Blog

Op de thee – Verhuizen, hardlopen en puber Poes

Koekje erbij? Ik ben een echte theeliefhebber, maar mocht je liever koffie willen dan zet ik het nog even ;) Tijd voor een nieuwe rubriek, omdat ik daar onwijs veel zin in had. Ik ben echt een theeliefhebber en daarom deel ik met veel plezier mijn nieuwe thee ontdekkingen, waar ik overigens uren over zou kunnen vertellen, en praten we even gezellig bij. Lekker over van alles en nog wat, net alsof we gezellig samen genieten van een high tea. Zal ik nog een kopje inschenken?

Hoe het met mij gaat? Pfoe, waar moet ik beginnen. In de musical Mary Poppins hebben ze een woord dat wel aardig in de buurt komt van hoe ik mij voel: Supercalifragilistiscexpialidocious. Een soort mengelmoes tussen fantastisch, geweldig, helemaal het einde en súper (met een streepje op de u, omdat het zo enthousiast eruit ziet en ik dat ben). Dit lange woord komt in ieder geval in de buurt, maar wat overkomen mij de laatste tijd overweldigend fijne momenten en ervaringen! Het gaat met mijn gezondheid nog niet altijd even top dat geef ik toe, de pijn is flink aanwezig (voor de nieuwe lezers: ik heb Fibromyalgie), maar door alle afleiding en overweldigende mijlpalen krijg ik ontzettend veel energie en nog meer zin om de mooie kansen aan te pakken die op mijn én ons pad komen. Want ik ben heel dankbaar voor de mooie toekomst die mijn vriend en ik zullen delen. *knijpt zichzelf even* Au! Nee het is geen droom, maar werkelijkheid!

De verhuizing
Tijd vliegt voorbij en we hebben een onwijs spannende periode achter de rug met de bieding voor ons nieuwe huis, het regelen van de hypotheek en het wachten (meer over onze aankoop van de woning kan je hier lezen). Het wachten wordt beloond, want alles loopt ontzettend soepel met de bank en het proces gaat goed. Jullie reacties op onze nieuwe woning waren ook zo mooi en lief, echt geen woorden voor. We genieten volop van deze fase waarin we alles mogen uitkiezen en uitzoeken, extra leuk dat we dezelfde stijl hebben en elkaar heel goed weten aan te vullen. Is het twee jaar samenwonen niet voor niets geweest, we versterken elkaar op elk gebied waar mogelijk en dat is in deze tijd heel goed merkbaar. We gaan behoorlijk structureel te werk (gelukkig!), zodat we straks niet hoeven te stressen en in tijdnood komen én we fantaseren er al op los: deze zomer genieten we van ons nieuwe thuis! Inclusief vuurkorf… ik ben nog zoekende naar de perfecte. Die neem ik ingepakt in bubbeltjesplastic mee onder de arm naar de sleuteloverdracht bij de notaris (YOLO!) om hem vervolgens als eerste item neer te zetten, hup zo in de tuin. Laat die zwoele zomeravonden inclusief gesmolten marshmallows maar komen!

Hardlopen op 16 mei
Als je mij in januari had gezegd dat ik het onmogelijke mogelijk zou maken door het rennen van 10 kilometer, dan had ik mijzelf een ongeluk gelachen. Ik zou je nóóit geloven en al helemaal niet na enkele maanden al. Maar ik had een plan en meestal wijk ik daar niet vanaf. Ook nu heb ik echt alles op alles gezet en het is gelukt! Ik liep gewoon – naja, alles behalve gewoon eigenlijk! – afgelopen zondag de 10 kilometer voor het eerst uit. En ik mag niet eens klagen over de tijd, want die was met 1:08 ontzettend netjes! Ik ben klaar om 16 mei juichend over de finish te vliegen, al krijg ik nu al kippenvel bij de gedachte eraan. Dit was altijd al mijn droom!

Droombaan
Je ‘hoort’ mij af en toe tweeten dat ik een onwijs drukke, maar superleuke dag heb gehad op werk. Dat heb ik al sinds ik er ben begonnen als stagiair (inmiddels ruim een jaar geleden) en nu ervaar ik dat nog elke dag als marketeer. Ik ga fluitend naar werk, word omringd door lieve collega’s en mag werken met inspirerende auteurs. Extra leuk nieuws? Mijn contract is zojuist verlengd waardoor ik heel 2015 mag genieten van deze geweldige functie (ik doe de marketing en PR voor boeken). Hoera!

Puber Poes
Voor de rest gaat alles heerlijk z’n gangetje. Poes zit momenteel in een véél te late pubertijd en geeft alles wat los en vast zit kopjes en ervaart het claimen van ons halve bed als zeer prettig. Wij zijn daar iets minder van gecharmeerd… Nu ik dit artikel typ, appen Anne en ik erop los en hebben we een nieuwe spelletjesavond/gourmet date ingepland. Als je onze berichten terug zou lezen dan zou je je echt kapot lachen (iets met nieuw levensmotto: nooit meer huilen om uien!) of er niks van snappen. En het gaat echt tijd worden dat ik mijn telefoon een update geef, nu zie ik overal aliens in plaats van bepaalde emoticons! En ik heb nog niet eens verteld over mijn euro-knaller van de IKEA: mijn nieuwe gekrulde bamboe-aanwinst! Daar praten we vast uren over door bij onze volgende high tea date, goed?

IMG_0681

Nieuwe thee
De thee is inmiddels vast afgekoeld, sorry! Maar ik pak nog wel even nieuwe voor je. Welke smaak wil je? Mijn favoriet is momenteel de Pickwick Double Green. Een thee met een combinatie van groene ingrediënten, echt zo lekker! Je kunt kiezen tussen appel & citroengras, komkommer & munt én druif & citroenverbena. De smaken hebben mij enorm verrast en zijn heerlijk verfrissend. Niet alleen lekker om warm te drinken in de avond, maar ook overdag door er ice tea van te maken. Delicious! 

Genoeg over mij, hoe gaat het met jou? En welke thee is jouw favoriet?

Liefs Dagmar 

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.