Blog

In 2015 ga ik deze uitdagingen aan…

IMG_5033
Een nieuw jaar ligt voor ons om gekleurd te worden, we hebben meer dan 300 dagen om te vullen met onvergetelijke momenten en er écht een gelukkig jaar van te maken. Eentje om niet snel te vergeten, zullen we dat doen?! De grootste verandering is natuurlijk al zichtbaar in de afbeelding, ik zag je al denken, wordt Dagmar écht creatief?Nou letters naast elkaar leggen, dát kan ik nog wel. Deze houten items scoorde ik bij de Action dankzij de heerlijke inspiratie van AnneIk heb wel iets nodig om er een onvergetelijk 2015 van te maken, namelijk uitdagingen. Het zijn stuk voor stuk doelen die ik mijzelf heb gesteld om er een beter jaar van te maken dan die ervoor, ook al was dat echt een topper. Op persoonlijk gebied kan ik natuurlijk flink groeien, ik ben nooit uitgeleerd! En ik wil meer voor anderen kunnen betekenen, lees je mee?

Reading Challenge 25 boeken – Ik ben echt een tijdschriften en boekenfreak, je kunt mij zo gelukkig maken met een mooi verhaal of inspirerende woorden. Dat is voor mij de ultieme manier om te ontspannen en ik kan dan soms alles om mij heen vergeten, heel bijzonder wat woorden met je kunnen doen! Ik heb de teller op 25 boeken gezet voor 2015 en ik hou jullie op de hoogte middels mijn recensies. Ik vind het lezen echt een verrijking, maar ik werk dan ook niet voor niets bij een uitgeverij… 

♧ Mijn rijbewijs halen – Ook een leuke uitdaging waar ik vorig jaar al actief mee ben begonnen. Het rijden ging mij erg goed af, totdat het met mijn gezondheid achteruit vloog en ik heel veel moeite moest doen om mijzelf lichamelijk weer op de rit te krijgen. Het was dan ook niet verantwoord om te gaan rijden, hoeveel plezier ik er ook aan beleefde. Ik ga nu eerst even focussen op de theorie (party! *ahum* not) en dan lekker aan de slag voor de praktijk. Ik hoop in 2015 te kunnen genieten van mijn rijbewijs, dan haal ik jullie allemaal op zodat we in de zomer een bloggersmeeting op het strand kunnen houden. Hoe vet zou dat zijn?

Deelnemen aan twee hardloopwedstrijden – Ik heb mij zojuist ingeschreven voor de Nike Women’s 10km Run door Amsterdam en deze vindt 16 mei plaats. Maar het gevaar bij mij is (hoera voor zelfkennis) dat ik na een doel te hebben bereikt het links laat liggen en als een aangespoelde walvis geen vin meer zal verroeren. Om dit te voorkomen, zal ik ook in het tweede deel van het jaar een hardloopwedstrijd lopen. Zo blijf ik bezig en kan ik mijn conditie op peil houden. Ik ben heel benieuwd hoe de 10 km run mij af zal gaan, spannend is het zeker maar ik heb ook hoop op de finish. Het wordt doorbijten, maar het is tegelijkertijd een te gekke uitdagingen. Ik ga ervoor!

♧ Dagelijks blijven bloggen – Waar ik heel trots op ben, is dat ik sinds het live gaan van mijn blog élke dag heb geblogd en er daardoor ook élke dag artikelen online zijn gekomen. Er is nog geen dag geweest sinds nu 1,5 jaar dat ik er eentje heb gemist en soms kwamen er zelfs twee artikelen online. Ik hoop dit ook in 2015 te kunnen realiseren en het oppakken van vooruit schrijven zou daar bij kunnen helpen, een superleuke uitdaging! Schrijven is mijn passie, dus dat is zeker geen vervelende bezigheid. I love it!

♧ Gek doen – Gek doen? Is dat een uitdaging? De mensen die mij kennen weten dat ik prima speels, gek en spontaan kan doen, maar ik heb gemerkt dat er iets meer een rem op is gekomen door alle activiteiten die op mijn pad zijn gekomen. Zo heb ik er bewust voor gekozen om na mijn studie te gaan werken. Niet alleen voor het ritme, de lieve collega’s en het leren in de praktijk, maar ook omdat ik er oprecht aan toe was. Ik heb niet gekozen voor een tussenjaar of een langere periode reizen, ik ben aan de slag gegaan en heb voor mijn leeftijd al veel verantwoordelijkheden die ik met plezier draag. En ik word dagelijks geïnspireerd en mag groeien, hoe bijzonder is dat! Ik geniet hier volop van en vind het heerlijk, maar ik moet tussendoor niet de spontane acties verliezen die ik in mij had. Ik mag speels, grappig, gek en soms ook even lekker stom doen, dat serieuze kan altijd nog toch? Meer gekke momenten voor 2015 dus!

Ons kookmenu uitbreiden – Ik zou graag de nieuwe Jamie Oliver willen worden, dus… Grapje! Maar ik vind het heel erg leuk als anderen genieten van mijn kookkunsten, maar ik sta daarvoor nog iets te kort in de keuken. Ik heb prachtige kookboeken in huis, dus het wordt tijd om ons menu uit te breiden. Aan tafeeeeeel! 

♧ Me-time – In 2014 vloog ik regelmatig van a naar b en leefde ik met een extreem volle agenda. En dat vond ik helemaal niet erg, want ik beleefde onwijs veel plezier aan deze momenten. Het gaf mij juist energie, inspiratie en kracht. Maar om dit nu voor een lange periode vast te houden, tsja dat is gewoon niet haalbaar en verstandig. Iedereen heeft rustmomentjes nodig, dat is heel normaal. En het is gek dat me-time bij mij als een uitdaging genoemd moet worden, maar ik ben eenmaal niet zo goed geworden in het niets doen of het ontspannen. Die reading challenge gaat mij zeker helpen, maar even tijd voor mijzelf om daadwerkelijk op adem te komen; die uitdaging ga ik graag aan!

♧ Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt – Ik vond het heel spannend toen ik Project Positief in het leven had geroepen, was hier wel behoefte aan en was het dan wel actueel genoeg? Positiviteit, is dat niet heel stoffig en irritant? Ik vind het heel bijzonder dat het zoveel teweeg heeft gebracht en dat we met z’n allen in 2014 elkaar zo vooruit mochten helpen. Tegelijkertijd ben ik ook erg geschrokken van de behoefte naar meer happiness. Want zoveel personen zijn niet gelukkig met zichzelf en dit breekt oprecht mijn hart. Of er zijn lieve mensen met een hart van goud die niet geaccepteerd worden door anderen, waarom maken we het elkaar toch zo moeilijk en doen we elkaar verdriet? Daar schiet niemand iets mee op en ik ben er ook heel gevoelig voor. Het kan echt anders, ik hoop op ons verschil verder te kunnen bouwen zodat we nog meer personen kunnen helpen die het nodig hebben. Zowel online als offline, wij kunnen een toegevoegde waarde leveren en elkaar vooruit helpen. De grootste uitdaging van 2015 ga ik aan om niet alleen te strooien met tips voor meer positiviteit, maar deze in de praktijk toe te passen voor anderen. Want niemand mag zich in 2015 alleen voelen, we zijn allemaal mooi zoals we zijn! 

Welke uitdaging(en) ga jij aan in 2015?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.