Deze uitdagingen ga ik in maart aan + terugblik
Kayla en Evy zijn mijn vriendinnen de komende weken! Plan met schema ligt klaar: ik ga starten met de #BBG van @kayla_itsines! De beloning? Een fit lichaam Ik ga ervoor! #happy #plan #nike #justdoit #fit #body #BBG #kaylaitsines #workout #music #Garmin #vivofit #motivation #bikinibodyguide #run #runbabyrun #power @nikewomen

Deze uitdagingen ga ik in maart aan + terugblik


Don’t go through life, grow through life! Een nieuwe maand met nieuwe kansen breekt aan! De maand van de liefde is voorbij en de lente staat voor de deur. Op gepaste wijze zwaaien we februari uit en luiden we maart in. Ik blik terug op de uitdagingen die ik voor februari had uitgestippeld en maak de balans op; moet ik challenges meenemen naar maart of mag ik nieuwe uitdagingen opstellen? Ik vertel je of ik geslaagd ben… Spannend!

Terugblik februari

In februari had ik een flink stapeltje aan uitdagingen gemaakt. Minderen met suiker stond op de planning en dit is aardig gelukt. Het gaat mij steeds makkelijker af dankzij het ontdekken van vervangers. Ik voel me ook minder duf en merk gelijk als ik een suikerbommetje op heb. Ik ben blij dat de eerste stappen zijn genomen om te beteren. Zou ik het redden met de paaseitjes in het vooruitzicht? Ook had ik als missie om 10.000 stappen per dag te zetten. Doordat ik griep kreeg, was ik flink uit de running. Toch herstelde ik snel en heb ik veel dagen alsnog gehaald, dit geeft echt een kick. Vaker naar buiten lukte super, omdat ik genoot van het hardlopen in de buitenlucht. Veel lekkerder dan in de sportschool! 

Ook 2 boeken lezen is gelukt, ik las Soapsop, Girl Online én ik ben bezig in de thriller Tweede leven van S.J. Watson. Daarnaast ben ik begonnen met nog twee boeken, zo onhandig dat ik meerdere tegelijkertijd ben begonnen haha. Dat heb ik wel vaker, maar praktisch is anders. Wohooo het kijken van 2 films is ook gelukt! Het werden er zelfs vier! Met mijn broertje besloot ik eindelijk (ik ben onder mijn steen vandaan gekropen… sorry dat het zolang duurde!) The Hunger Games 1 & 2 te kijken, ik ben fan! Eigenlijk was ik toen al binnen qua uitdaging, maar met mijn vriend keken we nog naar de tranentrekker If I stay. Dit is zó’n mooie film, echt een aanrader. En we gaan zo naar de bioscoop voor The Fifty Shades of Grey, maar als je dit leest ben ik al geweest. Ik ben echt nieuwsgierig geworden na al die meningen en uiteenlopende recensies. 3 x per week hardlopen was ook een voornemen, ik ben gewoon geslaagd! Het is intensief, maar haalbaar. Met een goed en strak schema lukt het mij en een perfecte combi met vaker naar buiten gaan. Een taart bakken staat speciaal op de planning voor de laatste dag van februari. Het worden twee appeltaarten, hmm het huis gaat er zo heerlijk van ruiken. Ik kan ook deze dus afvinken, tsjaaaatsjing!

Uitdagingen in maart

0 t/m 5km met Evy afronden en starten met  5 t/m 10 km – Volgens het schema moet dit lukken, maar nu moet het nog realiteit worden natuurlijk. Ik ga ervoor! Het geeft zo’n kick om een les af te kunnen ronden, alsof het weer een stapje dichterbij de finish van de 10km is 16 mei. Spannend!

3 x een nieuwe maaltijd op tafel zetten – We eten heel gevarieerd en gezond, maar het lijkt mij superleuk om ons menu uit te breiden. Dit ga ik doen door vooral te proberen, ik heb prachtige kookboeken in huis, heb net het e-book van De Groene Meisjes ontdekt (aanrader!)en ik kijk ook heel graag op de blog Lekker & Simpel. Alle recepteninspiratie is welkom. 

Een lange strandwandeling maken –  Lekker uitwaaien, genieten van de geluiden die de zee maakt, luisteren naar de grappige meeuwen (door mij omgedoopt tot Guus Meeuwissen) en afsluiten met een warme chocolademelk. Een pannenkoek mag er ook bij, toch? Puur genieten!

♧ 7 uur per nacht slapen – Ik slaap echt te weinig. Ik struikel nog net niet over mijn wallen, maar handig is anders. Ik ga te laat naar bed, was de laatste tijd erg onrustig in mijn hoofd en hoop de komende maand meer uren van de nachtrust (en ons heerlijke bed!) te kunnen genieten. 

♧ Yoga proberen en ervaren – Ik word steeds enthousiaster als ik denk aan wat yoga allemaal voor en met je kan doen! Daarom wil ik het zelf ook graag ervaren, ik ben zo nieuwsgierig geworden! De druppel was het heerlijke artikel van Cindy, onmogelijk om na het lezen niet enthousiast te worden toch? 

3 films kijken – Was het in februari nog een uitdaging om er twee te kijken, schroef ik de missie op naar drie. Ik keek voor februari al… héél lang geen films en daar mocht verandering in komen. Ik ben benieuwd welke het zullen worden in maart!

En als extra uitdaging niet alle paaseitjes uit de winkels meenemen, anders blijft er niks meer voor jullie over en dat zou egoïstisch zijn. Waarom zijn ze zó lekker?! Ik zou wel een paaseitjesblog kunnen beginnen… Iets in de richting van blijmeteenpaasei.nl?

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in maart willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Marion

  Oh lekker, een strandwandeling maken! Wat een goed idee. Jammer dat het strand zover weg is voor mij. Yoga is echt lekker! Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #21My Profile

 2. Celeste

  Wat ben je goed bezig geweest de afgelopen maand zeg! Echt onwijs knap dat je je doelen meteen waar hebt gemaakt! Succes met je uitdagingen voor maart! Vind de uitdagingen weer mooi gekozen!
  Celeste onlangs geplaatst…Oorlog om één crackerMy Profile

 3. Els

  Ik moest echt lachen om de Guus Meeuwissen. Strandwandelingen zijn fijn. Mijn vriend en ik gaan binnenkort ook weer eens lekker naar het strand. Verder wordt de maand Maart sowieso top, want als alles goed gaat krijgen we eind maart de sleutel van ons nieuwe huis!
  Els onlangs geplaatst…DIY Pinterest Haasje #5My Profile

 4. Mariëlle

  Leuk geschreven, goed dat je je doelen zo bijhoudt en controleert! Ik heb dat niet echt, maar het is op zich wel handig om zo te werken! Veel succes weer enne gewoon niet kijken naar die TE lekkere paaseitjes :)
  Mariëlle onlangs geplaatst…Happy new hair via TreatwellMy Profile

 5. Sophie

  Zo knap van je dat je alles gehaald hebt; zelfs 3 keer per week hardlopen! Ik wil ook dolgraag maar zit al 10 dagen aan huis gekluisterd door een virus en bijholteontsteking, huil :( Je motiveert me in ieder geval heel erg lieve Dagmar!! <3
  Sophie onlangs geplaatst…Make Up Store Blush & High Tech LighterMy Profile

 6. Xaviera

  Wat fijn dat het gelukt is om te minderen met suiker! Mooie uitdagingen allemaal, veel succes ermee deze komende maand. :) Ik denk dat je Yoga erg fijn zult vinden!
  Xaviera onlangs geplaatst…This was my february 2015!My Profile

 7. Hoe smaakte de appeltaart? Een goede nachtrust is erg belangrijk, hoop dat je komende maand beter zal slapen! En een tip voor een maaltijd: heb je wel eens een ‘wereldgerecht'(van Knorr) gemaakt? Erg lekker, ik heb al verschillende gerechten geprobeerd. Favoriet: bobotie ! Fijn weekend en een goede start van maart!
  zomersproetje onlangs geplaatst…Happy #6My Profile

 8. Emily

  Wat ben je goed bezig meis! Trots op je.
  Mooie doelen. Gaat je lukken. :) En succes met die films, haha. Misschien is het een idee om een lijstje aan te maken op imdb? Zo kies ik zelf mn films altijd uit.
  Emily onlangs geplaatst…Lucky List – FebruariMy Profile

 9. Veerlez

  Heerlijk overzichtje!
  Deel je ook een keer je ervaringen over het suikerloos eten, ik ben namelijk erg benieuwd welke vervangers je hebt gevonden :) Ik zou ook wel minder suiker willen eten :)
  Veerlez onlangs geplaatst…Februari GoalsMy Profile

 10. Linda

  Pas op! In paaseitjes zit suiker! Hihi hopelijk lukt het zo om ze te weerstaan :) Fijn dat je al verbetering merkt nu je mindert met suiker, ik heb mijn regels ook wat aangescherpt en dan merk je gelukkig al snel dat een leve zonder suiker veel beter bevalt. Mooie doelen weer, hoop dat je ze weer net zo positief af mag sluiten!
  Linda onlangs geplaatst…Lief zijn voor je huid ♡ – Dr. Hauschka avond routine + vlogMy Profile

 11. Iris

  Mooie doelen en heel goed dat je dit voor jezelf doet per maand! Ik heb mijn doel ook bereikt: na mijn scriptie een fotografie website bouwen en een blog beginnen. Ik denk dat ik voor de volgende maand ook een doel van jou overneem: meer films kijken. Het is echt te lang geleden, haha :)

 12. De strandwandeling lijkt mij idd ook heerlijk! Misschien staat ook nog op mijn lijstje om uit te proberen, lang geleden een keer gedaan maar toen kon ik het niet waarderen. Nu denk ik zeer zeker van wel!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Gelaatsbehandeling bij MargoMy Profile

 13. Kelly

  Ik stem voor op blijmeteenpaasei.nl! ;)
  Leuk om je uitdagingen te lezen, ik ben heel erg benieuwd. Gaat je vast lukken!
  Kelly onlangs geplaatst…Whats in my bag?My Profile

 14. Cindy

  Oh wauw, wat een eer dat je door mijn artikel yoga wilt gaan uitproberen zeg! Het is zó ontzettend fijn om te doen, ik sla geen les over! Ik hoop dat het je gaat lukken, ondanks je fibromyalgie en CVS. En je bent supergoed bezig met hardlopen. Succes met het niet inslaan van paaseitjes, topper! En ik ben ontzettend benieuwd wat je van yoga vindt!
  Cindy onlangs geplaatst…Three Things TagMy Profile

 15. Sophie

  Heerlijk vind ik het om bij het strand te zijn! Gelukkig mocht ik er deze maand veel van genieten!
  Sophie onlangs geplaatst…#13 Wat is geluk?My Profile

 16. Onzeweg

  Wat een leuke doelen heb je jezelf gesteld.
  Niet alleen ‘geen suiker eten of bijv afvallen of iets dergelijks’
  maar ook leuke dingen: zoals appeltaart bakken.
  Mmm… lekkerrr!
  Succes met je nieuwe doelen voor maart!

  Liefs Onzeweg
  Onzeweg onlangs geplaatst…KrentenbaardMy Profile

 17. Die challenges vind ik wel leuk. Ik ben sinds deze week aan een boeken challenge. Ik wil wekelijks minstens één boek lezen in 2015 (47 in het totaal). Ik ben alvast benieuwd of het lukt
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Unboxing Deautybox FebruariMy Profile

 18. Mariska

  Ik vind het zo goed wat je doet met hardlopen! :) Zit nog te twijfelen of ik ook die lessen ga downloaden en ook ga beginnen met rennen. Ben alleen net weer begonnen in de sportschool na jaren, misschien eerst dat maar doen :)
  Mariska onlangs geplaatst…Max & More Columbian Red (action nagellak)My Profile

 19. Deisy

  Wauw, echt goed bezig geweest Dagmar: je mag echt trots op jezelf zijn dat je al die doelen hebt behaald, prachtig resultaat. Ik ben ook erg benieuwd naar komende maand, maar weet zeker dat jij er iets spectaculairs van gaat weten te maken. Voor wat betreft filmtips (want die zou ik je nog geven, schaam schaam voor zo laat doorgeven). Ik weet natuurlijk niet wat je al hebt gezien maar hier een paar tips van mij: crazy, stupid, love, Definitely maybe, Just like heaven (prachtige film), Serendipity (mijn favoriet haha), the other woman, about time.. maar als je If I stay heb gezien raad ik je One Day aan.. is echt een hartverscheurende, maar prachtige film… oh en PS I love you en The Vow.. oke nu hou ik op haha ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Life Lately #februariMy Profile

 20. Tedje

  Zo leuk dat je doelen stelt voor jezelf! Als je nog op zoek bent naar leuke films, aarzel niet om dat aan mij te vragen! Ik kijk echt héél veel films, hihi!
  Tedje onlangs geplaatst…Take a look at my life: Maart #1My Profile

 21. Je hebt weer mooie doelen gesteld en ik vind het al super knap dat je bijna 5km achter elkaar kan rennen, ik vind het lopend al een heel eind, laat staan als ik dat zo hardlopen, goed bezig dus! Ook nieuwe gerechten op tafel zetten lijkt mij ook wel wat, ik blijf teveel bij dezelfde dingen die ik afwissel. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Diary #35 – Oppassen, shoppen en de KatjesMy Profile

 22. Evelien

  Wat ben je goed bezig geweest afgelopen maand zeg! Je hebt de paaseitjes dus toch aardig kunnen laten staan?! ;-) Succes met je nieuwe uitdagingen, maar dat gaat je vast en zeker lukken, kanjer!
  Evelien onlangs geplaatst…The Lovely List #5My Profile

 23. Nadia

  Wat goed dat je vorige punten gehaald zijn! En succes met je nieuwe punten, ik hoop met het oog op je eerste punt dat het wel wat lekkerder weer wordt, al die hagel en natte sneeuw steeds… bluh!

  Mijn uitdaging is een grote, ik ga 7 maanden weg en probeer nu alles daarvoor te regelen. Mijn verzekeringen, telefoonabbo voor het buitenland, dingen kopen zoals koffers. Ik vind het echt een ding om voor 7 maanden alles te fixxen haha, maar ik heb er heel veel zin in. Die hele 7 maanden zijn een uitdaging, waarschijnlijk 1 van de grootste in mijn leven!
  Nadia onlangs geplaatst…#2 Wonen en werken in het buitenlandMy Profile

 24. Zag dat die strandwandeling al gelukt was. Dat meer slapen staat hier ook op het lijstje. En ik wil mijn blogtips meer vooruit schrijven, maar ik ben en blijf een deadline werker. En ik hoop natuurlijk deze maand ook veel Blogspiratie-tags aan mijn lijstje toe te voegen. Zag dat mijn naamgenootje Patricia je heeft getagd. Dus een dingetje d’r bij op je to do voor maart ;)
  Patricia de Ryck | BlogQueen onlangs geplaatst…Teske de Schepper (Teskuh) tekent platencontractMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge