Blog

Deze uitdagingen ga ik in augustus aan + terugblik

Het is hartje zomer en augustus hangt al in de lucht. Juli was een maand vol contrasten, van luchtige jurkjes tot sweater weather; hittegolf en herfststorm. Zo was het ook op persoonlijk vlak een achtbaan met flinke ups en hoogtepunten, die in contrast stonden met pittige en moeilijke tijden bij dierbaren waar we bijsprongen en hielpen waar we konden. Mijn gezondheid vloog alle kanten op, maar ondanks dit alles was het vooral een fijne maand waar ik met mooie herinneringen op terug kan kijken. August, I’m ready for you!

Terugblik

Het is de eerste maand dat ik mijn doelen eigenlijk niet volledig heb behaald. Sterker nog, het zijn er meer niet dan wel, maar dat vind ik echt helemaal niet erg. Doelen helpen je immers om stapjes dichterbij te komen en als je je best hebt gedaan om het te behalen, dan is dat in mijn ogen ook al een stap in de goede richting. Ik ben gelukkig niet perfect (dat zou maar saai zijn toch?), maar ik ben vooral erg gelukkig én niet perfect. Wat ik vooral wel heb gedaan deze maand is het luisteren naar mijzelf en het volgen van mijn hart. Doen wat goed voelt op dat moment en er zijn voor anderen en elkaar. Daar heb ik mijzelf een beetje voor aan de kant geschoven, maar het was het meer dan waard. Het lukte mij niet om daardoor extra rust te pakken, op te laden en reserves op te bouwen. Of meer slaap te pakken, Nieuwegein te ontdekken en extra uurtjes in de keuken door te brengen. Wel hebben we anderen kunnen helpen, is ons huis helemaal af en werk ik tijdelijk meer dan fulltime (ook vanuit het oogpunt om te helpen). Daarom heeft juli voor mij een gouden randje gekregen.

Deze uitdagingen ga ik aan in augustus

Letten op de basis – Ik móet in augustus echt letten op mijzelf en voorkomen dat ik mijzelf voorbij loop. Ook deze maand werk ik meer dan fulltime en krijgen we veel mensen over de vloer én ga ik nog naar Barcelona. Een maand vol highlights die ik echt niet wil missen omdat mijn gezondheid mij in de steek laat doordat ik minder voor mijzelf ben gaan zorgen. Dat zou stiekem dan een beetje stom zijn van mijzelf. Dus extra opletten en de basis staat voorop, dan hoef ik ook niets te missen! 

Meer slapen – Ik slaap relatief niet veel meer, terwijl ik het wel goed kan gebruiken. De dagen verlengen en de productiviteit verhogen kan voor even, maar op de lange termijn is dat niet erg gezond. Dus hup, eerder naar bed en de schone slaapster uithangen! Sinds wanneer is dit een straf haha? 

Genieten van ons huis – Eindelijk geen kilometers lange to-do-lijstjes meer wat we allemaal nog moeten doen in huis. Dat voelt toch rustgevend en fijn? Toch is het na twee maanden klussen nog niet uit mijn systeem dat we nu echt kunnen rusten en mogen genieten van wat er staat. Daar mag in augustus extra de focus op, we zijn écht klaar hoera! 

Lezen lezen lezen – Ik hou ontzettend van lezen en er wachten geweldige boeken op mij, maar tijd is zo schaars dat ik er niet aan toe kom. Maar het werkt zo ontspannend en ik wil echt heel graag de prachtige verhalen weer lezen, waardoor dit een mooi en fijn doel vormt voor deze nieuwe maand: toch de mooie boeken erbij pakken en er tijd voor vrij maken. 

Skip de snoep! – Ik ben een echte snoepkont en kan zakken chips en snoep opeten terwijl ik het amper door heb. Die stop-knop is bij mij ver te zoeken haha. Ik wil niet eens weten hoeveel slechte suikers ik allemaal op een dag binnen krijg, tijd voor verandering dus. Gezond snacken it is! Als ik al tussendoortjes neem, laat het dan alsjeblieft in de vorm van fruit zijn… Deze uitdaging gaat nog zwaar worden, wish me luck! 

Hmmm…. de uitdagingen zijn haalbaar, realistisch en toch vraag ik mij af of het echt gaat lukken. Vooral dat snoepen gaat nog een pittige worden denk ik haha. Gelukkig zitten er ook wat ‘lieve’ doelen tussen, die er juist voor zorgen dat ik tijd neem om op te laden, want die momenten vallen bij mij altijd meteen weg bij tijdgebrek of drukte. Toch zijn ze minstens zo belangrijk voor de effectiviteit! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat augustus allemaal zal brengen, ik hou van de zomer en ik denk dat er veel moois zal komen. Ik kan niet wachten en hoop dat iedereen volop van deze nieuwe maand mag genieten.

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in augustus willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.