Blog

Nieuwe maand – Opruimen in oktober en gezellige uitjes

oktober rhodos

Hoera, een nieuwe maand is aangebroken. Welkom in de herfst en deze gezellige maand oktober! Althans, ik vind het erg cozy wanneer de regen ’s avonds tegen de ramen tikt en het tijd is voor thee, een warme kruik en spelletjesavonden. Overal springen de paddenstoelen uit de grond en de geur van herfst tijdens een mooie wandeling maakt mij erg blij. Ik verheug mij ontzettend op de maand oktober, ik zit in mijn tweede trimester van de zwangerschap en daardoor heb ik meer energie. Oktober gaat de maand worden waarin we flink gaan opruimen om meer ruimte te creëren voor ons tweede kindje en ons klaar te maken voor de verbouwingen in huis én we gaan gezellige uitstapjes maken. Lees je mee?

Het tweede trimester van de zwangerschap

Ik heb meer energie en vooral vertrouwen in deze fase van mijn zwangerschap. Ik voel het aan alles; ik zit lekkerder in mijn vel en ik ben ook opgelucht dat de eerste kwetsbare weken van de zwangerschap achter de rug zijn. Ook voel ik mij erg verbonden met dit kleintje en verheug ik mij op zijn of haar komst. We kijken er heel erg naar uit en we gaan dit tweede trimester volle bak genieten van het nu. De eerste weken zijn ontzettend snel gegaan en ik heb vooral verlangend uitgekeken naar het tweede trimester, waarin er meer zekerheid mag zijn. Die tijd is nu echt aangebroken, waardoor ik vooral heel veel zin heb om deze periode te plukken zoals het komt. Nog even als gezin van drie!

Gezellige uitstapjes: naar de Efteling

In de maand oktober gaan we als gezin hele leuke uitjes ondernemen. Zo gaan we voor het eerst met Lucas naar de Efteling, samen met de buren maken we er een gezellige en onvergetelijke dag van. Ook gaan we lekker uiteten, willen we Naturalis graag bezoeken en duiken we het zwembad in. Ik verheug mij ook op de boswandelingen die we gaan maken om paddenstoelen te spotten en de geur van herfst in te ademen. Een heerlijk vooruitzicht!

Mijzelf ontwikkelen als illustrator

Deze maand staat ook in het teken van illustreren. Ik heb nu een prachtige Ipad met ProCreate erop en een Apple pencil waar ik jullie gauw meer over vertel. Mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van illustreren heb ik echt op de agenda gezet, omdat je anders door het dagelijkse er geen tijd en ruimte voor neemt. Er is altijd genoeg te doen, maar ik wil zo graag deze stappen zetten en daar is wat meer discipline voor nodig om er werkelijkheid van te maken. Een goede stok achter de deur is op 19 oktober het Passion Paper event waar ik inspirerende workshops mag volgen en ik start ook met creatieve avonden bij Studio Marlies. Een geweldig vooruitzicht om lekker crea bea bezig te zijn!

Opruimen in oktober

Yes, zoals je het in een eerder artikel hebt kunnen lezen, start ik in oktober ook met opruimen. 30 dagen lang ga ik de challenge aan om steeds meer te ontspullen door middel van deze inspirerende opdracht. Dat is ook nodig, want wij gaan dit najaar verbouwen in ons huis en we kunnen de ruimte goed gebruiken voor onze gezinsuitbreiding. Oktober is daarom een perfecte maand om te benutten als ontspul- en opruimmaand. Ik heb er zin in! Welke items zullen het einde van de maand niet halen?

Ik hoop dat je ook veel mooie plannen hebt voor deze maand en dat veel goeds op je pad mag komen. Maak er hele fijne weken van en geniet van het nu! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.