Blog

Ik heb officieel mijn diploma(‘s) ontvangen!

diplomaWauw wat een bijzonder moment om mijn diploma(‘s) te ondertekenen. Op donderdag 18 september vond mijn diplomering plaats en ik vond het erg indrukwekkend. Ik was zenuwachtiger voor dit moment dan ik dacht, maar mijn lieve moeder, broertje, vriend én beste vriendinnetje Anne waren erbij en daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Ik moest speechen, ik kreeg een prachtig praatje toen ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen, mijn woonkamer staat vol met prachtige bloemstukken én ik voel mij tien kilo lichter.

DSC06583Ik kreeg mijn diploma, omdat ik de studie Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) heb afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. En in de collegezaal waar voor het ondertekenen een praatje werd gehouden, werden ook foto’s gepresenteerd van de studenten. Was ik even blij dat zij niet voor mijn schoolpas foto hadden gekozen, maar voor deze! Het is na veel bloed, zweet en tranen (maar vooral veel nachten doorhalen en hard werken) gelukt om mijn diploma netjes binnen vier jaar af te ronden en ik kan nu opgelucht ademhalen. Dit hoofdstuk was pittig, maar ongelooflijk leerzaam en ik blijf mij verbazen welke sprongen ik heb gemaakt tijdens de afgelopen vier jaar. Zoals mijn begeleider ook noemde kwam ik de opleiding binnen als een verlegen meisje en doordat ik alle kansen bleef aanpakken kon ik groeien tot de persoon die ik nu mag zijn.  Mijn docenten waren altijd vol vertrouwen, terwijl ik nog twijfelde over mijn kunnen. Ik verlegde mijn grenzen en ik ben heel erg dankbaar voor de kansen die zij mij hebben gegeven.

DSC06613Naast deze voltijd opleiding, ben ik altijd erg actief geweest bij de Opleidingscommissie, het tijdschrift van onze opleiding, Masterclasses én het Honourstraject. Het Honourstraject is een programma voor ‘excellente studenten’, dit klinkt gewichtiger dan het in mijn ogen is. Ik beleefde veel plezier aan mijn opleiding en ik absorbeerde kennis als een spons. Ik wilde meer en dit programma bood mij deze kans. Zo volgde ik voor extra inzicht, kennis en het verbeteren van vaardigheden (oja en studiepunten) o.a. de modules Social Networks en Kennismanagement. Juist deze extra-curriculaire vakken hebben mij enorm gevormd en ik heb hierdoor ontdekt waar mijn kracht zit. Omdat ik dit traject met goed gevolg heb afgerond (2 keer een 8 en een 9), ontving ik ook hiervoor een diploma.

IMG_8618Ik vond het extra spannend, omdat ik moest speechen en de zaal véél voller was dan mij werd verteld. De opleidingsmanager opende de feestelijke middag en ik volgde. Ook zette ik mijn decaan in het zonnetje omdat zij mij én vele studenten ontzettend vooruit heeft geholpen. Vervolgens gingen we naar de collegezalen waar voor elke student een praatje werd gehouden. Ik moest mijn tranen bedwingen toen er over mij werd verteld, ik had nooit verwacht dat het zulke lovende en mooie woorden zouden zijn. Het raakt mij nog steeds als ik eraan terugdenk. Ik mocht twee diploma’s tekenen, eentje voor Bedrijfskunde MER en de andere van het Honourstraject. De coördinator van het Honourstraject was ook nog zo lief om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn, heel bijzonder.

En nu? Nu ben ik ontzettend blij dat het is gelukt om mijn studententijd op een mooie manier af te sluiten. Ik ben klaar voor de volgende fase en ben ontzettend blij dat ik als marketingmedewerker aan de slag mag bij Uitgeverij Kok Omniboek. Mijn diploma’s voelen als een bekroning op het harde werken, er waren weinig mensen die erin geloofden dat ik mijn diploma zou kunnen halen vanwege mijn lichamelijke beperkingen. Het is gelukt én het staat nu officieel zwart op wit.

Ik wil iedereen ongelooflijk bedanken voor zijn/haar bijdrage aan mijn toekomst. Dat is echt goud waard, heel erg bedankt!

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.