Blog

Deze uitdagingen ga ik in maart aan + terugblik


Don’t go through life, grow through life! Een nieuwe maand met nieuwe kansen breekt aan! De maand van de liefde is voorbij en de lente staat voor de deur. Op gepaste wijze zwaaien we februari uit en luiden we maart in. Ik blik terug op de uitdagingen die ik voor februari had uitgestippeld en maak de balans op; moet ik challenges meenemen naar maart of mag ik nieuwe uitdagingen opstellen? Ik vertel je of ik geslaagd ben… Spannend!

Terugblik februari

In februari had ik een flink stapeltje aan uitdagingen gemaakt. Minderen met suiker stond op de planning en dit is aardig gelukt. Het gaat mij steeds makkelijker af dankzij het ontdekken van vervangers. Ik voel me ook minder duf en merk gelijk als ik een suikerbommetje op heb. Ik ben blij dat de eerste stappen zijn genomen om te beteren. Zou ik het redden met de paaseitjes in het vooruitzicht? Ook had ik als missie om 10.000 stappen per dag te zetten. Doordat ik griep kreeg, was ik flink uit de running. Toch herstelde ik snel en heb ik veel dagen alsnog gehaald, dit geeft echt een kick. Vaker naar buiten lukte super, omdat ik genoot van het hardlopen in de buitenlucht. Veel lekkerder dan in de sportschool! 

Ook 2 boeken lezen is gelukt, ik las Soapsop, Girl Online én ik ben bezig in de thriller Tweede leven van S.J. Watson. Daarnaast ben ik begonnen met nog twee boeken, zo onhandig dat ik meerdere tegelijkertijd ben begonnen haha. Dat heb ik wel vaker, maar praktisch is anders. Wohooo het kijken van 2 films is ook gelukt! Het werden er zelfs vier! Met mijn broertje besloot ik eindelijk (ik ben onder mijn steen vandaan gekropen… sorry dat het zolang duurde!) The Hunger Games 1 & 2 te kijken, ik ben fan! Eigenlijk was ik toen al binnen qua uitdaging, maar met mijn vriend keken we nog naar de tranentrekker If I stay. Dit is zó’n mooie film, echt een aanrader. En we gaan zo naar de bioscoop voor The Fifty Shades of Grey, maar als je dit leest ben ik al geweest. Ik ben echt nieuwsgierig geworden na al die meningen en uiteenlopende recensies. 3 x per week hardlopen was ook een voornemen, ik ben gewoon geslaagd! Het is intensief, maar haalbaar. Met een goed en strak schema lukt het mij en een perfecte combi met vaker naar buiten gaan. Een taart bakken staat speciaal op de planning voor de laatste dag van februari. Het worden twee appeltaarten, hmm het huis gaat er zo heerlijk van ruiken. Ik kan ook deze dus afvinken, tsjaaaatsjing!

Uitdagingen in maart

0 t/m 5km met Evy afronden en starten met  5 t/m 10 km – Volgens het schema moet dit lukken, maar nu moet het nog realiteit worden natuurlijk. Ik ga ervoor! Het geeft zo’n kick om een les af te kunnen ronden, alsof het weer een stapje dichterbij de finish van de 10km is 16 mei. Spannend!

3 x een nieuwe maaltijd op tafel zetten – We eten heel gevarieerd en gezond, maar het lijkt mij superleuk om ons menu uit te breiden. Dit ga ik doen door vooral te proberen, ik heb prachtige kookboeken in huis, heb net het e-book van De Groene Meisjes ontdekt (aanrader!)en ik kijk ook heel graag op de blog Lekker & Simpel. Alle recepteninspiratie is welkom. 

Een lange strandwandeling maken –  Lekker uitwaaien, genieten van de geluiden die de zee maakt, luisteren naar de grappige meeuwen (door mij omgedoopt tot Guus Meeuwissen) en afsluiten met een warme chocolademelk. Een pannenkoek mag er ook bij, toch? Puur genieten!

♧ 7 uur per nacht slapen – Ik slaap echt te weinig. Ik struikel nog net niet over mijn wallen, maar handig is anders. Ik ga te laat naar bed, was de laatste tijd erg onrustig in mijn hoofd en hoop de komende maand meer uren van de nachtrust (en ons heerlijke bed!) te kunnen genieten. 

♧ Yoga proberen en ervaren – Ik word steeds enthousiaster als ik denk aan wat yoga allemaal voor en met je kan doen! Daarom wil ik het zelf ook graag ervaren, ik ben zo nieuwsgierig geworden! De druppel was het heerlijke artikel van Cindy, onmogelijk om na het lezen niet enthousiast te worden toch? 

3 films kijken – Was het in februari nog een uitdaging om er twee te kijken, schroef ik de missie op naar drie. Ik keek voor februari al… héél lang geen films en daar mocht verandering in komen. Ik ben benieuwd welke het zullen worden in maart!

En als extra uitdaging niet alle paaseitjes uit de winkels meenemen, anders blijft er niks meer voor jullie over en dat zou egoïstisch zijn. Waarom zijn ze zó lekker?! Ik zou wel een paaseitjesblog kunnen beginnen… Iets in de richting van blijmeteenpaasei.nl?

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in maart willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.