak iets minder heftig, maar wanneer de herfst binnen komt druppelen dan glipt de pijn mee. Ik was oprecht heel blij en trots dat het mij gelukt was om eindelijk te kunnen leven met lang haar. Dat was ook echt een droom van mij, want ik vond lange lokken bij anderen heel vrouwelijk en sierlijk staan. Eerst brak mijn haar veel af, omdat ik toentertijd veel op bed lag, en was het futloos en zelfs grijs (!), maar na veel maanden en jaren wachten begon het eindelijk weer te glanzen, kreeg het steeds meer kleur en kwam de lengte toen ik mij gezonder begon te voelen. Maar dan moet je natuurlijk wel de kracht en energie hebben om dit goed te kunnen verzorgen. In haar zit onbewust meer energie in dan je wellicht denkt en dat begon ik te voelen.

De keerzijde
Inmiddels had mijn haar een prachtige lengte bereikt, hier had ik zelfs niet van durven dromen! Ik wou zo graag lang haar met mijn diplomering én het was gelukt. En blij dat ik was, behalve als ik moest douchen. Toen merkte ik wel dat het erg pittig was om mijn haren te wassen. Op dagen dat het minder ging, keek ik er zelfs erg tegenop. Hoe fijn en blij ik dus ook was met mijn lange haren, het had ook een keerzijde en die begon erg letterlijk steeds zwaarder te wegen. Op sommige dagen had ik zoveel pijn en weinig energie dat ik eigenlijk zelf niet meer goed kon douchen en wat voelde dat vervelend! Ik was juist zo trots dat ik niet meer zo afhankelijk was en dan voelde dit opeens zo dubbel.

Extra laagjes 
Nog geen maand geleden schreef ik in mijn Lucky List dat ik zo blij was dat de kapster met mij mee had gedacht om meer laagjes te knippen in mijn haar zodat het minder zwaar zou vallen. Ook voelde ik gelijk zoveel verschil met het haren wassen! In de tussentijd nam de pijn toe en hoe blij ik ook was met mijn nieuwe kapsel, het was alsnog erg zwaar. Ik twijfelde al een tijdje of het niet beter was om toch de beslissing te nemen en voor korter haar te gaan, maar het voelde niet goed. Ik wou niet kiezen voor praktisch vanwege die stomme pijn. Dus zette ik door, maar handig was anders.

Mijn lokken voelden steeds meer als een ballast en ik kon er niet meer zo van genieten als ik eerst wel deed. Het was zwaar, onhandig, grote plukken vielen steeds uit en ik had de kracht niet om het te onderhouden. Ook het wassen vond ik heel vervelend worden, omdat het zoveel energie kostte. Ik hakte de knoop door, samen met mijn lieve moeder gingen we naar de kapper. Na lang wikken en wegen, voelde het echt als een verademing toen ik met mijn vingers door de bob streek. Ik kan nu nog precies een staartje in doen (want dat is handig bij het sporten, aangezien ik dat meer wil oppakken) en de look is lekker vlot. Ook vind ik dat het mij wat volwassener maakt, maar dat mag natuurlijk ook. Wel vroeg ik aan mijn vriend op een zielig, onzeker momentje of hij mij nog wel mooi genoeg vond. En ik moet eerlijk toegeven dat jullie lieve reacties op de Instagram foto mij ook erg vooruit hebben geholpen. Het is flink wennen, maar echt beter zo, voornamelijk voor mijn gezondheid.

Short hair, don’t care!
Ha, ja daar denk ik nu ook zo over, ook al baalde ik in het begin écht omdat ik mijn lange haren miste. Want ik vind lange lokken écht geweldig staan bij anderen en ik vond het ook heel mooi bij mijzelf, maar nu met kort haar ervaar ik ook de voordelen hiervan. Mijn haar is ultrasupersonischsnel droog, ik doe nu twintig keer langer over de shampoofles en twintig keer korter over een haren wassen-sessie. Daarnaast houd ik veel meer energie over én ben ik niet afhankelijk van hulp. Haar blijft gelukkig altijd groeien, dus het wordt vanzelf weer langer. En ik kan nu weer oprecht met trots zeggen: Ik heb Happy New Hair!

Heb jij een keer een drastische metamorfose met je haar gehad?

Liefs, Dagmar

Follow Dagmar on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.