Blog

Mijn meest gebruikte apps op de telefoon van dit moment

Michael Kors zonnebril Dagmar Valerie

Ik hoop van harte dat alles goed met je mag gaan en dat je elke dag een oplaadmomentje kunt creëren voor jezelf. Met twee kids – waarvan één newborn – en het ontbreken van de opvang, zijn bij mij de me-time momenten wat schaarser geworden. Dat neemt niet weg dat ik juist die tijd voor mijzelf extra waardeer. Zo vind ik het heerlijk om te bellen en te appen met vriendinnen, een boek te lezen, te genieten van een warm bad, te illustreren en te schrijven, een wandeling te maken of tot rust te komen met een geleide meditatie. Hoe compact die me-time momenten ook zijn, het is belangrijk om deze regelmatig te pakken zodat je kunt opladen en ontspannen. Deze periode is anders dan anders en niets is vanzelfsprekend. Om toch even te genieten van het nu en energie op te doen, pak ik eigenlijk ook relatief veel mijn telefoon er even bij. Wat ik dan even doe, vertel ik je in dit artikel waarin ik de meest gebruikte apps graag met je deel. Lees je mee?

Ik kan niet zonder… Instagram en Whatsapp

Mijn guilty pleasure op de telefoon is toch echt Instagram. Daar kan ik eindeloos door feeds scrollen, genieten van Insta Stories en content publiceren. Ik vind het een mooi, gezellig en inspirerend medium waar ik dan ook dagelijks op te vinden ben. Het is zeker mijn meest gebruikte app, hoewel ik ook Whatsapp veel en vaak gebruik. Elke dag app ik met dierbaren en dat vind ik hartstikke gezellig en fijn. Zo sta je toch in verbinding met elkaar. Ik moet er wel meteen even bij vermelden dat ik vooral een lezer ben, want het reageren kan soms een paar dagen op zich laten wachten. Dan heb ik een berichtje gelezen en het in gedachten al beantwoord, maar het niet verzonden. Onhandig, maar wel #reallife.

Genieten van de camera

Het is niet echt een app, maar de camera is onmisbaar. Ik vind het geweldig dat er zo’n goede camera op mijn telefoon te vinden is, waardoor ik (gigántisch) veel foto’s van dagelijkse momenten met de kids maak. Ik lieg niet als ik zeg dat er duizenden foto’s op mijn telefoon staan en ja, ik moet eens flink aan de bak met het sorteerwerk. Ik maak foto’s met mijn Samsung Galaxy S10 en daar ben ik nog steeds erg blij mee. Ik heb nog geen moment gehad dat de telefoon aangaf vol te raken qua geheugen en dat is behoorlijk bijzonder met mijn fotografeer frequentie. Veel geheugen was dan ook een must bij mijn zoektocht naar een nieuwe telefoon en een goede camera was ook een vereiste. Mocht je ook deze wensen hebben, dan kan ik aanraden om een kijkje te nemen bij T-Mobile, waar je de Samsung Galaxy S10 kunt vinden. Een goed hoesje er omheen en je bent klaar om veel fotografeerplezier te beleven! Ai, nu nog die fotoboeken maken van de boys. Een flinke klus met zoveel foto’s. Inmiddels heb ik er een handig systeem voor bedacht om elke maand een back-up te maken op de computer en maandelijks de leukste foto’s te selecteren. Zo voorkom je dat het een berg aan werk wordt, ideaal én een aanrader!

Ontspannen en opladen

Fotograferen doe ik met veel liefde en plezier om te ontspannen, maar ik schrijf ook erg graag. Ideeën voor blogs noteer ik regelmatig in notities op de telefoon en ik werk deze ook tussendoor alvast uit op mijn telefoon. Dan mail ik de input naar mijzelf en zet ik de puntjes op de i via de laptop. Ook gaf ik aan in de intro van dit artikel, geleide meditaties te zien als me-time. Ik gebruik daarvoor de app Meditation Moments. Elke avond vind ik het ontspannend om de dag af te sluiten met een meditatie uit deze app. Kobo Books is een handige app om leesplezier te kunnen ervaren en via VSCO bewerk ik graag mijn foto’s. Ook Netflix behoort tot de meest gebruikte apps op mijn telefoon. Even tussendoor een aflevering of documentaire kijken is een feestje!

Dit waren mijn meest gebruikte apps op de telefoon. Herkenbaar voor jou of maak je gebruik van andere apps? Ik ben benieuwd! En mocht je nog leuke tips hebben voor online spelletjes die je met vrienden zou kunnen spelen dan hou ik mij aanbevolen. We missen de spelletjesavonden met dierbaren ontzettend en we zouden het erg leuk vinden om het – weliswaar online – misschien op deze manier te ontdekken. Thank you!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.