Blog

Personal – Crazy Cat lady Tag

poes5
Hebben jullie al kennisgemaakt met Poes? Poes is geen fan van de camera, maar een knappe, fluffy snoes is ze wel en we knuffelen samen flink wat af. Vroeger hadden we een hond, maar sinds de scheiding van mijn ouders hebben we Poes en nu woont ze bij Jord en mij. Het leek mij leuk om, ook al ben ik er heerlijk laat mee, de crazy cat lady tag in te vullen. Lees je mee?

poes 3Schattigste foto van je kat
Poes is een synoniem voor schattig. Ze weet je elke keer zo in te pakken met die onschuldige oogjes… Op bovenstaande foto rekt Poes zich méga uit. Maar zo blijft ze dan ook nog een tijdje liggen. Ze ligt graag op haar rug op de vloer, als het even kan midden in de woonkamer zodat iedereen over haar heen moet stappen. Lekker bij de hand haha.

poes
Meest grappige foto van je kat
Haha ja bij deze foto hoort een verhaal, deze foto is gemaakt toen ik de vissenkom aan het verschonen was. Toen ik terugkwam zag ik deze vriendjes samen haha.  Ik had al jaren een goudvis en toen Poes kwam vond ze de vissenkom ontzettend interessant. Katten vinden het heerlijk om op mysterieuze plekken te drinken, Poes had dit bij de vissenkom. Toen ik op een dag thuis kwam zag ik Poes van de vissenkom water drinken en zag ik een oranje vlekje boven drijven. Ik vreesde het ergste, maar mijn zorgen waren voor niets. Poes was Vissie (ja, ik was heel origineel met namen) aan het likken en Vissie vond het prettig! Elke keer liet Vissie zich dag in dag uit door Poes masseren haha, wat een stunt. Helaas overleed Vissie niet zo lang geleden en Poes is er nog steeds door van streek. In het begin bleef ze maar zoeken naar de vissenkom, toen hebben we deze maar teruggezet met water en al. Nu waakt ze nog regelmatig bij de vissenkom om te kijken of er geen oranje visje boven komt drijven… Het was liefde op het eerste gezicht! Wie had ooit gedacht dat Poes vriendschap zou sluiten met Vissie?

poes2Bijzondere eigenschappen
Poes slaapt o-ve-ral. En het liefst op MIJN prinsessendeken of in MIJN kledingkast… We kunnen dat meestal snel achterhalen, want je loopt gewoon het gepruttel achterna en dan heb je haar al snel gevonden haha. Het is echt een pruttelqueen!

Omschrijf het geluid dat je kat maakt
Hoe omschrijf je de combinatie van pruttelen, knorren en snurken? En als je ‘Toch Poes?’ zegt dan mauwt ze standaard terug haha.

poes4Koosnaam
Poes noemen we regelmatig Snoes of Poeziesnoezie of… FluffyPoes.

Bekentenis
Poes draagt een speciaal verhaal met zich mee, want toen toen mijn ouders net waren gescheiden konden we tot mijn grote verdriet onze lieve hond niet meenemen. We verhuisden naar een kleiner oppervlak en door mijn gezondheid lag ik soms weken in bed, dus ik kon haar ook niet uitlaten. Zodat ik niet de hele tijd alleen zou zijn, mocht ik een kat uitzoeken. Ik speurde Marktplaats af en kwam bij Poes uit. We maakten een afspraak en gingen kijken. Oh wat was ze ongelooflijk dik, echt obese! Maar haar ogen straalden en ze was ook nog eens heel knuffelig. Ik was verkocht, maar het was aan de andere kant heel zielig dat ze zo dik was. Zo lag ze op haar rug en kon ze zich amper omdraaien! We hebben haar goed getraind door veel met haar te spelen zodat ze wel in beweging moest komen. Nu is Poes gehalveerd, maar nog steeds aan de grote kant. Het allerbelangrijkste is dat ze alles kan doen en ze ook lekker speels is, het is oprecht een lieverd.

En wist je dat ze als een stickertje aan mij blijft plakken als het minder met mijn gezondheid gaat? Heel speciaal is dat, maar ze laat mij dan geen seconde met rust. Het schijnt dat katten dat heel goed aan kunnen voelen, Poes is echt een schatje en een heerlijk kruikje als ze ’s avonds bij ons komt liggen. Want ja, een bekentenis: we krijgen Poes met geen mogelijkheid uit bed dus we hebben het geaccepteerd. En een zachter kruikje bestaat niet haha.

Poes 6
Goede tip voor andere crazy cat ladies
Ik kwam er laatst achter dat ik helemaal geen foto’s van Poes tastbaar in huis heb staan. Toen ik de vraag kreeg of ik een foto zou willen afdrukken op aluminium (bij FotoOpAluminium, de service was verbazingwekkend snel), toen heb ik dit gedaan van bovenstaande foto met Poes. Ik had niet verwacht dat het er zo leuk uit zou komen, de kwaliteit is super en ik ben er erg blij mee. Ook een foto op canvas (dit kan bijvoorbeeld bij de CanvasCompany) leek mij heel leuk, maar ik ging dit keer voor een variant erop. Toch wel fijn om een foto in het echt terug te zien in plaats vanaf een schermpje. Dit ga ik zeker vaker doen!

Poes is dol op mijn haarelastiekjes. Als je er eentje wegschiet dan wordt ze he-le-maal vrolijk. Ze rent er als een ongecontroleerde en pasgeboren Bambi op af en voelt zich als een groots monster om het elastiekje te grijpen. Ze doet voor de rest geen vlieg kwaad, je kunt dan ook echt alles met haar doen, terwijl andere katten weleens de neiging hebben om uit te halen.

Wat voor kat zou jij zijn?
Garfield! Orange is the new black!

Ben jij een crazy cat lady?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.