Blog

Deze uitdagingen ga ik in april aan + terugblik

We zwaaien maart uit en omarmen april. Wat kijk ik uit naar deze nieuwe maand, de warmere temperaturen, langer licht en een stapje dichterbij mijn favoriete seizoen: de zomer. Voor maart had ik uitdagingen opgesteld, maar of ik deze heb gehaald is natuurlijk de vraag! En welke doelen zou ik hebben gesteld voor de nieuwe maand? Je leest het in dit artikel!

Terugblik op de uitdagingen in maart

Ik kan met trots zeggen dat ik véél uitdagingen heb gehaald die ik voor  maart heb gesteld. Nee, ik heb ze niet allemaal gehaald, maar ik ben wel een heel eind gekomen. En als ik alles gelijk zou halen, dan zou het leven ook maar saai zijn nietwaar? Laat ik beginnen met wat er niet is gelukt, dan hebben we dat maar gehad. Die 3x een nieuwe maaltijd op tafel zetten, tsja daar wordt aan gewerkt maar het was echt een te hectische maand om hier extra aandacht aan te kunnen besteden. Maar wat niet is kan nog komen! Ook slaap ik nog lang niet altijd 7 uur per nacht, maar we gaan al wel iets eerder naar bed. Een kleine vooruitgang dus en daar focus ik mij graag op.

Wat meer dan geslaagd is, is dat ik Evy 0 t/m 5 km heb afgerond én mijn snelste 5 kilometer ooit heb gerend. Je kunt er hier meer over lezen, wie had dat gedacht? En ik ben begonnen met de trainingen voor de 10 kilometer, maar dat is nog behoorlijk pittig en echt een verschil. Maar ook deze uitdaging ga ik niet uit de weg! Ook had ik als uitdaging voor maart gesteld om een lange strandwandeling te maken… Dat is meer dan gelukt, zelfs 2 keer! De maand begon net en we gingen twee weekenden na elkaar lekker uitwaaien, we hebben zelfs een tocht van 15 kilometer gemaakt, heerlijk! Ook had ik als doel om yoga te proberen en te ervaren, meer over mijn eerste ervaringen kan je hier lezen. Wat is yoga toch heerlijk om goed te ontspannen, zeker een aanrader. En last but not least: het kijken van 3 films. Maar we hebben ook sinds deze maand Netflix, ik ben verslaafd. Dit doel is dus méér dan gehaald haha.

De uitdagingen in april

♧ Mijn laptop en telefoon opruimen + back-uppen – Het opruimen van mijn laptop en telefoon stel ik altijd uit, terwijl het apparatuur is dat ik dagelijks gebruik! Een bureaublad vol icoontjes waardoor je amper de lieve foto meer ziet die als achtergrond fungeert, overvolle mappen met foto’s… Ik moet er niet aan denken dat het allemaal op een dag weg is bij een *afkloppen* crash. Hup, gauw een back-up maken zodat alles veilig en geordend staat. Dat maakt het gebruik veel leuker en het scheelt onnodig veel zorgen! Gewoon doen dus! 

♧ Meer drinken – Ik heb fases. Het zijn fases waarin ik genoeg drink en simpelweg vergeet te drinken. Dit laatste heeft veel consequenties, waaronder het meer ervaren van pijn (ik heb fibromyalgie), een onzuivere huid, schrale lippen etc. Zonde, want zo ingewikkeld is het niet. En dus pak ik mijn artikel over tips om meer te drinken erbij (geschreven in de ik-drink-eindelijk-genoeg-fase), print ik het een paar keer uit en hang het op zichtbare plekken. Aan de slag!

♧ Onthaasten en genieten van het nu – De afgelopen tijd was druk, erg druk. De agenda liep behoorlijk over en er was veel om over na te denken. Door het rennen en vliegen, was er minder ruimte om daadwerkelijk te ontspannen en te genieten van het nu. Ik hoop daar samen met mijn vriend meer ruimte voor te kunnen maken, quality time it is! 

♧ Lente schoonmaak – Alles goed luchten en schoonmaken, dat het ik al gedaan met ons huisje. Maar hoe lekker voelt het om de kasten eens goed uit te ruimen en alle spulletjes door te spitten! Ordenen om het te bewaren of weg te geven: rust en ruimte in huis, daar heb ik zin in! Nu nog een momentje vinden om niet alleen te denken over dit idee, maar het vooral uit te voeren… 

♧ Naar buiten –  Zomertijd en officieel lente, dat vraagt om meer buiten te zijn! Lekker zon vangen en genieten van extra zuurstof en fluitende vogeltjes. Love it! 

♧ Minder snoepen – Haha, yes ik beken! Ik ben echt een snoepkont de laatste tijd, ik zeg tegen lekker geen nee en paaseitjes en ik vormen een iets te hecht team inmiddels… We vullen elkaar goed aan, laat ik het daar bij houden. Tijd om er verandering in aan te brengen! Healthy snacks en minder suiker, ik kan het heus wel, maar die verleiding is zo groot! Maar extra bewustwording kan nooit kwaad, nietwaar? 

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in april willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.