Help, mijn vriendin is blogger!

Help, mijn vriendin is blogger!

Gent 2
Bloggen is mijn grote passie en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Maar hoe denkt mijn vriend er eigenlijk over? In bloggen steek ik relatief veel tijd, moeite en energie. Dit doe ik omdat ik het te gek vind om anderen vooruit te helpen én om te kunnen schrijven. Het is inmiddels een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden, maar dat maakt het bloggen juist nóg leuker dan het al was. Maar wat als je vriendin nu een blogger is, hoe ga je hiermee om en waar loop je tegenaan als ‘vriend van’? Jord, mijn vriend waar ik 3,5 jaar mee samen ben en een jaar mee samenwoon, vertelt je er meer over!

Foto’s van eten maken ”Foodies”
In een restaurant, de broodjeszaak op de hoek of gewoon thuis aan tafel; van elk hapje moet een foto gemaakt worden. Het is natuurlijk belangrijk om je lezers te laten zien wat voor lekkers of gezonds je gaat eten. Het is heel erg leuk om wat nieuws op tafel te zetten, maar Dagmar doet daar graag een schepje boven op. Alles moet mooi en netjes op het bord gepresenteerd worden want ja, eerst een foto! Pas als alles op facebook, twitter en instagram gedeeld is kunnen we lekker gaan eten. Hoeveel food foto’s staan er op jouw mobiel?

Koffers vol met outfits
Het blijft een cliché dat vrouwen altijd te veel kleding meenemen op vakantie waarbij zij vervolgens de helft maar daadwerkelijk dragen. Zelfs voor een weekendje weg moet de koffer van Dagmar goed gevuld zijn. Natuurlijk help ik haar met sjouwen haha.

Mijn vrienden uitleggen wat Dagmar doet
Ik ben trots op wat Dagmar allemaal doet en bereikt heeft en ik vertel dat ook graag aan mijn vrienden. Wij mannen onder elkaar kunnen het soms moeilijk begrijpen hoe je een heel artikel kunt schrijven over bijvoorbeeld nagellak of een outfit. Toch zijn er een hoop vrienden van mij die de blog van Dagmar regelmatig bezoeken.

Blogvriendinnetjes
Het is soms even schakelen wanneer Dagmar het over een blogvriendinnetje heeft. Ze praat altijd zo enthousiast over hen en ze noemt haar blogvriendinnen altijd bij hun naam. Dan heb ik geen idee wie ze nou eigenlijk bedoelt haha. En ik maar meepraten alsof ik hen ook al jaren ken. Toch is het leuk om af en toe mee te gaan naar een event om een indruk te krijgen. Zo heb ik bij de opening van de Primark in Venlo aardig wat blogvriendinnen ontmoet. Ik moet eerlijk toegeven: het was supergezellig en leuk hen een keer ontmoet te hebben.

Postkantoor
Het lijkt af en toe net alsof ik in een postkantoor woon! Bijna dagelijks ligt er weer een pakketje op de mat. Meestal gaat het om producten waar Dagmar over schrijft, maar het is soms ook leuk om te zien hoe bloggers onder elkaar weer van alles naar elkaar sturen. Ik zou makkelijk een oud papier handeltje kunnen beginnen…

Foto +1
Ik heb mijn fotografie skills al aardig op niveau kunnen brengen door alle foto’s die ik met/ van Dagmar neem. Als we outfitfoto’s gaan maken is het al helemaal feest, dan heb ik wel drie camera’s bij me! Soms is het ook wel eens vermoeiend. Net als je denkt alle foto’s gemaakt te hebben krijg je een mobiel in je handen gedrukt…. ”en nu ook nog eentje voor Instagram en dan zijn we compleet”. Achja het is leuk om te doen en het is stiekem best leuk om de reacties te lezen van een foto die ik gemaakt heb ^^

Bloggen is echt een way of life en ik vind het ontzettend leuk om dat van dichtbij mee te mogen maken. Dagmar straalt altijd van al die warme en lieve berichtjes die ze krijgt. Jullie betekenen ontzettend veel voor haar. Ik ben trots op haar!

Herken jij je in bovenstaande blogclichés? 
Groetjes, Jord

Follow Dagmar on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 86 reacties.

 1. Frauke

  Aah onwijs leuk om te lezen! En heeeel herkenbaar haha. Alhoewel ik nu samen met m’n vriend blog en we dus allebei een beetje zo zijn. Superleuk dat je zo trots bent op Dagmar (en terecht!)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Snapshots Sunday #10My Profile

 2. Tineke

  Wat leuk om te lezen. Het maken van outfit foto“s vind mijn vriend iets minder leuk maar voor de rest vind hij het ook erg leuk!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…TINEKE`S DIARY #48My Profile

 3. Yudeska

  Heel herkenbaar gelukkig vind me man het niet heel erg en gaat hij er goed mee om! Wat lief hoe je vriend je steunt zo hoort het ook.

 4. Michelle

  Wauw, wat zijn jullie een mooi stel zeg. Er straalt een heleboel liefde uit dit stukje! Want ik kan me best voorstellen dat het af en toe helemaal niet zo leuk is om als vriend de aandacht te moeten delen met een blog ;-) hihi
  Michelle onlangs geplaatst…BRIDGEWATER CANDLE COMPANY – GEURKAARSENMy Profile

 5. Joyce

  Aaah ik vond Jords comment bij de Primark event al tof, maar zo’n heel artikel is ook heel leuk! Ik heb dan wel niemand die voor mij foto’s maakt maar familie en vrienden die ik regelmatig spreek moeten het ook vaak over mijn blog horen! Hopelijk vinden ze het stiekem leuk :)
  Joyce onlangs geplaatst…Photo Peek 41: Primark opening, Kook workshop & interviewMy Profile

 6. Petra

  Geweldig! Mooi om te lezen hoe je achter je vriendin staat en trots bent. Hier helpt manlief ook met alle liefde mee met het maken van foto’s. Hij is ook mijn allergrootste fan.
  Petra onlangs geplaatst…MaatjesMy Profile

 7. Haha grappig om te lezen! Fijn dat je vriend er zo in meegaat en je erbij wil helpen :-) ze moeten soms veel geduld hebben he, onze mannen… :-)
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn ABC ♥My Profile

 8. Manon

  haha wat leuk dat je vriend dit allemaal zegt, ik ben net begonnen met bloggen en mijn vriend vind het nu nog geweldig, maar ik ben benieuwd hoe hij het over een paar maanden nog vind haha.
  Manon onlangs geplaatst…Fashion| 5 Fashion Must Haves (Autumn)My Profile

 9. Alexandra

  Haha, heerlijk geschreven en klinkt heel logisch allemaal ;)

  Ik zou het wel leuk vinden als jij (Jord) gewoon elke week een leuk artikeltje kwam schrijven, haha ;)

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Outfit | Popcorn & Mickey MouseMy Profile

 10. Marloes

  Ah wat super leuk om te lezen zeg, hihi! Leuk dat je een artikel hebt geschreven Jordi! Mijn vriend heeft het meegelezen en moest er om lachen. Komt hem allemaal heel bekend voor, vooral de outfit foto’s hihi!
  Marloes onlangs geplaatst…In The Picture #30My Profile

 11. Evelien

  Wat super leuk om te lezen. En wat ontzettend liefdevol is het ook geschreven. Geniet van jullie laatste dagje in Griekenland :).
  Evelien onlangs geplaatst…OOTD: TartanMy Profile

 12. Laura

  Haha leuk om te lezen! Mijn vriend blogt zelf ook dus voor ons is het niet heel herkeenbaar. Hij is zelfs soms nog erger met foto’s maken dan ik hihi! Bij ons is het juist moeilijk uitleggen hoe we elkaa hebben leren kennen want dat komt deels door onze oude blogs!
  Laura onlangs geplaatst…Korten broeken weerMy Profile

 13. Linda

  Wat leuk (en super lief) om te lezen! Bij sommige dingen moest ik wel lachen, omdat ik weet dat veel bloggers dat doen ;)
  Linda onlangs geplaatst…Recept: appelflappenMy Profile

 14. Amy

  Dit is voor mijn vriend wel heel herkenbaar! Ik ben dan echt, echt nog een hobby blogger, ik doe geen spectaculaire tripjes naar alle events, maar de foto’s, de foodies.. allemaal heel herkenbaar haha, ik ga het hem nu laten lezen!
  Amy onlangs geplaatst…Primark shoplog, oktober 2014My Profile

 15. Linda

  Hihi leuk om dit te lezen! :) Ik blog relatief klein en daardoor heeft mijn man er niet zo’n ‘last’ van om het zo maar te zeggen, maar ik kan me voorstellen dat het voor jou ook wel een ‘way of life’ is geworden inderdaad Jord!
  Je mag – nee, MOET! – hartstikke trots zijn op Dagmar, ze is echt een topper!
  Linda onlangs geplaatst…30 dagen blog-challenge | dag 29.My Profile

 16. Kirsty

  Heel leuk om te lezen! En herkenbaar ook haha! Mijn vriend zegt soms zelfs tegen mij: moet je nu geen foto van je eten maken als ik het eens een keer vergeet haha!

 17. Maureen

  Wat leuk om te lezen! Super dat je het juist heel leuk vind, ik kan begrijpen dat niet elke “vriend” dit heel leuk vind. Vooral ideaal dat je ook zo behulpzaam bent met het maken van foto’s haha!

  xoxo Maureen

 18. Annabel

  Hihi ik maak ook altijd foto’s van eten en of mijn vriend daar altijd blij mee is..? Leuk logje! Liefs
  Annabel onlangs geplaatst…Insta Diary #2My Profile

 19. Lisanne

  Wat ontzettend leuk om dit te lezen! Ik heb zelf geen vriend, maar ik denk dat het voor mijn vrienden en familie ook heel herkenbaar is haha
  Lisanne onlangs geplaatst…Sharing is Caring #4My Profile

 20. Cindy

  Ik moest zó lachen. Nog voordat ik dit artikel las heb ik het aan mijn vriend laten lezen en hij zei de hele tijd “Jaa dat klopt” “Ook dat” “Tja, al die foto’s maken…” Heel erg leuk dit!
  Cindy onlangs geplaatst…Outfit of the day: Budget SaturdayMy Profile

 21. Sarah

  Aaaah ik vind dit echt heel erg leuk om te lezen! En SUPER herkenbaar hahahaa, mijn vriend heeft volgens mij ook al die dingen. Vooral de (outfit)foto’s maken. Hij vindt het ook wel leuk om te doen en hij heeft zijn fotografie skills echt ontwikkelt maar soms inderdaad vermoeiend :P. En van die blog vriendinnen en het postkantoor, ook al zo herkenbaar.
  Sarah onlangs geplaatst…Een week uit mijn leven #2My Profile

 22. Romy

  Wat heeft hij dit goed geschreven, echt een heel leuk artikel! Ik herken alles wat je doet haha!

 23. Jantine

  Ik herken er zeker wel wat van.
  De diepe zucht van mijn man als er weer een foto voor instagram gemaakt wordt … (en dan maak ik er niet eens zo veel), en ik merk wel eens dat ik het over iemand heb en dat hij reageert met een ‘huh, wie???’
  Jantine onlangs geplaatst…Ik las: ‘Ik was Alice’ van Melanie BenjaminMy Profile

 24. Linde

  hahaha, wat een geweldig leuk artikel! Super idee Dagmar :D

 25. Kimberly

  Wat een geweldig artikel!!! Dit moet ik aan Dylan laten lezen haha! Hij kan zich af en toe een beetje irriteren aan foto’s van eten maken. Maar stiekem vind die het wel heel leuk want als ik geen foto maak wil die dat ik het alsnog doe haha
  Kimberly onlangs geplaatst…Rituals Diwali – Festival of light LEMy Profile

 26. evelien

  haha zo onwijs herkenbaar! Leuk om te lezen zeg. :)

 27. Henriette

  Super leuk om te lezen, zoals jij vriend erover denkt denken ook mijn vriendinnen erover.

 28. FemkeDoet

  Haha zo herkenbaar! Hoewel ik nog maar een paar weken met bloggen bezig ben, vindt mijn vriend het toch een beetje vreemd dat ik soms ook over hem schrijf! Hoe was je vakantie in Zakynthos? Ik ben erg benieuwd! Liefs
  FemkeDoet onlangs geplaatst…Fall Favourites tagMy Profile

 29. Bianca

  Wat lief dat je haar zo steunt en dat je vrienden haar blog ook lezen! Echt tof dat je wel eens meegaat naar events, ik dacht dat dat een beetje raar was om je vriend mee te nemen maar waarom niet eigenlijk :-)

 30. Renate

  Wat een leuk artikel! Ik vind het ook heel leuk om te lezen dat hij je zo steunt in het bloggen! Ik heb zelf op dit moment geen vriend, maar ik denk dat mijn toekomstige vriend het zelfde mee gaat maken haha!
  Renate onlangs geplaatst…Mijn favoriete dierproefvrije make-up merkenMy Profile

 31. Danielle

  Herkenbaar! Gelukkig is het bij mij nog niet zo erg maar moet mijn vriend wel steeds foto’s maken na een hardloopevent of tijdens een training als hij mee gaat.

  Dagmar doet het top en ook al reageer ik niet veel, ik vind het leuk om haar artikelen te lezen dus je mag echt met recht trots zijn op je vriendinnetje en jij op jezelf Dagmar!
  Danielle onlangs geplaatst…Food | Breakfast parfaitMy Profile

 32. Veerlez

  wat een hilarisch en leuk artikel, ik moet wel gniffelen, want ik herken ook wel veel van bloggers in mijn omgeving :)
  It’s a way of life!
  Veerlez onlangs geplaatst…Ik ben er weer!My Profile

 33. Voor mijn vriend was het ook even wennen hoor. Zeker blogvriendinnen. Hij verstaat niet dat we zo snel een klik kunnen hebben ;)

Geef een antwoord

CommentLuv badge