Deze uitdagingen ga ik in augustus aan + terugblik
De dag beginnen met verse muntthee ❤️ Geniet van vandaag! #love #today #sunday #weekend #relax #enjoy

Deze uitdagingen ga ik in augustus aan + terugblik

Het is hartje zomer en augustus hangt al in de lucht. Juli was een maand vol contrasten, van luchtige jurkjes tot sweater weather; hittegolf en herfststorm. Zo was het ook op persoonlijk vlak een achtbaan met flinke ups en hoogtepunten, die in contrast stonden met pittige en moeilijke tijden bij dierbaren waar we bijsprongen en hielpen waar we konden. Mijn gezondheid vloog alle kanten op, maar ondanks dit alles was het vooral een fijne maand waar ik met mooie herinneringen op terug kan kijken. August, I’m ready for you!

Terugblik

Het is de eerste maand dat ik mijn doelen eigenlijk niet volledig heb behaald. Sterker nog, het zijn er meer niet dan wel, maar dat vind ik echt helemaal niet erg. Doelen helpen je immers om stapjes dichterbij te komen en als je je best hebt gedaan om het te behalen, dan is dat in mijn ogen ook al een stap in de goede richting. Ik ben gelukkig niet perfect (dat zou maar saai zijn toch?), maar ik ben vooral erg gelukkig én niet perfect. Wat ik vooral wel heb gedaan deze maand is het luisteren naar mijzelf en het volgen van mijn hart. Doen wat goed voelt op dat moment en er zijn voor anderen en elkaar. Daar heb ik mijzelf een beetje voor aan de kant geschoven, maar het was het meer dan waard. Het lukte mij niet om daardoor extra rust te pakken, op te laden en reserves op te bouwen. Of meer slaap te pakken, Nieuwegein te ontdekken en extra uurtjes in de keuken door te brengen. Wel hebben we anderen kunnen helpen, is ons huis helemaal af en werk ik tijdelijk meer dan fulltime (ook vanuit het oogpunt om te helpen). Daarom heeft juli voor mij een gouden randje gekregen.

Deze uitdagingen ga ik aan in augustus

Letten op de basis – Ik móet in augustus echt letten op mijzelf en voorkomen dat ik mijzelf voorbij loop. Ook deze maand werk ik meer dan fulltime en krijgen we veel mensen over de vloer én ga ik nog naar Barcelona. Een maand vol highlights die ik echt niet wil missen omdat mijn gezondheid mij in de steek laat doordat ik minder voor mijzelf ben gaan zorgen. Dat zou stiekem dan een beetje stom zijn van mijzelf. Dus extra opletten en de basis staat voorop, dan hoef ik ook niets te missen! 

Meer slapen – Ik slaap relatief niet veel meer, terwijl ik het wel goed kan gebruiken. De dagen verlengen en de productiviteit verhogen kan voor even, maar op de lange termijn is dat niet erg gezond. Dus hup, eerder naar bed en de schone slaapster uithangen! Sinds wanneer is dit een straf haha? 

Genieten van ons huis – Eindelijk geen kilometers lange to-do-lijstjes meer wat we allemaal nog moeten doen in huis. Dat voelt toch rustgevend en fijn? Toch is het na twee maanden klussen nog niet uit mijn systeem dat we nu echt kunnen rusten en mogen genieten van wat er staat. Daar mag in augustus extra de focus op, we zijn écht klaar hoera! 

Lezen lezen lezen – Ik hou ontzettend van lezen en er wachten geweldige boeken op mij, maar tijd is zo schaars dat ik er niet aan toe kom. Maar het werkt zo ontspannend en ik wil echt heel graag de prachtige verhalen weer lezen, waardoor dit een mooi en fijn doel vormt voor deze nieuwe maand: toch de mooie boeken erbij pakken en er tijd voor vrij maken. 

Skip de snoep! – Ik ben een echte snoepkont en kan zakken chips en snoep opeten terwijl ik het amper door heb. Die stop-knop is bij mij ver te zoeken haha. Ik wil niet eens weten hoeveel slechte suikers ik allemaal op een dag binnen krijg, tijd voor verandering dus. Gezond snacken it is! Als ik al tussendoortjes neem, laat het dan alsjeblieft in de vorm van fruit zijn… Deze uitdaging gaat nog zwaar worden, wish me luck! 

Hmmm…. de uitdagingen zijn haalbaar, realistisch en toch vraag ik mij af of het echt gaat lukken. Vooral dat snoepen gaat nog een pittige worden denk ik haha. Gelukkig zitten er ook wat ‘lieve’ doelen tussen, die er juist voor zorgen dat ik tijd neem om op te laden, want die momenten vallen bij mij altijd meteen weg bij tijdgebrek of drukte. Toch zijn ze minstens zo belangrijk voor de effectiviteit! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat augustus allemaal zal brengen, ik hou van de zomer en ik denk dat er veel moois zal komen. Ik kan niet wachten en hoop dat iedereen volop van deze nieuwe maand mag genieten.

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in augustus willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 25 reacties.

 1. Kelly

  Wat een mooie uitdagingen. Heel veel leuke highlights op de planning, maar pas inderdaad goed op jezelf! Ik wil nog productiever omgaan met mijn tijd, want soms baal ik echt dat een dag niet langer is. Zo wil ik nog heel graag wat meer boeken lezen, nog meer kunnen ontspannen en vooral effectief met mijn tijd omgaan en niet denken na een paar uur ‘wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan’? Als je er over na gaat denken heb je eigenlijk weinig uitgevoerd in de tijd die je hebt.
  Kelly onlangs geplaatst…Outfit – Silver Taylor Ankle BootsMy Profile

 2. Sophie

  Prachtige, en vooral haalbare, doelen weer! Ik weet zeker dat het je gaat lukken, helemaal met zoveel moois in het vooruitzicht. Dat maakt het ook weer ‘waard’ om naartoe te streven. Zet ‘m op!
  Sophie onlangs geplaatst…Daily EssentialsMy Profile

 3. Deisy

  Fijne doelen heb je opgeschreven meis en inderdaad is opladen soms af en toe wel belangrijk. Ik ben dan ook blij om te zien dat je hier in ieder geval de tijd voor inplant. X
  Deisy onlangs geplaatst…5 x bloggers die ik stoer vindMy Profile

 4. Rosanne

  Wat een mooie doelen heb je weer voor komende maand!
  Ik begrijp precies wat je bedoelt met minder snoepen. Ik ben ook een enorme snoepkont en als er chocola of snoepjes binnen een straal van een meter bij mij vandaan liggen dan wil ik ze etennn haha oeps.
  Gelukkig heb je er ook simpelere doelen tussen zitten die ook nog eens heel fijn zijn!
  Lieve Dagmar let goed op jezelf en ga niet over je grens heen<3 Geniet van augustus!
  Rosanne onlangs geplaatst…Vragen aan jou!My Profile

 5. Laura

  Mooie doelen! Voor jezelf zorgen staat wel echt voorop! Hoop dat het je deze maand goed afgaat maar dat zal vast wel lukken <3

 6. Je doelen zijn inderdaad heel goed haalbaar! Genoeg slapen en jezelf niet voorbij lopen is zo belangrijk. Maar er bewust van zijn is al een heel eind. Ik hoop dat het je lukt!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wishlist interieur 2015My Profile

 7. Anna

  Mooie doelen! En inderdaad, ook al heb je je doelen niet allemaal behaald, je hebt er wel aan gewerkt. Niet snoepen is inderdaad moeilijk, vooral tijdens het lezen vind ik het heerlijk om wat te snoepen, haha. Gewoon niet meer kopen en gezonde en lekkere alternatieven zoeken!
  Anna onlangs geplaatst…MIJN INSPIRATIEBOEKJE MET EIGEN BEELDMy Profile

 8. Jenn

  Mooie doelen, en ze lijken me zeker haalbaar! Wat mij heel erg helpt qua snoepen is gewoon met jezelf afspreken hoe vaak in de week je mag snoepen. Dan kijk je er naar uit en geniet je er extra van, maakt het makkelijker om de rest van de week niet te snoepen vind ik.
  Jenn onlangs geplaatst…Augustus mini-bucketlist: change is goodMy Profile

 9. Kim

  Veel succes de komende maand! Vooral met het snoepen, haha. Dat lijkt me ook heel moeilijk. Ik ‘snoep’ niet zo super veel snoep, maar wel allemaal andere lekkere dingen. (Oh en snoep, als het in huis is… Haha)
  Succes!
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…Stoppen met therapie?My Profile

 10. Renske

  Mooie uitdagingen! Ik ben het helemaal met je eens: het is niet belangrijk om doelen te behalen, maar de weg er naartoe is des te belangrijker! Je hebt misschien niet alle doelen van de vorige maand behaald, je bent wel weer een stapje in de richting, precies wat je zegt. :) Veel succes met de huidige doelen! Toi toi toi!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn ergste nachtmerrie werd werkelijkheidMy Profile

 11. Sabine

  Leuke én haalbare doelen! Ik wil naar de sportschool! NIet persé om af te vallen, maar gewoon omdat ik het sporten mis en me weer fitter in mijn vel wil voelen. En nu ik weer salaris heb ben ik van plan dat abbonnement deze maand te sluiten!
  Sabine onlangs geplaatst…Cartagena: een andere wereld in ColombiaMy Profile

 12. Marjoke

  Stel jij jezelf iedere maand (nieuwe) doelen? Ik volg je blog nog maar een paar maanden, dus misschien stel ik nu een wat “blonde” vraag ;o)

  Als je iedere maand (nieuwe) doelen stelt voor jezelf, dan vind ik dat echt superknap! Ik heb het zelf allemaal geleerd: doelen stellen, aan mezelf werken, zelfreflectie… en ik breng de discipline niet op/ik neem er de tijd niet voor om hier bewust ruimte voor te maken. Terwijl ik, als ik de “groeifactor” lees, heel veel herkenbare dingen tegen kom en dan denk ik: oh ja, da’s waar, dat kan ik natuurlijk ook doen.

  Ik zit ook heel veel “in mijn hoofd” en schrijf veel te weinig op: ik maak mijn doelen soms wel in mijn hoofd, terwijl ik weet dat ze krachtiger worden als ik ze opschrijf.

  Dus… bewust tijd inruimen om aan mezelf te werken, lijkt me het eerste mooie doel voor deze maand! Mijn tweede doel: ik las per week een social media-, internet-, en e-mail vrije avond in….Daarmee creëer ik meteen tijd om aan mijn eerste doel te werken en ik merk dat ik erg onrustig slaap als ik ’s avonds veel tijd heb doorgebracht op Internet of social media. En mijn derde doel: het hardlopen weer oppakken, want daar is de klad in gekomen de afgelopen weken.

 13. Joyce

  Ah leuke doelen! De mijne heb ik ook weer bepaald en over geschreven en deze maand wil ik eindelijk eens mijn bucketlist gaan maken of er in elk geval een start mee maken. So excited!
  Joyce onlangs geplaatst…Zo maak jij jouw bucketlistMy Profile

 14. Naomi

  Goede doelen! Ze zien er ook wel ‘haalbaar’ uit maar wellicht gaat die laatste je nog wel wat moeite kosten of niet? Hahaha. Ik ken het hoor. Ik ben zelf niet zo een snoepkont, wel ben ik enorm fan van hartige snacks. Oei.

  Mijn doelen zijn…
  – minder op mijn telefoon zitten, zowel in gezelschap als voor het slapen gaan.
  – meer slapen (net als jij)
  – op mijn eten letten. Niet crash-diëten maar wel gezondere keuzes maken en de snacks meer laten staan. (sta mij bij)

 15. Mooie doelen heb je opgesteld. Er komt een drukke, maar fijne maand aan! Snoepen doe ik ook veel te veel daar ga ik ook wat aan doen!
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…Update!My Profile

 16. Charlotte

  Augustus wordt waarschijnlijk een gevaarlijke maand. Een maand waarin ik me beter zal voelen en ik het risico loop om mezelf voorbij te lopen. Ik zal dus extra hard moeten opletten!
  Charlotte onlangs geplaatst…5 must read-blogberichtenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge