In 2015 ga ik deze uitdagingen aan…

In 2015 ga ik deze uitdagingen aan…

IMG_5033
Een nieuw jaar ligt voor ons om gekleurd te worden, we hebben meer dan 300 dagen om te vullen met onvergetelijke momenten en er écht een gelukkig jaar van te maken. Eentje om niet snel te vergeten, zullen we dat doen?! De grootste verandering is natuurlijk al zichtbaar in de afbeelding, ik zag je al denken, wordt Dagmar écht creatief?Nou letters naast elkaar leggen, dát kan ik nog wel. Deze houten items scoorde ik bij de Action dankzij de heerlijke inspiratie van AnneIk heb wel iets nodig om er een onvergetelijk 2015 van te maken, namelijk uitdagingen. Het zijn stuk voor stuk doelen die ik mijzelf heb gesteld om er een beter jaar van te maken dan die ervoor, ook al was dat echt een topper. Op persoonlijk gebied kan ik natuurlijk flink groeien, ik ben nooit uitgeleerd! En ik wil meer voor anderen kunnen betekenen, lees je mee?

Reading Challenge 25 boeken – Ik ben echt een tijdschriften en boekenfreak, je kunt mij zo gelukkig maken met een mooi verhaal of inspirerende woorden. Dat is voor mij de ultieme manier om te ontspannen en ik kan dan soms alles om mij heen vergeten, heel bijzonder wat woorden met je kunnen doen! Ik heb de teller op 25 boeken gezet voor 2015 en ik hou jullie op de hoogte middels mijn recensies. Ik vind het lezen echt een verrijking, maar ik werk dan ook niet voor niets bij een uitgeverij… 

♧ Mijn rijbewijs halen – Ook een leuke uitdaging waar ik vorig jaar al actief mee ben begonnen. Het rijden ging mij erg goed af, totdat het met mijn gezondheid achteruit vloog en ik heel veel moeite moest doen om mijzelf lichamelijk weer op de rit te krijgen. Het was dan ook niet verantwoord om te gaan rijden, hoeveel plezier ik er ook aan beleefde. Ik ga nu eerst even focussen op de theorie (party! *ahum* not) en dan lekker aan de slag voor de praktijk. Ik hoop in 2015 te kunnen genieten van mijn rijbewijs, dan haal ik jullie allemaal op zodat we in de zomer een bloggersmeeting op het strand kunnen houden. Hoe vet zou dat zijn?

Deelnemen aan twee hardloopwedstrijden – Ik heb mij zojuist ingeschreven voor de Nike Women’s 10km Run door Amsterdam en deze vindt 16 mei plaats. Maar het gevaar bij mij is (hoera voor zelfkennis) dat ik na een doel te hebben bereikt het links laat liggen en als een aangespoelde walvis geen vin meer zal verroeren. Om dit te voorkomen, zal ik ook in het tweede deel van het jaar een hardloopwedstrijd lopen. Zo blijf ik bezig en kan ik mijn conditie op peil houden. Ik ben heel benieuwd hoe de 10 km run mij af zal gaan, spannend is het zeker maar ik heb ook hoop op de finish. Het wordt doorbijten, maar het is tegelijkertijd een te gekke uitdagingen. Ik ga ervoor!

♧ Dagelijks blijven bloggen – Waar ik heel trots op ben, is dat ik sinds het live gaan van mijn blog élke dag heb geblogd en er daardoor ook élke dag artikelen online zijn gekomen. Er is nog geen dag geweest sinds nu 1,5 jaar dat ik er eentje heb gemist en soms kwamen er zelfs twee artikelen online. Ik hoop dit ook in 2015 te kunnen realiseren en het oppakken van vooruit schrijven zou daar bij kunnen helpen, een superleuke uitdaging! Schrijven is mijn passie, dus dat is zeker geen vervelende bezigheid. I love it!

♧ Gek doen – Gek doen? Is dat een uitdaging? De mensen die mij kennen weten dat ik prima speels, gek en spontaan kan doen, maar ik heb gemerkt dat er iets meer een rem op is gekomen door alle activiteiten die op mijn pad zijn gekomen. Zo heb ik er bewust voor gekozen om na mijn studie te gaan werken. Niet alleen voor het ritme, de lieve collega’s en het leren in de praktijk, maar ook omdat ik er oprecht aan toe was. Ik heb niet gekozen voor een tussenjaar of een langere periode reizen, ik ben aan de slag gegaan en heb voor mijn leeftijd al veel verantwoordelijkheden die ik met plezier draag. En ik word dagelijks geïnspireerd en mag groeien, hoe bijzonder is dat! Ik geniet hier volop van en vind het heerlijk, maar ik moet tussendoor niet de spontane acties verliezen die ik in mij had. Ik mag speels, grappig, gek en soms ook even lekker stom doen, dat serieuze kan altijd nog toch? Meer gekke momenten voor 2015 dus!

Ons kookmenu uitbreiden – Ik zou graag de nieuwe Jamie Oliver willen worden, dus… Grapje! Maar ik vind het heel erg leuk als anderen genieten van mijn kookkunsten, maar ik sta daarvoor nog iets te kort in de keuken. Ik heb prachtige kookboeken in huis, dus het wordt tijd om ons menu uit te breiden. Aan tafeeeeeel! 

♧ Me-time – In 2014 vloog ik regelmatig van a naar b en leefde ik met een extreem volle agenda. En dat vond ik helemaal niet erg, want ik beleefde onwijs veel plezier aan deze momenten. Het gaf mij juist energie, inspiratie en kracht. Maar om dit nu voor een lange periode vast te houden, tsja dat is gewoon niet haalbaar en verstandig. Iedereen heeft rustmomentjes nodig, dat is heel normaal. En het is gek dat me-time bij mij als een uitdaging genoemd moet worden, maar ik ben eenmaal niet zo goed geworden in het niets doen of het ontspannen. Die reading challenge gaat mij zeker helpen, maar even tijd voor mijzelf om daadwerkelijk op adem te komen; die uitdaging ga ik graag aan!

♧ Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt – Ik vond het heel spannend toen ik Project Positief in het leven had geroepen, was hier wel behoefte aan en was het dan wel actueel genoeg? Positiviteit, is dat niet heel stoffig en irritant? Ik vind het heel bijzonder dat het zoveel teweeg heeft gebracht en dat we met z’n allen in 2014 elkaar zo vooruit mochten helpen. Tegelijkertijd ben ik ook erg geschrokken van de behoefte naar meer happiness. Want zoveel personen zijn niet gelukkig met zichzelf en dit breekt oprecht mijn hart. Of er zijn lieve mensen met een hart van goud die niet geaccepteerd worden door anderen, waarom maken we het elkaar toch zo moeilijk en doen we elkaar verdriet? Daar schiet niemand iets mee op en ik ben er ook heel gevoelig voor. Het kan echt anders, ik hoop op ons verschil verder te kunnen bouwen zodat we nog meer personen kunnen helpen die het nodig hebben. Zowel online als offline, wij kunnen een toegevoegde waarde leveren en elkaar vooruit helpen. De grootste uitdaging van 2015 ga ik aan om niet alleen te strooien met tips voor meer positiviteit, maar deze in de praktijk toe te passen voor anderen. Want niemand mag zich in 2015 alleen voelen, we zijn allemaal mooi zoals we zijn! 

Welke uitdaging(en) ga jij aan in 2015?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 61 reacties.

 1. Linda

  Fijne uitdagingen! Ik denk ook zeker dat ze haalbaar zijn, succes! En vergeet vooral ook niet te genieten inderdaad :)
  Ik vind 25 boeken lezen wel een tof idee, die gaat op mijn lijstje!
  Linda onlangs geplaatst…Ik wil een nieuwe lay-out.My Profile

 2. Wat grappig dat gek doen ook een uitdaging is, tjah het hoort er ook bij en ik doe het zelf ook graag. Wat voor mij een uitdaging is, is mijzelf dit jaar wat minder serieus nemen en wat relaxter door het leven gaan. Ik vind dat je leuke doelstellingen hebt gezet en zie het ook allemaal wel goed komen. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Vijf Favoriete Parfums Van Dit MomentMy Profile

 3. Els

  Succes met je rijbewijs! Ik ben er nog elke dag blij mee :-)! Geluk delen is ook mooi :-)! Succes met uitdagingen :-). Ik heb niet echt doelen in 2015.
  Els onlangs geplaatst…Tag #2: De blog top 3 tagMy Profile

 4. Wat een mooie en oprechte uitdagingen voor dit jaar! Meer lezen staat ook op mijn lijst, want dat is voor mij puur genieten en ontspannen. Heerlijk is dat :). Gun jezelf inderdaad meer me-time, want dat heb je echt nodig als je chronisch ziek bent en op je gezondheid moet letten. Maar dat gaat goedkomen als ik dat zo lees :). Heel veel succes dit jaar!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Bobbi Brown Illuminating Nudes Spring collectionMy Profile

 5. Marloes

  Wat een prachtige uitdagingen ga je aan. Super goed! En heel mooi ook! Super knap dat je iedere dag artikelen online hebt weten te krijgen. Vooral het laatste stukje wat je hebt geschreven heb je super mooi verwoord <3!
  Marloes onlangs geplaatst…Sale Shoplog Mango, Zara en H&M!My Profile

 6. Inge

  Me-time is voor mij ook een uitdaging en wat een mooie afsluiting: dat niemand alleen zich alleen mag voelen.
  Inge onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 7. Sophie

  So hee Dagmar, dat heb je echt even mooi geschreven. Vooral het laatste stuk over jou project. Je hebt daarvoor trouwens echt het ideale woord gekozen. Aangezien projecten over jaren kunnen gaan of in ieder geval een lange periode. In plaats van een eendagsvlieg te zijn heb je jezelf ook ontwikkelt in het project en het helemaal eigen gemaakt, echt knap.. Ik kan me in vele doelen van je vinden. Oh en voor een dagje strand ben ik wel in! ;)
  Sophie onlangs geplaatst…#2 Terwijl ik een gewone student leek…My Profile

 8. Deisy

  Een ontzettend mooie lijst met hele mooie uitdagingen. Ik weet ook zeker dat je ze stuk voor stuk gaat halen! Je hebt zoveel kracht en positiviteit in je dus dat kan haast niet verkeerd gaan ;-) Voor wat betreft positiviteit ben ik het compleet met je eens: we zouden allemaal eens liever moeten doen en iedereen om ons heen moeten onarmen. Op die manier kunnen we allemaal de wereld een stukje mooier maken. X
  Deisy onlangs geplaatst…5 uitspraken van mannen die vrouwen nooit zullen zeggenMy Profile

 9. Emily

  Mooie doelen, Dagmar. Vooral de me-time en het ‘gek doen’. Heel knap dat je trouwens zoveel geblogt hebt! Ik doe het zelf zo’n 3 x per week en zelfs dat vind ik best pittig – maar ik beleef er veel plezier aan.
  Overigens zou je ook wel vaker wat filmpjes voor je blog op mogen nemen hoor! Ik word altijd zo vrolijk van je. :)
  Emily onlangs geplaatst…Voordelen aan chronisch ziek zijnMy Profile

 10. Frauke

  Zo’n mooie uitdagingen, stuk voor stuk! Mijn rijbewijs wil ik ook graag een keertje halen. En wauw, 2 hardloopwedstrijden, zo ben je inderdaad wel verplicht om je conditie op peil te houden! Ik hoop dat het je gewéldig goed lukt, maar daar reken ik stiekem wel op ;). Die reading challenge is een mooie haha, eigenlijk moet ik daar ook maar eens een voorbeeld aan nemen! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: tagliatelle met roodbaarsMy Profile

 11. Lieke

  Mooie uitdagingen heb je voor jezelf beschreven.
  Enuh, ga dat rijbewijs maar snel halen, want een blogmeeting op het strand..dat klinkt goed. (Al is de trein ook fijn ;)).
  Wat zou het mooi zijn als je alle doelen haalt! Succes ermee!
  Lieke onlangs geplaatst…Winters weekend naar TexelMy Profile

 12. Sanae

  Dit zijn hele goede doelen! Met je rijbewijs komt het vast goed. Ik weet nog dat ik het echt een last vond.. Ik moest ook een break nemen door mijn gezondheid en toen ik weer kon rijden, wilde ik er zo snel mogelijk vanaf zijn. Nu ik mijn rijbewijs heb, geniet ik meer van het rijden dan ooit te voren!
  Sanae onlangs geplaatst…Squalan Pure & MoisturizerMy Profile

 13. Sophie

  Ik vind het zo goed en bewonderenswaardig dat jij die 10 kilometer gaat rennen! <3 Vorig jaar deed je ook al 5k, zo trots op jou! <3 En lekker lezen; ik heb voor mijn Project Day Zero ook als doel 1 boek per maand en dat houd ik al een jaar vol, yay :D Het gaat je helemaal lukken!
  Sophie onlangs geplaatst…Ik schreef mij in voor de Nike WOTN!My Profile

 14. Wat een mooie doelen voor het komende jaar! Me Time is ook heel belangrijk om te nemen voor jezelf, goed dat dat ook in je rijtje staat. Succes ook met rijlessen en je praktijk toets! Gaat je vast en zeker wel lukken!
  Daniëlle Springer onlangs geplaatst…Catrice Absolute MATT PaletteMy Profile

 15. Bente

  Dat zijn mooie en haalbare doelen! Ik ben benieuwd hoe het je allemaal af zal gaan het komende jaar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt!
  Bente onlangs geplaatst…Liefde voor elkaar!My Profile

 16. Kim

  Wat heb je een paar fijne doelen op een rijtje gezet. Ik wil dit jaar ook erg graag mijn rijbewijs halen. Mijn vriend en ik wonen een halfuur bij elkaar vandaan dus een rijbewijs zou goed van pas komen.
  Kim onlangs geplaatst…L’oréal Paris Travel CollectionMy Profile

 17. Mooie uitdagingen! Ikzelf probeer het ook beter vol te houden om dagelijks te bloggen, omdat ik er veel voldoening uit haal. Heb tot nu toe 2 dagen geen artikel online gezet, een doordat ik ziek was en 1 doordat ik te weinig tijd had, maar probeer zo vaak mogelijk te zorgen dat er wél iets staat :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Themafotografie | Me in my roomMy Profile

 18. Kimberley

  Hele mooie uitdagingen! Ik vind vooral gek doen leuk, haha. En je rijbewijs halen, whoop whoop!

 19. 4.Balou

  Wat een ontzettende leuke doelen! Ik ga mezelf ook inschrijven voor een hardloopevent, top dat je dat al hebt gedaan!

 20. Wat een ontzettend mooie doelen heb je gesteld zeg!! Hopelijk ga je ze allemaal halen, maar daar twijfel ik niet aan! Oja, die bloggersmeeting op het strand vind ik een heel goed idee haha ;-)
  Dianne Overbeeke onlangs geplaatst…Lush – Lemony FlutterMy Profile

 21. melissa

  Wat een geweldige uitdagingen voor het komende jaar. Veel succes ermee! Dit jaar zou ik ook graag mijn rijbewijs halen :)
  melissa onlangs geplaatst…Instagram TagMy Profile

 22. Denise

  Wat een mooie doelen, Dagmar! Rijbewijs halen staat ook op mijn to-do lijstje voor 2015. Maar ook ik moet kijken of het haalbaar is qua gezondheid. Ik ben het helemaal eens met je laatste uitspraak. Iedereen verdiend het om zich blij en gelukkig te voelen. En inderdaad, niemand moet zich alleen vullen. Omdat ik zo graag wil dat iedereen blij en gelukkg is, studeer ik voor hulpverlener, dus aan het doel om meer geluk in de wereld te brengen, daar ben ik hard naar op weg! Als je onze hulp nodig hebt, we ( iniedergeval ik) sta je voor je klaar. Laten we van 2015 een heel mooi jaar maken! <3
  Denise onlangs geplaatst…8 problemen die elke vrouw met lang haar herkentMy Profile

 23. Eilish

  Mooie uitdagingen, voor mij is positiviteit ook erg belangrijk! En na jouw tag, heb ik er zelf ook 1 bedacht, die nu zo`n 3 keer gedeeld is! Maar het is een begin en daar ben ik blij mee! De gelukstag!

  Wat ik ook wil bereiken, alle studiepunten halen dit jaar! Ik hoop zo dat het me lukt, aangezien ik een aantal weken uitgeschakeld ga zijn!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ 5 random feitjesMy Profile

 24. Ik ben ontzettend blij dat je gestart bent met Project Positief, het is ook zo dat ik langzamerhand op je blog terecht ben gekomen en ik heb er bijlange nog geen spijt van! (: Ik vind het echt knap dat je soms zelfs twee artikels online plaatst, voor mij is het al een hele uitdaging om er één om de dag online te zetten, oeps.

 25. Mooie uitdagingen! Me-time is zo belangrijk en deze heb ik mijzelf dan ook voorgenomen. Heel knap trouwens dat je al zo lang blogt en nog geen enkele dag overgeslagen hebt. Veel succes!
  Miss Paperfection onlangs geplaatst…The Instagram TagMy Profile

 26. Miriam

  Mooi beschreven! Leuke doelen ook, vooral dag gek doen: vooral lekker doen =D Ik wil genieten van mijn nieuwe baan (gaat zeker goed komen) en ook genieten van alle (kleinere) momenten
  Miriam onlangs geplaatst…OutfitsMy Profile

 27. Nicole

  Wauw ik moet voortaan echt ver naar beneden scrollen ivm de vele reacties hier!
  Mijn uitdaging is om in mezelf te gaan geloven, als fotograaf, moeder, blogger en vooral als persoon.
  Nicole onlangs geplaatst…Tien bekentenissen van een moederMy Profile

 28. Elke dag bloggen, dat vind ik echt heel knap. Ik ben net begonnen en ik merk dat dat veel energie vergt. Alhoewel ook iedere gepubliceerde blog energie levert! Daar ga ik dus mee aan de slag. Jouw uitdaging om die 10 km te rennen zal ik met plezier volgen. Ik ga dit jaar voor 5. Ik wens ons allebei dus veel succes :-D!
  Avonturella onlangs geplaatst…Mijn pagina uit een vriendenboekjeMy Profile

 29. Manon

  wat een mooie doelen ik ga dit jaar ook beter zijn voor mezelf, zorgen dat ik happy ben en dat doe ik door veel tijd door te brengen met familie/vrienden maar ook door te sporten en gezond te eten :)
  Manon onlangs geplaatst…Home inspiratie van PinterestMy Profile

 30. Nadia

  Succes met je uitdagingen! =)
  Misschien weet je mijn artikel op mijn blog nog wel over dingen die i graag wilde, je had erop gereageerd. Ik wilde voor een paar maanden naar het buitenland, inmiddels is dat traject in werking gezet en ben ik al 2 selectierondes door en heb ik dinsdag de derde! Dus wellicht dat mijn buitenland droom dit jaar uit gaat komen!
  Nadia onlangs geplaatst…Glitters naar de hatersMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge