Blog

Ik beantwoord random vragen over… slapen!

Houden jullie ook zo van slapen? Ik had er vroeger eigenlijk een hekel aan, ik heb CVS (voor de nieuwe lezers het chronisch vermoeidheid syndroom) en daardoor lag ik vijf jaar geleden nog dagenlang in bed terwijl ik juist het leven wou beleven. Nu heb ik gelukkig een betere gezondheid en slaap ik eigenlijk veel minder dan ik zou moeten, omdat ik het dagelijkse superleuk vind. De dagen zijn voor mij stiekem te kort, maar als ik eenmaal slaap dan vind ik het heerlijk omdat we een superfijn bed hebben. Ik vulde de I love sleep-tag in omdat ik de vragen zo leuk vond!

♧ Hoe laat ga je meestal naar bed?
Haha standaard te laat! Mijn vriend en ik proberen al ééuwen om eerder naar bed te gaan maar keer op keer mislukken onze pogingen. En elke dag geven we aan dat we toch moeten proberen eerder te gaan slapen, maar dan is het zover en besluiten we toch nog een aflevering te kijken/ het hoofdstuk uit te lezen/ thuis iets op te ruimen… En zo blijft het voornemen om eerder naar bed te gaan elk jaar staan. Tips zijn welkom!

♧ Wat is jouw vaste ritueel voordat je gaat slapen?
Het begint met het drinken van thee als ik nog beneden zit, daar word ik warm en een beetje slaperig van. Meestal klets ik dan nog wat bij met Jord en ga ik richting de badkamer. Ik doe de sieraden af, poets mijn tanden en haal mijn make-up van mijn gezicht. Ik douche graag nog even warm voordat ik het bed in duik en gedurende alle seizoenen behalve de zomer, komt Jord dan met een warme kruik naar boven.Ik ga naar bed, Poes springt op mijn helft en pruttelt na. Ik check dan meestal nog even mijn mobiel of lees nog enkele bladzijdes uit een boek totdat Jord erbij komt liggen, we nog wat kletsen en het lampje echt uitgaat. Poes claimt dan vaak het grootste deel van het bed en we vallen met z’n drieën in slaap.

♧ Wat doe je als je niet kunt slapen?
Met Poes knuffelen eigenlijk. Tenzij ik heel veel pijn heb, dan maak ik Jord toch even wakker. Vaak praten (mompelen! ) en lachen we net zolang totdat ik in slaap val of Jord haalt een pijnstiller voor mij. En als ik echt niet kan slapen dan lees ik een beetje of pak ik pen en papier van mijn nachtkastje om mijn gedachtes op te schrijven. Gelukkig slaap ik meestal heel vast als ik eenmaal  het bed zie waardoor ik zelden echt wakker lig.

♧ Wat is je favoriete slaaphouding?
Op mijn zij tussen Poes en Jord in. Dan ben ik zo vertrokken haha!

♧ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Sushi natuurlijk! Maar op nummer één staat mijn familie. Je mag mij altijd wakker maken als er iets met hen is of als we samen kunnen zijn, dat vind ik echt geen probleem. Ik vind het trouwens wel knap als je mij wakker krijgt, want ik slaap over het algemeen erg diep en overal doorheen.

♧ Wat ligt er in jouw bed?
Mijn vriend, Poes, grote plofkussens waar je lekker in weg kunt zakken, een fluffy dekbed, vaak een warm kruikje, een minionknuffel en regelmatig een verdwaald elastiekje omdat ik mijn haar altijd in een knotje of staart draag als ik ga slapen en deze er niet meer inzit de volgende dag…

♧ Hoe laat gaat ’s ochtends jouw wekker?
Altijd te vroeg natuurlijk! Rond zes en met een beetje geluk om zeven uur. Maar dan moet ik er echt uit en een sprintje trekken naar de bus. Maar eerst ontbijten, want zonder ontbijt en drinken mag ik de deur niet uit van mijzelf.

♧ Snoozen of direct opstaan?
Ik stond voordat ik Jord leerde kennen altijd gelijk op, ik sprong zelfs uit bed! Maar Jord had een gewoonte dat hij vijf wekkers zette en altijd ging snoozen. Ik vond dat toen verschrikkelijk en heel irritant, helaas heb ik het nu zelf overgenomen en kan ik mijzelf een echte snoozer noemen jammer genoeg. Direct opstaan had toch vele voordelen, maar het zit er voor mij helaas niet meer in…

♧ Slaap je uit in het weekend?
Is negen uur een tijdstip dat je uitslapen kunt noemen? Later is het meestal niet bij mij, dat vind ik een beetje zonde van de mooie dag en ik krijg rond die tijd toch echt wel heel erg trek. Dan kan ik er maar beter uitgaan.

♧ Wat is jouw grootste droom?
Dat ik ook in de toekomst anderen vooruit mag helpen, dat mijn familie en vrienden gelukkig én gezond zijn en ik zou het echt heel bijzonder vinden om de wereld te mogen ontdekken samen met mijn vriend. Ook ben ik heel dankbaar dat ik nu al als marketeer (mijn droombaan) bij een uitgeverij mag werken, want ik voel mij hier als een vis in het water. En mocht je nieuwsgierig zijn? Ja, ik wil heel graag in de toekomst trouwen en een gezinnetje lijkt mij het mooiste wonder dat je kunt krijgen. Maar voor nu lekker reizen en de wereld ontdekken, want ik geniet volop van het dagelijkse. Ik ben blij dat ik elke dag mijn dromen mag realiseren. Dat gun ik iedereen!

Vind je het leuk om ook deze vragen te beantwoorden, neem dan voor deze vrolijke I love sleep-tag ook over! Ben jij een echte ‘snoozer’ of spring jij uit bed?  

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.