Deze uitdagingen ga ik in november 2014 aan

Deze uitdagingen ga ik in november 2014 aan

minion
Een nieuwe maand vol met nieuwe kansen is aangebroken, hello November! Goede voornemens, lijstjes en notes to myself; daar ben ik echt een held in. Toen ik op de blog van Teske haar november goals zag staan en zij het artikel had afgesloten met de vraag wat jou doelen zijn voor deze maand, begon ik er echt over na te denken. Ik stel mijzelf elke dag, maar ook elk jaar nieuwe doelen en voor deze maand had ik ze niet concreet op een rij. Dankzij Teske haar artikel nu wel! En ik deel deze ook online, als een extra stok achter de deur. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen, lees je mee?

♧ Huishouden oppakken 
Omdat ik in een erg drukke periode ben beland en het met mijn gezondheid minder gaat, pakt mijn vriend momenteel veel huishoudelijke taken van mij over. Maar dit wil ik niet zo houden, want ik vind het huishouden stiekem best ontspannend werken. En ik haal er ook veel voldoening uit, het is toch lekker als alles op z’n plek staat en schoon is? Het kost alleen wel veel energie en ik hoop dat het deze maand beter gaat om weer meer te kunnen doen.

♧ Theorie leren 
Mijn rijlessen gaan als een speer en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Maar nu moet ik wel even gassen om mijn theorie te gaan leren (en halen), want dan kan ik concreter aan de slag voor mijn praktijk examen. Elke dag een half uurtje even het boek oppakken en leren, moet lukken toch?

♧ Internet uit durven zetten 
Toen we naar de dierentuin gingen, heb ik mijn internet uitgezet. Lekker drastisch op de knop drukken en let it go. Dat voelde echt zó lekker! Als er iets belangrijks was, dan kon ik natuurlijk gewoon gebeld of gesmst worden, dus als het nodig was dan was ik prima te bereiken. Maar even geen internet voelde echt even lekker en zo ontspannen. Ik wil beter leren om mijn telefoon te checken als het mij uitkomt, in plaats van dat je voortdurend reageert als er berichtjes binnen komen. Op deze manier ben ik namelijk wel héél vaak online. Is het niet op Twitter, dan op mijn blog, via Facebook of Whatsapp en dan heb ik het ook nog niet over YouTube en mijn mail inbox gehad… Hup, lekker vaker op die knop klikken en ontspannen!

♧ Eerder naar bed 
Oei ik ben schuldig! Elke keer denk ik nu kan ik dit nog even doen of nog héél even dat, waardoor ik steeds tijd van mijn slaap af snoep. Slaap ik zo belangrijk, want dan houd je ook meer energie over. En het klopt dat er hectische tijden zijn op dit moment, waardoor ik nog even flink moet vlammen, maar ik moet beter opletten op de basis (goed eten, drinken en slapen), zodat het niet ten koste gaat van mijzelf. Back to the basics! En slapen is toch helemaal geen straf?

♧ Genieten van het nu 
Ik ben iemand die heel goed kan plannen, maar als je steeds vooruit blijft kijken naar wat er komt en hoe je dit moet regelen/organiseren dan leef je minder in het nu. Er overkomen mij zoveel te gekke ervaringen en belevenissen dat ik er regelmatig zó verbaasd over ben, omdat ik hier niet eens over durfde te dromen. De ene keer lukt het mij beter dan op het andere moment, maar ik hoop meer te kunnen genieten van het nu.

♧ Lekker naar buiten 
We hebben ontzettend veel geluk dat het nu niet stormachtig en typisch herfstweer is, hoe lekker is het buiten?! Ik kan echt heel erg genieten van die mooie bladeren aan de bomen, de vrolijke kastanjes die dansend op de grond vallen en de knisperende geluiden onder de schoenen van de takjes… Heerlijk! Vaker naar buiten en de frisse, scherpere lucht inademen.

Wat zijn jullie doelen voor november?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Josianne

  Wat een onwijs goede doelen om na te streven. Ook ik zou m’n internet best wat vaker uit kunnen zetten haha. M’n telefoon zit bijna altijd aan m’n hand vastgeplakt en dat hoeft echt niet.
  Josianne onlangs geplaatst…October – Buy nothing new #4My Profile

 2. Mijn doelen zijn om het sporten weer op te pakken en nu voor het eerst sinds 5 jaar het eens voor elkaar te krijgen om door te zetten met het afvallen en niet constant weer van de wagen af te vallen.. Naar buiten vind ik ook een mooi doel van jou, iets wat ik misschien ook wat vaker zou moeten doen, nu het nog te doen is buiten. Succes!!!! xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Diary #18 – Rennen, Vliegen En Een Zonnig WeekendMy Profile

  1. AnneDoet

   Wat goed van je om het sporten weer op te pakken! Dat afvallen moet ik ook eens gewoon doorzetten. Ik denk dat ik eens een keer wat minder daarin moet plannen, maar gewoon eens moet sporten en luisteren naar mijn lichaam. Heeft het echt honger? Of is het gewoon weer een zucht om aandacht haha.
   AnneDoet onlangs geplaatst…5 Reasons that make me smile – TAGMy Profile

 3. Fleur

  Wat een fijne en motiverende lijst! Ik moest afgelopen dagen mijn internet uitzetten om batterij op te sparen aangezien ik drie dagen in de bossen sliep zonder elektriciteit. Best fijn zo af en toe inderdaad!

 4. Mandy

  Wat een mooi lijstje met doelen! Het begin is er, je voornemen. De rest gaat je zeker weten lukken want je bent een topper! Hopelijk kan ik aankomende maand het huishouden ook weer oppakken.
  Mandy onlangs geplaatst…♥ OOTD; fashionable basicMy Profile

 5. Guusje

  Mooie doelen! Een van mijn doelen is toevallig ook mijn theorie halen en verder om nog vaker naar buiten te gaan en mijn to do lijstjes af te krijgen (:

 6. Evelien

  Ohh, wat een mooie doelen. Ik zou mijn internet ook vaker uit moeten zetten en genieten van andere dingen. Het huishouden, oei, ja dat is ook een goed doek voor mij. Door mijn onregelmatige werktijden in de horeca en mijn invalwerk op school is mijn ritme heel raar en heb ik weinig tijd. Waardoor ik het snel tussendoor doe. Voorheen had ik echt een ‘poetsochtend’. Dat zou ik weer op moeten pakken.
  Evelien onlangs geplaatst…Fivorites of October 2014My Profile

 7. Diana

  Mooie doelen heb je jezelf gesteld, maar ook realistische doelen! Ik wil deze maand extra goed opletten met eten, gezond eten dus. Maar ook wat meer creatieve projecten oppakken, die ik alleen of met mijn zoon kan maken.
  Diana onlangs geplaatst…Je kunt niet met ze, maar ook niet zonder ze!My Profile

 8. Anneleen

  Wat een inspirerend artikel! Leuk om te lezen! Ik wil deze maand mijn examens tot een goed einde brengen en mijn vriend verrassen want hij verjaart 20 november, ik wil echt iets leuks plannen voor ons met tweetjes! :)
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 9. Esther

  Leven in het nu kan ik ook op mijn lijstje zetten! Ik ben iemand die echt nu al uit aan het kijken is naar de feestdagen, en veel te weinig geluk uit het dagelijks leven haalt. Leuk artikel, succes met de uitdagingen! (ohja, over theorie gesproken, daar moet ik ook aan beginnen….)
  Esther onlangs geplaatst…New in – Primadonna collection chelsea bootsMy Profile

 10. Veronique

  Leuke lijst. Het zijn veel dingen die iedereen wel eens heeft; soms denk ik ook, had ik maar even geen mobiel, maar ik kan er wel heel makkelijk afblijven door hem gewoon even onder een kussen te leggen en iets anders te gaan doen (echt waar!) maar als ik eenmaal blogs bekijk op mijn laptop, vliegen de uren voorbij….
  Veronique onlangs geplaatst…Outfit | Pink in betweenMy Profile

 11. onzeweg

  Wat een mooie doelen heb je voor jezelf bedacht.
  Mij heeft een dvd om theorie te leren erg geholpen om mijn theorie examen te halen.
  Wat fijn dat je vriend veel in het huishouden doet, hopelijk lukt het je om meer zelf te doen. Vast wel als je je houdt aan je andere doelen, meer slapen en meer naar buiten, daar krijg je beide meer energie van. Ik heb zo 1,2,3 geen doelen voor mezelf, ik ga er zeker eens over nadenken!

  Liefs, Onzeweg
  onzeweg onlangs geplaatst…Geduld wordt beloond: Eindelijk een Tosa Inu pup voor ons!My Profile

 12. Heel fijn deze doelen! Ik ben het zo eens met internet, genieten van het nu en naar buiten gaan. Ik ben wel een pro in op tijd naar bed gaan, tip is, op tijd richting bed en als je niet kan slapen gaam lezen. Succes met de gestelde doelen!
  Karin | la vie de Karin onlangs geplaatst…Boter voor je lippenMy Profile

 13. Manon

  Wat een goede doelen! Ik had laatst 2 dagen mijn internet uitgezet. ik gebruik t mobiel toch alleen voor whatsapp en de enige belangrijke die ik direct wil beantwoorden is mn vriend maar ik was met hem. Heerlijk, die verademing

  Heel veel succes :)
  Manon onlangs geplaatst…Dove CompressedMy Profile

 14. Emily

  Wat een inspirerende doelen, zoals je internet vaker uitzetten en genieten van het nu. Die zou ik ook vaker moeten toepassen, ook natuurlijk vroeger gaan slapen. Wat ik nu wil proberen is plannen. Dit is iets waar ik echt niet goed in ben, maar ik wil me nu er meer voor inzetten zodat ik alles toch op tijd gedaan krijg. Veel succes ermee!
  Emily onlangs geplaatst…November 2014My Profile

 15. Maaike

  Veel succes met alles! Ik weet zeker dat het je gaat lukken. :) Ik wil, ehm… (nu ga ik even spontaan dingen bedenken hoor) Minder uitstellen, een geweldige surprise maken (toegegeven, dat doe ik waarschijnlijk nog last minute in december) en mijn blog een make-over geven. Punt één is de meest kritieke, haha.
  Maaike onlangs geplaatst…De leukste blogposts van de afgelopen tijdMy Profile

 16. Iris

  Fijne doelen!
  Ik wil ook vaker mijn telefoon uitlaten. Ik merk dat ik helemaal gefocust ben op reacties op Whatsapp en dat ik me ga irriteren als mijn date pas na uren reageert… Misschien moet ik me gewoon meer bemoeien met mijn offline leven, haha ;)
  Iris onlangs geplaatst…What’s in my life #7 ~ Scriptie, drukte en balletMy Profile

 17. Bianca

  Goede doelen! Wat betreft je theorie kan ik je aanraden eens op snelslagen.nl te kijken, daar kun je zowel theorie als examens oefenen en daardoor heb ik het in 1x gehaald ! Succes xo
  Bianca onlangs geplaatst…DIY: Homemade kiploempia’sMy Profile

 18. Linda

  Ik hoop dat je het huishouden langzaam aan weer steeds verder uit kan breiden. Het is inderdaad heerlijk dat het schoon is, maar het moet niet al je energie opslokken, dat zal zonde zijn!
  Linda onlangs geplaatst…My Daily Lifestyle | Mooi jezelf zijnMy Profile

 19. Melanie

  Mooie doelen voor de aankomende maand! Ik kan me in veel dingen herkennen. Ik moet ook echt een keer het huishouden oppakken, internet uitzetten en eerder naar bed. Het leren voor je theorie gaat je zeker lukken! Heel veel succes daarmee <3
  Melanie onlangs geplaatst…Review: Overnight Serum-in-Oil by The Body ShopMy Profile

 20. Nicole

  Ik heb ook wel een aantal doelen, sowieso een nieuw logo ontwerpen samen met een ontwerpster voor mijn blog, starten aan een aantal projecten, etc
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: KinderkledingMy Profile

 21. Kirsten

  Het doel ‘af en toe internet uit zetten’ vind ik een hele goede. Ik merk zelf dat ik toch wel erg vaak naar mijn telefoon grijp om alle social media kanalen te checken. Erg leuk natuurlijk, maar ook tijdrovend en soms best vermoeiend :)
  Kirsten onlangs geplaatst…Recept: PepernotenMy Profile

 22. Michelle

  Misschien moet ik toch maar eens iets als dit gaan doen. Ik ken het idee van Teske en het zou mij misschien ook helpen. Ik heb allerlei voornemens, maar daadwerkelijk gewoontes veranderen of iets ‘anders’ doen dan anders, ik doe het maar niet! En er mogen/moeten best wat dingetjes anders… erover schrijven op m’n blog is natuurlijk absoluut motiverend! Bij deze weer een voornemen erbij haha.
  Michelle onlangs geplaatst…Herfst in het bosMy Profile

 23. Angela

  Een kleine tip voor je theorie, als je hem heb geplant zou ik het weekend ervoor goed leren en voor de rest het laten. Als je 2 dagen de focus op je theorie zet leer je het veel sneller dan elke keer wat!

Geef een antwoord

CommentLuv badge