Blog

Internationale Vrouwendag – Welke vrouw bewonder jij?

IMG_0098Ken jij haar? Een sterke, dappere en stralende vrouw die anderen inspireert en vooruithelpt? Ik heb prachtige vrouwen die zo zijn in mijn omgeving en daar ben ik ontzettend trots op. Op Internationale Vrouwendag staan we wereldwijd even stil bij de emancipatie en positie van vrouwen.  Want zo vanzelfsprekend hoe wij als vrouwen door het leven gaan (mogen studeren, werken, sporten, shoppen… bloggen!) is het niet, zelfs in 2015 niet. 

Internationale Vrouwendag in Nederland
Op steeds meer plekken wordt er op 8 maart aandacht geschonken aan Internationale Vrouwendag. Zo worden er bijvoorbeeld lezingen en workshops georganiseerd omtrent thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, discriminatie en racisme. Wat ik ervan vind? Ik vind het jammer dat het soms nog zo’n negatieve lading heeft en dat sommige mannen er nogal lacherig over doen: ‘Je hebt toch ook niet speciaal een mannendag?’. Maar zoals wij vrouwen nu bewegen, doen en handelen is het lang niet altijd zo geweest en in sommige gebieden is het zelfs nog ondenkbaar. En het glazen plafond is ook een onderwerp dat wekelijks in de kranten staat, waardoor je niet kunt zeggen dat het niet meer aan de orde is. Ook verdienen veel mannen nog altijd meer dan vrouwen die dezelfde functie bekleden en daarom ben ik erg blij dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan deze dag waarbij de positie van vrouwen nog even onder de loep wordt genomen. We can do it! 

L'OCCITANE ByDagmarvalerie

Mooie vrouwen in mijn omgeving
Internationale Vrouwendag betekent voor mij stilstaan bij wat ik allemaal mag en kan doen als vrouw. Ik ben dankbaar dat ik niet tegen grenzen aanloop in mijn doen en handelen, maar dat de wegen door powervrouwen uit het verleden zijn vrijgemaakt waardoor we nu het leven kunnen beleven zoals wij dat als vrouwen voor ogen hebben. Ook sta ik graag stil bij de stralende vrouwen in mijn omgeving die mijn voorbeelden zijn en mij dagelijks inspireren. Mijn moeder en oma spelen een grote rol in mijn leven en hebben mij wijze lessen geleerd, maar ook laten zien wat echte kracht, doorzettingsvermogen en vooral pure liefde is. Ik bewonder hun stralende persoonlijkheden en manier van in het leven staan. Ook heb ik veel bewondering voor mijn lieve vriendinnen met elk prachtige talenten. En ik bewonder jou, ja je leest het goed. Ik weet dat mijn blog wordt bezocht door vrouwen die veel in het leven hebben meegemaakt, die ontzettend sterk zijn en echte doorzetters zijn. En zij hebben echt een hart van goud, allemaal!

\L'OCCITANE ByDagmarvalerie

Mooi initiatief – Een klein gebaar kan een groot verschil maken 
Het was in Burkina Faso dat Olivier Baussan aan het begin van 1980 het bijzondere ingrediënt karitéboter ontdekte, dat de huid voedt en beschermt. Sinds die tijd heeft de L’Occitane Foundation besloten de economische emancipatie van vrouwen te stimuleren door met name programma’s op het gebied van analfabetisme, training en microkredieten in Burkina Faso te steunen. Een balsem om geld in te zamelen ter ondersteuning van ondernemerschap van deze vrouwen kwam en 100% van de winst uit de verkoop van deze balsem gaat naar de organisaties die de vrouwen vooruithelpen. Inmiddels hebben bijna 900 vrouwen leren lezen en schrijven in de 31 analfabetiseringscentra die de L’Occitane Foundation heeft geopend, dat is toch geweldig? Een prachtig gebaar en zo zijn er nog veel meer van zulke mooie initiatieven wereldwijd om vrouwen te ondersteunen en te helpen zich te kunnen ontwikkelen. Ik vind het geweldig dat 100% van de winst van deze L’Occitane balsem naar deze vrouwen gaat en ik gebruik de balsem zelf met veel plezier. Hij zit standaard in mijn tas of broekzak omdat hij niet alleen goed voedt en beschermt, maar ook naar abrikozen ruikt, I love it! 

Het is Internationale Vrouwendag, een dag waarop we extra aandacht mogen schenken aan waar we nu als vrouwen staan. En ik ben heel erg dankbaar dat ik mag doen wat ik doe (mijn mening delen, studeren, werken, samenwonen, sporten en zelfs bloggen!) en daar geniet ik volop van. Ik heb geweldige powervrouwen in mijn omgeving en ik hoop nog heel lang van hun stralende persoonlijkheden te mogen genieten.

Welke vrouw(en) bewonder jij?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.