Deze uitdagingen ga ik in december aan + terugblik
Hello Autumn ❤️ Relaxmodus aan #Vogue #Italia #travel #love #cozy #autumn #happy #candle #relax

Deze uitdagingen ga ik in december aan + terugblik

Spannend, we blikken namelijk terug op de doelen van november én ik heb nieuwe doelen voor december opgesteld. Een nieuwe maand vol nieuwe kansen! Altijd even een momentje van de waarheid of het nu gelukt is of niet, maar de pogingen en het proberen tellen meer mee dan het uiteindelijke resultaat toch? Deze maand zit vol fijne momenten, feestdagen, afsluiters en goede voornemens. Zullen we daar alvast een beginnetje mee maken? 

Terugblik november
Mijn novemberdoelen gingen een stuk beter dan de vorige maand (waarin het zeg maar niet fantastisch ging haha). Ik heb zoals mijn uitdaging ook was vier boeken gelezen en daar ging ik heerlijk vlot doorheen, ik koos voor beweging wanneer ik kon en probeerde zo goed mogelijk mijn energie te doseren. Dit ging niet geweldig, maar door er bewust mee bezig te zijn was het al wel beter verlopen en dat koester ik. En natuurlijk is het inpakken voor Thailand geslaagd, anders was ik er nu niet (hihi dikke knuffel vanuit héél veel kilometers verderop)! Het werk voorafgaand aan de vakantie heb ik wel als heel intens ervaren, maar gelukkig is dat inmiddels achter de rug en kan het ontspannen, genieten en opladen beginnen. Een fijne terugblik voor november, hoe ging het bij jou?

Mijn doelen voor december

♧ Samen – De maand december vliegt altijd snel voorbij door de feestdagen, begin van de winter en puntjes op de i voor werk en studie. Ik hoop tijdens deze maand naast deze intensieve activiteiten vooral met familie en vrienden te kunnen zijn en samen momenten te kunnen delen. Ik voel mij daar altijd heel gelukkig bij en rond de feestdagen hoop ik zo dat niemand alleen hoeft te zijn of zich eenzaam voelt. Als ik iets kan doen, trek aan de bel!

Genieten van het nu – Thailand, feestdagen, winter en warmte van elkaar; ik hoop er extra van te kunnen genieten. Mij minder druk maken hoe alles gaat lopen ( ik ben vooral een stresskip/ kalkoen rond kerst: heeft iedereen het wel naar z’n zin, zijn de cadeautjes wel leuk, is het eten goed gelukt…) is een goed puntje om aan te werken waardoor ik hopelijk meer kan genieten van het moment. Let’s do this!

Meer offline – Middels mijn werk en blog focus ik mij veel op online, maar die neiging om zoveel online actief te zijn schiet af en toe te ver door in mijn ogen. Ik heb ook zoveel zin om lekker offline bezig te zijn (dat besef ik mij meer en meer door de reis in Thailand) en ik hoop dat ik dat tijdens deze nieuwe maand goed kan toepassen.

♧ Healthy lifestyle – Natuurlijk eet ik niet alles wat los en vast zit, maar ik duik ook niet 24/7 in de sportschool. Met dit puntje wil ik vooral mijzelf een reminder geven om gezond te blijven eten en bewegen met verstand. Zo voel je je ook na de feestdagen lekker in je vel en hoef je niet van uiterste naar uiterste te gaan.

Meer slapen – Haha is slapen nu echt zo ingewikkeld? Blijkbaar! Dit puntje komt echt te vaak terug bij deze uitdagingen, maar het lukt op de een of andere manier steeds niet. Of ik heb het even goed te pakken en dan vlieg ik weer uit de bocht. Maar ik geef de hoop niet op! Op een dag slaap ik als een roosje en ga ik eerder naar bed. Historisch moment!

Rust en oplaadmomentjes – Als ik denk aan de afgelopen tijd, dan zie ik vooral sprintjes van de ene afspraak naar de andere en het verplaatsen van bergen. Het was hectisch, druk en daardoor moest alles ook nog eens heel erg efficiënt. Niet de prettigste manier om je dagen zo te vullen, daarom hoop ik in december alvast een beginnetje te kunnen maken met het creëren van meer rustmomenten in de agenda, zodat het in het nieuwe jaar al wat meer een gewoonte zal worden. Ik blijf proberen!

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in december willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Kirsten

  Geniet inderdaad maar goed daar! Dat hebben jullie verdiend! Iets meer offline klinkt me wel bekend in de oren. Al is dat nu misschien wel een beetje een gekke omdat ik net een project ben opgestart, maar ik wil graag m’n tijd zo goed mogelijk ik gaan delen zodat ik niet onnodig lang online zit. Zeker als ik straks in de kerstvakantie de reis van m’n dromen ga maken!
  Kirsten onlangs geplaatst…Hallo december!My Profile

 2. Renske

  Vooral het genieten van de kleine momenten om mij heen, voldoende slaap én het pakken van rust-en ontspanningsmomentjes schiet er bij mij regelmatig in. Oeps! Je hebt prachtige en inspirerende doelen opgesteld zeg! :-) Geniet nog fijn in Thailand!
  Renske onlangs geplaatst…My Monthly Challenges | DecemberMy Profile

 3. Judith

  Wat een mooie doelen! Ik hoop dat je ze allemaal (zo goed mogelijk) kan halen. Ik wil mij voor de kerstvakantie nog goed inzetten voor school, maar ook genoeg rustmomenten inplannen en uiteraard genieten van de feestdagen. :D
  Judith onlangs geplaatst…Studiekeuze – Journalistiek: Mijn weg naar..My Profile

 4. Anniek

  Yes, inderdaad: meer rust en slaap pakken is een héél herkenbaar doel. Zeker in deze drukke weken vind ik dat echt lastig. Mijn doelen zijn vooral nog even 2 weekjes knallen voor de toetsweek begint, in de kerstvakantie mijn PWS en twee analyses afmaken, en dan EXTRA hard gaan genieten van de (tijdelijke) rust daarna! :) Let’s do this!
  Anniek onlangs geplaatst…JML #88 / Sinterklaas stress, pws presentatie & outfits met FleurMy Profile

 5. Linda

  Hopelijk lukt het jou om beter in balans te zijn door meer tijd offline door te brengen, meer te slapen (belangrijk!) gezellig te zijn met de mensen die je liefhebt (zonder te stressen, is moeilijk, I know) en geniet van je dagen in het prachtige Thailand. Zo leuk om alles te zien en mee te beleven, mijn broertje heeft laatst namelijk precies dezelfde rondreis gedaan :)
  Linda onlangs geplaatst…Werken als chronisch zieke | Herken de valkuilenMy Profile

 6. Marlotte

  Oh, ik moet ook echt meer slapen én ik wil graag meer offline zijn. Vooral dat eerste puntje blijft bij mij toch ook lastig. Het liefst slaap ik gewoon niet, maar dat kan helaas niet haha!

 7. Frauke

  Goed dat je doelen van november best geslaagd zijn! Het moet wel even pittig geweest zijn zo voor je vertrek, maar nu kan je heerlijk genieten in Thailand. Have fun! Het is je enorm gegund. Succes met je doelen voor december. Dat meer slapen moet ik zeker overnemen ;-) X
  Frauke onlangs geplaatst…Brunchen bij Alice in GentMy Profile

 8. Sabine

  Mooie doelen! Meer offline en slapen zijn bij mij ook een puntje. Ik heb geen doelen opgesteld op papier, maar ik werk hier wel aan. Krijg maar eens genoeg slaap als elke ochtend je wekker gaat om 4.45 ;) Dus probeer ik elke avond om 9 uur naar bed te gaan. Maar dat is lastiger dan het lijkt :)
  Sabine onlangs geplaatst…Je sportdoelen behalen: een eitje toch?My Profile

 9. Deisy

  Zo heerlijk dat jij met je billen in Thailand zit haha! Lekker die zonnestraaltjes meepikken en uitrusten heb je zeker weten verdiend. Dat weinig slapen herken ik haha: er is altijd nog wel iets wat af moet voordat je gaat slapen toch ;-) ? Ik ben dus benieuwd of het jou deze maand wel gaat lukken, want uiteindelijk is goed slapen weel heel belangrijk. Ik wens je heel veel succes met de komende decembermaand en de doelen meis.
  Deisy onlangs geplaatst…Life Lately #novemberMy Profile

 10. Renate

  Je hebt weer mooie doelen! Ik wil eigenlijk ook leren om meer offline te gaan, wat al steeds beter lukt en dat vind ik steeds fijner. Ik hou van het online leven en bloggen en social media enzo, ik zou het niet volledig kunnen missen, maar af en toe een paar uurtjes offline is ook heerlijk! Ik wil vooral letten op een healthy lifestyle (niet dat ik zo slecht eet, maar het mag wel ietsjes gezonder) en ook dat slapen, ik slaap veel, maar vooral mijn ritme weer een beetje veranderen! En ik ga gewoon vooral genieten van de laatste maand van 2015 en vooral zin in kerst!
  Renate onlangs geplaatst…The Creative Project #herfst – Falling Leaves GarlandMy Profile

 11. Amy

  Heerlijk, dat je nu lekker in Thailand zit! Zie op Instagram veel prachtige foto’s voorbij komen! Geniet maar lekker van de rust en de mooie dingen die op jullie pad komen :-) Voor mij is rust een belangrijk puntje, maar tegelijk ook weer aan het werk gaan. Thuis zitten is echt niet makkelijk voor een workaholic..
  Amy onlangs geplaatst…Challenge: Een maand eten zonder toegevoegde suikersMy Profile

 12. Sanne

  Mooie uitdaging om minder online te zijn. Als blogger is dat niet gemakkelijk. Hopelijk vind je daar toch ergens de rust in en slapen doet altijd wonderen.

 13. anna

  Wat een mooie doelen! December is zo’n hectische maand, dat je bijna niet meer geniet van het samenzijn, terwijl het daar juist om gaat! De tijd gaat ook zo snel. Veel plezier nog in Thailand!
  anna onlangs geplaatst…IK BEN GESTOPT MET STAGE!My Profile

 14. Miriam

  Meer offline…dat gevoel heb ik ook soms idd! Misschien ga ik er nog een keer een uitdaging van maken XD Leuk om te lezen, ik hoop dat je volop van december kan genieten!
  Miriam onlangs geplaatst…Let’s Talk: Operatie #2My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge