Personal – Crazy Cat lady Tag

Personal – Crazy Cat lady Tag

poes5
Hebben jullie al kennisgemaakt met Poes? Poes is geen fan van de camera, maar een knappe, fluffy snoes is ze wel en we knuffelen samen flink wat af. Vroeger hadden we een hond, maar sinds de scheiding van mijn ouders hebben we Poes en nu woont ze bij Jord en mij. Het leek mij leuk om, ook al ben ik er heerlijk laat mee, de crazy cat lady tag in te vullen. Lees je mee?

poes 3Schattigste foto van je kat
Poes is een synoniem voor schattig. Ze weet je elke keer zo in te pakken met die onschuldige oogjes… Op bovenstaande foto rekt Poes zich méga uit. Maar zo blijft ze dan ook nog een tijdje liggen. Ze ligt graag op haar rug op de vloer, als het even kan midden in de woonkamer zodat iedereen over haar heen moet stappen. Lekker bij de hand haha.

poes
Meest grappige foto van je kat
Haha ja bij deze foto hoort een verhaal, deze foto is gemaakt toen ik de vissenkom aan het verschonen was. Toen ik terugkwam zag ik deze vriendjes samen haha.  Ik had al jaren een goudvis en toen Poes kwam vond ze de vissenkom ontzettend interessant. Katten vinden het heerlijk om op mysterieuze plekken te drinken, Poes had dit bij de vissenkom. Toen ik op een dag thuis kwam zag ik Poes van de vissenkom water drinken en zag ik een oranje vlekje boven drijven. Ik vreesde het ergste, maar mijn zorgen waren voor niets. Poes was Vissie (ja, ik was heel origineel met namen) aan het likken en Vissie vond het prettig! Elke keer liet Vissie zich dag in dag uit door Poes masseren haha, wat een stunt. Helaas overleed Vissie niet zo lang geleden en Poes is er nog steeds door van streek. In het begin bleef ze maar zoeken naar de vissenkom, toen hebben we deze maar teruggezet met water en al. Nu waakt ze nog regelmatig bij de vissenkom om te kijken of er geen oranje visje boven komt drijven… Het was liefde op het eerste gezicht! Wie had ooit gedacht dat Poes vriendschap zou sluiten met Vissie?

poes2Bijzondere eigenschappen
Poes slaapt o-ve-ral. En het liefst op MIJN prinsessendeken of in MIJN kledingkast… We kunnen dat meestal snel achterhalen, want je loopt gewoon het gepruttel achterna en dan heb je haar al snel gevonden haha. Het is echt een pruttelqueen!

Omschrijf het geluid dat je kat maakt
Hoe omschrijf je de combinatie van pruttelen, knorren en snurken? En als je ‘Toch Poes?’ zegt dan mauwt ze standaard terug haha.

poes4Koosnaam
Poes noemen we regelmatig Snoes of Poeziesnoezie of… FluffyPoes.

Bekentenis
Poes draagt een speciaal verhaal met zich mee, want toen toen mijn ouders net waren gescheiden konden we tot mijn grote verdriet onze lieve hond niet meenemen. We verhuisden naar een kleiner oppervlak en door mijn gezondheid lag ik soms weken in bed, dus ik kon haar ook niet uitlaten. Zodat ik niet de hele tijd alleen zou zijn, mocht ik een kat uitzoeken. Ik speurde Marktplaats af en kwam bij Poes uit. We maakten een afspraak en gingen kijken. Oh wat was ze ongelooflijk dik, echt obese! Maar haar ogen straalden en ze was ook nog eens heel knuffelig. Ik was verkocht, maar het was aan de andere kant heel zielig dat ze zo dik was. Zo lag ze op haar rug en kon ze zich amper omdraaien! We hebben haar goed getraind door veel met haar te spelen zodat ze wel in beweging moest komen. Nu is Poes gehalveerd, maar nog steeds aan de grote kant. Het allerbelangrijkste is dat ze alles kan doen en ze ook lekker speels is, het is oprecht een lieverd.

En wist je dat ze als een stickertje aan mij blijft plakken als het minder met mijn gezondheid gaat? Heel speciaal is dat, maar ze laat mij dan geen seconde met rust. Het schijnt dat katten dat heel goed aan kunnen voelen, Poes is echt een schatje en een heerlijk kruikje als ze ’s avonds bij ons komt liggen. Want ja, een bekentenis: we krijgen Poes met geen mogelijkheid uit bed dus we hebben het geaccepteerd. En een zachter kruikje bestaat niet haha.

Poes 6
Goede tip voor andere crazy cat ladies
Ik kwam er laatst achter dat ik helemaal geen foto’s van Poes tastbaar in huis heb staan. Toen ik de vraag kreeg of ik een foto zou willen afdrukken op aluminium (bij FotoOpAluminium, de service was verbazingwekkend snel), toen heb ik dit gedaan van bovenstaande foto met Poes. Ik had niet verwacht dat het er zo leuk uit zou komen, de kwaliteit is super en ik ben er erg blij mee. Ook een foto op canvas (dit kan bijvoorbeeld bij de CanvasCompany) leek mij heel leuk, maar ik ging dit keer voor een variant erop. Toch wel fijn om een foto in het echt terug te zien in plaats vanaf een schermpje. Dit ga ik zeker vaker doen!

Poes is dol op mijn haarelastiekjes. Als je er eentje wegschiet dan wordt ze he-le-maal vrolijk. Ze rent er als een ongecontroleerde en pasgeboren Bambi op af en voelt zich als een groots monster om het elastiekje te grijpen. Ze doet voor de rest geen vlieg kwaad, je kunt dan ook echt alles met haar doen, terwijl andere katten weleens de neiging hebben om uit te halen.

Wat voor kat zou jij zijn?
Garfield! Orange is the new black!

Ben jij een crazy cat lady?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 42 reacties.

 1. Mijn eerste reactie op de titel van je blog: OMG er is een crazy cat lady tag? I am so in! Jaaaa…. ik heb dus twee katten en ben er helemaal gek op, ze zijn nu 5 jaar oud en ik wil niet meer zonder ze. Soms sporen ze echt voor geen ene meter en dat is ook altijd zo schattig. Poes ziet er ook hartstikke lief uit zeg! xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Shoplog #5 – Kortingsgekte Voor De FeestdagenMy Profile

 2. Sophie

  Wat een hartverwarmend verhaal! Echt, ik ben dol op poezen! En wat bijzonder van Poes en Vissie, echt geweldig! Ik ben ook echt een crazy catlady met 4 poezels. Echt. 4. pluizige. harige. spinnende. knuffels! Oh, love it hihi :D
  Sophie onlangs geplaatst…Mijn nieuwe skins van Caseapp!My Profile

 3. Marion

  Hahahaha die met het visje! Oh wat zou ik gelachen hebben! Wij hebben helaas geen katten. Manlief is allergisch. Zo jammer….
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #16My Profile

 4. Emmy

  Ik hou echt van onze kat! Al heeft hij ook een elastiekjes obsessie en probeert hij ze altijd te stelen. Niet zo erg hoor, het is alleen een beetje jammer dat hij de dumpt in zijn waterbak.
  Emmy onlangs geplaatst…WIN | De IJzerproefMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Hahaha echt waar? Ooh wat heb ik gelachen om je leuke reactie, in de waterbak hihi <3

 5. Linda

  Vroeger had ik echt helemaal niets met katten – onze buren hadden een kat en die was heel vervelend en stom – maar sinds ik samenwoon woon ik in een portiek op één hoog en mijn buurman (en beste vriend inmiddels, handig!) heeft een kat, Jip. Dat is echt zo’n schatje dat ik helemaal om ben :) Zo kwam ‘ie gisteravond heerlijk op mijn schoot liggen slapen en pruttelen, lief!
  Linda onlangs geplaatst…Waarom ik post bezorgen leuk vind.My Profile

 6. Saskia

  Dat geplak als je ziek(ig) bent, zo ontzettend heerlijk. Mijn Ozzie (hij is er helaas niet meer) deed dat altijd zo goed aanvoelen. Zo fijn.
  Geniet maar van poes, het zijn heerlijke fluffy vriendjes!!
  Saskia onlangs geplaatst…What’s In My Bag #3My Profile

 7. Anna

  Wat ontzettend leuk om te lezen, ik voel de liefde gewoon! Zelf houd ik ook erg van katten (ook van honden trouwens). Wat een mooie foto van jou en Poes! En echt een heel bijzonder verhaal met Poes en je vis, haha. X
  Anna onlangs geplaatst…REVIEW | MAYBELLINE NUDE PALETTEMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja Poes is ook heel speciaal, zelfs voor Vissie :)

  1. Dagmar Valerie

   Superleuk, ik ben benieuwd naar je antwoorden!

 8. Xaviera

  Wat lief al die foto’s! Die vriendschap tussen Poes en Vissie ahhhw <3 Heel erg leuk om te lezen, mooi verhaal ook over hoe Poes bij je kwam te wonen. Echt een leuke tag dit, hier nog een Crazy Cat Lady!
  Xaviera onlangs geplaatst…Over overgewicht en gezondheidMy Profile

 9. Corinne

  Heerlijk! Ik lig hier grieperig op bed met een Poes-look-a-like jouw artikel met een glimlach te lezen :-) Thanxx!! Katjes maken het leven zoveel leuker (heb er zelf 3). Groetjes xx

  1. Dagmar Valerie

   Ah hopelijk ben je snel weer beter! Veel liefs X

 10. Eilish

  Ahh die foto van je kat met die vis! Ge-wel-dig! Ik wil later ook echt een kat! Mn vader is er helaas allergisch voor, maar we hebben wel een heel lief hondje hihi!
  Eilish onlangs geplaatst…TAG ♥ Sinterkerst en nieuwMy Profile

 11. Denise

  Ah wat een schatje! Wij hebben ook een poes. Bengel heet ze. Soms is ze ook echt een bengeltje. Maar wat hou ik toch van dat beestje! Ik vind het echt leuk als ze me ’s nachts een bezoekje komt brengen. En ja, hoe bijzonder ook, als ik me niet goed voel komt ze vaak naar me toe. Leuke tag!
  Denise onlangs geplaatst…Make it a December to rememberMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah heel lief je reactie, dankjewel <333

 12. Simone

  Geweldig om te lezen. Ik heb zelf ook een poes. Ze is alleen niet altijd even aardig en erg ondeugend. Maar dat hoort erbij. Erg apart dat ze zo’n goede vriendjes was met de vis! Echt heel leuk.

 13. Ik ben dol op katten! Ik had een hele goede band met de kat van mijn ex en die kwam ook altijd bezorgd bij me in bed als ik me niet goed voelde. Het was zelfs zo erg dat als ik weg was het beestje uren lang overstuur was en pas rustig werd als ie een kledingstuk kreeg wat ik aan had gehad waar ie dan op ging liggen slapen. Hij is zelfs een keer gaan protesteren toen ik weg moest door voor mijn tassen te gaan zitten :p Het zijn geweldige knuffelbeestjes <3
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Video: Q&A #2 De wereld redden met een halve straatkatMy Profile

 14. De Dotties

  Awww wat lief dat ze aan je zijde blijft als je ziek bent! Wat is ze prachtig trouwens! Zelf ben ik ook helemaal een kat-fan, ik heb er niet voor niets maar liefst 4 bij mij thuis rondlopen. Liefs

 15. Els

  Leuk de poes van mijn ouders heet ook poes haha. Ik ben ook echt een kattenliefhebber, maar mijn man niet en we hebben een hond
  Els onlangs geplaatst…Wie helpt mij testen?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge