Blog

Een hoofdstuk afsluiten – Weg uit Zeist

Als je een nieuw hoofdstuk begint, moet je de vorige wel afsluiten. Zoals je misschien wel weet als je mijn blog de afgelopen tijd hebt bezocht: mijn vriend en ik hebben recent ons eerste huis gekocht en we wonen hier nu ruim een week. Een flinke stap zo’n verhuizing naar een nieuwe omgeving, een écht huis inclusief tuin en het was dan ook een intensieve periode. We gingen samen voor de laatste keer naar ons appartement in Zeist… 

Ons appartement aan de Steynlaan
We gingen het avontuur aan: twee jaar geleden besloten we om samen te gaan wonen in het centrum van Zeist. We hadden een buitenkansje gevonden: een royaal appartement in deze mooie omgeving en dat terwijl ik nog student was. Het was er extra veilig, want we woonden boven de winkel Kalkhoven Beveiliging. Extra leuk vond ik dat we schuin boven de boekwinkel woonden én het allerlekkerste ijs van de provincie Utrecht: Fressini Ijs. Dankjewel Peter en Susan voor de heerlijke bolletjes de afgelopen twee jaar! We vonden het ontzettend spannend om de sleutel ervan te ontvangen (en ik moest tegelijkertijd met die verhuizing tien tentamens maken – maar wel allemaal gehaald hoera!) en onze dagen werden gevuld met vrienden, gezellige momenten, knuffelen met Poes, lekker eten, huishouden, werk, feestjes en studie.

Fijne herinneringen
We hebben veel mooie herinneringen aan dit appartement, zo schreef ik hier mijn scriptie en rondde ik mijn studie af. Het optuigen van de kerstboom was een groot feest, evenals het organiseren van het kerstdiner. Het picknicken en hardlopen bij Slot Zeist was puur genieten, net als de winkeltjes om de hoek waardoor mijn portemonnee af en toe begon te huilen. Onze eerste IKEA-test die we hadden doorstaan was ook een hoogtepunt; we hadden samen ons bed in elkaar geknutseld en hij bleef staan! Ook vierden we hier maar liefst twee surprise party’s, eentje van mijn broertje en die van Jord die ik organiseerde. Het was ook tijd voor mijn eigen ‘safari party’ inclusief stoelendans en giraffes van karton. Het samen ontdekken hoe we het huishouden konden verdelen en hoe we de koelkast gevuld konden krijgen was ook een leuke fase, net als het leren koken. Allebei waren we nog zo groen, maar het samen leren maakte het duizend keer leuker!

11351007_1011050235579855_482584881_n

Bye bye Zeist
Nu is het tijd om Zeist definitief uit te zwaaien, want het is tijd voor een nieuwe stap. We gaan nu volop genieten van ons eerste huis! We hebben een onvergetelijke tijd gehad in Zeist en ik ben heel blij dat we in ons huurappartement zoveel mochten leren op het gebied van zelfstandigheid, werken, onze relatie en meer. Ik ga de herrie op straat minder missen (jullie hebben af en toe mijn mopper tweets kunnen bewonderen haha), elke avond leek het wel uitgaansavond en dat is een nadeel van het wonen in het centrum. Ook de trappen ga ik niet missen, boodschappen sjouwen naar 2 hoog was niet mijn hobby. En we kunnen nu eindelijk bij onze woning de auto voor de deur zetten en makkelijker naar buiten dankzij onze fijne tuin. En dan heb ik het nog niet eens over ons bad gehad, de fluitende vogeltjes, de kledingkamer, mijn blogkamer, de rustige omgeving, de bereikbaarheid, vrienden in de buurt, een kortere reistijd naar werk… We zijn helemaal klaar voor ons nieuwe avontuur!

Ben jij al een keer in Zeist geweest? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.