Blog

Online tv-kijken – Welke programma’s en series kijk ik graag?

online tv-kijken

Kijk jij nog veel tv? Mijn kijkgedrag is in de afgelopen jaren erg veranderd, maar ik kijk nog wel af en toe tv. Toen ik naar de middelbare school ging, had ik een vaste televisieavond en dat was op de maandag. Van Holland Next Top Model tot Project Catwalk en vergelijkbare programma’s; de maandagavond was heilig en ik zat trouw op de bank te kijken. Dat is nu wel anders, wil ik een programma zien dan kan ik dat op elk gewenst moment doen, waar ik ook ben. Zit jij nog vaak klaar voor de televisie, zodat je jouw favoriete programma niet hoeft te missen?

Terug in de (televisie)tijd

Vroeger – en dan praat ik inmiddels over toch *slik* 10 jaar geleden – waren er veel favoriete programma’s die ik met plezier keek. Televisiekijken had iets ontspannends en het vormde dan ook een gezellige afsluiter van de dag als je met het gezin af en toe wat leuks kon kijken vanaf de bank. Nou waren wij zeker geen frequente televisiekijkers, maar voor Wie is de Mol? en Boer zoekt Vrouw zitten we al jaren klaar met een lekker hapje en drankje om deze programma’s samen te kijken. En nog steeds doen we dat eigenlijk wel bij deze populaire kijkcijferkanonnen. We spreken bijvoorbeeld met familie en vrienden af om met elkaar te kijken, iedereen neemt wat lekkers mee en we sluiten af met bijkletsen en spelletjes. Ik verwacht dit najaar ook weer dit soort gezellige avonden!

TV kijken via internet op mijn telefoon op tablet

Ook kijk ik zelf af en toe wat programma’s, maar dan moet het vooral inspireren of amuseren. Het is mij opgevallen dat ik zelden nog de televisie aanzet, maar dat ik vooral via verschillende schermen televisieprogramma’s kijk. Denk aan de telefoon of tablet waarop je elk moment het programma kunt bekijken waar je zin in hebt. Het is veel meer op aanvraag geworden dan dat je er echt voor gaat zitten op een bepaald tijdstip. Tv kijken via internet is voor mij inmiddels de standaard geworden. Lekker on demand zonder reclame kijken waar en wanneer je maar wilt. Via NLZIET vind ik het heel prettig kijken, daar heb ik de afgelopen tijd de programma’s van de Nederlandse tv op kunnen zien en het werkte onwijs goed. NLZIET is een online tv-dienst waarmee je televisieprogramma’s terug kunt kijken, live kunt kijken en zelfs soms vooruit kunt kijken. Je betaalt een vast bedrag per maand (€7,95) en dan kan je alle 21 zenders (van NPO tot RTL en SBS) volgen. Het is eigenlijk een vervanger voor en traditioneel televisie abonnement. Je hebt geen kastje nodig, omdat je NLZIET als app op de tv, mobiel, tablet of laptop kunt kijken.

Mijn kijkgedrag is veranderd!

Je raakt er stiekem snel aan gewend dat je tv altijd bij de hand hebt en lekker zonder reclame relaxt kunt kijken. Je kunt live kijken, maar ook terug en vooruit tv kijken. Ideaal! Jord kijkt vaak golf op televisie (en ik niet). Dan kan ik op die momenten lekker zelf van een programma genieten vanaf de tablet of telefoon! Ook moet de televisie bij ons thuis concurreren met meerdere schermpjes. Wanneer ik wel iets kijk op televisie, dan ben ik dus ook vaak op social media aan het scrollen of aan het appen. Mijn kijkgedrag is daardoor erg veranderd in de loop van de jaren. Wat went het snel!

Deze programma’s kijk ik graag 

Als ik tv kijk (meestal dus via internet), dan geniet ik van kijkcijferkanonnen als Expeditie Robinson, Boer zoekt Vrouw en Wie is de mol. Qua films kijk ik graag documentaires, feelgood films en inspirerende producties. Ik kijk niet vaak series, maar Suits vind ik geweldig, net als Modern Family en de afleveringen van Marie Kondo. Haha lekker divers zoals je kunt lezen! Het komt niet vaak voor dat ik ’s avonds televisiekijk in de zomer, maar als ik het wel doe dan doe ik dat graag met een kruikje erbij, onder de dekens en met een kop dampende thee. Natuurlijk hoort er ook iets te snacken bij #nevernoteating! In het najaar en voorjaar zijn er vaak toffe programma’s die ik volg en ik vind het ook wat hebben dat er veel programma’s na jaren van afwezigheid weer terugkomen op de Nederlandse televisie. Denk aan Lingo, geweldig toch? Er vinden zoveel verschuivingen plaats om de kijkcijfers te redden, momenteel wordt er veel uit de kast getrokken om televisie aantrekkelijk te maken voor de kijker.

Zelf vind ik tv kijken via internet daarom echt een uitkomst, daardoor geniet ik opnieuw van mooie programma’s maar dan wel op het moment dat het mij goed uitkomt. Het aanbod is top en het voelt heerlijk ter ontspanning! De reclameblokken zijn er niet, alle programma’s die ik graag zou willen zien staan in de app van NLZIET en bovendien is de eerste maand voor iedereen gratis zodat je het ook zelf zou kunnen proberen. De kwaliteit is top, je hebt de beste televisieprogramma’s letterlijk in je broekzak en bij de hand om te kijken én je kunt er uren kijkplezier door ervaren. Ik ben fan! Wat mij betreft is tv kijken via internet echt de toekomst.

Kijk jij nog regelmatig naar televisie? Of is jouw kijkgedrag ook veranderd? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

*Dit artikel is onderdeel van een samenwerking

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.