Deze uitdagingen ga ik in juni aan + terugblik

Deze uitdagingen ga ik in juni aan + terugblik

IMG_3455

Welkom in juni! Een maand die voor mijn vriend en mij in het teken staat van Keep calm and klusserdeklus, aangezien we midden in de verbouwing en verhuizing zitten. Het is een onwijs spannende, leuke en prachtige tijd waarbij we tussendoor genieten van de sprongen die we maken om van ons eerste koophuis daadwerkelijk een thuis te maken. Ook gaat het werk ondertussen door én schieten de temperaturen de lucht in. Ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe maand vol kansen en geluksmomentjes!

Terugblik mei
Mei was de maand van voorbereidingen treffen voor de verhuizing zodat we, als we eenmaal de sleutel zouden hebben, flinke bergen konden verplaatsen en ons echt konden focussen op het huis. Ik verklapte het eerder niet, maar ondertussen was ik ook bezig met het leren van mijn theorie zodat ik mijn rijbewijs kan halen. Gelukkig kan ik zeggen dat ik ben geslaagd en nu nog vlammen tijdens praktijk. En als klap op de vuurpijl deed ik mee met We Run Amsterdam én werden mijn verstandskiezen getrokken. Het was echt een achtbaan, maar alles verliep voorspoedig en beter dan verwacht. Die meevallers geven een extra energieboost! Als ik terugkijk op de maand mei, dan was het vooral doorbijten en flink aan de slag. Ook op mijn werk was het spitsuur, omdat ik meewerkte aan het event PUUR! Live en ook dit ging super. Al met al liepen er veel verschillende activiteiten die aandacht opeisten door elkaar, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik onwijs blij ben dat het zo goed is verlopen. Echt een feestje!

Uitdagingen voor in juni

Niet strooien met energie – Zo noemt mijn mama dat altijd haha, maar we bedoelen er eigenlijk mee dat ik mijn energie moet doseren en daarvoor moet benutten waar het echt nodig is. In juni staat het klussen en verhuizen centraal, daar beleven we ontzettend veel plezier aan, maar dat kost natuurlijk ook veel kracht. Ik heb bijvoorbeeld een weekje vakantie opgenomen, maar dat is echt bedoeld om sprongen te maken in huis en niet om op te laden. Mijn energie is eenmaal geen confetti (voor de nieuwe lezers: ik heb fibromyalgie & cvs), maar ik ben al heel erg dankbaar dat ik alle activiteiten zo goed mag combineren.

Poes extra knuffelen – We zijn nu veel in het nieuwe huis en daardoor is Poes wat meer alleen thuis overdag. En als we thuis komen dan is ze ontzettend blij (bijna geluidsoverlast door dat harde knorren haha) en kan ze haar geluk niet op. Poes verdient zeker wat extra fluffy knuffels en zo’n warm welkom na het klussen is een geweldige beloning. Extra knuffels voor Poes in juni!

Een taart bakken – Een nieuwe keuken, een fijne oven én ik kan niet wachten om er lekkere taartjes in te bakken. Een nieuw huis snakt toch naar de geur van versgebakken appeltaart? Dat is dan ook mijn doel voor deze maand, lekker een taartje bakken en hier de tijd voor nemen. 

♧ Zon vangen – De temperaturen stijgen en het zonnetje heeft beloofd volop te gaan schijnen in juni waardoor het heerlijk is om even buiten te gaan zitten, te gaan hardlopen of gewoon een stukje te gaan fietsen. Ik heb nu al zin om lekker tussendoor erop uit te gaan en te genieten van de fluitende vogels en de warme zonnestralen op de huid. 

♧ Lekker lezen – Door het harde werken, vooruitdenken en bikkelen was er weinig tot geen ruimte om even te ontspannen of om bij te komen. Maar daar gaat verandering in komen, want in juni ben ik van plan om het lezen weer lekker op te pakken. Ik ben dol op de geur van boeken en de inspirerende woorden op papier, dat maakt me oprecht heel blij. Al is het slechts even lezen in de bus; ik ga die momenten pakken om bij te komen en te ontspannen met een goed verhaal. Can’t wait! 

Gezond eten – Bij drukte hoort ook een makkelijke en snelle hap, maar ik probeer er echt op te letten en het te voorkomen. Juist dat snelle eten zorgt voor minder voedzame maaltijden en bovendien is het zelfs een tikkeltje ongezond. Lekker zelf blijven koken dus en gezond aan de slag, want goed eten en drinken geeft energie! 

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in juni willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Leah

  Ik hoop dat je al deze uitdagingen aan kunt gaan en daarna lekker kunt gaan genieten in jullie huisje.
  Pas inderdaad op dat je in je enthousiasme jezelf niet voorbij rent, hihi.

 2. Renske

  Wat heb je mei goed volbracht zeg! Om trots op te zijn. :-) En mooie doelen voor de komende maand! Goed ook dat je prioriteiten stelt. Niets belangrijker dan dat! Vooral nu het klussen veel energie vereist. Ik ga volgende week dinsdag naar Santorini, dus dat eiland wil ik zeker van top tot teen ontdekken. :-) Ik wens jullie heel veel klusplezier! En laat dat zonnetje maar komen. Yay!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #9My Profile

 3. Dat zijn zeker mooie doelen, ook om bij stil te staan dat bijvoorbeeld je kat ook wel een extra knuffel kan gebruiken tijdens de drukke verhuizing. Ja, echt wel een heel mooi lijstje en ik denk dat ik ook maar eens ga nadenken wat ik uit deze komende maand wil halen. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Obsessie Met NotitieboekjesMy Profile

 4. Wat een mooi lijstje! Dat met energie strooien is zo herkenbaar. Zelf wil ik deze maand iets meer rust in mijn kont, zoveel op reis geweest. Wil lekker thuis alles weer op orde krijgen en door gaan met mijn opruimwoede…
  Sanne van Paassen onlangs geplaatst…Winst in Wielerronde van ‘t GinnekenMy Profile

 5. Je hebt goede doelen voor deze maand! Ik hoop zelf echt dat het nu een beetje warm wordt in Nederland! En ik ben het trouwens erg met je eens dat als je een drukke dag hebt gehad dat je dan snel wat makkelijks wil halen. Succes met de verhuizing! xo
  lifebyesmee onlangs geplaatst…Zo maak jij je blog nog beterMy Profile

 6. Frauke

  Hele leuke doelen, en veel doelen die ik zelf ook graag zou willen stellen! Met name dat ‘meer lezen’ is echt een werkpuntje hier haha. Heel veel succes nog met het klussen én met al je andere doelen. Poes zal alvast erg blij zijn met alle extra aandacht :D. X
  Frauke onlangs geplaatst…Oranje lippen met GoshMy Profile

 7. Justine

  Als je je taart hebt gebakken in jullie nieuwe huisje, mag ik die vast wel even komen proberen he? Ik wil wel proefkonijn zijn voor jouw bakkunsten :D hihi!
  Justine onlangs geplaatst…Happy Monday + New Month: juneMy Profile

 8. Tiffany

  Ik vind het ongelofelijk knap dat jij dit alles (werk, verhuis, blog etc.) kan volhouden qua energie. Hoe doe je dat eigenlijk? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik wil deze maand zeker ook genieten van het mooie weer en weer aan de slag gaan met mijn studie & blog, daar heb ik zo veel zin in!
  Tiffany onlangs geplaatst…Primark shoplog lente/zomer 2015My Profile

 9. Deisy

  Je hebt weer prachtige doelen opgesteld voor juni. Voor mij staat tikje gezonder eten + bewegen ook hoog op mijn lijstje. Ik weet zeker dat we in ieder geval gaan knallen dame! X
  Deisy onlangs geplaatst…Update: mijn doelen voor 2015My Profile

 10. Jennifer

  Ik heb zoveel doelen, maar ik wil ze niet uitspreken omdat ik bang ben dat ik ze niet waar kan maken. Ik weet dat het door ze wel uit te spreken juist voor extra motivatie zou kunnen zorgen, maar ik zit op dit moment even in gevecht met mezelf en de situatie waardoor het allemaal net even niet gaat zoals het zou moeten, kunnen en zoals ik zou willen. Ik wil er nu niet teveel druk meer opleggen voor mezelf zodat het geen teleurstelling is als het niet is gelukt. Misschien is het dan wel mooier om te zeggen dat ‘acceptatie’ het grootste doel is voor deze maand, ongeacht de uitkomst van de hele situatie.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 48My Profile

 11. Cindy

  Ik vind de combinatie “taart bakken” en “gezond eten” heel erg leuk! Succes met je huis, maar denk vooral aan je zelf. Mooi om te proberen om je energie te doseren. Maar verhuizen kost nu eenmaal heel veel energie. Succes!
  Cindy onlangs geplaatst…Etos shower cream oilMy Profile

 12. Nina

  Wat heb je toch weer een leuke maand voor de boeg. Als ik je uitdagingen lees, dan lijkt het niet alsof ze heel nieuw zijn, of heel (tja, een ander woord heb ik even niet) uitdagend. Maar het klinkt alsof ze nodig zijn om de enerverende gebeurtenissen van mei goed af te kunnen ronden en wat meer rust te vinden (zeker natuurlijk met het ‘niet strooien van energie’). Succes! Oh, en als je echt een superlekkere en gezonde taart wil proberen die ook nog lekker ruikt moet je een galette maken met zomerfruit (perzik en bosbes bijvoorbeeld, of framboos en abrikoos). Dan sla je twee vliegen in een klap :)
  Nina onlangs geplaatst…SynesthesieMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge