Blog

Deze uitdagingen ga ik in mei aan + terugblik

April je was ge-wel-dig. Meer hoogtepunten zouden ook écht niet meer in deze maand passen, zonder dat ik mijzelf blauw zou kunnen knijpen van ongeloof. Dat mijn uitdagingen dan iets minder geslaagd zijn, dat doet er dan iets minder toe, maar ik ben wel altijd goudeerlijk. Zo was het plan om bijvoorbeeld minder te gaan snoepen, je raadt vast het antwoord al als je naar bovenstaande foto kijkt! Ook deel ik mijn nieuwe doelen voor de maand mei, lees je mee?

Terugblik op april

April was magisch. Een ander woord heb ik er niet voor. Om het extreem kort samen te vatten: van Polen bij familie, tot het kopen van onze eerste woning, bijwonen van RTL Late Night, het lopen van mijn eerste 10 kilometer, de mini marathon met Anne, het yoga-event én meer! Het was overweldigend en heel bijzonder, een achtbaan met alleen maar vrolijke loopings en vuurwerk bij de finish.

Dat het onthaasten dan iets minder is gelukt, dat besef ik mij heel goed. Maar de eerste dag van mei begint al met een ultieme chill-sessie (bankhangen als een baas #yolo) dus er wordt aan gewerkt. Wél is het gelukt om mijn laptop en telefoon op te ruimen en te back-uppen. Krijg ik nu een bonuspunt please? Het werkt echt een stuk prettiger en lekker overzichtelijk. Mocht je twijfelen om het te doen: als je eenmaal bent begonnen dan gaat het als een speer! De lente schoonmaak is ontzettend goed gelukt, mijn vriend en ik zijn al begonnen met het inpakken van algemene spullen zodat we ons klaar kunnen maken voor de verhuizing. Zo maak je al een beetje een selectie wat meegaat naar het nieuwe huis en wat we weg zullen geven en op Marktplaats zetten. Laat die verhuizing maar komen, we zijn er klaar voor *rent naar de internetproviderwinkels (goed galgje woord!) om een abonnement af te sluiten en straks niet zonder Wifi te zitten*. 

De uitdagingen in mei

♧ Draaiboek maken voor de verhuizing – Mijn vriend en ik hebben tot nu toe echt alleen maar meevallers rondom de verhuizing en werken echt met een plan vol actiepunten en begrotingen. Althans, dat hebben we tot nu toe gedaan tot aan het rondmaken van de hypotheek. Maar nu alles officieel goedgekeurd is en we eind mei de sleutel krijgen (wow nog maar een maand!) is het ook handig om onze strategie verder uit te rollen. Hup, een handige planning maken zodat die meevallers blijven komen, hoera! Ooh zo spannend en leuk allemaal… 

♧ Niet alles bewaren, maar durven weggeven- Bij het verhuizen komen véél spullen naar boven en ik moet er iets makkelijker over denken. Lang niet meer gebruikt? Wie zou het leuk vinden of kan het op Marktplaats? Zou een kringloopwinkel er blij van worden? Lekker opruimen en ordenen zodat we fris kunnen beginnen. 

♧ Energie sparen – Dat mei hectisch zal worden, daar ben ik mij van bewust. Daarom is het extra belangrijk om tussendoor de rustmomenten te pakken en even op te laden. Vooral omdat juni in het teken zal staan van het creëren van ons nieuwe thuis. Energie sparen en doseren! 

♧ Lekker gek blijven doen – Why so serious? Gezellige momenten beleven, spontaan op pad blijven gaan en genieten van het nu. Omdat lachen gezond is én een frons in je voorhoofd zorgt voor rimpels op de verkeerde plek. Smile, happy looks good on you! 

♧ Juichend de finish over – Na maanden trainen is het deze maand zover, 16 mei hoop ik over de finish te mogen vliegen van de Nike Womens Run die in Amsterdam plaats zal vinden. In januari ben ik begonnen met trainen en ik heb sprongen gemaakt die ik nooit had verwacht te kunnen maken. Trots en blij kan ik zeggen dat ik weet dat ik het ga halen. Of ik moet kruipen of een mooie tijd mag neerzetten, die finish ga ik over samen met geweldige powervrouwen. Zin in!

De maand mei zal voorbij vliegen, dat weet ik nu al. De weken zitten vol met vrije dagen en deze maand is altijd extra belangrijk op werk, waardoor ik daar ook flink zal vlammen. Tussendoor moet ik helaas afscheid nemen van een stukje verstand, aangezien mijn verstandskiezen eruit gaan én loop ik de 10km tijdens de Nike Womens Run Amsterdam. Want ik ben nog steeds van plan die finish te gaan halen, hoera! We zullen druk bezig zijn met het voorbereiden van de verhuizing en eind mei proosten we met de sleutel in onze handen. Toch een onwijs gek en spannend idee dat de volgende terugblik geschreven wordt als we de sleutel hebben ontvangen *danst door de woonkamer*.

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in mei willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.