Blog

Caturday – Tien feitjes over Poes

PoesIt’s Caturday! Ze is onwijs fluffy, erg knuffelig en dol op haar brokjes. Ik heb het natuurlijk over Poes! Mijn vriend en ik zijn dol op Poes en samen vormen we een hecht mini gezinnetje. En Poes vindt al die aandacht erg fijn, net als het feit dat ze dol is op mijn garderobe maar daarover meer. Aangezien deze dame mij regelmatig tot in de late uurtjes mentaal ondersteunt tijdens het bloggen, verdient zij ook een plekje in the bloglights. Het leek mij daarom leuk om tien feitjes over Poes te delen, lees je mee? 

– … Als je ‘Toch Poes?’ zegt, dan zegt ze mauw terug alsof ze het bevestigt, zo lief en grappig!

– … Poes heeft als guilty pleasure het drinken uit de vissenkom. Hier zit een verhaal achter, aangezien Vissie en Poes (ja, we waren heel origineel met de namen) dikke vriendinnen waren. Vissie zwom altijd naar Poes toe als ze haar zag en Poes ging Vissie likken (!) alsof ze elkaar kusjes gaven. En dit ging drie jaar fantastisch, totdat Vissie naar de hemelzee ging uit ouderdom. We moesten de visloze vissenkom laten staan, omdat Poes heimwee had! Ze zat elke keer op die plek steeds te zoeken, maar nu blijft ze uit de kom drinken. Soms zie je haar nog steeds wachten op Vissie, maar tijd draai je helaas niet meer terug.

– … Als ik aan het douchen ben, dan heb ik extra beveiliging voor de badkamerdeur. Poes wacht namelijk standaard voor de deur totdat ik klaar ben! Mijn vriend ziet haar steeds voor de badkamer liggen als ik bezig ben met mijn ochtend of avond routine. Doe ik dan de badkamerdeur open dan begint ze blij te mauwen en m’n benen kopjes te geven.

– … Poes is net een kruikje, als het iets minder met mij gaat (veel pijn door fibromyalgie) dan gaat ze precies liggen op de plek waar ik het meeste pijn ervaar, zo bijzonder! En het werkt heel goed zo’n mini verwarming!

– … Poes snurkt. En niet zo’n beetje ook! Ze pruttelt en knort, maar wel op een schattige manier.

poes 3

– … Er is iemand heel erg fan van mijn garderobe! Als we Poes niet kunnen vinden, dan kijken we in mijn kledingkast waar ze maar al te graag tussen mijn jurkjes en blazers ligt. Begrijpelijk, ik ben er ook heel dol op, maar van Poes had ik het in eerste instantie niet gedacht. En mijn kledingkastdeur is echt zwaar, ik kan het soms zelf niet eens openen en zij krijgt het met haar pootjes en koppie toch voor elkaar! Waar een wil is… Alles voor fashion! Echt een mode-tijger nietwaar?

– … Poes is een Marktplaats Poes. Toen mijn ouders gingen scheiden kon onze lieve hond niet mee, die bleef daarom bij mijn vader. Maar we mochten wel een kat en toen begon de zoektocht. Ik vond Poes op Marktplaats en toen we gingen kijken, was ze echt obese heel zielig! Maar ze was zo schattig en knuffelig (en groot, ze had ongeveer het formaat van mijn vroegere hond!) dat ik haar niet kon achterlaten en ze ging mee. Ze kon zichzelf amper omdraaien toen ze op haar rug lag en nu hebben we flink gewerkt aan haar conditie en is zij inmiddels gehalveerd in omvang. Ze is zo speels en vrolijk, maar ook veel energieker. Waarom doen mensen zoiets hun huisdier aan? Onbegrijpelijk, maar echt zo fijn dat ze nu zo gelukkig lijkt!

– … We zijn geen consequente Poes-ouders, oeps! We hebben echt geprobeerd Poes af te leren om bij ons in bed te kruipen, maar onze pogingen zijn zwaar mislukt. En heel begrijpelijk, ons bed ligt ook heerlijk. We vinden het nu ook helemaal niet meer erg, al verversen we wel extra vaak het beddengoed. Poes werkt veel beter dan een kruikje en haar vrolijke gepruttel zorgt ervoor dat je met een glimlach in slaap valt.

– … Als Poes zich beledigd voelt, omdat je bijvoorbeeld het avondeten moet redden in plaats van haar te knuffelen, dan gaat ze met de rug naar je toe zitten. Net een mini mensje met sterallures!

– … We hoeven niet bang te zijn dat we ons verslapen, want doordeweeks wordt er standaard door Poes heel letterlijk over ons heen gelopen om 07:00 en in het weekend krijgen we een uurtje extra, dan voelen we haar pootjes om 08:00. En als iemand haar binnen een half uurtje dan nog geen eten heeft gegeven, dan moeten we dekking zoeken onder de dekens anders worden onze voorhoofden gelikt… Beste wekker ooit, daar kan Philips Wake up light tegenop!

Heb jij ook een huisdier met zo’n vrolijk karakter?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.