Blog

Deze uitdagingen ga ik in november 2014 aan

minion
Een nieuwe maand vol met nieuwe kansen is aangebroken, hello November! Goede voornemens, lijstjes en notes to myself; daar ben ik echt een held in. Toen ik op de blog van Teske haar november goals zag staan en zij het artikel had afgesloten met de vraag wat jou doelen zijn voor deze maand, begon ik er echt over na te denken. Ik stel mijzelf elke dag, maar ook elk jaar nieuwe doelen en voor deze maand had ik ze niet concreet op een rij. Dankzij Teske haar artikel nu wel! En ik deel deze ook online, als een extra stok achter de deur. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen, lees je mee?

♧ Huishouden oppakken 
Omdat ik in een erg drukke periode ben beland en het met mijn gezondheid minder gaat, pakt mijn vriend momenteel veel huishoudelijke taken van mij over. Maar dit wil ik niet zo houden, want ik vind het huishouden stiekem best ontspannend werken. En ik haal er ook veel voldoening uit, het is toch lekker als alles op z’n plek staat en schoon is? Het kost alleen wel veel energie en ik hoop dat het deze maand beter gaat om weer meer te kunnen doen.

♧ Theorie leren 
Mijn rijlessen gaan als een speer en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Maar nu moet ik wel even gassen om mijn theorie te gaan leren (en halen), want dan kan ik concreter aan de slag voor mijn praktijk examen. Elke dag een half uurtje even het boek oppakken en leren, moet lukken toch?

♧ Internet uit durven zetten 
Toen we naar de dierentuin gingen, heb ik mijn internet uitgezet. Lekker drastisch op de knop drukken en let it go. Dat voelde echt zó lekker! Als er iets belangrijks was, dan kon ik natuurlijk gewoon gebeld of gesmst worden, dus als het nodig was dan was ik prima te bereiken. Maar even geen internet voelde echt even lekker en zo ontspannen. Ik wil beter leren om mijn telefoon te checken als het mij uitkomt, in plaats van dat je voortdurend reageert als er berichtjes binnen komen. Op deze manier ben ik namelijk wel héél vaak online. Is het niet op Twitter, dan op mijn blog, via Facebook of Whatsapp en dan heb ik het ook nog niet over YouTube en mijn mail inbox gehad… Hup, lekker vaker op die knop klikken en ontspannen!

♧ Eerder naar bed 
Oei ik ben schuldig! Elke keer denk ik nu kan ik dit nog even doen of nog héél even dat, waardoor ik steeds tijd van mijn slaap af snoep. Slaap ik zo belangrijk, want dan houd je ook meer energie over. En het klopt dat er hectische tijden zijn op dit moment, waardoor ik nog even flink moet vlammen, maar ik moet beter opletten op de basis (goed eten, drinken en slapen), zodat het niet ten koste gaat van mijzelf. Back to the basics! En slapen is toch helemaal geen straf?

♧ Genieten van het nu 
Ik ben iemand die heel goed kan plannen, maar als je steeds vooruit blijft kijken naar wat er komt en hoe je dit moet regelen/organiseren dan leef je minder in het nu. Er overkomen mij zoveel te gekke ervaringen en belevenissen dat ik er regelmatig zó verbaasd over ben, omdat ik hier niet eens over durfde te dromen. De ene keer lukt het mij beter dan op het andere moment, maar ik hoop meer te kunnen genieten van het nu.

♧ Lekker naar buiten 
We hebben ontzettend veel geluk dat het nu niet stormachtig en typisch herfstweer is, hoe lekker is het buiten?! Ik kan echt heel erg genieten van die mooie bladeren aan de bomen, de vrolijke kastanjes die dansend op de grond vallen en de knisperende geluiden onder de schoenen van de takjes… Heerlijk! Vaker naar buiten en de frisse, scherpere lucht inademen.

Wat zijn jullie doelen voor november?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.