Blog

Deze uitdagingen ga ik in oktober aan + terugblik

Hoera, het is oktober! Genieten jullie ook zo van dit heerlijke begin van het najaar? De laatste warme zonnestralen, koppen vol warme thee en de cozy sweaters die weer uit de kast kunnen. Stiekem vind ik heel mooi weer,  de natuur kleurt goud en ik vind het een plaatje. Ik heb leuke plannen en doelen gemaakt voor oktober, kijk je mee? En hoe ging september mij eigenlijk af… 

Terugblik september
Als ik terugkijk naar hoe september was, dan komt er een woord gelijk bij mij op en dat was ‘spanning’. Ik heb heel veel momenten gehad dat ik even uit mijn comfortzone werd gehaald en dat leverde toch de nodige stress op. Ook heb ik volop genoten, we gingen o.a. naar de Efteling, maar september was ook een letterlijke achtbaan vol hoogtepunten en grootse momenten. Ik had leuke doelen opgesteld, waaronder het koesteren en behouden van de leesflow en dat ging super. Ik heb veel mooie boeken kunnen lezen én #Boektober kunnen lanceren. Spontaan naar het strand ging en een lange fietstocht maken, kan ik beiden afvinken. Ook het gezonder leven ging al een stuk beter *eet ondertussen een appel i.p.v. een bak vol chips*. Alleen het puntje ‘Minder moeten’ vraagt nog om extra aandacht, hier mag ik nog wel wat meer op letten anders voelt alles zo gehaast en opgejaagd. Dat is nergens voor nodig; lekker genieten, ontspannen en opladen!

Uitdagingen oktober

♧ Twee nieuwe maaltijden koken – Hoe leuk is het om het menu uit te breiden? Ik neem er niet altijd meer de tijd voor om uitgebreid in de keuken te staan, maar het lijkt mij superleuk om twee keer iets nieuws te maken en hopelijk iets lekkers te ontdekken.

♧ 5 boeken uitlezen – Ik heb mijzelf best een pittige uitdaging opgelegd om vijf boeken uit te lezen voor #Boektober. Het stimuleert mij om meer te lezen dan ik normaal gesproken doe, ik lees ongeveer 1 boek per week uit gemiddeld. Ik vind het heerlijk om te lezen en ik heb dan ook ontzettend veel zin om vijf boeken te kunnen verslinden. Can’t wait!

2 keer per week naar de sportschool – Deze uitdaging neem ik even mee uit de vorige maand, want dat voelde ontzettend goed en fijn. Ik hoop dat ik het vol kan houden en ik weet zeker dat het wordt beloond: je voelt je veel fitter en lekkerder in je vel. Kan nooit kwaad!

3 films bekijken – Ik hou heel veel van films kijken, maar ik neem er simpelweg niet de tijd voor. De herfst is een heerlijk seizoen om lekker op de bank te ontspannen en het bekijken van een goede film. Heerlijk vooruitzicht! Alle filmtips zijn welkom!

Thailand voorbereiden – Onze eerste, verre reis naar Thailand komt om het hoekje kijken en we kunnen niet wachten om er naartoe te gaan. Maar voorbereiden maakt de voorpret nog leuker! We moeten nog even goed de route uitpluizen en bekijken wat we precies willen zien. Zin in!

Rust & orde – Haha dit klinkt gewichtig opeens! Maar zo bedoel ik het niet, ik doel meer op het idee om wat meer rustmomenten in te lassen tussendoor en alles op een rij te zetten. De afgelopen maand was zo’n achtbaan en ik wil niet dat het doorslaat, dat zou zonde zijn. Ik kijk erg uit naar momentjes voor mijzelf en ik hoop dat ik wat meer rust en orde in het dagelijkse kan opnemen.

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Mijn doelen vormen een mix van relaxte en ontspannende uitdagingen, maar ook wat moeilijkere. Zo houd je het voor jezelf aantrekkelijk en leuk om ermee aan de slag te gaan! Wat zou jij heel graag in oktober willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.