Blog

Ik heb mijn droombaan!

IMG_7616Jaaaa ik mag het eindelijk vertellen! Ik had het eigenlijk bij mijn Lucky List willen plaatsen, maar toen mocht ik nog niets verklappen. Nu is het officieel: ik heb een baan! Het is zo’n opluchting en ik heb gehuild en gelachen van geluk, want het voelt als een puzzelstuk die op de juiste plek valt. Ik mag mijzelf vanaf oktober marketingmedewerker van Uitgeverij Kok Omniboek noemen!

Mijn stageperiode
Trots en ongelooflijk blij voel ik me, nu ik weet dat ik deze functie kleur mag geven. Ik voel mij namelijk bij VBK Media, waar Uitgeverij De Fontein en Uitgeverij Kok Omniboek onder vallen, ontzettend op mijn plek. Mijn afstudeerstage begon ik eind januari bij Uitgeverij De Fontein. Ik was werkzaam als stagiair op de marketingafdeling van Jeugd, Romans en Spanning. Ik werd omringd door een team met inspirerende mensen en warme persoonlijkheden. Elke dag ging ik fluitend naar werk en leerde ik veel over marketing, pr, online strategieën, communicatie, social media, events en meer. Er was letterlijk (haha woordgrapje met al die boeken om mij heen) geen dag dat ik met tegenzin naar werk ging. Ik voelde mij er op mijn plek en moest opletten dat ik niet te lange dagen maakte, omdat het werk als een verlengstuk van mijn hobby en interesses voelde. Ik ervaar ongelooflijk veel plezier om de boeken op de juiste manier onder de aandacht te brengen in de media, maar ook met het creëren van persberichten, het onderhouden van persrelaties, het opzetten van campagnes en het laten groeien van de socialmediakanalen. Dit doe ik nog elke dag met veel liefde.

Afstuderen en solliciteren
Ik schreef mijn scriptie, mijn afstudeerperiode bij Uitgeverij De Fontein zat erop en ik studeerde officieel af. Maar toen kwam de kans om langer werkzaam te mogen zijn bij Uitgeverij De Fontein. De hele zomer heb ik doorgewerkt en het was echt heel fijn om omringd te blijven door de boeken, het mooie team en de te gekke projecten. Ook al had ik behoefte aan vakantie, het werk gaf zoveel energie dat ik nog een tijdje zonder kon. Ik solliciteerde op functies die voorbij kwamen, maar niets voelde zo goed als bij Uitgeverij De Fontein. En toen kwam mijn collega van Uitgeverij Kok Omniboek langs met een geweldige kans!

En nu?
Nu ben ik moe van de gaten in de lucht die ik heb gesprongen van blijdschap, want ik kan echt mijn geluk niet op. Ik voel mij het gelukkigste meisje op aarde en het is een droom die werkelijkheid wordt. Gelukkig hoef ik mijn lieve collega’s niet te missen, want ik blijf zelfs op dezelfde verdieping werken in hetzelfde gebouw! En ik blijf hopen dat het contact met de leuke auteurs van Uitgeverij De Fontein zal blijven, wat een geweldige en inspirerende mensen zijn dat! En ook de lieve bloggers waarmee ik samen heb mogen werken: het contact zal niet verwateren dat beloof ik. Dankjewel lieve allemaal voor de geweldige tijd, ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe uitdaging bij Uitgeverij Kok Omniboek en ik hou jullie op de hoogte!

Het was een droom om als marketingmedewerker aan de slag te mogen en stapje voor stapje werd het werkelijkheid. In de boekenbranche voel ik mij als een vis in het water en ik hoop aan veel inspirerende projecten een bijdrage te mogen leveren. Ik ging elke dag fluitend naar werk en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen dit nog veel langer te mogen blijven doen. Ik blijf erin geloven: hard werken wordt beloond. Ik gun iedereen van harte een werkplek waarin hij/zij zich thuis voelt.

Wat is jouw droombaan?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.