Internationale Vrouwendag – Welke vrouw bewonder jij?

Internationale Vrouwendag – Welke vrouw bewonder jij?

IMG_0098Ken jij haar? Een sterke, dappere en stralende vrouw die anderen inspireert en vooruithelpt? Ik heb prachtige vrouwen die zo zijn in mijn omgeving en daar ben ik ontzettend trots op. Op Internationale Vrouwendag staan we wereldwijd even stil bij de emancipatie en positie van vrouwen.  Want zo vanzelfsprekend hoe wij als vrouwen door het leven gaan (mogen studeren, werken, sporten, shoppen… bloggen!) is het niet, zelfs in 2015 niet. 

Internationale Vrouwendag in Nederland
Op steeds meer plekken wordt er op 8 maart aandacht geschonken aan Internationale Vrouwendag. Zo worden er bijvoorbeeld lezingen en workshops georganiseerd omtrent thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, discriminatie en racisme. Wat ik ervan vind? Ik vind het jammer dat het soms nog zo’n negatieve lading heeft en dat sommige mannen er nogal lacherig over doen: ‘Je hebt toch ook niet speciaal een mannendag?’. Maar zoals wij vrouwen nu bewegen, doen en handelen is het lang niet altijd zo geweest en in sommige gebieden is het zelfs nog ondenkbaar. En het glazen plafond is ook een onderwerp dat wekelijks in de kranten staat, waardoor je niet kunt zeggen dat het niet meer aan de orde is. Ook verdienen veel mannen nog altijd meer dan vrouwen die dezelfde functie bekleden en daarom ben ik erg blij dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan deze dag waarbij de positie van vrouwen nog even onder de loep wordt genomen. We can do it! 

L'OCCITANE ByDagmarvalerie

Mooie vrouwen in mijn omgeving
Internationale Vrouwendag betekent voor mij stilstaan bij wat ik allemaal mag en kan doen als vrouw. Ik ben dankbaar dat ik niet tegen grenzen aanloop in mijn doen en handelen, maar dat de wegen door powervrouwen uit het verleden zijn vrijgemaakt waardoor we nu het leven kunnen beleven zoals wij dat als vrouwen voor ogen hebben. Ook sta ik graag stil bij de stralende vrouwen in mijn omgeving die mijn voorbeelden zijn en mij dagelijks inspireren. Mijn moeder en oma spelen een grote rol in mijn leven en hebben mij wijze lessen geleerd, maar ook laten zien wat echte kracht, doorzettingsvermogen en vooral pure liefde is. Ik bewonder hun stralende persoonlijkheden en manier van in het leven staan. Ook heb ik veel bewondering voor mijn lieve vriendinnen met elk prachtige talenten. En ik bewonder jou, ja je leest het goed. Ik weet dat mijn blog wordt bezocht door vrouwen die veel in het leven hebben meegemaakt, die ontzettend sterk zijn en echte doorzetters zijn. En zij hebben echt een hart van goud, allemaal!

\L'OCCITANE ByDagmarvalerie

Mooi initiatief – Een klein gebaar kan een groot verschil maken 
Het was in Burkina Faso dat Olivier Baussan aan het begin van 1980 het bijzondere ingrediënt karitéboter ontdekte, dat de huid voedt en beschermt. Sinds die tijd heeft de L’Occitane Foundation besloten de economische emancipatie van vrouwen te stimuleren door met name programma’s op het gebied van analfabetisme, training en microkredieten in Burkina Faso te steunen. Een balsem om geld in te zamelen ter ondersteuning van ondernemerschap van deze vrouwen kwam en 100% van de winst uit de verkoop van deze balsem gaat naar de organisaties die de vrouwen vooruithelpen. Inmiddels hebben bijna 900 vrouwen leren lezen en schrijven in de 31 analfabetiseringscentra die de L’Occitane Foundation heeft geopend, dat is toch geweldig? Een prachtig gebaar en zo zijn er nog veel meer van zulke mooie initiatieven wereldwijd om vrouwen te ondersteunen en te helpen zich te kunnen ontwikkelen. Ik vind het geweldig dat 100% van de winst van deze L’Occitane balsem naar deze vrouwen gaat en ik gebruik de balsem zelf met veel plezier. Hij zit standaard in mijn tas of broekzak omdat hij niet alleen goed voedt en beschermt, maar ook naar abrikozen ruikt, I love it! 

Het is Internationale Vrouwendag, een dag waarop we extra aandacht mogen schenken aan waar we nu als vrouwen staan. En ik ben heel erg dankbaar dat ik mag doen wat ik doe (mijn mening delen, studeren, werken, samenwonen, sporten en zelfs bloggen!) en daar geniet ik volop van. Ik heb geweldige powervrouwen in mijn omgeving en ik hoop nog heel lang van hun stralende persoonlijkheden te mogen genieten.

Welke vrouw(en) bewonder jij?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 42 reacties.

 1. deisy

  Wat heb je dit weer eens mooi beschreven meis: echt heel bijzonder. Ook om er bij stil te staan omdat ik denken dat we dit te weinig doen. Hoe dan ook: Dank je wel voor je mooie compliment en je inspirerende woorden! X
  deisy onlangs geplaatst…De eerste winactie!!!…My Profile

 2. Marion

  Mooi om er even bij stil te staan waarom deze dag er is. Het is allemaal niet zo vanzelsprekend, al voelt het soms wel zo. De grootste bewondering heb ik voor Alanis Morissette. Waar ik vroeger haar muziek geweldig vond, vind ik haar nu als persoon zo mooi. We hebben veel raakvlakken. Allebei lang geworsteld met een eetstoornis, beide hooggevoelig. De manier waarop zij nu in het leven staat… Ze is een voorbeeld voor me. Ik heb zoveel van haar geleerd en daar ben ik zo dankbaar voor.
  Marion onlangs geplaatst…Happy StuffMy Profile

 3. Dita

  Het is zeker niet heel vanzelfsprekend. Goed om hier bij stil te staan. Mijn moeder is voor mij wel echt een vrouw die ik bewonder. Ook mijn schoonmoeder trouwens en meerde vrouwen in mijn omgeving
  Dita onlangs geplaatst…Een nieuwe plank in de keukenMy Profile

 4. Celeste

  Wat een mooi artikel! Ik bewonder (beetje cliché) mijn moeder heel erg. Ook bewonder ik twee hele goede vrienden van mij, klinkt misschien vreemd om ze te bewonderen, maar ik heb zoveel respect voor ze en bewondering van hoe ver ze zijn gekomen.
  Celeste onlangs geplaatst…Ik was niet dun genoegMy Profile

 5. angelique

  Goed om bij stil te staan. Ik bewonder mijn zus enorm. Ze is 11 jaar ouder dan mij en heeft mij en mijn 4 jaar oudere broer opgevoed. Daarnaast kreeg ze op haar 17e zelf ook een kind en 3 jaar later nog 1. Maar ondanks dat bleef ze er voor mijn broer en mij. Ze is eind 20 ook nog eens terug naar school gegaan en nu ze midden 30 is gaat ze weer een vervolgopleiding volgen om voor een betere toekomst te gaan. Ik heb hier echt respect voor, om nog niet eens te spreken over alles wat zij heeft meegemaakt.
  angelique onlangs geplaatst…Tag | Bloginspiratie TagMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw ik ben er stil van, wat heb je toch een prachtige zus <3 Er zijn echt geen woorden voor, alleen maar complimenten en lof hoe zij in het leven staat en vol kracht zit. Echt heel veel respect en bewondering voor, dankjewel dat je zo'n mooie reactie plaatst <3

 6. Barbara

  Mooi en treffend geschreven, ben het helemaal met je eens Dagmar. Vorig jaar ben ik naar India op vakantie gegaan en daar worden vrouwen nog erg onderdrukt. Ik zag bijvoorbeeld alleen maar mannen aan het werk. In een winkel stond een vrouw die zich sterk maakte voor de vrouwenrechten. Ik heb daar zo’n bewondering voor! Natuurlijk hebben we dat initiatief gesteund. Daarnaast bewonder ik ook mijn moeder, zij is zo’n krachtige, zelfstandige en mooie vrouw. Zij is echt een voorbeeld voor mij.
  Barbara onlangs geplaatst…15 Reisdilemma’sMy Profile

 7. lonneke

  Prachtige dag om bij stil te staan.
  Ik bewonder mijn moeder heel erg. Ik ben haar zo dankbaar voor al haar liefde en steun op elk moment wanneer je het nodig hebt.
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…3 items van Hoesjes-outlet.nlMy Profile

 8. Tjah welke vrouw bewonder ik… met kop en schouders steekt mijn moeder daar toch wel bovenuit. Zij heeft tijdens haar chemo en amputatie zoveel moeten doormaken en heeft zich daar zo goed doorheen geslagen, daar kan ik niets anders dan bewondering voor hebben. Mijn moeder is mijn voorbeeld en een gigantisch sterke vrouw. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Diary #36 – Ziek Zijn, Lintjes en veel BoekenMy Profile

 9. Denise

  Ik vind het heel goed dat hier aandacht aan wordt geschonken, In sommige landen worden vrouwen nog steeds als erg onderdanig gezien. Dat vind ik echt heel erg! Ik bewonder mijn mama die nu nog ‘eventjes’ een studie erbij doet omdat ze dat vroeger door omstandigheden nooit heeft kunnen doen, mijn vriendinnetjes omdat ze zo ontzettend sterk zijn en mijn zusje! Ook bewonder ik jou heel erg, Dagmar. Hoe jij het allemaal doet is echt ongelofelijk!!
  Denise onlangs geplaatst…Yves Saint Laurent Rouge Volupté Rose CaresseMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een prachtige reactie, dankjewel lieve Denise voor je mooie woorden! Jij bent ook echt een powervrouw en je mag ontzettend trots zijn op jezelf hoe jij in het leven staat, heel inspirerend <3 Dankjewel voor alles topper!

 10. Esther

  Ik heb hier eigenlijk nooit eerder bij stilgestaan, best slecht eigenlijk. Maar yay voor je artikel! Yay voor dat ik (we) mogen studeren, werken, sporten en vooral bloggen. Ik vind het ook leuk dat je je artikelen koppelt aan zulke dagen, net als vorige week bij die complimentendag!
  Esther onlangs geplaatst…Stappen richting een gezonder leven: food&drinksMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw superlief je mooie reactie dankjewel ook voor je geweldige compliment!

 11. Daisy

  Goed dat je er aandacht aan besteed, want ja, zo lang is het nog niet geleden dat vrouwen niet naar school mochten en andere rechten hadden dan mannen. Mijn power vrouwen zijn, net als bij jou, mijn moeder en oma. Zij hebben mij de sterkte, onafhankelijke vrouw gemaakt die ik ben. Maar ze zijn er ook als ik het even niet meer weet, voor een fijn gesprek of goed advies. De wereld kan echt niet meer zonder sterke vrouwen en gelukkig zien steeds meer mensen en instanties dat in. Xo Daisy
  Daisy onlangs geplaatst…Look: 3x de hipsterknotMy Profile

 12. Anna

  Wat een mooi artikel Dagmar! Jou posts maken me echt positief. Dat je aandacht besteed aan dit soort dagen vind ik echt mooi! Veel Liefs en nog een mooie zondag :)
  Anna onlangs geplaatst…1 year Anna27Scrapbook!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel voor je stralende compliment lieve Anna!

 13. Céline

  Wat een mooi geschreven artikel! Leuk dat je er zo’n andere draai aan hebt gegeven dan ik heb gedaan. Vrouwen die mij inspireren, zijn mijn ver boven de 80 jarige zweedse vriendin en zilversmit die nog steeds een drive heeft om te werken en op te komen voor de rechten van Roma in Europa. Daarnaast inspireert mijn oma en ook mijn zangles juf mij heel erg. Allemaal ontzettend mooie vrouwen <3
  Céline onlangs geplaatst…L’occitane Ultra soft balm helpt vrouwen, jij ook?My Profile

 14. Eline

  Heel goed dat je hier een artikel over schrijft! Je hebt gelijk er is nog steeds teveel aan de hand omtrent de rechten van de vrouw! Ik vind het dan ook super dat iedereen hier zoveel toffe initiatieven voor lanceert.
  Eline onlangs geplaatst…Nieuwe relatie? Ga op vakantie!My Profile

 15. Sophie

  Wat een mooi artikel, je hebt zo gelijk Dagmar! Echt, ik ben het helemaal met je eens. Het is goed om hierbij stil te staan, omdat het (helemaal als je het vergelijkt met vroeger) helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Ik bewonder mijn moeder ontzettend <3
  Sophie onlangs geplaatst…Mijn nieuwe Ray Ban ErikaMy Profile

 16. Amy

  Wat heb je dit goed geschreven Dagmar! Het is zo belangrijk dat hier aandacht voor blijft bestaan: gelijke rechten zijn helaas nog steeds niet vanzelfsprekend… ook niet in Nederland. Ik support deze dag van harte! :)
  Amy onlangs geplaatst…Personal | Een dag (bijna) helemaal offlineMy Profile

 17. Mooi artikel en goed dat je er bij stil staat.

  Ik bewonder alle vrouwen die door zetten, niet opgeven en kracht hebben van 10 mannen bij elkaar.

  Mijn moeder die vier kinderen netjes heeft weten op te voeden zonder luxe en haar kinderen nooithet gevoel heeft gegeven dat we iets tekort komen! Dit vind ik magisch.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Plog I got the Armani Runway LookMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat prachtig om over je moeder te lezen, je reactie straalt zoveel warmte uit. Dankjewel voor het delen en zij is echt een voorbeeld voor velen!

 18. Marloes

  Heel mooi omschreven Dagmar <3! En de balsem is ook erg fijn in gebruik. Ik heb hem zelf ook. Onwijs fijn dat L'Occitane hier een steentje aan bijdraagt op nationale vrouwendag!
  Marloes onlangs geplaatst…In the Picture #50My Profile

 19. Ilse

  Weer zo’n mooi en inspirerend artikel van je! Ben het helemaal met je eens, jammer dat er soms nog zo’n negatieve lading aan hangt. Ik bewonder mijn lieve mama, allerliefste stiefmama en natuurlijk mijn allerliefste zusjes en vriendinnetjes die speciaal, bijzonder en prachtig zijn allemaal op hun eigen unieke manier!

 20. Marleen

  Ik las inderdaad op Insta dat het internationale vrouwendag is. Ik bewonder dan niet per se iemand, maar ik vind het wel heel goed dat er zo’n dag bestaat! x

 21. Femke

  Mooi dat je hierbij stil staat, Dagmar. Jammer dat sommigen er inderdaad een beetje lacherig over kunnen doen, want wat wij vrouwen tot nu toe al bereikt hebben is zo mooi! Zoveel jaren geleden hadden ze zich dit echt niet voor kunnen stellen :D Ik bewonder absoluut mijn moeder. Ze heeft een hart van goud, staat voor alles en iedereen klaar en weet zelfs random mensen op straat naar zich toe te trekken om even een babbeltje mee te maken <3 Onder andere daar bewonder ik haar zo erg voor! Fijne zondag gewenst!:)

 22. Xaviera

  Wat mooi dat je hier bij stilstaat, prachtig geschreven! Ik ben ook heel dankbaar dat ik als vrouw in Nederland woon en mag doen wat ik wil doen. Er zijn veel vrouwen die ik bewonder, teveel om op te noemen eigenlijk. Als ik alleen al kijk naar mijn mede bloggers dan heb ik veel bewondering voor wat zij allemaal doen!
  Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #7My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw super superlief dankjewel voor je geweldige compliment <3

 23. lieke

  Wauw wat inspirerend! Als ik dan een keuze mag maken. Mijn schoonmoeder. Ik heb nog nooit zoon sterke daadkrachtige vrouw gezien die ondanks haar leven vol ellende zo sterk en positief in het leven staat

 24. Kelly

  Wauw wat prachtig geschreven! Er zijn heel veel vrouwen die ik bewonder, echte powervrouwen die hun droom waar maken, ergens hard voor werken, maar ook moeder zijn voor hun kinderen. Jij bent ook een echte powervrouw die ik bewonder om je kracht en je positiviteit!
  Kelly onlangs geplaatst…Snapshots #9 I don’t Mind / Kattenhoesje & VersusAMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw zo lief en mooi je geweldige reactie, dankjewel ook voor je superlieve compliment <3 Jij bent ook zo ontzettend sterk en staat geweldig mooi in het leven, daar mag je heel trots op zijn. Hopelijk tot heel snel! Xx

 25. Saar

  Mooi dat je er op deze manier even bij stilstaat. Er hangen soms veel minder mooie connotaties aan vrouwendag. En we moeten inderdaad vechten voor de rechten van vrouwen, maar vooral voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Want persoonlijk vind ik als feministe dat er voor mannen ook nog een aantal slagen binnen te halen zijn (al zullen ze het zelf niet altijd toegeven ;))

  Vrouwen die ik bewonder zijn in eerste instantie mijn zusjes, want die hebben echt mooie dingen verwezenlijkt in hun korte leven. En ik kan het weten want ik ken ze al heel hun leven. Een aantal van mijn vriendinnen zijn ook heel sterke vrouwen die ik bewonder, vooral hun manier van in het leven staan. Om een bekende naam te noemen: Chanel… Wauw, ik heb onlangs een biografie van haar gelezen en die vrouw heeft in een heel vrouwonvriendelijke wereld het toch maar mooi gemaakt. Ze was dan niet altijd de meeste lieve vrouw, maar verdorie, ze heeft het toch maar gedaan zo’n beautymerk uit de grond stampen. Alleen jammer dat ze nooit werkelijk de liefde heeft leren kennen, zoals waar ze naar op zoek was.

  Daarnaast wil ik ook nog even vermelden dat je me geweldig inspireert met de manier waarop jij schrijft, blogt en met de wereld omgaat. Ondanks je ziekte werken en op een geweldige manier je blog bijhouden daar neem ik mijn petje voor af!
  Saar onlangs geplaatst…Days of gratitude #20My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een stralende reactie, echt geweldig hoe je het beschrijft en je hebt helemaal gelijk. Gelijke rechten voor vrouwen en mannen, je slaat de spijker op z’n kop! Wat een goed idee om de biografie van Chanel te lezen, nu ben ik heel nieuwsgierig geworden klinkt goed! Wat een powervrouw was ze toch, heel bijzonder. Echt heel erg bedankt voor je stralende woorden en lieve complimenten over mij <3 Ik ben er stil van en zit hier met een lach van oor tot oor, je woorden geven echt een geweldige boost dankjewel voor alles <333

 26. Renee

  WAUW, Dagmar dankjewel voor dit artikel, ik heb nog nooit zo naar de internationale vrouwendag gekeken. Dankjewel, zo inspirerend en zo waar! <3
  Renee onlangs geplaatst…WEES TEVREDEN OVER JEZELFMy Profile

 27. Ik bewonder mijn zussen en moeder! :) Ondanks dat er veel gebeurd is op persoonlijk gebied binnen ons gezin blijven ze stuk voor stuk moed houden :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Three Things TagMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge