Een jaar geleden kregen wij de sleutel van ons eerste huis

Een jaar geleden kregen wij de sleutel van ons eerste huis

Een jaar geleden was een spannende dag voor ons. We pakten onze laatste dozen uit ons appartement in het centrum van Zeist en reden onze nieuwe straat in. Een nieuwe stad, een nieuwe omgeving en een nieuw thuis. De sleutel werd omgedraaid en als eerste item werd de geliefde tuinkachel neergezet. Een warm begin! We beleven nog elke dag veel plezier in deze fijne woning. 

Een jaar geleden kwamen er verschillende verhuisblogs online en wauw wat leefden jullie intens mee met dit bijzondere traject van ons. En wat voelden we ons volwassen toen we onze handtekeningen mochten zetten bij de notaris! Ook het inschrijven in onze nieuwe gemeente voelde als een speciale stap; een nieuw begin waarin we samen zouden bouwen aan een mooie toekomst. Een verhuizing is behoorlijk intensief kan ik je inmiddels vertellen, vorige zomer was dan ook behoorlijk slopend – al waren we juist opbouwend bezig – en we moesten er nog weken van bijkomen. Alles werd gelijk naar wens gemaakt en binnen twee weken konden we er dankzij de geweldige hulp van vrienden en familie al intrekken. Het was flink zweten, we verhuisden op de warmste dag van het jaar (wat een timing!) en nu zitten we er een jaar later nog steeds heel fijn bij.

Elk hoekje is naar wens gemaakt, de tuin is verbouwd, de ruimtes op een fijne manier ingericht en geordend. Ja, hier hopen we nog héél lang te mogen wonen, dit is pas het begin! We zijn heel blij met alle kamers en de hoeveelheid ruimte die we hebben, zo zit je niet op elkaars lip en kan je gaan en staan waar je wil. Ook de tuin vormt echt een luxe voor ons, we zijn er zo blij mee dat het nu helemaal is geworden zoals we in gedachten hadden! En nu is het een kwestie van goed bijhouden en niet als vanzelfsprekend beschouwen, het is en blijft een geweldige plek waar je echt kan ontspannen. En dan die vaatwasser, die misten we behoorlijk in ons vorige thuis en de vaat stapelde zich (doordat we allebei meer dan fulltime werkten) behoorlijk op. De Mount Everest was er niks bij! Maar inmiddels weten we het allemaal heel netjes bij te houden, blijft de koelkast goed gevuld en hebben we het huishouden goed onder de knie. We zijn heel blij dat we in ons vorige huis de kans kregen om naar deze volwassen stap te mogen groeien en dat we eraan mochten wennen, we waren nog zulke groentjes als we eraan terugdenken! Inmiddels kunnen we alle tips en tricks goed in de praktijk brengen en zijn we ervaringsdeskundigen op het gebied van uiteenlopende klusjes. Van het vervangen van de lamp tot het boren in harde muren en het bestrijden van miertjes; we hebben grotendeels onze belevenissen wel gehad haha. Heel leerzaam kan ik je vertellen, wat een avonturen beleven we toch keer op keer.

We zijn ontzettend blij met deze fijne woning én natuurlijk ook heel erg trots dat we het tot een warm thuis hebben gemaakt. Het voelt nog steeds zo goed om hier wakker te mogen worden, het is niet alleen een plek waar vrienden en familie welkom zijn, maar ook echt een omgeving waarin we allebei goed kunnen opladen en tot rust kunnen komen.

Love makes a house a home!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 12 reacties.

  1. Frauke

    Wat fijn dat jullie alweer een jaar in jullie huis wonen! En dat jullie er zo gelukkig mee zijn, natuurlijk. Het lijkt me een heel mooi gezellig stekje, en fijn om iets echt van jezelf te hebben. Nog veel plezier in jullie huis! X
    Frauke onlangs geplaatst…Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meerMy Profile

  2. Wat fijn dat het zo goed gaat en dat jullie je er zo thuis voelen! ik woon dit jaar al weer 2 jaar samen met mijn vriend en dat hebben we van t weekend gevierd met een etentje. Het is nog steeds zo bijzonder om alles met elkaar te delen en doelen te kunnen stellen voor de toekomst. En natuurlijk leuk om lekker beetje bij beetje alles te veranderen en op te knappen in huis. Veel geluk samen nog! xxx

  3. Bettie

    Wow, is het alweer een jaar geleden? Tijd vliegt inderdaad echt voorbij. Wel fijn dat het huisje nog steeds goed bevalt. Ik zal me ook even geestelijk voorbereiden op mijn eigen verhuizing.

Geef een antwoord

CommentLuv badge