Blog

Hitteplan – Hoe overleef ik deze warme dagen?

Het is warm. Sterker nog: het is bloedheet en de temperaturen blijven maar stijgen. We zitten officieel in een hittegolf, waarbij we ook nog eens ’s nachts de tropennachten moeten doorstaan. Een flinke opgave om deze dagen goed te doorstaan. Hoe ik deze warme en zomerse dagen overleef? Door mijn eigen hitteplan te creëren. Geen ingewikkelde tips en tricks, maar toegankelijke inspiratie om deze warme dagen voorspoedig door te komen. Hou je hoofd koel met deze tips!

Luchtige kleding dragen

Tijdens deze warme dagen, draag ik graag luchtige kleding. Vrolijke topjes met een korte broek, maar ook jurkjes draag ik ontzettend graag. Voor onze stedentrip naar Parijs  had ik een paar leuke jurkjes van Esprit meegenomen. Deze zijn niet alleen vrouwelijk, maar ook nog eens comfortabel. Ik combineer de jurkjes graag met sandaaltjes en mooie sieraden. Zo ontstaat er een eenvoudige en toch luchtige look waarmee je alle kanten op kunt.

Veel drinken

Tijdens deze warme dagen transpireer je veel. Je zweet en verliest vocht, maar je hebt ook veel vocht nodig. Daarom is het goed om de hele dag door te blijven drinken. Heb je een kleine in huis? Bied hem of haar ook continu drinken aan, want tijdens deze warmte hebben we al het vocht hard nodig. We merken soms niet eens op hoeveel vocht we eigenlijk verliezen gedurende de dag, maar ook de nacht. Als je dorst hebt, dan is het eigenlijk al te laat. Probeer dit moment voor te zijn door non-stop het glas te blijven vullen.

Zoek verkoeling op

Zet in huis alles open waar dat mogelijk is, plaats de ventilator op een gunstige plek en creëer schaduw zodat de zon de ruimtes minder op kan warmen. Kom in actie waar dat nodig is om deze koele plekken te maken als deze er nog niet zijn. Bijvoorbeeld door de gordijnen overdag dicht te houden. Een beetje ongezellig, maar wel nodig tijdens deze hittegolf. Een lauwe douche voordat je gaat slapen, kan ook erg verfrissend werken. Droog jezelf niet helemaal af, zet het raam een beetje open en plaats een glas water op het nachtkastje. Drink wanneer jij dat nodig hebt, ook ’s nachts transpireer je veel.

Pas het ritme aan

Deze temperaturen zijn uitzonderlijk hoog, daarom mag er ook een uitzondering gemaakt worden op het ritme dat je vaak toepast in het dagelijkse. Zo zou je bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond naar buiten kunnen gaan om bepaalde activiteiten uit te voeren, in plaats van dat je dit overdag plant. Op deze manier hoef je niet op het heetst van de dag de warmte te trotseren en scheelt het je klachten. Ben je te lang in de zon actief? Dan is de kans op migraine een stuk hoger. Moet je toch naar buiten? Zorg dan dat je een petje draagt of zoek waar mogelijk de schaduw op. Neem altijd drinken mee, bijvoorbeeld in een fancy Dopper. Smeer je bovendien goed in, want de zon schijnt ongelooflijk hard. Zelfbescherming is extra belangrijk tijdens deze hittegolf! Even een ander ritme kan geen kwaad, pas je aan op de omstandigheden om de hitte zo goed mogelijk door te komen.

Hoe kom jij deze warme dagen door? Pas jij jouw agenda erop aan? 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.