Personal – It’s weekend tag


Zebralicious! Natuurlijk moest ik met lieve Koemba op de foto toen ik naar de bios ging voor een andere film en ik deze poster zag hangen. Ik ging in het weekend naar de bios met vrienden en laat deze tag nou net over het weekend gaan! Ik geniet altijd extra van het weekend en ik hoop dat jullie dat ook volop kunnen doen. Ik werd getagd door lieve Kelly om deze heerlijke tag in te vullen met vragen over (hoe kan het ook anders) de mooiste dagen van de week: w to the eekend! Zo lees je wat ik graag op vrije dagen doe, hoe ik ontbijt en ik beantwoord nog veel meer gerelateerde weekendvragen. Enjoy!

 

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij? Ik geniet zaterdag en zondag van mijn weekend. Doordeweeks werk ik veertig uur in dienst en daarnaast schrijf ik voor mijn blog en heb ik regelmatig leuke projecten om uit te voeren voor opdrachtgevers. Maar naast het werk geniet ik ook van mijn vriend, want we wonen nu ruim een jaar samen én ik heb geweldige vriendinnen waar ik graag mee afspreek. Het is daarom soms erg druk en hectisch, waardoor ik extra van mijn weekend kan genieten.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?Ik ben niet iemand die goed is in uitslapen. Als ik wakker word gemaakt door Poes die trek krijgt (standaard om zeven uur doordeweeks en om acht in het weekend) dan sta ik op, geef ik haar te eten en ga ik lekker ontbijten. Mijn vriend is een betere uitslaper en ondertussen geniet ik van mooie artikelen op blogs die online zijn gekomen of rommel ik wat in ons huisje. Wel echt heel lekker als het lukt om uit te slapen, maar over dit talent beschik ik niet zo. Jij wel?

3. Hoe ontbijt je in het weekend? Meestal met verse broodjes of lekkere bolletjes uit de oven. De tafel staat dan vol met beleg en zo eten we wat we lekker vinden. Ook nemen we wat vers fruit erbij en drinken we thee of verse juice. Lekker!

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit? Meestal probeer ik doordeweeks vooruit te schrijven voor mijn blog, zodat ik in het weekend minder hoef om te kijken naar de artikelen die gepland zijn. We trekken er graag samen op uit (zoals jullie regelmatig zien op Instagram, omdat we doordeweeks drukker zijn. Echt quality-time! We bezoeken familie, gaan gezellig naar vrienden of ondernemen leuke activiteiten zoals een dagje naar het strand of een stedentrip.

5. Wat doe je het liefst in het weekend? Eigenlijk niet anders dan hoe wij de weekenden nu proberen in te vullen. We bezoeken graag familie en vrienden, maar ook op het strand zijn we niet weg te slaan. Als ik een favoriete plek mag noemen, dan is het wel het strand. Haha zelfs in MoodieZ is dit te lezen!

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend? Haha ik kan er echt de hele week naar uit kijken. Gelukkig ga ik fluitend naar werk en ik heb superleuke collega’s waardoor het ook doordeweeks een heus feestje is. Maar ik plan graag mijn activiteiten iets vooruit, zodat ik een mooi vooruitzicht heb. Ik probeer mijn vrije tijd steeds meer op een ontspannen manier in te plannen en om dit te realiseren moet ik ook af en toe wat meer vooruitdenken, maar dan weet ik zeker dat de activiteiten een onvergetelijke tijd worden. En we maken regelmatig stedentrips en dan is het heel leuk om dit spontaan te doen, maar enige voorbereiding kan soms ook geen kwaad.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend? Sinds twee maanden ben ik helemaal klaar met studeren en werk ik fulltime doordeweeks. Ik ben echt heel blij dat ik in het weekend helemaal vrij ben, al vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd te schrijven en dit doe ik dan ook met veel plezier. Maar dat zie ik eigenlijk niet als werk, maar een verlengde van mijn passie en hobby.  

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend? Haha ik ga nog steeds elke avond echt te laat naar bed. Ik doe heel erg mijn best om eerder te gaan, maar al maanden mislukken deze pogingen en neem ik het mij elke avond weer voor om het écht te doen. Maar het zijn de vroege uurtjes waarin ik lekker kan slapen zonder wakker te liggen, maar ik ga vanaf nu nog meer mijn best doen om eerder naar bed te gaan. Nu beloof ik het!

Heb jij nog mooie plannen voor het weekend? En wat is jouw favo bezigheid?

Ik wens je een stralende en onvergetelijke tijd toe!

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 24 reacties.

 1. Martina

  Ik ben ook slecht in uitslapen, vind het altijd zonde van mijn dag!

 2. Bianca

  Hier nog 1 die slecht is in uitslapen, was vandaag ook de bedoeling alleen beetje mislukt :D Leuke tag! xxx

 3. Sophie

  Nou,i k had wel willen uitslapen nu hihihi :-) Wat grappig dat poes je wakker komt maken, ik kan opzich wel goed uitslapen :-) Leuke tag <3

 4. Dina

  Leuk om te lezen! Dat lijkt mij trouwens wel mega fijn aan klaar zijn met studeren, dat je in het weekend echt weekend hebt zeg maar!

 5. Lidewij

  Wat een leuke tag! Ik kan heel goed uitslapen, haha ;) ook doordeweeks in de vakantie! Vandaag heb ik om half negen rijles, anders had ik zeker ook nog lekker geslapen :) ik vind het ook heerlijk dat de tijd die ik nu niet werk echt van mij is, zoals het weekend (en de lange vakantie whieeeehw). Dat is het beste gevoel dat er is :D

 6. Natascha

  Wat een leuke tag is dit zeg. Ik kan ook écht niet uitslapen. In het weekend ben ik nog zo gewend aan mijn door de weekse ritme dat ik toch vroeg wakker ben. Hoelaat ik ook ga slapen…

 7. Bente

  Sinds ik fulltime werk (nu een jaar) kan ik ook echt niet meer uitslapen. Door de weeks gaat mijn wekken altijd vroeg, dus het zit in mijn ritme om rond dat tijdstip wakker te worden (maar in het weekend wel zonder wekker! :)).

 8. Anna

  Wat heerlijk dat je in het weekend helemaal vrij bent, dat wil ik ook! Ik ben wel goed in uitslapen en dat maakt mijn weekend ook nog een stuk korter ;) X

 9. Manon

  Ik ben ook alleen op zaterdag en zondag vrij en ja dat weekend staat dan altijd in het teken van mijn blog en het huis schoonmaken en in de avond wil ik dan ook nog wel even gezellig wat tijd met mijn vriend doorbrengen want anders komt dat er gewoon niet meer van, pff ik zou graag nog een dag extra weekend willen hoor haha!

 10. Evelien

  Vroeger kon ik veel beter uitslapen dan nu. Uitslapen is nu tot max. 9 uur, maar vaak ben ik toch wel om half 8/8 uur wakker in het weekend. Door de weeks rond 7 uur. Ach, zo heb je nog wat aan je dag.

 11. Linda

  Zo fijn als je in het weekend écht vrij bent! Ik heb dat nu ook, ben ook net afgestudeerd. Helaas nog geen fulltime baan, maar alleen parttime (2 halve dagen) in de week. Gelukkig te horen gekregen dat ik aangenomen ben bij een uitzendbureau dus hopelijk snel werk voor me (parttime) én ik ga vrijwilligerswerk doen in mijn eigen branche – conservator bij een klein museum in de buurt, hoe gaaf :D
  Ik word altijd zo blij trouwens van jouw positieve instelling, dankjewel!

 12. Monique

  Leuke tag! Ik ben ook heel slecht in uitslapen, nu is dat met een baby ook niet echt een optie meer maar daarvoor lukt het me eigenlijk ook al nooit.

 13. Justine

  Wat een leuke tag! Ik herken dat naar de leuke dingen toe leven als geen ander. Als ik weet dat ik in het weekend wat leuks ga doen, dan denk ik er vanaf maandag al aan..

 14. Agneta

  Heerlijk, ik heb sindskort ook echt weekend. Helemaal geen verplichtingen meer en het is zalig!

 15. Wendy

  Echt uitslapen kan ik ook niet. Ik word meestal vanzelf wakker rond een uur of zeven. Ik kan dan vaak wel omdraaien en verder slapen, maar als ik dat doe, dan voel ik me meestal de hele dag een beetje suffig. Gewoon uit bed en wat gaan doen dus.
  Leuk ingevuld deze tag. Ik heb hem ook al eens ingevuld.

 16. Marloes

  Ah wat een leuke tag. Ik ben ook slecht in uitslapen geworden! En wil het liefst om 7-8 uur opstaan! Leuke tag X

 17. Mandy

  Leuke tag met leuke antwoorden! Ik word meestal rond een uur of 9 wakker in het weekend, mooie middenmoot toch? Wel heel erg lief dat Poes je wakker komt maken!

 18. Hier is het mijn vriend die absoluut niet kan uitslapen. Om 6u30 is hij klaarwakker en staat hij op, terwijl ik nog even omdraai ;)

 19. Wat leuk om te lezen! Uitslapen kan ik ook niet, maar ik vind het wel heerlijk om lekker met Netflix in bed te blijven liggen!

 20. Joyce

  Leuke tag! Ik probeer in het weekend ook altijd lekker bij te komen. Soms slaap ik uit, maar de laatste tijd vind ik dat meer zonde eigenlijk. Lekker op tijd op staan is ook heerlijk! Wat doe je voor werk trouwens, ik ben erg benieuwd!

 21. Denise

  Wat een ontzettend leuke tag en leuk om je zo weer wat beter te ‘leren kennen’! Ik vind het echt knap dat je je fulltime baan zo goed combineert met je blog en nog veel meer andere projecten. Je enthousiasme straalt er gewoon iedere dag vanaf, echt respect dat je dit zo weet over te brengen Dagmar!

Geef een antwoord

CommentLuv badge