Blog

Deze uitdagingen ga ik in december aan + terugblik

Spannend, we blikken namelijk terug op de doelen van november én ik heb nieuwe doelen voor december opgesteld. Een nieuwe maand vol nieuwe kansen! Altijd even een momentje van de waarheid of het nu gelukt is of niet, maar de pogingen en het proberen tellen meer mee dan het uiteindelijke resultaat toch? Deze maand zit vol fijne momenten, feestdagen, afsluiters en goede voornemens. Zullen we daar alvast een beginnetje mee maken? 

Terugblik november
Mijn novemberdoelen gingen een stuk beter dan de vorige maand (waarin het zeg maar niet fantastisch ging haha). Ik heb zoals mijn uitdaging ook was vier boeken gelezen en daar ging ik heerlijk vlot doorheen, ik koos voor beweging wanneer ik kon en probeerde zo goed mogelijk mijn energie te doseren. Dit ging niet geweldig, maar door er bewust mee bezig te zijn was het al wel beter verlopen en dat koester ik. En natuurlijk is het inpakken voor Thailand geslaagd, anders was ik er nu niet (hihi dikke knuffel vanuit héél veel kilometers verderop)! Het werk voorafgaand aan de vakantie heb ik wel als heel intens ervaren, maar gelukkig is dat inmiddels achter de rug en kan het ontspannen, genieten en opladen beginnen. Een fijne terugblik voor november, hoe ging het bij jou?

Mijn doelen voor december

♧ Samen – De maand december vliegt altijd snel voorbij door de feestdagen, begin van de winter en puntjes op de i voor werk en studie. Ik hoop tijdens deze maand naast deze intensieve activiteiten vooral met familie en vrienden te kunnen zijn en samen momenten te kunnen delen. Ik voel mij daar altijd heel gelukkig bij en rond de feestdagen hoop ik zo dat niemand alleen hoeft te zijn of zich eenzaam voelt. Als ik iets kan doen, trek aan de bel!

Genieten van het nu – Thailand, feestdagen, winter en warmte van elkaar; ik hoop er extra van te kunnen genieten. Mij minder druk maken hoe alles gaat lopen ( ik ben vooral een stresskip/ kalkoen rond kerst: heeft iedereen het wel naar z’n zin, zijn de cadeautjes wel leuk, is het eten goed gelukt…) is een goed puntje om aan te werken waardoor ik hopelijk meer kan genieten van het moment. Let’s do this!

Meer offline – Middels mijn werk en blog focus ik mij veel op online, maar die neiging om zoveel online actief te zijn schiet af en toe te ver door in mijn ogen. Ik heb ook zoveel zin om lekker offline bezig te zijn (dat besef ik mij meer en meer door de reis in Thailand) en ik hoop dat ik dat tijdens deze nieuwe maand goed kan toepassen.

♧ Healthy lifestyle – Natuurlijk eet ik niet alles wat los en vast zit, maar ik duik ook niet 24/7 in de sportschool. Met dit puntje wil ik vooral mijzelf een reminder geven om gezond te blijven eten en bewegen met verstand. Zo voel je je ook na de feestdagen lekker in je vel en hoef je niet van uiterste naar uiterste te gaan.

Meer slapen – Haha is slapen nu echt zo ingewikkeld? Blijkbaar! Dit puntje komt echt te vaak terug bij deze uitdagingen, maar het lukt op de een of andere manier steeds niet. Of ik heb het even goed te pakken en dan vlieg ik weer uit de bocht. Maar ik geef de hoop niet op! Op een dag slaap ik als een roosje en ga ik eerder naar bed. Historisch moment!

Rust en oplaadmomentjes – Als ik denk aan de afgelopen tijd, dan zie ik vooral sprintjes van de ene afspraak naar de andere en het verplaatsen van bergen. Het was hectisch, druk en daardoor moest alles ook nog eens heel erg efficiënt. Niet de prettigste manier om je dagen zo te vullen, daarom hoop ik in december alvast een beginnetje te kunnen maken met het creëren van meer rustmomenten in de agenda, zodat het in het nieuwe jaar al wat meer een gewoonte zal worden. Ik blijf proberen!

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in december willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.