Jubileum – Na 50 maanden grijs

Jubileum – Na 50 maanden grijs

liefde2

50 Shades of Grey, maar dan anders. ‘Na 50 maanden grijs’ of zou het meevallen? Mijn lieve vriend Jord en ik zijn vandaag precies 50 maanden samen, proost! Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan, we gaan richting onze eerste 5 jaar samen, wat vliegt de tijd. We hebben ontzettend veel moois samen mogen delen, stonden er voor elkaar tijdens moeilijke momenten en willen dit in de toekomst heel graag blijven doen. We halen het beste in elkaar naar boven en versterken elkaar waar mogelijk, echte liefde. En inderdaad, voor iedereen die ons al wat beter kent: we hebben talent voor gek doen en zijn dol op elkaars grappen (ik heb regelmatig extra zuurstof nodig tussen de lachbuien door). 50 maanden samen vraagt om 50 feitjes over onze relatie die we voor jullie op een rij hebben gezet, lees je mee?

♧ Gaat de muziek aan? Dan verandert de woonkamer in een dansvloer en dansen we de gekste moves die vaak ook écht niet kunnen in het openbaar. Als we aan het koken zijn gebeurt dit zeer regelmatig… 

Poes als praatpaal. Poes antwoordt altijd met een bevestigende mauw als je aan haar ‘Toch Poes?’ vraagt. En soms is zij dan ook de doorslaggevende factor. Twijfelen we bijvoorbeeld wat we die middag gaan doen en heb ik extra veel zin om naar het strand te gaan? Dan wordt Poes op tactische wijze ingezet:  ‘We kunnen beter naar het strand gaan, toch Poes?’ ‘Maaaauw’. Oké dan gaan we! 

♧ Onze bijnamen voor elkaar? Burrito Prins en Glitterlip. Jord maakt de heerlijkste burrito’s en toen ik een keer een glossje droeg op mijn lippen, zij Jord heel snel achterelkaar dat er een glitter op mijn lip zat. Zo ontstond Glitterlip… Haha klinkt voor geen meter als je het uitspreekt, dat maakt het extra leuk. 

♧ Na 50 maanden heeft Jord eindelijk zijn kledingkast weer voor zichzelf dankzij het reddende kledingrek van Anne #oneindigedank. 

♧ Wij hebben een Jelly beans verslaving. Halen we ze in huis, dan is de overlevingskans na een dag nihil. 

♧ Over eten gesproken, Jord houdt meer van chocolade dan van Dagmar. Grapje, haha lekker geformuleerd! Jord vindt chocolade lekkerder dan ik dat vind. 

♧ Elk weekend trekken we erop uit. Van het ontdekken van nieuwe steden tot wandelingen en gezellig met vrienden. We zitten niet vaak stil thuis in het weekend.

♧ We zijn aan het begin van onze relatie begonnen met een Harry Potter marathon, maar doordat ik bij elke nieuwe poging in slaap viel, zijn we nog steeds niet verder gekomen dan de tweede film. Deze uitdaging is dus behoorlijk onmogelijk.

♧ Jord had de gewoonte om zes wekkers te zetten, ik sprong er bij eentje gelijk uit. Nu zetten we allebei zes wekkers om wakker te worden doordeweeks, ik heb het verslavende achter snoozen ook ontdekt…

♧ Yay, we slapen nog steeds onder één deken, zonder gekke gevechten in de nacht wie het grootste stuk heeft! Het antwoord op die vraag is namelijk Poes… 

De schoenencollectie van mij is niet zodanig vermenigvuldigd als werd verwacht door Jord toen we gingen samenwonen. 

Poes is met geen mogelijkheid uit ons bed te krijgen als we gaan slapen, meestal beschikt ze over de helft van het bed en mogen wij het andere benutten. We waren in het begin wel consequent, maar ehm… waar ging het mis? 

♧ Elk jaar maken we een stedentrip naar een hoofdstad om het te ontdekken. 

♧ Samen boodschappen doen zorgt voor een langere bon dan dat Jord zelf gaat. Hij is echt een held in budgetproof boodschappen doen voor de hele week. 

Plantjes gaan bij ons niet dood zoals onze families voorspelden. Wat een vertrouwen in ons, nietwaar? 

♧ Er zijn nog geen kledingstukken vreemd verkleurd of gekrompen sinds we zijn gaan samenwonen. Top wasmachineteam! 

♧ We eten elke dag iets anders en koken elke avond zelf. Meestal kookt Jord, omdat ik na werk vaak een energiedipje heb. Of ik probeer alvast wat eten te snijden en zit dan aan tafel. Het elke avond zelf koken kost misschien meer tijd, maar de leukste gesprekken voeren we in de keuken of aan tafel tijdens het eten. Daardoor eten we ’s avonds na werk wel meestal aan de late kant. 

♧ We hebben allebei een crush op elkaar en… Jord op Chantal Janzen en ik op Channing Tatum. 

♧ Onze filmverdeling is erg standaard. Jord kijkt graag typische actiefilms en ik Romcoms. We kijken steeds meer films samen, zo leuk om te doen!

♧ We presteren graag onder druk als het om het huishouden gaat. Als er vrienden of familieleden komen, is het huis vliegensvlug schoon! We houden het overigens altijd netjes bij, want in een onoverzichtelijk huis met overal rommel: daar word ik niet vrolijker door.

♧ We zijn beiden niet erg technisch. We kunnen net aan een lamp vervangen, hoera! 

♧ Onze relatie heeft de test van het IKEA bed overleefd! In januari kochten we een nieuw bed met matras en heerlijke deken en kussens. Elke dag worden we wakker alsof we in een hotel hebben geslapen, heerlijk!

Tijdschriftverdeling in huize Burrito Prins & Glitterlip: Top Gear versus Flow, Glamour, Vogue en de Cosmo. Oeps…

Bordspellen spelen we regelmatig, nadat het gelukt is om Jord eindelijk te overtuigen. En dan spelen we het en wint Jord! Dat is toch niet eerlijk?  

♧ Onze eerste, verre reis gaat naar… Thailand! (lees er hier meer over)

Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol, is vaste prik bij ons. We kijken zelden tv, maar als deze programma’s op zijn dan wijkt alles in de agenda. 

♧ De snackverdeling: ik ga voor hartige snacks en Jord voor zoete… Om het even makkelijker te maken. 

♧ We geven elkaar graag kledingadvies na het jammerend mompelen van ‘Ik heb NIKS in mijn kast’. 

♧ Als Jord gaapt, heb ik de vreemde tik om te proberen mijn vinger zo snel mogelijk in zijn mond te stoppen. Dit zorgt ervoor dat we nu amper durven te gapen zonder hand ervoor, we hebben er de grootste lol om. En wat is lol toch een grappig woord, LOL!

♧ Ons favoriete fruitsoort is mango, we hebben dan ook meestal mango in huis. Lekker! 

♧ Ik kies altijd zielige groente en fruit uit in de winkel, Jord wil graag de mooiere.  Zielige groente en fruit wint altijd, dat begrijp je. Want als ik mijn zielige puppy-eyes inzet… Haha chantage! 

♧ We zijn oprechte sushimonsters, daar zijn we echt dol op. 

♧ Blijkbaar zeg ik altijd ‘Lief, ik heb een vraagje…’, als Jord dan iets moet gaan doen in huis. Oeps, betrapt! 

♧ We willen graag een huisje met tuin op het zuiden, een badkamer inclusief bad en douche en een vaatwasser. Wie weet volgt het binnenkort! We zijn aan het oriënteren, zo leuk. 

♧ Toen we gingen samenwonen had Jord één auto nodig om zijn spullen te verhuizen, voor mijn spullen moesten we met meerdere auto’s 3 keer heen en weer…

♧ Als ik niet kan slapen door de pijn, begint Jord grappige verhaaltjes te vertellen, maakt een kruikje voor me en dan vallen we als een blok alsnog in slaap.

♧ Wij zijn echte soepslurpers, dol op verschillende soorten soepjes!

♧ Jord maakt meestal thee in de avond voor mij, dan vergeet ik het en drink ik voor het slapengaan ijsthee

♧ Elke avond hebben we als goede voornemen om echt eerder te gaan slapen, maar het mislukt vaker dan dat het lukt… 

♧ Als we een hond zouden nemen, dan wordt het lastig kiezen. Jord wil graag een Duitse herder en ik een Kings Charles Cavalier.

♧ Jord maakt altijd de lunch klaar voor op ons werk door liefdevol broodjes te smeren.

♧ We worden samen oud hebben we afgesproken. Ik word 104 en Jord 106, omdat het kan. Mooie leeftijd!

♧ Jord belt mij elke dag als hij uit werk komt om te vragen hoe het gaat en hoe laat hij thuiskomt. Love him! 

♧ Vanaf het begin heeft Jord mij gesteund in het bloggen en was hij ontzettend blij voor mij hoe het is gaan lopen. Totdat de pakketjes zich opstapelden en we een postkantoor leken. Toen werd het iets minder grappig, gelukkig is het nu wat overzichtelijker geworden.

♧ Jord heeft mij na de persreis naar Milaan opgehaald van Schiphol met een heliumballon, echt zo’n filmmomentje was dat en heel romantisch!

♧ Jord is een echte uitslaper en ik ben meestal al rond half acht wakker, klaar om van de dag iets leuks te maken. 

♧ We zijn gedurende de 1,5 jaar dat we samenwonen slechts 5 keer uiteten geweest in onze straat, omdat we geen zin of puf hadden om te koken terwijl we in een straat wonen met allemaal restaurantjes en fastfood tentjes. Wel zijn we natuurlijk met vrienden en familie vaker uiteten geweest of om iets te vieren, maar we laten ons niet wekelijks verleiden door de pizza-, sushi- en patattentjes die hier massaal zitten. Waar zit die respect-knop?

♧ We zijn dol op dierentuinen en bezoeken deze dan ook graag. Jord is een wandelende encyclopedie als het gaat om dieren. Hij kan er uren over vertellen.

♧ We willen allebei graag papa en mama worden en een gezinnetje, maar wanneer is natuurlijk nog de vraag. Wel vinden we het leuk om te discussiëren over namen haha. Dat is écht lastig!

♧ In het weekend ontbijten we graag uitgebreid met verse broodjes, croissantjes, eitjes en verse sap. Lekker ontspannen het weekend inluiden. 

De tijd is voorbij gevlogen en elke dag genieten we volop van elkaar. Sinds we samenwonen zijn we nog meer naar elkaar toe gegroeid en onze band is sterker dan ooit. Aan een relatie moet je altijd werken en we willen oprecht het beste voor elkaar. En het allerleukste? De verliefdheid is overgegaan in houden van, maar de vlinders zijn gebleven. Wij gaan onze 50 maanden vieren, op naar de 50 jaar!

Op wie heb jij een crush?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 65 reacties.

 1. Michaela

  Wauw, dit vind ik een prachtig artikel! Jullie passen zo goed bij elkaar :) Wat een leuke foto’s en weetjes. En wow, top dat jullie kleren nog nooit in een totaal andere kleur uit het wasmachine zijn gekomen :D
  Michaela onlangs geplaatst…The Body Shop Honeymania Shower GelMy Profile

 2. Bente

  Hahah oh dat van dat snoozen is herkenbaar, dat deed ik altijd al, en nu kan mijn vriend er ook wel wat van! Heerlijk :)
  Fijn dat jullie het zo leuk samen hebben. Ik tik in mei de 5 jaar aan met mijn binkie <3 (dus de yes we hebben 50 maanden verkering is hier alweer geweest ;))
  Bente onlangs geplaatst…Touwtje springen en winactie!My Profile

 3. Brittany

  Super leuk om al die feitjes te lezen. Ik heb inderdaad ook een mega crush op Channing Tatum! En mijn vriend en ik steken ook altijd ons vingers in elkaars mond als we gapen hahahaha!

  Liefs, Brittany
  Brittany onlangs geplaatst…BUYINCOINS: Urban Decay Naked palette.My Profile

 4. Anneleen

  Oh zo mooi en lief om te lezen! Jullie zijn een leuk koppeltje! Mijn vriend en ik zijn ook al aan het discussiëren over babynamen, inderdaad niet gemakkelijk ;)
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 5. Kimberley

  Wat een leuk artikeltje om te lezen, Glitterlip! ;) En volgens mij is Jord onwijs lief voor je. Ik zie het al voor me dat je last hebt en hij je in slaap helpt, lief. Ik heb toevallig afgesproken met mijn zoon dat ik 120 wordt en hij 100, dan hoeven we elkaar nooit te missen.
  Kimberley onlangs geplaatst…Bloginspiratie tagMy Profile

 6. Femke

  Aaah, zwijmel! Wat een ontzettend lief artikel zeg! En 50 maanden al, gefeliciteerd <3 Op naar de 50 jaar inderdaad, waarbij jullie nog meer mooie bijnamen kunnen verzinnen voor elkaar (glitterlip is echt geniaal).. haha :D Leuk om te lezen Dagmar en Jord!

 7. Kelly

  Wat een heerlijk artikel om te lezen! Leuk om wat meer over jullie te weten te komen als stel! Grappig Tim en ik zijn ook heel erg verschillend, maar aan de aan de andere kant vullen we elkaar ook heel erg goed aan. Wij gaan er in het weekend ook graag op uit en ik wil ook ieder jaar een nieuwe stad verkennen! Glitterlip haha, dat heb ik even hardop uitgeproken hihi.
  Kelly onlangs geplaatst…Lush – Lentecollectie 2015My Profile

 8. deisy

  Wat een ontzettend leuk en lief artikel zeg Dagmar. De liefde die jullie voor elkaar hebben is echt door het artikel heen te voelen en is echt iets om te koesteren <3 Overigens zijn mijn vriend en ik deze maand ook 50 maanden bij elkaar haha.. en ik kom er nu pas achter dat onze vriendjes hetzelfde heten: Hoe grappig is dat dan (oké ik vind het grappig misschien jij wel helemaal niet haha) ;-) Dank je wel in ieder geval voor dit liefdevolle artikel: was net iets wat ik vandaag hard nodig had. Heel veel liefs, Deisy
  deisy onlangs geplaatst…Hoe is het om in Amsterdam te wonen?My Profile

 9. Danielle

  OH wat een leuk stukje! En gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik heb nog steeds een mega crush op mijn eigen vriend die toch al weer bijna 8 jaar naast mij op de bank zit ;)!
  Danielle onlangs geplaatst…Run in style| Esprit sportcollectieMy Profile

 10. Xaviera

  Gefeliciteerd met het 50 maanden samen zijn! Wat een mooi artikel om te lezen, erg leuk al die feitjes van jullie samen. Spannend dat jullie aan het kijken zijn naar een ander huis! Mijn crush momenteel is Joshua Jackson, ik kijk nu Fringe en hij is zeer aangenaam om naar te kijken. ;)
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #11 – LentekriebelsMy Profile

 11. Esther

  Aaawhh, jullie lijken me zo’n leuke relatie te hebben vol met liefde, lol en gezelligheid! Leuk om te lezen! Gefeliciteerd met jullie 50 maanden samen :)
  Esther onlangs geplaatst…31 random facts about meMy Profile

 12. Esther

  Hoe leuk! Ik zit pauze te houden op mijn werk en ik lach van oor tot oor. Ik vind het fijn om anderen gelukkig te zien. Sommige dingen ken ik echt terug, zoals een dansvloer als de muziek aan staat haha. En super fijn dat hij je zo steunt met je blog! Mijn ex vond het toen maar niks waardoor ik er pas veel later een heb gemaakt dan ik eigenlijk wilde. Mijn vriend van nu steunt me des te meer, hij noemt zich de manager van mijn blog hihi. Erg leuk! Fijne dag vandaag samen en gefeliciteerd :)
  Esther onlangs geplaatst…Al mijn make-up in cijfers!My Profile

 13. Cindy

  Wat een ontzettend lief artikel, de liefde spat door mijn scherm heen. Op naar nog heel veel mooie jaren samen Buritto Prins en Glitterlip! Nog zeker 500 maanden erbij!
  Cindy onlangs geplaatst…Boek: BodieBoost BikiniBoostMy Profile

 14. Moniek

  Aawh wat lief! Gefeliciteerd met jullie 50 maand samen! Leuk hé gekke gewoontes hebben samen. Mijn vriend en ik hebben ook heel veel gekke dingen samen!
  Moniek onlangs geplaatst…Recept | Veggie korma curryMy Profile

 15. Proficiat! En, ik zou voor de King Charles Cavalier gaan. Toen Tom en ik gingen samen wonen hebben we Bastille en nu maakt hij al zo’n 8 maanden deel uit van ons gezinnetje. Hij is geweldig en we zijn er beiden letterlijk verliefd op! Meer liefde kan je niet krijgen. Ze zijn heel erg aanhankelijk en je grootste, maar echt grootste vriend! Je zal er geen spijt van hebben!
  Elke Uyttenhove onlangs geplaatst…#6 – Happy FridayMy Profile

 16. Anna

  Wat een prachtig artikel, heb ‘m met heel veel plezier gelezen! Van harte gefeliciteerd met jullie 50 maanden samenzijn, jullie zijn echt een mooi stel.
  Anna onlangs geplaatst…MIJN STYLING PORTFOLIOMy Profile

 17. Sabrina

  Dit artikel geeft mij echt zo’n grote glimlach op mijn gezicht <3 zo fijn om te weten dat andere zo gelukkig zijn! Ik ben zelf 9 april al 6 jaar samen met mijn vriend, vanaf mijn 16e dus al en geniet nog elke dag. Fijn dat jij dat ook hebt en ik hoop oprecht voor je dat je nog heel lang met hem samen bent <3 Geluk van anderen maakt mij ook weer gelukkig liefs
  Sabrina onlangs geplaatst…THE QUESTIONS OF LIFEMy Profile

 18. Karlijn

  Ohhhh kijk, met mij valt het hartstikke mee. Ik heb maar vier wekkers nodig! Ha, beat you ;) En serieus, waar vind je een jongen die ook zo gek is op Jelly Beans? Ik ben er ook naar op zoek. Heeft Jord misschien een broer? ;)
  Fijn weekend lieve Dagmar!
  Karlijn onlangs geplaatst…Droomhuizen, ik kan niet kiezenMy Profile

 19. Esmée

  Wauw, wat een mooi stukje! Dit is een heel mooi cadeautje voor je vriend. Mijn vriend en ik zijn al meer dan vijf jaar samen, voor ons is het nog een droom om te gaan samenwonen. Eerst even onze opleidingen afronden. x
  Esmée onlangs geplaatst…20 tips: Voorbereiden op de zomerMy Profile

 20. Jasmijn

  Wauw! Ik vind dit een geweldig artikel! Leuk om die feitjes van jullie te lezen. Ik heb dan geen vriendje, maar mijn zus en ik hebben ook van die typische dingetjes samen. Gefeliciteerd!
  Jasmijn onlangs geplaatst…HET MUZIEK ALFABET II AMy Profile

 21. Denise

  Wat een lange tijd alweer. Gefeliciteerd! Wat een mooie,spontane foto’s van jullie! Die feitjes zijn echt leuk om te lezen. Channing Tatum is zeer begrijpelijk en dat snoozen en sushi trouwens ook, hihi <3
  Denise onlangs geplaatst…Slip-onsMy Profile

 22. Evelien

  Gefeliciteerd met jullie 50 maanden samen! <3 Wat een mooie mijlpaal, die je extra leuk hebt gemaakt met dit originele artikel. Sommige dingen herken ik echt vanuit mijn eigen relatie, zoals het verhuizen, de babynamen verzinnen en de gezellige weekendontbijtjes. Geniet van jullie weekend en jubileum!
  Evelien onlangs geplaatst…Girl Online van Zoe SuggMy Profile

 23. Renee

  Jullie zijn zo zo zo leuk samen, ten minste zo komen jullie over. 50 maanden, wauw wat een bijzondere mijlpaal. Geniet nog heel lang van elkaar, jullie verdienen nog veel meer tijd samen. X <3
  Renee onlangs geplaatst…HET IS OKÉ OM JE NIET OKÉ TE VOELENMy Profile

 24. Linda

  Wat een ontzettend lief artikel! Gefeliciteerd met jullie 50 maanden samen! Over ongeveer anderhalve week (26 maart) zijn mijn man en ik 4 jaar samen en in juli (25e) zijn we een jaar getrouwd. De tijd vliegt!
  Leuke feitjes ook, jullie zijn een leuk stel samen :) Ik herken het wel trouwens, een man als dieren-encyclopedie hebben haha!
  Linda onlangs geplaatst…Geluksmomentjes van afgelopen week.My Profile

 25. Shirley

  Leuk artikel! En wat een leuke feitjes van jullie!
  Jullie zijn zo leuk samen. Ik zou willen dat mijn relatie met mijn vriend ook wat meer weg zou hebben van die van jullie.
  Shirley onlangs geplaatst…NetflixMy Profile

 26. Saar

  Heerlijk artikel om te lezen. Dat was vast wat, 50 dingen over jullie verzinnen. Ik besefte niet dat je al aan 50 zat op het einde :-) Leuk!!
  Saar onlangs geplaatst…Tag op zaterdag – EvawardMy Profile

 27. Fleur

  Jemig, wat ontzettend leuk om dit allemaal te lezen! Wat zijn jullie toch een mooi en lief stel!

 28. Wat een superfijn artikel! :) Je hebt een glimlach op mijn gezicht getoverd met deze 50 interessante weetjes :)
  Op wie heb ik een crush? Op mijn geliefde echtgenoot, Slobodan. ♥ Wij zijn deze zomer, in augustus, 5 jaar samen :) We zijn een koppel sinds augustus 2010, zijn na 2 jaar een lange-afstandsrelatie te hebben (Ik:Belgie, hij:Montenegro) gaan samenwonen in juli 2012, hebben ons eigen huisje gebouwd in Montenegro en zijn sinds oktober 2014 voor de wet getrouwd :) En na al die tijd is ook bij ons het verliefd zijn over gegaan in houden van. Wanneer hij een hele dag uit werken is, ben ik altijd blij als hij thuis komt en mis ik hem toch stiekem wel :) Berichtjes sturen naar elkaar is standaard wanneer we niet samen zijn, ik maak hem elke avond wakker omdat hij altijd in slaap valt terwijl hij TV kijkt (“Liefje, gaan we naar bed?” is een standaardvraag), supermarktbezoekjes kunnen NOOIT NEVER JAMAIS normaal verlopen etc etc.
  Geniet van jullie relatie en van elkaar en hop naar het volgende jubileum! ;) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Celebration time!My Profile

 29. Waauw gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik heb een crush op de vocalist van mijn favoriete band and he knows want op mijn oude blog had ik een artikel over hem geschreven en die heeft hij bekeken maar baalde dat het in het Nederlands was omdat ie het dus niet kon lezen XD
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Mijn favoriete songs op dit moment #12My Profile

 30. Monique

  Wat een leuke feitjes! Gefeliciteerd met jullie 50 maanden!
  Jullie zijn echt voor elkaar gemaakt zo te lezen…echt super lief hoe jullie met elkaar omgaan :) Dat komt erl goed de komende 50 jaar!

Geef een antwoord

CommentLuv badge