Blog

Deze uitdagingen ga ik in november aan + terugblik

Welkom in november! De tijd dat de dagen donkerder en kouder worden, kan jij er al een beetje aan wennen? Ik moet nog flink schakelen, maar dat hoort er ook bij. Het voelt als de dag van gisteren dat ik mijn doelen voor oktober opstelde, zo vreemd! Maar het was wel een superleuke maand vol hoogtepunten en feestjes. Ook was het hectisch en pittig, maar de pieken domineerden. Extra leuk? Dit artikel schrijf ik vanuit Polen, want ik ben nu gezellig bij mijn opa en oma. Heb jij ook zo genoten van oktober? Laten we gauw kijken of ik de doelen en uitdagingen van afgelopen maand heb gehaald… 

Terugblik oktober
Haha wat een maand vol faalmomenten wat betreft de doelen! Maar gelukkig waren er genoeg hoogtepunten om het te compenseren. Bijvoorbeeld superleuke events én niet te vergeten mijn vaste contract. Anne en ik genoten van Turijn en ik ging regelmatig naar het strand… Het was heerlijk en intens. Ik kan wel zeggen dat ik volop van elke seconde heb genoten, maar dat rust toch iets verder te zoeken was dan gehoopt. Ik wou graag nieuwe maaltijden leren koken, dat is er even bij ingeschoten, maar daar ga ik niet te lang om treuren. Ik heb wel nieuwe gerechten geproefd, telt dat ook? Haha nee, dat is vals spelen. Wat ik niet had verwacht is het slagen van mijn leesuitdaging, ik had mij gericht op het lezen van 5 boeken en dat is voor mij bovengemiddeld veel. Met trots kan ik melden dat ik er zelfs 7 heb gelezen en ik mijn jaardoel heb gehaald deze maand. Ik had mij ingesteld op het lezen van 30 boeken dit jaar én dat is gelukt, zo cool!

Doelen voor november

Lekker blijven lezen – Nu het zo goed is gegaan met mijn leesflow, hoop ik dat ik deze vooral vast kan houden. Ik daag mijzelf uit om mijn gemiddelde aan boeken uit te lezen in deze drukkere maand, daarom zet ik de teller op 4. Of 5. Ga ik het halen?

Inpakken voor Thailand – Het is zover! We moeten inpakken, alles verzamelen, de laatste spulletjes kopen en dan volop genieten want we gaan naar Thailand! Heel erg spannend, vooral de vliegreis vind ik niks en heb ik af en toe nachtmerries van (lees hier mijn column over vliegangst), maar als we er eenmaal zijn zal het echt een verrijking vormen denk ik. Ik ben zo benieuwd hoe ik de nieuwe cultuur en deze eerste verre reis ga ervaren! Spannend allemaal, maar eerst inpakken!

Vooruit werken – Een flinke klus , ik noem het zelf de Mount Everest, maar om te kunnen genieten en ontspannen moet ik nu wel dubbel zo hard werken. Voor mijn werk én mijn blog wil ik het netjes achterlaten zodat alles toch door kan gaan en daarom moet ik nu flinke sprongen maken. Gelukkig vind ik het plezierig om te doen, maar ik kan het niet ontkennen: het is stiekem wel heel erg veel!

Energie doseren – Ja, dat gaat pittig worden met een overlopende agenda. Toch wil ik niet uitgeblust op vakantie en daar moet ik echt voor waken. Ik ken mijzelf langer dan vandaag en wil heel graag alles zo goed mogelijk achterlaten, maar dat betekent op een ‘gezond’ punt ook loslaten en doseren. Je kunt niet alles 200% doen, daarom is het doseren van energie extra belangrijk voor mij in deze nieuwe maand.

Blijven bewegen – Hup van die bank af of achter het bureau vandaan: bewegen is een must! Of het nu in de sportschool is of even een ommetje voor het slapengaan, het is belangrijk om in beweging te blijven zodat de spieren soepel blijven en niet verslappen in de hectische tijd. Aan de slag!

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Mijn doelen vormen een mix van relaxte en ontspannende uitdagingen, maar ook wat moeilijkere. Zo houd je het voor jezelf aantrekkelijk en leuk om ermee aan de slag te gaan! Wat zou jij heel graag in november willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.