Op de thee – De finish op 16 mei, verhuizen en spontane acties
Me-time ❤️ Na een drukke en intensieve week het lange weekend inluiden met de nieuwste Flow en heerlijk fruit #happy #enjoy #flow #weekend #food #healthy #magazine #relax #me #time

Op de thee – De finish op 16 mei, verhuizen en spontane acties


Koekje erbij? Ik ben een echte theeliefhebber, maar mocht je liever koffie willen dan zet ik het nog even. Ik deel met plezier mijn nieuwe ontdekkingen op het gebied van thee en ondertussen is er genoeg tijd om gezellig even bij te praten. Net alsof we gezellig samen genieten van een high tea. Zal ik nog een kopje inschenken? 

Spontane acties
Op het moment dat ik dit schrijf, voel ik mij onwijs gelukkig. Ik stond weliswaar op met veel pijn (voor de nieuwe lezers, ik heb CVS en Fibromyalgie), maar dat verdween volledig naar de achtergrond door de dag heen. Met lieve Anne zouden we namelijk naar de persvoorstelling van de film Pitch Perfect 2 gaan in Amsterdam en ik keek er ontzettend naar uit om haar weer te zien en natuurlijk ook de film te bekijken. En dat het zo’n onvergetelijke en gezellige middag zou worden, dat durfde ik alleen te dromen. De film was superleuk, we liepen er fluitend en dansend uit en zaten tijdens de film voortdurend te lachen en mee te swingen. Ik heb echt nooit dat ik nog een keer een film zou willen kijken, maar bij Pitch Perfect 2 zou ik er zeker een uitzondering voor maken. Ik wil nog een keer, wie gaat er mee?

We besloten mijn startnummer voor 16 mei (We Run Amsterdam 10 km) op te halen en daarna lekker door het Vondelpark te wandelen. Hier zagen we een heerlijk restaurantje waar we genoten van poffertjes in de zon. Hoe bedoel je maximaal ontspannend en genietend het weekend inluiden? We wandelden door het hartje van Amsterdam en stapten leuke winkeltjes binnen. We kletsten gezellig bij en het was zo’n relaxte middag, puur genieten!  Ik kijk met zoveel plezier terug op deze middag, niemand vult mij zo goed aan als Anne (random voorbeeld van vandaag – Ik: ‘Ik kan niet wachten tot we straks een bad hebben’, samen enthousiast op hetzelfde moment ‘LUUUUUSH’ roepen) en ik ben heel dankbaar voor onze mooie vriendschap. In de avond kwamen er nog spontaan vrienden bij ons gezellig het weekend inluiden en wat hebben we toch fijn bij kunnen praten, omringd door zulke lieve vrienden voel ik mij rijk aan warmte en liefde.

*Maakt even extra thee en zet cupcakes op tafel* Is je thee lekker? Pak er gerust nog wat koekjes bij hoor, ze moeten allemaal op!

Mijn gezondheidssituatie 
Hoe het met mijn gezondheidssituatie gaat? Ik speel graag open kaart en zeg eerlijk wanneer het goed gaat en wanneer minder. Helaas is dit laatste momenteel het geval, ik slaap al bijna twee weken niet goed door de pijn en dat maakt het overdag ook wat lastiger om deze door te komen. Gelukkig zitten de dagen boordevol geluksmomenten en lichtpuntjes die onwijs veel energie geven (elke dag komen er zoveel hoogtepunten op mijn pad, kijk alleen al naar de gezellige middag met Anne!) , dat zorgt voor afleiding en extra kracht. Ik focus mij graag op wat wél lukt en de afgelopen dagen moet ik even extra doorbijten, maar ik vind het heel bijzonder dat ik wel aan mijn dagelijkse (superleuke, fijne en inspirerende) activiteiten en verplichtingen kan voldoen. Dat lukte mij eerder bij een terugval niet en nu wel, kortom een mooie sprong vooruit gedurende de tijd! Ik heb sinds lange tijd weer een pijnstiller genomen, alle zo-slaap-je-beter-tips opgevolgd en nu duimen dat ik morgen uitgeruster wakker kan worden (graag met een centimeter minder aan walletjes). Alle beetjes helpen! En om mij hoef je je echt geen zorgen te maken, want ik leef het leven waar ik altijd van droomde. En weet je wat een fijne bijkomstigheid is van een iets mindere periode (in mijn geval qua gezondheid)? Je waardeert extra wat lukt en beseft goed wat je hebt. Love life!

Aftellen van We run Amsterdam 10km 
Over precies een week is het zover: dan sta ik bij de start van de We Run Amsterdam 10 km. Waarschijnlijk inclusief een adrenaline kick van hier tot aan Tokio en verder, want ik wil ontzettend graag deze run uitlopen onder de 1:10. Ik weet dat het in mij zit nu ik al vanaf januari aan het trainen ben en ik hoop dat mijn lichaam die dag ook een beetje mee zal werken (zo niet, dan ga ik puur op doorzettingsvermogen), dan moet het lukken. Ik krijg nu al kippenvel als ik alleen al aan de finish denk en de duizenden toeschouwers en de powervrouwen die eraan deelnemen. Ook mijn lieve mama loopt mee, mijn heldin en voorbeeld waar ik onwijs trots op ben. Over een week vlieg ik met mijn mama over de finish, we gaan vlammen!

Verhuizing
Spannend, eind mei krijgen we de sleutel en gaan we volop aan de slag met klussen in onze nieuwe woning. Tijd vliegt en ik kan amper geloven dat we straks in ons nieuwe huis mogen. We kijken er ontzettend naar uit en ik ben al begonnen met het selecteren, opruimen en in dozen stoppen van spullen. Alles doen we in fases zodat het niet straks opeens heel veel werk zal worden. De nieuwe meubels zijn gekocht, internet is besteld en het inpakken is begonnen. Can’t wait!

IMG_1343

Nieuwe ontdekking met thee
Pure Leaf is een nieuw soort ijsthee dat al erg populair is in de VS en Canada en nu ook bij mij! Pure Leaf is namelijk ijsthee (dus ik kan er automatisch geen genoeg van krijgen) gemaakt met vers getrokken thee, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveermiddelen. De ijsthee is er in vier lekkere smaken; mint, lemon, raspberry en peach. Peach is nu al mijn favoriet, maar daar heb ik altijd al een zwak voor gehad. Ook de andere smaken zijn zeker aanraders, dat maakt het kiezen er niet minder makkelijk op! Het fijne aan dit nieuwe drankje is dat het minder dan 20 kcal per 100ml bevat. Door het lage aantal calorieën en de verfrissende smaak is het een heerlijke en verantwoorde keuze voor thuis, in een lunchtentje of in het park. Pure Leaf is te koop in een flesje van 500ml en smaakt het lekkerst als het gekoeld is. En met een bamboe-rietje. Op naar een heerlijke zomer! 

Genoeg over mij, hoe gaat het met jou? En welke thee is jouw favoriet?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 32 reacties.

 1. Sophie

  Wat mooi gezegd topper! Je bent echt iemand die de dagen plukt met de allermooiste bloemen! Maar je mag je eigen zorgen niet minder tellen dan die van een ander hoor! Ik hoop dat je lichaam weer meer kan verduren als het dan bijna zover is en jij en Jordy in jullie paleisje gaan wonen! Ohja en natuurlijk als jij samen met heel veel anderen over de finish gaat. You can do it!
  Sophie onlangs geplaatst…Spam je favo blog!My Profile

 2. Anniek

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek, tof dat je dit doorzet, gezellig zo’n kletspraatje :) Goed om te lezen dat je ondanks de pijn zoveel mooie hoogtepuntjes ervaart, en er ook écht van geniet. Dat is zo fijn! Spannende dingen komen er ook aan zeg, heel veel succes met de run, en veel plezier met het huis! Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Schoen6daagse: ik dobbelde voor een paar gratis schoenen!My Profile

 3. Je bent zo positief, dat is echt iets waar ik respect voor hebt! Ook al gaat het minder, je blijft vrolijk en doet echt je best om er iets moois van te maken. Onwijs inspirerend! Heel veel succes volgende week, je zal de finish over vliegen!
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…My First Time Yankee Candle Van My StoreMy Profile

 4. Sophie

  Wat leuk dat jullie naar Pitch Perfect zijn geweest; ik wil hem ook echt zien! Wat balen dat het op het moment niet meezit met je lichaam en slapen; ik vind het zo knap dat je ondanks alleen maar positieve dingen ziet en de dag gewoon doorgaat! <3 Jij gaat over die finish vliegen, echt waar!
  Sophie onlangs geplaatst…14 x Blog InspiratieMy Profile

 5. Dita

  Wat mooi geschreven! Met mij gaat alles ok. Lekker een weekje vrij gehad en vandaag nog even een dagje met de boot weg.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2015 #1My Profile

 6. Marion

  Ik zag de foto’s van jou samen met Anne op instagram. Wat zijn jullie een lief en vrolijk stel samen. Brengt een lach op mijn gezicht! Ik herken wel wat je zegt, dat als je ziek bent of vaak pijn hebt dat je de dingen die wel kunnen en lukken extra waardeert. Klinkt gek, maar dat is echt een pluspunt van ziek zijn. Niks meer voor lief nemen en eerder dankbaar zijn voor dingen. En dankbaarheid zorgt voor geluk. :-)
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Vrijdag 8 MeiMy Profile

 7. Bente

  Kijk, dit is nou één van de redenen dat ik je blog heerlijk vind om te lezen: ik vind het zo ontzettend knap en mooi om te zien hoe positief jij in het leven staat, juist op de momenten dat het even wat minder gaat met je gezondheid! Ik gun je dan ook al het geluk en volgende week ga jij gewoon knallen op die 10 km!
  Bente onlangs geplaatst…Mijn lichaam snapt het niet zo goed…My Profile

 8. Shiralee

  Wat ben je toch ook een krachtig persoon! Ik vind het zo fijn om te lezen hoe jij je leven oppakt uit de positieve dingen die er zijn en dat je daardoor nog beter leert te genieten. Echt een voorbeeld! Wat spannend dat de We Run steeds dichterbij komt, wat een sensatie! Lijkt mij ook heel erg tof om eens te doen. Ik had er er toevallig gister nog over omdat ik het vaker voorbij heb zien komen bij jou en bij Anne dat ik eigenlijk ook wel zoiets wil op gaan starten. Ik vind het heel leuk al die YouTube filmpjes maar het motiveert mij niet genoeg en de sportschool vind ik wel fijn maar er lopen vaak van die types rond waar ik dan onzeker bij word, haha! Zet hem op meid, het gaat je lukken! <3
  Shiralee onlangs geplaatst…All in whiteMy Profile

 9. Alyssa

  Wat spannend dat jullie al zo snel de sleutel krijgen! Het lijkt me een leuke tijd :-D geniet er maar fijn van. Ik hoop dat je snel weer beter kunt slapen en je beter voelt.
  Alyssa onlangs geplaatst…TIP | Schoen6daagseMy Profile

 10. Renske

  Ik heb echt respect voor jouw positiviteit. Daar kan ik zo nu en dan nog veel van leren! :) Flink vervelend natuurlijk dat het lichamelijk even tegen zit, maar hoe sterk ben je mentaal als je van ieder klein moment kunt genieten. Daar heb ik echt bewondering voor! :) Spannend dat je over een week de finish over vliegt! Ik ben heel benieuwd hoe het jou én je mama vergaat! Nog even een weekje trainen en dan hop, zo die finish over. Alvast heel veel succes!
  Renske onlangs geplaatst…My life tagMy Profile

 11. Kelly

  Wat vervelend om te horen dat je zoveel pijn hebt de afgelopen weken en je daardoor ook niet goed slaapt! Wat ik bewonder is dat je wel gewoon dingen gaat ondernemen om daar vervolgens weer wat energie voor terug te krijgen! Pitch Perfect 2 lijkt mij echt hilarisch!
  Kelly onlangs geplaatst…Plog 5 meiMy Profile

 12. Justine

  Oeh wat spannend allemaal. Die finish ga je natuurlijk halen en ik weet ook zeker dat het je onder de 1,10 lukt. You can do it! En dat verhuizen, OEHH ik ben zo benieuwd naar jullie nieuwe huisje. #housewarming? :D
  Justine onlangs geplaatst…10 herkenbare dingen wanneer je uit eten gaatMy Profile

 13. Esther

  Wat was het weer leuk om bij je op de thee te komen! Pure leaf lijkt me echt lekker, echt iets voor mij. Als ik het ergens tegen kom ga ik hem gelijk proberen, twijfel nog tussen peach en lemon. Ik vind het vervelend dat het wat minder gaat met je, maar wel heel fijn dat je gewoon de activiteiten kan doen die je wilt doen. Echt goed dat je focust op de dingen die wel lukken, want dat is het belangrijkste. Ik ben ook zo benieuwd naar de film! Ga er snel heen :) Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Cocktail review: MAC, NYX en EssenceMy Profile

 14. Karin

  Knap dat je zo open en eerlijk over je gezondheid bent. Knapper nog dat je zoveel geniet van de geluksmomentjes in je leven! Topper :)

 15. Maaike

  Ah, Pitch Perfect 2 lijkt me zo leuk! Ik werd ook echt helemaal vrolijk van het eerste deel. :) Ik ga graag met je mee als je nog een keer wil hoor, haha! Wel heel vervelend dat je zoveel pijn hebt, maar als je zo positief blijft, kan dat alleen maar een positief effect hebben. Alvast heeel veel succes volgende week!
  Maaike onlangs geplaatst…15 dingen die je hoort in de dierentuinMy Profile

 16. Marleen

  Superleuk dat je met Anne naar de persvoorstelling van Pitch Perfect ging! Gelukkig kan je daar veel positiviteit uit halen als je je even minder voelt! Ik heb echt veel respect voor je positieve instelling Dagmar, daar kan ik nog wat van leren! xx

 17. Simone

  Wat jammer dat je de afgelopen tijd zoveel pijn hebt. Ik hoop dat je je snel beter voelt. Ik vind het wel onwijs gaaf om te lezen hoe positief je blijft. Echt respect. Mijn favoriete thee is de Caramalised Pear van Pickwick. Echter heb ik laatst een Dilmah theezakjes gewonnen op het Culy Foodfestival, met alle smaken. En ik moet zeggen dat daar een paar heerlijke smaken tussen zitten. Koekje erbij.? Graag! Doe maar een chocolade chip cookie! :)
  Simone onlangs geplaatst…TAG: 10 Food confessionsMy Profile

 18. Marijke

  Knap hoor dat je zo positief in het leven staat met al die pijn! Respect dat het je (schijnbaar) zo weinig beïnvloed. Ik vind deze bijklets blogjes echt heerlijk om te lezen, zove positiviteit. Met of ik echt met een lekker kopje thee naar je vrolijke geklets aan het luisteren ben
  Marijke onlangs geplaatst…Moestuin in meiMy Profile

 19. Charlotte

  Wat jammer om te horen dat het weer even wat minder gaat! Gelukkig haal je veel kracht uit de goede momenten. Dat vind ik best bewonderenswaardig. Echt knap van je! Ik probeer dat ook te doen, maar ik heb het er soms moeilijk mee..

  Wat spannend zeg, de We Run Amsterdam. Ik zal alvast voor je supporteren, helemaal vanuit België. Hopelijk haal je je doel, maar vergeet niet: 10 km lopen is niet niks. Dat op zich vind ik al een hele prestatie om trots op te zijn. Heb je dan trouwens niet te veel last van spierpijnen tijdens het sporten of de dag nadien?

  Eind mei komt steeds dichter en dichter. Geweldig hoe je er naartoe leeft. Ik ben echt super blij voor je dat je je eigen stekje hebt. Een liefdesnestje voor jou en je vriend. Heerlijk! En dan dat inrichten in je hoofd van de kamers, het kiezen van kleuren en meubels, … Dat moet ontzettend leuk zijn om te doen. Wie weet, binnen enkele jaren is het mijn beurt!

  Mijn favoriete thee is de Blue Fruit of de Forest Fruit van Pickwick. Lekkere zoete theetjes met heerlijk fruit. Al speel ik daarmee wel een beetje op safe, denk ik. Ik zou wat vaker uit mijn comfortzone moeten komen en meer nieuwe dingen proberen… Doelstelling voor mei? Wie weet. :-)
  Charlotte onlangs geplaatst…Lupus? Wat is dat?My Profile

 20. Wat een leuke rubriek, zo fijn en lekker gezellig geschreven :) Ik hoop dat het nu wat beter gaat met je gezondheid. Maar als je zo positief blijft, ben ik er 100% zeker van dat alles oke is :) Mijn favo thee blijft groene thee met citroen, vandaag nog een doosje in AH gaan halen :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Gelukkige verjaardag mama!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge