Hoera, een jaar geleden studeerde ik af!

Hoera, een jaar geleden studeerde ik af!

IMG_6598

Het is precies een jaar geleden dat ik opgelucht adem kon halen na vier jaar hard werken, groeien en vlammen. Een jaar geleden dat ik trots het lokaal uit liep waar ik mijn scriptie moest verdedigen en waar ik hoorde dat ik was geslaagd. Een jaar geleden dat de champagne open werd getrokken en ik de volgende dag kon trakteren op mijn stageplek, hetzelfde bedrijf waar ik nu ook werkzaam ben. Dat de tijd niet stil heeft gestaan, dat blijkt!

Een jaar geleden keek ik onwerkelijk naar het papiertje waar ik vier mooie jaren voor had geknokt en gestreden: mijn diploma voor de opleiding Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) aan de HvA. Een wereld die voor mij open ging? Om eerlijk te zijn eigenlijk niet, die kansen had ik eerder gelukkig al gecreëerd waardoor geweldige deuren open zijn gegaan. De vrijheid voelde ik wel, opeens was ik zelf verantwoordelijk voor wat zou komen en het geluk dat ik zou ervaren. Ik heb altijd gekozen om mijn hart te volgen en dat heeft mij dit eerste jaar inclusief diploma veel moois opgeleverd.

Van geweldige events – modeshow in het Rijksmuseum, Fashionweeks, surfen met O’Neill en grootse lanceringen – tot aan mooie reizen naar o.a. Milaan, Praag, Parijs en Zakynthos. Dit jaar zat vol indrukwekkende hoogtepunten en ervaringen waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou beleven. Ons eerste huis kopen? Werkzaam zijn als marketeer? Actief kunnen bloggen? Eigen events organiseren? Niet direct momenten en belevenissen die ik had verwacht al te mogen realiseren en kleur te geven! En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn fysieke gesteldheid die met sprongen vooruit blijft gaan, waardoor ik zelfs mee kon doen aan We Run Amsterdam met de 10km. Mocht je nog niet in wonderen geloven…

Ik blijf mijzelf regelmatig knijpen, blijf dankbaar om mij heen kijken naar al het moois dat op mijn pad komt en geniet van de indrukwekkende ervaringen die ik mag beleven. Ik geniet van mijn lieve vriend, familie, vrienden, collega’s en Poes natuurlijk. Ik word omringd door onvergetelijke momenten, een rustgevende thuis en ik voel mij fitter dan ooit. Het is en blijft onwerkelijk hoeveel er toch kan veranderen en gebeuren in zo’n relatief korte tijd.

Het moment dat je beseft dat je ontzettend rijk bent. Niet uitgedrukt in geld, maar in geluksmomenten.
Die zijn pas echt onbetaalbaar. 

Vergeet je niet af en toe stil te staan bij al het moois dat je overkomt ? Welk hoogtepunt kwam er op jouw pad dit jaar?  

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 29 reacties.

 1. Denise

  Waaauw, wat een fijn artikel om te lezen (zelfs als je niet kan slapen haha). Het is zo mooi om te zien hoeveel iemand kan bereiken in een jaar! En als je dan ook nog zo’n inspiratie bent voor velen heb je het helemaal gemaakt. Je mag zo trots zijn op jezelf!
  Denise onlangs geplaatst…Bucketlist!My Profile

 2. Nicole

  Echt prachtig om te zien. Ik heb zelf de verkeerde studie gekozen wat dat betreft want de kansen daarin zijn nul. Dat is wel iets wat ik nu erg vervelend vind omdat het me niet bepaald helpt bij het vinden van een baan.. Maar mede door jouw positiviteit kijk ik naar alles wat ik wél heb en heb bereikt! Chapeau lieve Dagmar!!
  Nicole onlangs geplaatst…Vlog: Netflix event “Draken: race naar de rand!”My Profile

 3. Marion

  Ik vind het mooi hoe jij de positieve kanten in het leven weet te benadrukken, ondanks je chronisch ziek zijn. Ik doe dat zelf ook, maar ik laat ook de andere kant zien. Dat is een keuze. Beide hebben voor- en nadelen. Zo zullen er mensen niet bij mij lezen omdat ik over zware onderwerpen schrijf en zullen er mensen bij jou wellicht denken: jaja, CVS en fibromyalgie. Met zo’n leven? Ik vind het juist knap hoe jij het doet, want ik denk (correct me if I’m wrong) dat juist jouw positieve kijk op het leven en het uitvergroten van de kleine geluksmomenten jou door de zware en moeilijke momenten heen slepen. Ik heb daar veel bewondering en respect voor en je bent nog steeds een inspiratie voor me. Thanks, meis. X
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Woensdag 8 juliMy Profile

 4. Marjolein

  Wat wordt ok vrolijk van je artikel, het geluk straalt er namelijk vanaf. Wat super fijn dat je na stage daar een baan aangeboden hebt gekregen en je daar nu aks marketeer werkt. Ik ben het volledig met je eens om naarbde gelukkige momenten in het leven te kijken x
  Marjolein onlangs geplaatst…Review van de week – Sony style coverMy Profile

 5. Celeste

  Wat prachtig om te lezen. Weet je wat ik zo mooi vind aan je. Je bent niet alleen mega positief. Je hebt ook nog eens het talent om jouw positiviteit door te geven aan anderen. Anderen te laten nadenken en het leven ook positiever in te zien. Prachtige eigenschap waarvan je hem zeker nooit moet kwijtraken. Wat grappig trouwens dat je de MER hebt gedaan, mijn broertje gaat daar aankomen studiejaar aan beginnen haha ;)
  Celeste onlangs geplaatst…Ik wil je helpen, maar ik weet niet hoeMy Profile

 6. Rosanne

  Wat leuk om op deze manier terug te blikken! En wat een prachtige momenten heb jij afgelopen jaar gehad zeg!
  Ik ben dit jaar geslaagd en begin in september met de opleiding HBO verpleegkunde, heel spannend maar ook onwijs leuk! Ben benieuwd wat voor geluksmomenten er dit jaarvoor zowel jou als voor mij in het vooruitzicht liggen (:

 7. Kelly

  Wauw wat een prachtig jaar heb je achter de rug en daar mag je ongelofelijk trots op zijn! Met je doorzettingsvermogen en je eigen kracht (ook al is het fysiek soms lastig) heb je dat maar even mooi voor elkaar gekregen. Ik ben trots op je!
  Kelly onlangs geplaatst…Voor mijn blog geen zomerrooster want..My Profile

 8. Anna

  Wauw! Je bent zo een prachtig persoon Dagmar! Altijd als ik op je blog kom dan overspoeld mijn hoofd met positiviteit. Je bent zo inspirerend! Dat moest ik even zeggen! Veel Liefs <3
  Anna onlangs geplaatst…My day in the Efteling #2My Profile

 9. Frauke

  Is dat nog maar een jaar geleden?! Wauw, wat heb je al ontzettend veel meegemaakt en mogen doen sindsdien, heel knap dat je het zo voor mekaar krijgt. En dat je altijd positief blijft als het eens wat minder gaat ook! Die 10km vind ik nog steeds héél knap! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY eenvoudige kwastenhouderMy Profile

 10. Deisy

  Wat heb je toch weer een fijn artikel neergezet met allemaal positieve en mooie momenten om te koesteren <3 Voor mij is vorig jaar echt een omslag geweest in mijn denkwijze: dan vooral met betrekking tot het doen van wat ik zelf wil en niet naar de pijpen van andere mensen dansen. Alleen dan word je oprecht gelukkig. Ik ben in ieder geval blij dat jij zulke momenten hebt mogen hebben en gun je dan ook nog meer prachtige momenten, maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen <3
  Deisy onlangs geplaatst…9 volkomen nutteloze feitjes over mijMy Profile

 11. Jessica

  Wat een prachtig jaar heb je om op terug te blikken :)
  Het is onvoorstelbaar wat er na je afstuderen allemaal kan gebeuren. Ik had niet verwacht te zijn waar ik nu ben twee jaar na mijn afstuderen (toevallig ook van de MER, maar dan aan de Hanze).
  Jessica onlangs geplaatst…Filmrecensie | Kingsman: The Secret ServiceMy Profile

 12. Kim

  Wat een mooie blog zeg! :) Wauw!
  Heel erg mooi om hier zo bij stil te staan.

 13. Marleen

  Je mag zeker super trots op jezelf zijn Dagmar! Je hebt al zoveel bereikt in je leven, echt dingen waar je nu van kunt genieten! xx

 14. Vivian

  Super voor je dat het zo goed gaat en dat je er zo gelukkig mee bent! <3 Voor mij geldt dit ook: het ontdekken dat het onderwijs is waar mijn hart ligt, alle mooie ervaringen tijdens mijn eerste stage, lieve mensen die ik op school en stage heb leren kennen, me gewoon gezond en gelukkig voelen, alle dingen die ik kan doen met mijn blog en al het andere dat ik fijn vind…
  Vivian onlangs geplaatst…Wat ik tegen Taylor Swift zou zeggenMy Profile

 15. Anouk

  Prachtige terugblik! Daar kun je zeker heel erg trots op zijn. Mijn hoogtepunt was ook sowieso het behalen van mijn Bachelor. En een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika. En mijn eigen appartementje met mijn zus. En eigenlijk nog zoveel meer mooi dingen haha.
  Anouk onlangs geplaatst…Op een cruise naar de BahamasMy Profile

 16. Wat een prachtige hoogtepunten! Ik mocht dit jaar al prachtige reizen maken naar New-York en Edinburgh . Ik ga nog naar CUba over twee weken. Mijn vader gaat met zijn ziekte beter dan ooit en mag (godzijdank) nog onder ons zijn en zo geniet ik van elke dag eigenlijk.
  Jhemyla Van Es onlangs geplaatst…Coolcos Denmark longlasting mat lipstickMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge