Blog

Op de thee – De finish op 16 mei, verhuizen en spontane acties


Koekje erbij? Ik ben een echte theeliefhebber, maar mocht je liever koffie willen dan zet ik het nog even. Ik deel met plezier mijn nieuwe ontdekkingen op het gebied van thee en ondertussen is er genoeg tijd om gezellig even bij te praten. Net alsof we gezellig samen genieten van een high tea. Zal ik nog een kopje inschenken? 

Spontane acties
Op het moment dat ik dit schrijf, voel ik mij onwijs gelukkig. Ik stond weliswaar op met veel pijn (voor de nieuwe lezers, ik heb CVS en Fibromyalgie), maar dat verdween volledig naar de achtergrond door de dag heen. Met lieve Anne zouden we namelijk naar de persvoorstelling van de film Pitch Perfect 2 gaan in Amsterdam en ik keek er ontzettend naar uit om haar weer te zien en natuurlijk ook de film te bekijken. En dat het zo’n onvergetelijke en gezellige middag zou worden, dat durfde ik alleen te dromen. De film was superleuk, we liepen er fluitend en dansend uit en zaten tijdens de film voortdurend te lachen en mee te swingen. Ik heb echt nooit dat ik nog een keer een film zou willen kijken, maar bij Pitch Perfect 2 zou ik er zeker een uitzondering voor maken. Ik wil nog een keer, wie gaat er mee?

We besloten mijn startnummer voor 16 mei (We Run Amsterdam 10 km) op te halen en daarna lekker door het Vondelpark te wandelen. Hier zagen we een heerlijk restaurantje waar we genoten van poffertjes in de zon. Hoe bedoel je maximaal ontspannend en genietend het weekend inluiden? We wandelden door het hartje van Amsterdam en stapten leuke winkeltjes binnen. We kletsten gezellig bij en het was zo’n relaxte middag, puur genieten!  Ik kijk met zoveel plezier terug op deze middag, niemand vult mij zo goed aan als Anne (random voorbeeld van vandaag – Ik: ‘Ik kan niet wachten tot we straks een bad hebben’, samen enthousiast op hetzelfde moment ‘LUUUUUSH’ roepen) en ik ben heel dankbaar voor onze mooie vriendschap. In de avond kwamen er nog spontaan vrienden bij ons gezellig het weekend inluiden en wat hebben we toch fijn bij kunnen praten, omringd door zulke lieve vrienden voel ik mij rijk aan warmte en liefde.

*Maakt even extra thee en zet cupcakes op tafel* Is je thee lekker? Pak er gerust nog wat koekjes bij hoor, ze moeten allemaal op!

Mijn gezondheidssituatie 
Hoe het met mijn gezondheidssituatie gaat? Ik speel graag open kaart en zeg eerlijk wanneer het goed gaat en wanneer minder. Helaas is dit laatste momenteel het geval, ik slaap al bijna twee weken niet goed door de pijn en dat maakt het overdag ook wat lastiger om deze door te komen. Gelukkig zitten de dagen boordevol geluksmomenten en lichtpuntjes die onwijs veel energie geven (elke dag komen er zoveel hoogtepunten op mijn pad, kijk alleen al naar de gezellige middag met Anne!) , dat zorgt voor afleiding en extra kracht. Ik focus mij graag op wat wél lukt en de afgelopen dagen moet ik even extra doorbijten, maar ik vind het heel bijzonder dat ik wel aan mijn dagelijkse (superleuke, fijne en inspirerende) activiteiten en verplichtingen kan voldoen. Dat lukte mij eerder bij een terugval niet en nu wel, kortom een mooie sprong vooruit gedurende de tijd! Ik heb sinds lange tijd weer een pijnstiller genomen, alle zo-slaap-je-beter-tips opgevolgd en nu duimen dat ik morgen uitgeruster wakker kan worden (graag met een centimeter minder aan walletjes). Alle beetjes helpen! En om mij hoef je je echt geen zorgen te maken, want ik leef het leven waar ik altijd van droomde. En weet je wat een fijne bijkomstigheid is van een iets mindere periode (in mijn geval qua gezondheid)? Je waardeert extra wat lukt en beseft goed wat je hebt. Love life!

Aftellen van We run Amsterdam 10km 
Over precies een week is het zover: dan sta ik bij de start van de We Run Amsterdam 10 km. Waarschijnlijk inclusief een adrenaline kick van hier tot aan Tokio en verder, want ik wil ontzettend graag deze run uitlopen onder de 1:10. Ik weet dat het in mij zit nu ik al vanaf januari aan het trainen ben en ik hoop dat mijn lichaam die dag ook een beetje mee zal werken (zo niet, dan ga ik puur op doorzettingsvermogen), dan moet het lukken. Ik krijg nu al kippenvel als ik alleen al aan de finish denk en de duizenden toeschouwers en de powervrouwen die eraan deelnemen. Ook mijn lieve mama loopt mee, mijn heldin en voorbeeld waar ik onwijs trots op ben. Over een week vlieg ik met mijn mama over de finish, we gaan vlammen!

Verhuizing
Spannend, eind mei krijgen we de sleutel en gaan we volop aan de slag met klussen in onze nieuwe woning. Tijd vliegt en ik kan amper geloven dat we straks in ons nieuwe huis mogen. We kijken er ontzettend naar uit en ik ben al begonnen met het selecteren, opruimen en in dozen stoppen van spullen. Alles doen we in fases zodat het niet straks opeens heel veel werk zal worden. De nieuwe meubels zijn gekocht, internet is besteld en het inpakken is begonnen. Can’t wait!

IMG_1343

Nieuwe ontdekking met thee
Pure Leaf is een nieuw soort ijsthee dat al erg populair is in de VS en Canada en nu ook bij mij! Pure Leaf is namelijk ijsthee (dus ik kan er automatisch geen genoeg van krijgen) gemaakt met vers getrokken thee, zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveermiddelen. De ijsthee is er in vier lekkere smaken; mint, lemon, raspberry en peach. Peach is nu al mijn favoriet, maar daar heb ik altijd al een zwak voor gehad. Ook de andere smaken zijn zeker aanraders, dat maakt het kiezen er niet minder makkelijk op! Het fijne aan dit nieuwe drankje is dat het minder dan 20 kcal per 100ml bevat. Door het lage aantal calorieën en de verfrissende smaak is het een heerlijke en verantwoorde keuze voor thuis, in een lunchtentje of in het park. Pure Leaf is te koop in een flesje van 500ml en smaakt het lekkerst als het gekoeld is. En met een bamboe-rietje. Op naar een heerlijke zomer! 

Genoeg over mij, hoe gaat het met jou? En welke thee is jouw favoriet?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.