Deze uitdagingen ga ik in april aan + terugblik
Happy weekend

Deze uitdagingen ga ik in april aan + terugblik

We zwaaien maart uit en omarmen april. Wat kijk ik uit naar deze nieuwe maand, de warmere temperaturen, langer licht en een stapje dichterbij mijn favoriete seizoen: de zomer. Voor maart had ik uitdagingen opgesteld, maar of ik deze heb gehaald is natuurlijk de vraag! En welke doelen zou ik hebben gesteld voor de nieuwe maand? Je leest het in dit artikel!

Terugblik op de uitdagingen in maart

Ik kan met trots zeggen dat ik véél uitdagingen heb gehaald die ik voor  maart heb gesteld. Nee, ik heb ze niet allemaal gehaald, maar ik ben wel een heel eind gekomen. En als ik alles gelijk zou halen, dan zou het leven ook maar saai zijn nietwaar? Laat ik beginnen met wat er niet is gelukt, dan hebben we dat maar gehad. Die 3x een nieuwe maaltijd op tafel zetten, tsja daar wordt aan gewerkt maar het was echt een te hectische maand om hier extra aandacht aan te kunnen besteden. Maar wat niet is kan nog komen! Ook slaap ik nog lang niet altijd 7 uur per nacht, maar we gaan al wel iets eerder naar bed. Een kleine vooruitgang dus en daar focus ik mij graag op.

Wat meer dan geslaagd is, is dat ik Evy 0 t/m 5 km heb afgerond én mijn snelste 5 kilometer ooit heb gerend. Je kunt er hier meer over lezen, wie had dat gedacht? En ik ben begonnen met de trainingen voor de 10 kilometer, maar dat is nog behoorlijk pittig en echt een verschil. Maar ook deze uitdaging ga ik niet uit de weg! Ook had ik als uitdaging voor maart gesteld om een lange strandwandeling te maken… Dat is meer dan gelukt, zelfs 2 keer! De maand begon net en we gingen twee weekenden na elkaar lekker uitwaaien, we hebben zelfs een tocht van 15 kilometer gemaakt, heerlijk! Ook had ik als doel om yoga te proberen en te ervaren, meer over mijn eerste ervaringen kan je hier lezen. Wat is yoga toch heerlijk om goed te ontspannen, zeker een aanrader. En last but not least: het kijken van 3 films. Maar we hebben ook sinds deze maand Netflix, ik ben verslaafd. Dit doel is dus méér dan gehaald haha.

De uitdagingen in april

♧ Mijn laptop en telefoon opruimen + back-uppen – Het opruimen van mijn laptop en telefoon stel ik altijd uit, terwijl het apparatuur is dat ik dagelijks gebruik! Een bureaublad vol icoontjes waardoor je amper de lieve foto meer ziet die als achtergrond fungeert, overvolle mappen met foto’s… Ik moet er niet aan denken dat het allemaal op een dag weg is bij een *afkloppen* crash. Hup, gauw een back-up maken zodat alles veilig en geordend staat. Dat maakt het gebruik veel leuker en het scheelt onnodig veel zorgen! Gewoon doen dus! 

♧ Meer drinken – Ik heb fases. Het zijn fases waarin ik genoeg drink en simpelweg vergeet te drinken. Dit laatste heeft veel consequenties, waaronder het meer ervaren van pijn (ik heb fibromyalgie), een onzuivere huid, schrale lippen etc. Zonde, want zo ingewikkeld is het niet. En dus pak ik mijn artikel over tips om meer te drinken erbij (geschreven in de ik-drink-eindelijk-genoeg-fase), print ik het een paar keer uit en hang het op zichtbare plekken. Aan de slag!

♧ Onthaasten en genieten van het nu – De afgelopen tijd was druk, erg druk. De agenda liep behoorlijk over en er was veel om over na te denken. Door het rennen en vliegen, was er minder ruimte om daadwerkelijk te ontspannen en te genieten van het nu. Ik hoop daar samen met mijn vriend meer ruimte voor te kunnen maken, quality time it is! 

♧ Lente schoonmaak – Alles goed luchten en schoonmaken, dat het ik al gedaan met ons huisje. Maar hoe lekker voelt het om de kasten eens goed uit te ruimen en alle spulletjes door te spitten! Ordenen om het te bewaren of weg te geven: rust en ruimte in huis, daar heb ik zin in! Nu nog een momentje vinden om niet alleen te denken over dit idee, maar het vooral uit te voeren… 

♧ Naar buiten –  Zomertijd en officieel lente, dat vraagt om meer buiten te zijn! Lekker zon vangen en genieten van extra zuurstof en fluitende vogeltjes. Love it! 

♧ Minder snoepen – Haha, yes ik beken! Ik ben echt een snoepkont de laatste tijd, ik zeg tegen lekker geen nee en paaseitjes en ik vormen een iets te hecht team inmiddels… We vullen elkaar goed aan, laat ik het daar bij houden. Tijd om er verandering in aan te brengen! Healthy snacks en minder suiker, ik kan het heus wel, maar die verleiding is zo groot! Maar extra bewustwording kan nooit kwaad, nietwaar? 

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in april willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Anna

  Ik vind het super, wat je allemaal behaald hebt afgelopen maand. Mooie doelen ook voor april. Mijn laptop back-uppen moet ik ook echt eens doen – dat is echt zo’n klusje om altijd uit te stellen… Succes! :)
  Anna onlangs geplaatst…Trots: mijn eerste Engelse publicatie ooitMy Profile

 2. Kelly

  Wat een mooie uitdagingen! Ik heb periodes dat ik een echte snoepkont ben. Ik kan alles prima laten staan, als ik het maar niet zie haha. Dus ik haal gewoon niet teveel in huis én ga niet met honger naar de supermarkt, want als ik dat wel doe dan koop ik álles. Mooie uitdagingen en ik vind vooral het heel erg mooi dat je even stilt staat bij een drukke periode en dat je nu even wat meer rust moet gaan pakken!
  Kelly onlangs geplaatst…Pinterest | Tuin InspiratieMy Profile

 3. Onthaasten is wel een hele goede, ik ben ook de laatste tijd alleen maar aan het gaan en gaan in mijn hoofd. Daarom ben ik wel blij in de lange weekenden die er de komende twee maanden aan gaan komen. Even lekker relaxen en de natuur opzoeken. Goed dat je je doelen zo aan het behalen bent! xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Foto’s van zo’n 10 jaar geleden – Toen ik Alto was.My Profile

 4. Manon

  Leuke uitdagingen ga je aan! Ik wil ook een grote schoonmaak houden in april, een hele hoop spullen gebruiken wij nooit, dus die kunnen we mooi weggeven.
  Manon onlangs geplaatst…M’n hart volgenMy Profile

 5. Amy

  Mooie doelen weer Dagmar! Ongelooflijk dat het morgen alweer april is, de tijd vliegt! Ik doe met je mee en wil proberen deze maand mijn kasten eens op te ruimen..
  Amy onlangs geplaatst…It’s A Quote Tag!My Profile

 6. Sam

  Wat jij over je telefoon en computer schrijft heb ik precies het zelfde.

 7. Esther

  Leuk om dit elke maand zo te lezen zeg :) Goed van je dat je je focust op wat wel lukt ipv niet (bij de terugblik). Ik ben heel erg benieuwd hoe het 5t/m10 km programma je bevalt en wat er dan zo anders is, miss kan je daar een keer een artikel over maken? Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Things that make me happy #1My Profile

 8. Mandy

  Ik vind je hardloop resultaten zo knap!! Je bent echt een topper, hoe jij alles voor elkaar krijgt. De doelen voor deze maand gaan je zeker lukken, jij kan het! En ai die paaseitjes ook, nog even en ze zijn er niet meer en komt er weer allemaal zomers fruit in de supermarkt.
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Diaryblog| telefoonrekening, Groningen en duikenMy Profile

 9. Leuke uitdagingen voor April, ik wens je enorm veel succes om ze allemaal te halen! :) Doelen waar ik mijzelf in kan vinden? De lenteschoonmaak (er moet & zal geschilderd worden dit jaar!), naar buiten gaan (meer wandelen is de boodschap) en die paaseiren UITEINDELIJK eens aan de kant zetten (wat vrij moeilijk is aangezien mijn lieve mama weer een volle pakket vanuit Belgie met snoepgoed stuurt vrijdag, vooral paaseiren) .. Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Let the sunshine in!My Profile

 10. Sophie

  Jij bent goed bezig Dagmar! (eigenlijk ben jij altijd goed bezig haha!) Prachtige doelen, ik doe mee wat betreft niet snoepen en mijn laptop backuppen. Dat moet echt gebeuren in april :’) En die 10 kilometer gaat HELEMAAl goedkomen, beetje jammer dat het vandaag zo hard stormt haha!
  Sophie onlangs geplaatst…Nieuwe MUA palettes voor Spring/Summer 2015My Profile

 11. Daphne

  Wat ik zo onwijs graag in april wil doen is grote sprongen maken wat betreft mijn afstudeeronderzoek. Dankzij jouw motiverende artikelen besef ik me dat als ik wil gaan voor mijn toekomst, er ook echt hard voor moet werken. I can do this! En you can do this too <3
  Daphne onlangs geplaatst…What did I do? – Slecht nieuws, Drukte & GenietmomentjesMy Profile

 12. Anouk

  Onthaasten en genieten van het nu vind ik een hele mooie! Zodra het zonnetje zich meer laat zien, we lekker veel naar buiten kunnen en de leuke evenementen eraan komen wordt dat al een stuk makkelijker. Zo’n zin in!
  Anouk onlangs geplaatst…11x Grootse dromenMy Profile

 13. Elze

  Mijn laptop opschonen heb ik toevallig gisteravond gedaan! Nu de back-up nog ;) Water drinken is voor mij ook een goede. Een mooie kan of fijne fles helpt bij mij wel, recht voor m’n neus zetten en op tijd weer bijvullen. Succes met alle doelen!

 14. Renske

  Ik blijf het knap vinden dat je de vijf kilometer hebt voltooid. Mooie doelen voor de komende maand. Voor mij is ontspannen en genoeg slapen ook echt een puntje… ;) Succes met de doelen. Go for it!
  Renske onlangs geplaatst…DIY – Bullet JournalMy Profile

 15. Ariane

  Onthaasten zou ook een goeie zijn voor mij. In april ga ik een weekendje weg naar Frankrijk, dus hopelijk helpt dat al mee om tot rust te komen.
  Ik hoop dat je je doelen haalt! Voor het meeste moet je tijd vrij maken, maar dan ben je ook blij met het resultaat. Good luck!
  Ariane onlangs geplaatst…Insurgent 3DMy Profile

 16. Deisy

  Prachtig dat je jouw meeste doelen hebt gehaald: ik weet zeker dat het deze maand ook weer goed gaat komen. Overigens wel goed dat je even stil staat bij het feit dat je afgelopen maand toch minder hebt uitgerust en dat komende maand op wil gaan pakken. :-) Bij mij staat opruimen hoog op het lijstje om te doen deze maand haha ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Life Lately #maartMy Profile

 17. Nadia

  Wat een leuke dingen allemaal, goed van je Envy! En succes met de nieuwe kansen, paaseitjes laten staan is een moeilijke hihi.. Ik probeer rustig te blijven voor mijn vertrek haha, allemaal to-do-list’s om me heen met dingen die ik echt nog moet doen of kopen voor ik ga hihi.
  Nadia onlangs geplaatst…Te warm voor je winterjas?My Profile

 18. Karlijn

  Oh dat meer drinken is echt belangrijk! Zelf heb ik er niet zo’n last van maar okee, dit klinkt raar, mijn oma wel. Ik weet hoe vervelend het kan zijn, maar dat je het echt ‘gewoon’ vergeet, hoe raar dat ook klinkt. Misschien kun je in het begin een alarm op je telefoon zetten, dat je om de (ik zeg maar wat) twee uur een melding krijgt dat het weer tijd is voor wat water (of iets anders?) X
  Karlijn onlangs geplaatst…10 Help ik wil op vakantie maar weet niet waarheen tipsMy Profile

 19. Naomi

  Leuke doelen heb! Met een beetje plannen lukt het je vast om de kasten door te spitten. Heb ik ook laatst gedaan, het is gelijk een stuk rustiger in mijn hoofd. Het hele minimalistische leven gaat me denk ik wel bevallen :) Succes voor aankomende maand!

Geef een antwoord

CommentLuv badge