Blog

De laatste dagen van 2021 én als twintiger spendeer ik op deze manier!

Purpuz planner 2022

De feestdagen staan voor de deur en de laatste dagen van het jaar zijn een feit. Op 31 december word ik 30 jaar en sluit ik 2021 feestelijk af. Mijn jaren als twintiger zijn dan ook officieel voorbij en ik luid met een glimlach mijn nieuwe levensjaar in. Maar hoe spendeer ik deze laatste dagen van het jaar? Ik deel het graag met jou. Lees je mee?

Reflecteren en vooruitkijken

Zoals elk jaar hecht ik veel waarde aan zelfreflectie in deze periode en neem ik de tijd om te reflecteren. Om naar binnen te keren en te ontdekken wat goed is voor mij. Wat laat ik achter in 2021 en welke lessen heb ik geleerd het afgelopen jaar? En waar verheug ik mij op, welke inzichten wil ik ontvangen in 2022 en wat gun ik mijzelf om te beleven? Waar krijg ik energie van en wat laat ik bewust los? Allemaal mooie vragen die mij in deze periode bezighouden en waar ik graag bij stil sta. Ik gebruik daarvoor een bullet journal, volgde het hele weekend webinars van de Bewustzijn School, ik geniet van de cursus Unlimited me die Celine Charlotte geeft en leer veel van Kooszorgenloos over jezelf voeden in de breedste zin van het woord. Het is een ontdekkingsreis die ik aan ga met de intentie om te groeien in de richting die goed is voor mij. En daar neem ik graag deze laatste dagen van het jaar nog meer de tijd voor.

Lekker praktisch

Van zelfbewustzijn en reflecteren naar praktische bezigheden waaronder de grote schoonmaak (werkt overigens ook mentaal door, want je creëert ruimte) om het jaar fris te beginnen. Ook de kerstcadeautjes regelen hoort bij deze tijd, door het wegvallen van fysieke winkels krijgt het een andere invulling. Ik heb al mooie lokale initiatieven gevonden die ik graag support en omdat we niet iedereen kunnen zien sturen we gepersonaliseerde kerstkaarten. In mijn zoektocht naar sprankelende cadeaus ontdekte ik presentjes uit de groenbranche waar je jaarlijks plezier door beleeft (een boom geven of ontvangen blijft mijn favoriet), gepersonaliseerde producten en ook iets héél lekkers met een luxe uitstraling: je kunt bonbons bestellen en versturen! Zelfs de verpakking kun je kiezen en het ziet er heerlijk uit. Perfect voor deze feestdagen als je het mij vraagt. Ook hou ik mij bezig met de laatste deadlines van het jaar (voor mijn onderneming een extra drukke tijd) en daarnaast de uitdaging om de kids te stimuleren in hun ontwikkeling met oprechte aandacht nu we in een harde lockdown zitten. Het is veel en hard werken en de balans is soms ver te zoeken, maar we hebben dit vaker gedaan en het gaat ons ook deze keer weer lukken.

Energiek het nieuwe levensjaar in

Begin ik uitgeblust aan mijn nieuwe levensjaar? Als je bovenstaande leest, dan is het behoorlijk veel maar ik verheug mij op de dagen met dierbaren, samen zijn met de kids en de focus op voeding in plaats van vulling. Dan geeft het mij – ondanks de hectische en intense periode – voldoening, plezier en kracht. We bewegen veel, eten gezond en hopelijk lukt het ook weer om wat meer slaap te pakken zodat ik met nieuwe energie 2022 kan verwelkomen. De harde lockdown maakt deze laatste dagen van het jaar extra intens en soms ook behoorlijk heftig en emotioneel, omdat er veel van ons wordt gevraagd. Aan de andere kant zijn we ons nog bewuster van wat er echt toe doet en waar we prioriteit aan geven. Alle nieuwe inzichten en verdieping verruimen onze blik en geven ons kracht om door te zetten en te beleven. Want als er iets is wat ik juist doe tijdens deze laatste dagen van het jaar is bewust zijn. Vanaf vandaag worden de dagen lichter!

Ik wens je een hele mooie afsluiter van het jaar toe en hoop dat je ondanks deze bijzondere periode er stralende dagen van kunt maken. Voor jezelf en elkaar. Veel liefde en licht!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.