Blog

Jubileum – Na 50 maanden grijs

liefde2

50 Shades of Grey, maar dan anders. ‘Na 50 maanden grijs’ of zou het meevallen? Mijn lieve vriend Jord en ik zijn vandaag precies 50 maanden samen, proost! Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan, we gaan richting onze eerste 5 jaar samen, wat vliegt de tijd. We hebben ontzettend veel moois samen mogen delen, stonden er voor elkaar tijdens moeilijke momenten en willen dit in de toekomst heel graag blijven doen. We halen het beste in elkaar naar boven en versterken elkaar waar mogelijk, echte liefde. En inderdaad, voor iedereen die ons al wat beter kent: we hebben talent voor gek doen en zijn dol op elkaars grappen (ik heb regelmatig extra zuurstof nodig tussen de lachbuien door). 50 maanden samen vraagt om 50 feitjes over onze relatie die we voor jullie op een rij hebben gezet, lees je mee?

♧ Gaat de muziek aan? Dan verandert de woonkamer in een dansvloer en dansen we de gekste moves die vaak ook écht niet kunnen in het openbaar. Als we aan het koken zijn gebeurt dit zeer regelmatig… 

Poes als praatpaal. Poes antwoordt altijd met een bevestigende mauw als je aan haar ‘Toch Poes?’ vraagt. En soms is zij dan ook de doorslaggevende factor. Twijfelen we bijvoorbeeld wat we die middag gaan doen en heb ik extra veel zin om naar het strand te gaan? Dan wordt Poes op tactische wijze ingezet:  ‘We kunnen beter naar het strand gaan, toch Poes?’ ‘Maaaauw’. Oké dan gaan we! 

♧ Onze bijnamen voor elkaar? Burrito Prins en Glitterlip. Jord maakt de heerlijkste burrito’s en toen ik een keer een glossje droeg op mijn lippen, zij Jord heel snel achterelkaar dat er een glitter op mijn lip zat. Zo ontstond Glitterlip… Haha klinkt voor geen meter als je het uitspreekt, dat maakt het extra leuk. 

♧ Na 50 maanden heeft Jord eindelijk zijn kledingkast weer voor zichzelf dankzij het reddende kledingrek van Anne #oneindigedank. 

♧ Wij hebben een Jelly beans verslaving. Halen we ze in huis, dan is de overlevingskans na een dag nihil. 

♧ Over eten gesproken, Jord houdt meer van chocolade dan van Dagmar. Grapje, haha lekker geformuleerd! Jord vindt chocolade lekkerder dan ik dat vind. 

♧ Elk weekend trekken we erop uit. Van het ontdekken van nieuwe steden tot wandelingen en gezellig met vrienden. We zitten niet vaak stil thuis in het weekend.

♧ We zijn aan het begin van onze relatie begonnen met een Harry Potter marathon, maar doordat ik bij elke nieuwe poging in slaap viel, zijn we nog steeds niet verder gekomen dan de tweede film. Deze uitdaging is dus behoorlijk onmogelijk.

♧ Jord had de gewoonte om zes wekkers te zetten, ik sprong er bij eentje gelijk uit. Nu zetten we allebei zes wekkers om wakker te worden doordeweeks, ik heb het verslavende achter snoozen ook ontdekt…

♧ Yay, we slapen nog steeds onder één deken, zonder gekke gevechten in de nacht wie het grootste stuk heeft! Het antwoord op die vraag is namelijk Poes… 

De schoenencollectie van mij is niet zodanig vermenigvuldigd als werd verwacht door Jord toen we gingen samenwonen. 

Poes is met geen mogelijkheid uit ons bed te krijgen als we gaan slapen, meestal beschikt ze over de helft van het bed en mogen wij het andere benutten. We waren in het begin wel consequent, maar ehm… waar ging het mis? 

♧ Elk jaar maken we een stedentrip naar een hoofdstad om het te ontdekken. 

♧ Samen boodschappen doen zorgt voor een langere bon dan dat Jord zelf gaat. Hij is echt een held in budgetproof boodschappen doen voor de hele week. 

Plantjes gaan bij ons niet dood zoals onze families voorspelden. Wat een vertrouwen in ons, nietwaar? 

♧ Er zijn nog geen kledingstukken vreemd verkleurd of gekrompen sinds we zijn gaan samenwonen. Top wasmachineteam! 

♧ We eten elke dag iets anders en koken elke avond zelf. Meestal kookt Jord, omdat ik na werk vaak een energiedipje heb. Of ik probeer alvast wat eten te snijden en zit dan aan tafel. Het elke avond zelf koken kost misschien meer tijd, maar de leukste gesprekken voeren we in de keuken of aan tafel tijdens het eten. Daardoor eten we ’s avonds na werk wel meestal aan de late kant. 

♧ We hebben allebei een crush op elkaar en… Jord op Chantal Janzen en ik op Channing Tatum. 

♧ Onze filmverdeling is erg standaard. Jord kijkt graag typische actiefilms en ik Romcoms. We kijken steeds meer films samen, zo leuk om te doen!

♧ We presteren graag onder druk als het om het huishouden gaat. Als er vrienden of familieleden komen, is het huis vliegensvlug schoon! We houden het overigens altijd netjes bij, want in een onoverzichtelijk huis met overal rommel: daar word ik niet vrolijker door.

♧ We zijn beiden niet erg technisch. We kunnen net aan een lamp vervangen, hoera! 

♧ Onze relatie heeft de test van het IKEA bed overleefd! In januari kochten we een nieuw bed met matras en heerlijke deken en kussens. Elke dag worden we wakker alsof we in een hotel hebben geslapen, heerlijk!

Tijdschriftverdeling in huize Burrito Prins & Glitterlip: Top Gear versus Flow, Glamour, Vogue en de Cosmo. Oeps…

Bordspellen spelen we regelmatig, nadat het gelukt is om Jord eindelijk te overtuigen. En dan spelen we het en wint Jord! Dat is toch niet eerlijk?  

♧ Onze eerste, verre reis gaat naar… Thailand! (lees er hier meer over)

Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol, is vaste prik bij ons. We kijken zelden tv, maar als deze programma’s op zijn dan wijkt alles in de agenda. 

♧ De snackverdeling: ik ga voor hartige snacks en Jord voor zoete… Om het even makkelijker te maken. 

♧ We geven elkaar graag kledingadvies na het jammerend mompelen van ‘Ik heb NIKS in mijn kast’. 

♧ Als Jord gaapt, heb ik de vreemde tik om te proberen mijn vinger zo snel mogelijk in zijn mond te stoppen. Dit zorgt ervoor dat we nu amper durven te gapen zonder hand ervoor, we hebben er de grootste lol om. En wat is lol toch een grappig woord, LOL!

♧ Ons favoriete fruitsoort is mango, we hebben dan ook meestal mango in huis. Lekker! 

♧ Ik kies altijd zielige groente en fruit uit in de winkel, Jord wil graag de mooiere.  Zielige groente en fruit wint altijd, dat begrijp je. Want als ik mijn zielige puppy-eyes inzet… Haha chantage! 

♧ We zijn oprechte sushimonsters, daar zijn we echt dol op. 

♧ Blijkbaar zeg ik altijd ‘Lief, ik heb een vraagje…’, als Jord dan iets moet gaan doen in huis. Oeps, betrapt! 

♧ We willen graag een huisje met tuin op het zuiden, een badkamer inclusief bad en douche en een vaatwasser. Wie weet volgt het binnenkort! We zijn aan het oriënteren, zo leuk. 

♧ Toen we gingen samenwonen had Jord één auto nodig om zijn spullen te verhuizen, voor mijn spullen moesten we met meerdere auto’s 3 keer heen en weer…

♧ Als ik niet kan slapen door de pijn, begint Jord grappige verhaaltjes te vertellen, maakt een kruikje voor me en dan vallen we als een blok alsnog in slaap.

♧ Wij zijn echte soepslurpers, dol op verschillende soorten soepjes!

♧ Jord maakt meestal thee in de avond voor mij, dan vergeet ik het en drink ik voor het slapengaan ijsthee

♧ Elke avond hebben we als goede voornemen om echt eerder te gaan slapen, maar het mislukt vaker dan dat het lukt… 

♧ Als we een hond zouden nemen, dan wordt het lastig kiezen. Jord wil graag een Duitse herder en ik een Kings Charles Cavalier.

♧ Jord maakt altijd de lunch klaar voor op ons werk door liefdevol broodjes te smeren.

♧ We worden samen oud hebben we afgesproken. Ik word 104 en Jord 106, omdat het kan. Mooie leeftijd!

♧ Jord belt mij elke dag als hij uit werk komt om te vragen hoe het gaat en hoe laat hij thuiskomt. Love him! 

♧ Vanaf het begin heeft Jord mij gesteund in het bloggen en was hij ontzettend blij voor mij hoe het is gaan lopen. Totdat de pakketjes zich opstapelden en we een postkantoor leken. Toen werd het iets minder grappig, gelukkig is het nu wat overzichtelijker geworden.

♧ Jord heeft mij na de persreis naar Milaan opgehaald van Schiphol met een heliumballon, echt zo’n filmmomentje was dat en heel romantisch!

♧ Jord is een echte uitslaper en ik ben meestal al rond half acht wakker, klaar om van de dag iets leuks te maken. 

♧ We zijn gedurende de 1,5 jaar dat we samenwonen slechts 5 keer uiteten geweest in onze straat, omdat we geen zin of puf hadden om te koken terwijl we in een straat wonen met allemaal restaurantjes en fastfood tentjes. Wel zijn we natuurlijk met vrienden en familie vaker uiteten geweest of om iets te vieren, maar we laten ons niet wekelijks verleiden door de pizza-, sushi- en patattentjes die hier massaal zitten. Waar zit die respect-knop?

♧ We zijn dol op dierentuinen en bezoeken deze dan ook graag. Jord is een wandelende encyclopedie als het gaat om dieren. Hij kan er uren over vertellen.

♧ We willen allebei graag papa en mama worden en een gezinnetje, maar wanneer is natuurlijk nog de vraag. Wel vinden we het leuk om te discussiëren over namen haha. Dat is écht lastig!

♧ In het weekend ontbijten we graag uitgebreid met verse broodjes, croissantjes, eitjes en verse sap. Lekker ontspannen het weekend inluiden. 

De tijd is voorbij gevlogen en elke dag genieten we volop van elkaar. Sinds we samenwonen zijn we nog meer naar elkaar toe gegroeid en onze band is sterker dan ooit. Aan een relatie moet je altijd werken en we willen oprecht het beste voor elkaar. En het allerleukste? De verliefdheid is overgegaan in houden van, maar de vlinders zijn gebleven. Wij gaan onze 50 maanden vieren, op naar de 50 jaar!

Op wie heb jij een crush?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.