Blog

Onze eerste kerst met z’n drieën

kerstcollage

Hebben jullie ook zo genoten van de heerlijke feestdagen? Wij vierden voor het eerst kerst met z’n drieën, als een echt gezin. Het overtrof al onze verwachtingen en we genoten van elk moment. Kerst is een feest waarin geboorte, het licht, hoop en de liefde centraal staan. Wij mochten letterlijk de geboorte van ons lichtpuntje Lucas vieren en we werden liefdevol omringd door familie. Het was de allermooiste kerst ooit!

Het was een kerst vol eerste keren. Van de eerste keer samen vieren dat we kerst mogen beleven tot de eerste verdere autoritjes, de eerste kerstoutfits, het ontvangen van de eerste kerstcadeautjes voor Lucas, zijn eerste kerstmutsje, de eerste kerstkaartjes als ‘familie’ ontvangen, de eerste kerstdiners en het familiedebuut bij ooms en tantes en lieve neven en nichten. We voelden ons compleet en genoten volop van ons tevreden en zoete mannetje dat in onze armen lag.

We begonnen onze kerst heel magisch, want onze lieve vrienden die in het buitenland wonen verrasten ons met een bezoek waardoor we Robbert ten Brink even overbodig maakten. Het was fantastisch en heel gezellig om hen weer te zien. Daarna vierden we op traditionele Poolse wijze kerstavond bij mijn moeder en het was geweldig om voor het eerst bij haar thuis te zijn met onze kleine. Echt gezellig en mooi om het met elkaar te mogen vieren. Vervolgens zorgden we ervoor dat we zondag overdag weinig activiteiten op de planning hadden staan, want die avond maakten we voor het eerst met Lucas een langere autorit. Bepakt met luiertas, kinderwagen en Maxi Cosi leek onze auto opeens een stuk kleiner, maar Lucas was binnen een paar tellen in slaap gevallen en heel rustig gedurende de reis. Die avond zou Lucas voor het eerst onze ooms, tantes, nichten en neven ontmoeten en we genoten tevens van het uitgebreide kerstdiner dat heerlijk smaakte. Echt bijzonder om voor het eerst zo’n langere tijd van huis te zijn met de kleine en het verliep gelukkig erg soepel en makkelijk. Hij lag er rustig bij, dronk goed en sliep gezellig verder bij familieleden waardoor wij een heerlijk avondje hebben gehad. Als we maar zo goed mogelijk zijn ritme aanhouden, gaat het allemaal echt top. Op Tweede Kerstdag maakten we overdag een lekkere wandeling en in de avond speelden we spelletjes en gingen we lekker gourmetten bij ons. Qwirkle is trouwens echt een onwijs leuk spel, een aanrader als je van Rummikub en Scrabble houdt!

Onze eerste kerst was onvergetelijk. Lucas heeft zich heel rustig en voorbeeldig gedragen, waardoor we op ons gemakje konden genieten van de gezelligheid met familie tijdens deze feestelijke dagen. Op naar een spetterende jaarwisseling en een gelukkig 2017 propvol nieuwe hoogtepunten!

Heb jij mooie kerstdagen gehad?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.