Blog

Mijn nieuwe gewoontes en doelen voor 2021

Het nieuwe jaar is begonnen, hoe gaat het met jouw goede voornemens? Ik vind het erg fijn om aan het einde van het jaar te reflecteren op de tijd die achter ons ligt en te ontdekken waar ik het nieuwe levensjaar in wil groeien. Bij mij is het letterlijk een levensjaar, omdat ik op 31 december jarig ben. Hoewel ik ook nieuwe voornemens creëer, noem ik deze liever nieuwe gewoontes. Waarom? Omdat je een gewoonte kunt aanleren en ik deze graag implementeer in mijn levensstijl. Zo vergroot je de kans van slagen en maak je er een handeling van die je niet hoeft na te streven, maar gewoon doet. Ik vind het leuk om mijn nieuwe gewoontes en doelen voor 2021 met je te delen, lees je mee?

Meer leren over de (moes)tuin

Yes, ik heb de ontdekkingsreis te pakken en ik kan niet wachten om meer te leren over de tuin en de seizoenen. Het lijkt mij geweldig om een eetbare tuin aan te leggen en deze te onderhouden. Ik hoop in dit jaar veel rust, plezier en energie te halen uit deze hobby. Ik ben dankbaar voor onze tuin en de mogelijkheid om hier groentes en fruit te verbouwen. Hopelijk lukt het bij het maken van een moestuinplan om allerlei verschillende planten en bomen de ruimte te geven en daarnaast te genieten van de oogst. Ik leer de natuur beter kennen, leef mee met de seizoenen en leer elke dag bij dankzij de moestuinboeken die ik heb gekregen voor mijn verjaardag. Een moestuinfeestje! Buiten beleven geeft zoveel energie en vreugde, ik kan niet wachten tot het moestuinseizoen gaat beginnen.

Een balans vinden tussen het gezin, werk en me-time

Hoewel ik met veel liefde zorg voor de boys en ambitieus ben, is het soms uitdagend om een gezonde balans te vinden tussen mijn gezin en werk. Dankzij mijn onderneming heb ik de ruimte om aandacht, liefde, tijd en warmte te geven aan de jongens. Door de lockdown zien onze dagen er anders uit dan anders en staan we non-stop ‘aan’. Overdag zorgen we voor de jongens, werken we tussendoor en in de avond gaat dit vaak door en maken we flinke meters. Het is intensief en tegelijkertijd erg bijzonder om zoveel tijd samen door te brengen. Ik ben dankbaar en blij dat we de mogelijkheid hebben om zo’n fijne thuisomgeving voor de jongens te creëren, want het is allesbehalve vanzelfsprekend. Aan de andere kant hoop ik ook dat we voor onszelf een betere (werk)situatie kunnen creëren waarbij er ook weer meer ruimte is voor onszelf om op te laden. We moeten nog even volhouden, maar self-care en meer balans zijn welkom in 2021! Ik verdiep mij graag in het verbeteren en verhogen van (levens)energie en daarbij komen voeding, beweging en buiten beleven om het hoekje kijken. Ook heb ik de intentie om mijn onderneming te laten groeien en creatieve ideeën de ruimte te geven. Ik heb er zin in!

Dit wil ik graag leren in 2021

Ik verheug mij op alle inzichten en ervaringen die ik op mag doen in het nieuwe jaar. Ook lijkt het mij interessant om zelf thee te leren maken, 5 kilometer hard te lopen, een grote pompoen te oogsten en meer te leren over Reiki. Ik wil meer leren over de moestuin en interieur, waardoor ik de ruimtes in huis van een warme sfeer mag voorzien. Ik kan niet wachten om te genieten van thema’s als slow living en minimalisme. Ook verheug ik mij op het opbouwen van een portfolio als illustrator en het creatieve proces om hier te komen. Ik wens meer boeken te lezen over persoonlijke groei en nieuwe recepten te proberen. Op naar een energiek en sprankelend 2021!

Aan welke doelen wil jij graag werken? Wat gun je jezelf? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.