Blog

Mijn hoogtepunten van 2019

zwanger aankondiging pregnant bydagmarvalerie dagmar valerie

Het jaar 2019 is bijna ten einde en daarom blik ik heel graag nog een keertje terug. 2019 was voor mij een heel speciaal jaar waarin ik grote sprongen heb kunnen maken op uiteenlopende gebieden. Ik heb veel ontdekt, genoten, gelachen, gehuild, gezien, geleerd en vooral gerealiseerd hoe goed ik het heb. Ik voel mij verrijkt en ik blijf mij verbazen over de veranderingen die ik mocht beleven het afgelopen jaar. Elke dag een stap in de juiste richting voelt klein en compact, maar wanneer je al deze stappen achterelkaar zet dan zie je opeens de gigantische sprongen. Vandaag blik ik in dit artikel terug op mijn hoogtepunten van 2019, dank je wel alvast voor het meelezen!

Het jaar waarin ik voor de tweede keer zwanger mocht worden

Natuurlijk begint dit artikel met mijn favoriete foto van het jaar; de onthulling van mijn zwangerschap. We zijn ongelooflijk dankbaar en blij dat we in 2019 ons kindje al mochten voelen en zien groeien. De echo’s zijn meer dan prachtig en de zwangerschap verloopt gelukkig voorspoedig. Het is een grote droom die dit jaar is uitgekomen om nogmaals zwanger te mogen worden en we kunnen niet wachten om in 2020 ons tweede zoontje in de armen te sluiten. Absoluut een hoogtepunt van het jaar vond ik dan ook de positieve test, de onzekerheid die daarna volgde vergeet ik liever snel. De opluchting bij het zien van een piepklein mensje in mijn buik was onvergetelijk. Lucas wordt grote broer! En wij voor de tweede keer ouders!

Onvergetelijke vakanties en uitstapjes in 2019

Onze vakantie naar Oostenrijk behoort ook tot onze hoogtepunten, het was heel gaaf om samen in een kasteel te slapen, te genieten van de mooie uitzichten en te worden omringd door de bergen. Dat Lucas de kabelbaan ook zo indrukwekkend zou vinden, maakte het compleet. We hebben erg genoten van deze gezellige gezinsvakantie. Ook Londen mag niet ontbreken in dit rijtje, want deze citytrip was echt fantastisch. Veel meer uitstapjes en reizen horen eigenlijk in dit leuke artikel thuis, want Rhodos was ook een top vakantie, maar Londen met Anne was waanzinnig. We sliepen in zo’n mooi hotel, genoten van de bruisende stad, hebben er lekker gegeten en vooral genoten. De persreis naar Texel was ook een onvergetelijke tijd, vooral de heerlijke kaasfondue en varen op de garnalenboot vond ik te gek. Wat hebben we toch veel moois kunnen beleven, een feestje!

Van een huis naar een thuis

Onze woning mag ook niet ontbreken in dit rijtje, want wat hebben we veel veranderingen doorgevoerd het afgelopen jaar. Het huis voelt nog meer als een thuis en ons wooncomfort is aanzienlijk verbeterd. We zijn heel dankbaar en blij dat we zulke fantastische buren hebben en dat ons huis zo goed voelt. Een heerlijke plek waar we nog veel herinneringen gaan maken! Ook heb ik dit najaar iets unieks gedaan, ik ben namelijk drastisch gaan ontspullen. We hebben ruim 1100 items weggedaan en dat voelde zo goed! Het is echt een lekker gevoel om te minimaliseren waar mogelijk; het geeft veel rust en energie. Of het was nesteldrang XXL, maar dat zullen we nooit weten…

Een succesvol ondernemersjaar

Mijn onderneming is ook zeker het benoemen waard, aangezien ik met veel trots mag terugblikken op een zeer succesvol jaar. Ik heb mijn omzet ten opzichte van 2018 verdubbeld en daar heb ik hard én hartvol voor gewerkt. Met veel liefde en plezier ondersteun ik anderen waar mogelijk met mijn ervaring op het gebied van marketing, content creatie en coaching. Ook in 2020 hoop ik waarde toe te kunnen voegen en mooie opdrachten kleur te geven! Het is een eer om anderen met mijn expertise te kunnen versterken.

Persoonlijke ontwikkeling en groei het afgelopen jaar

Persoonlijk heb ik ook veel groei door kunnen maken. Ik leef bewuster, met meer aandacht voor het nu en rust in mijn hoofd. Ik kan beter voor mijzelf en anderen zorgen, luister én handel naar mijn gevoel en heb mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Ik geniet van mijn vegetarische eetpatroon, we kopen bewuster onze boodschappen en genieten van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ook kan ik lekkere en voedzame gerechten op tafel zetten en gaat het huishouden mij ook vrij soepel af. Allemaal voorbeelden van ontwikkelingen die ik een jaar geleden niet had verwacht door te maken in 2019. Ook ben ik natuurlijk hartstikke trots en blij dat ik lichamelijk weer in staat ben om zwanger te mogen worden. Een groot geluk en ultiem hoogtepunt!

Meer hoogtepunten van 2019

We hebben genoten met dierbaren van gezellige etentjes en spelletjesavonden, gaven het huis een metamorfose, lieten de tuin mooier bloeien dan ooit, hebben nog nooit zo vaak gekookt en gebakken, we ontdekten prachtige plekken dankzij de reizen die we maakten en we genoten van de prachtige ontwikkelingen van Lucas.  Ook genoten we voor het eerst Efteling als gezin; het was een dag met een gouden randje. We zijn gezond het jaar doorgekomen met elkaar en we worden zelfs verrijkt met nog een lief zoontje. 2019 heeft ons veel hoogtepunten gebracht op uiteenlopende gebieden; we kijken vol dankbaarheid en geluk terug op wat er allemaal op ons pad mocht komen.

Wat waren jouw hoogtepunten van 2019? Ik nodig je graag uit om hierover na te denken. 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.