Ik heb officieel mijn diploma(‘s) ontvangen!

Ik heb officieel mijn diploma(‘s) ontvangen!

diplomaWauw wat een bijzonder moment om mijn diploma(‘s) te ondertekenen. Op donderdag 18 september vond mijn diplomering plaats en ik vond het erg indrukwekkend. Ik was zenuwachtiger voor dit moment dan ik dacht, maar mijn lieve moeder, broertje, vriend én beste vriendinnetje Anne waren erbij en daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Ik moest speechen, ik kreeg een prachtig praatje toen ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen, mijn woonkamer staat vol met prachtige bloemstukken én ik voel mij tien kilo lichter.

DSC06583Ik kreeg mijn diploma, omdat ik de studie Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) heb afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. En in de collegezaal waar voor het ondertekenen een praatje werd gehouden, werden ook foto’s gepresenteerd van de studenten. Was ik even blij dat zij niet voor mijn schoolpas foto hadden gekozen, maar voor deze! Het is na veel bloed, zweet en tranen (maar vooral veel nachten doorhalen en hard werken) gelukt om mijn diploma netjes binnen vier jaar af te ronden en ik kan nu opgelucht ademhalen. Dit hoofdstuk was pittig, maar ongelooflijk leerzaam en ik blijf mij verbazen welke sprongen ik heb gemaakt tijdens de afgelopen vier jaar. Zoals mijn begeleider ook noemde kwam ik de opleiding binnen als een verlegen meisje en doordat ik alle kansen bleef aanpakken kon ik groeien tot de persoon die ik nu mag zijn.  Mijn docenten waren altijd vol vertrouwen, terwijl ik nog twijfelde over mijn kunnen. Ik verlegde mijn grenzen en ik ben heel erg dankbaar voor de kansen die zij mij hebben gegeven.

DSC06613Naast deze voltijd opleiding, ben ik altijd erg actief geweest bij de Opleidingscommissie, het tijdschrift van onze opleiding, Masterclasses én het Honourstraject. Het Honourstraject is een programma voor ‘excellente studenten’, dit klinkt gewichtiger dan het in mijn ogen is. Ik beleefde veel plezier aan mijn opleiding en ik absorbeerde kennis als een spons. Ik wilde meer en dit programma bood mij deze kans. Zo volgde ik voor extra inzicht, kennis en het verbeteren van vaardigheden (oja en studiepunten) o.a. de modules Social Networks en Kennismanagement. Juist deze extra-curriculaire vakken hebben mij enorm gevormd en ik heb hierdoor ontdekt waar mijn kracht zit. Omdat ik dit traject met goed gevolg heb afgerond (2 keer een 8 en een 9), ontving ik ook hiervoor een diploma.

IMG_8618Ik vond het extra spannend, omdat ik moest speechen en de zaal véél voller was dan mij werd verteld. De opleidingsmanager opende de feestelijke middag en ik volgde. Ook zette ik mijn decaan in het zonnetje omdat zij mij én vele studenten ontzettend vooruit heeft geholpen. Vervolgens gingen we naar de collegezalen waar voor elke student een praatje werd gehouden. Ik moest mijn tranen bedwingen toen er over mij werd verteld, ik had nooit verwacht dat het zulke lovende en mooie woorden zouden zijn. Het raakt mij nog steeds als ik eraan terugdenk. Ik mocht twee diploma’s tekenen, eentje voor Bedrijfskunde MER en de andere van het Honourstraject. De coördinator van het Honourstraject was ook nog zo lief om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn, heel bijzonder.

En nu? Nu ben ik ontzettend blij dat het is gelukt om mijn studententijd op een mooie manier af te sluiten. Ik ben klaar voor de volgende fase en ben ontzettend blij dat ik als marketingmedewerker aan de slag mag bij Uitgeverij Kok Omniboek. Mijn diploma’s voelen als een bekroning op het harde werken, er waren weinig mensen die erin geloofden dat ik mijn diploma zou kunnen halen vanwege mijn lichamelijke beperkingen. Het is gelukt én het staat nu officieel zwart op wit.

Ik wil iedereen ongelooflijk bedanken voor zijn/haar bijdrage aan mijn toekomst. Dat is echt goud waard, heel erg bedankt!

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 37 reacties.

 1. Kim

  Wauw wat mag jij trots zijn lieve Dagmar, van harte gefeliciteerd met je diploma.

  Heel veel liefs,
  Kim
  Kim onlangs geplaatst…VLOG ❤ Paris 2014My Profile

 2. Koester dit moment en houd het vast, je hebt er hard voor gewerkt en verdiend iedere seconde van waardering die je er maar voor kan krijgen. Super om te lezen dat je zo vol voor je studie bent gegaan en zelfs je nog extra ingezet hebt ook. Van harte gefeliciteerd met het behalen van je (welverdiende) diploma’s. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…5 dingen die je gemist hebt afgelopen week #7My Profile

 3. Bente

  Wat fijn dat er met zoveel lovende woorden over je gepraat werd! Nogmaals van harte gefelicteerd!!
  Bente onlangs geplaatst…KletspraatjeMy Profile

 4. Michelle

  Wauw, wat heb je dit mooi emotioneel ontroerend verwoord. Ik vind het zo bijzonder om te lezen hoeveel dankbaarheid je uitstraalt. Geniet van deze prestatie en heel veel plezier in je werk toegewenst.
  Michelle onlangs geplaatst…URBAN DECAY – NAKED3 PALETTEMy Profile

 5. Fleur

  Ahh wat straal je op alle foto’s! Super de duper gefeliciteerd met het behalen van je diploma!

 6. Mira

  Ontzettend goed gedaan en van harte gefeliciteerd. Ik wil ook gaan starten met het honours project van mijn studie dus ik hoop dat ik het net zo top ga doen als jij!
  Liefs
  Mira onlangs geplaatst…Oriflame The ONE NagellakremoverMy Profile

 7. Femke

  Wauw wauw wauw, wat super goed van jou zeg! Van harte :D Je mag trots op jezelf zijn!

 8. Karlijn

  Wat een leuke foto die ze lieten zien! Vorig jaar bij mijn P uitreiking was het wél de foto van de schoolpas en dat was echt verschrikkelijk :( Maar lieve Dagmar, wat mag jij trots zijn op jezelf! X
  Karlijn onlangs geplaatst…Popperdepup, een toffe pop-up!My Profile

 9. Joyce

  Gefeliciteerd lieverd! Ben super trots op je, een groot voorbeeld voor mij, maar ook voor vele anderen! Dikke knuffel en hopelijk tot snel!X
  Joyce onlangs geplaatst…Mommy Scenario tagMy Profile

 10. Renee

  Wat prachtig geschreven en gefeliciteerd dat je geslaagd bent, wat fijn!

 11. Rebecca

  Yaay super meid! Ik zou dat dus echt niet kunnen voor een bom volle zaal speechen. Credits for that!
  Geniet er van en wees vooral mega trots op jezelf! :D
  Rebecca onlangs geplaatst…Vlog Griekenland, Kos 2014My Profile

 12. Denise

  Wauw Dagmar, wat een geweldige prestatie heb je geleverd! Je mag zo trots zijn op jezelf, ik wens je al het geluk toe bij uitgeverij Kok Omniboek. Liefs!
  Denise onlangs geplaatst…Marc Jacobs – Oh, Lola!My Profile

 13. Amy

  Super, wat een geweldig gevoel! Voor mij is dit ook nog geen halfjaar geleden, dus ik kan het me nog goed voor de geest halen. Geniet van het gevoel, de mooie bloemen en het terugkijken op deze periode. Gefeliciteerd!
  Amy onlangs geplaatst…Signature scents: mijn favoriete parfumsMy Profile

 14. Anna

  Wauw van harte gefeliciteerd! En wat fijn dat de docenten al die tijd zo’n vertrouwen in je hadden! Mooi om te lezen dat je zoveel bent gegroeid de afgelopen jaren. X
  Anna onlangs geplaatst…MY LIFE BESIDES BLOGGING | WEEK 38My Profile

 15. Jill

  Gefeliciteerd met je diploma! Wat een prachtige foto trouwens bij je diploma-uitreiking, ik wilde dat ik zo’n mooie foto had op dat moment haha!
  Jill onlangs geplaatst…Autumn inspiration!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge