Caturday – Tien feitjes over Poes

Caturday – Tien feitjes over Poes

PoesIt’s Caturday! Ze is onwijs fluffy, erg knuffelig en dol op haar brokjes. Ik heb het natuurlijk over Poes! Mijn vriend en ik zijn dol op Poes en samen vormen we een hecht mini gezinnetje. En Poes vindt al die aandacht erg fijn, net als het feit dat ze dol is op mijn garderobe maar daarover meer. Aangezien deze dame mij regelmatig tot in de late uurtjes mentaal ondersteunt tijdens het bloggen, verdient zij ook een plekje in the bloglights. Het leek mij daarom leuk om tien feitjes over Poes te delen, lees je mee? 

– … Als je ‘Toch Poes?’ zegt, dan zegt ze mauw terug alsof ze het bevestigt, zo lief en grappig!

– … Poes heeft als guilty pleasure het drinken uit de vissenkom. Hier zit een verhaal achter, aangezien Vissie en Poes (ja, we waren heel origineel met de namen) dikke vriendinnen waren. Vissie zwom altijd naar Poes toe als ze haar zag en Poes ging Vissie likken (!) alsof ze elkaar kusjes gaven. En dit ging drie jaar fantastisch, totdat Vissie naar de hemelzee ging uit ouderdom. We moesten de visloze vissenkom laten staan, omdat Poes heimwee had! Ze zat elke keer op die plek steeds te zoeken, maar nu blijft ze uit de kom drinken. Soms zie je haar nog steeds wachten op Vissie, maar tijd draai je helaas niet meer terug.

– … Als ik aan het douchen ben, dan heb ik extra beveiliging voor de badkamerdeur. Poes wacht namelijk standaard voor de deur totdat ik klaar ben! Mijn vriend ziet haar steeds voor de badkamer liggen als ik bezig ben met mijn ochtend of avond routine. Doe ik dan de badkamerdeur open dan begint ze blij te mauwen en m’n benen kopjes te geven.

– … Poes is net een kruikje, als het iets minder met mij gaat (veel pijn door fibromyalgie) dan gaat ze precies liggen op de plek waar ik het meeste pijn ervaar, zo bijzonder! En het werkt heel goed zo’n mini verwarming!

– … Poes snurkt. En niet zo’n beetje ook! Ze pruttelt en knort, maar wel op een schattige manier.

poes 3

– … Er is iemand heel erg fan van mijn garderobe! Als we Poes niet kunnen vinden, dan kijken we in mijn kledingkast waar ze maar al te graag tussen mijn jurkjes en blazers ligt. Begrijpelijk, ik ben er ook heel dol op, maar van Poes had ik het in eerste instantie niet gedacht. En mijn kledingkastdeur is echt zwaar, ik kan het soms zelf niet eens openen en zij krijgt het met haar pootjes en koppie toch voor elkaar! Waar een wil is… Alles voor fashion! Echt een mode-tijger nietwaar?

– … Poes is een Marktplaats Poes. Toen mijn ouders gingen scheiden kon onze lieve hond niet mee, die bleef daarom bij mijn vader. Maar we mochten wel een kat en toen begon de zoektocht. Ik vond Poes op Marktplaats en toen we gingen kijken, was ze echt obese heel zielig! Maar ze was zo schattig en knuffelig (en groot, ze had ongeveer het formaat van mijn vroegere hond!) dat ik haar niet kon achterlaten en ze ging mee. Ze kon zichzelf amper omdraaien toen ze op haar rug lag en nu hebben we flink gewerkt aan haar conditie en is zij inmiddels gehalveerd in omvang. Ze is zo speels en vrolijk, maar ook veel energieker. Waarom doen mensen zoiets hun huisdier aan? Onbegrijpelijk, maar echt zo fijn dat ze nu zo gelukkig lijkt!

– … We zijn geen consequente Poes-ouders, oeps! We hebben echt geprobeerd Poes af te leren om bij ons in bed te kruipen, maar onze pogingen zijn zwaar mislukt. En heel begrijpelijk, ons bed ligt ook heerlijk. We vinden het nu ook helemaal niet meer erg, al verversen we wel extra vaak het beddengoed. Poes werkt veel beter dan een kruikje en haar vrolijke gepruttel zorgt ervoor dat je met een glimlach in slaap valt.

– … Als Poes zich beledigd voelt, omdat je bijvoorbeeld het avondeten moet redden in plaats van haar te knuffelen, dan gaat ze met de rug naar je toe zitten. Net een mini mensje met sterallures!

– … We hoeven niet bang te zijn dat we ons verslapen, want doordeweeks wordt er standaard door Poes heel letterlijk over ons heen gelopen om 07:00 en in het weekend krijgen we een uurtje extra, dan voelen we haar pootjes om 08:00. En als iemand haar binnen een half uurtje dan nog geen eten heeft gegeven, dan moeten we dekking zoeken onder de dekens anders worden onze voorhoofden gelikt… Beste wekker ooit, daar kan Philips Wake up light tegenop!

Heb jij ook een huisdier met zo’n vrolijk karakter?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

  1. Marion

    Over huisdieren met overgewicht: hier in de straat loopt een hele dikke meneer en die heeft een golden retriever en echt, het beestje kan amper op zijn benen staan zo zwaar is hij. Ik denk echt dat mensen het niet door hebben. Deze man ook, zo dol op zijn hond en hij denk dat hij lief is voor hem door hem zoveel lekker eten te geven. Denk dat dat met jullie poes misschien ook wel zo is gegaan. Gelukkig is ze nu bij jullie en is ze weer gezond en fit! :-)
    Marion onlangs geplaatst…Alweer even bijkletsenMy Profile

  2. Denise

    Haha wat leuk! Onze pos ligt ook vaak op bed en als we een deur dicht hebben en ze wil erin, blijft ze net zo lang krabben tot we hem open doen. En ze drinkt uit de kraan haha! Onze poes is echt lief! ♡
    Denise onlangs geplaatst…Dare to dream tagMy Profile

  3. Anniek

    Awh, wat een schatje! Het lijkt me echt heerlijk om een poes te hebben, maar helaas is iedereen uit mijn gezin er allergisch voor behalve ik.. :) Bepaalde mensen bij wie ik weleens oppas hebben wel twee poezen, en die zijn ook zo lief! Lekker knuffelig. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat ze een grote steun zijn in de late bloguurtjes! Liefs Anniek
    Anniek onlangs geplaatst…Een bijzonder momentjeMy Profile

  4. Daisy

    Heerlijk Hoe elke kat zijn eigen karaktertrekken heeft! Bailey eist altijd aandacht als het haar uitkomt, komt bij je zitten en als je haar niet snel genoeg aait kijkt ze je boos aan en zegt heel hard ‘miauw!’. Haha! Zou niet meer zonder kunnen hoor, zo fijn dat er altijd iemand thuis is
    Daisy onlangs geplaatst…Daisies Signature HamburgerMy Profile

  5. Dita

    Wat leuk om te lezen! Wij hebben twee katten en die zijn ook dol op de kledingkast. Sowieso op kasten en kleine plekjes waar ze in kunnen kruipen. Ook komen die van ons standaard als ze ons ’s ochtends horen praten.
    Dita onlangs geplaatst…Project positiefMy Profile

  6. Haha, zo leuk om te lezen! Wij noemde onze poes ook Poes, hoe toevallig :D. Jeetje, dat ze gewoon gehalveerd is in omvang, inderdaad erg dat mensen hun huisdieren zo volproppen. Gelukkig heb je haar weer gezond gekregen en volgens mij is ze heel happy bij jullie! Ik vond het erg leuk te lezen Dagmar!
    Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Primark Stippling brush en eyebrow & lash groomerMy Profile

  7. Svenja

    Aaaaah zo een lief en schattig artikel Dagmar <3 Ik word hier helemaal happy van! Zelf heb ik helaas geen huisdier in verband met allergie. Maar mijn vriend en ik zouden later stiekem wel heel graag een poes willen hebben, ik vind ze zo lief altijd!
    Svenja onlangs geplaatst…Personal / Happy MomentsMy Profile

  8. Celeste

    Wat leuk geschreven! Ik wil ook zo graag een poes hebben, maar ben helaas allergisch. Stiekem hou ik hoop dat er een tijd komt waarin ik niet meer allergisch ben haha! ;)
    Celeste onlangs geplaatst…Ben ik wel klaar om te genezen?My Profile

  9. Esther Marieke

    Haha, heerlijk om te lezen, zo herkenbaar op alle punten! Al hebben wij twee katten en die verschillen ook wel weer van elkaar. Onze Pepper lijkt volgens mij het meeste op Poes. Hij voert ook hele gesprekken met ons en krijgt ook mijn kledingkast open. Hoe dan?! Zo fijn, als mijn vriend een nachtje weg is dan mogen ze gezellig bij mij slapen. Dan neem ik het speelkwartiertje om 3 uur maar voor lief ;)

  10. Kirsty

    Wat een leuk artikel! Poes lijkt me echt een schatje! Zelf willen we nog wel heel graag een kat, maar we wachten daar nog even mee totdat we dat financieel en qua tijd goed kunnen doen.
    Kirsty onlangs geplaatst…Favorieten februari 2015My Profile

  11. Sophie

    Haha, geweldig artikel Dagmar! Ik zou echt niet meer zonder mijn katten kunnen, ze zijn te leuk en soms zo onvoorspelbaar! Die laatste hebben wij thuis ook altijd, die beestjes zijn zo slim!
    Sophie onlangs geplaatst…Makeup Revolution Baked BlushMy Profile

  12. Danielle

    Vet schattig!
    Wij hebben ook katten; 2 uit t asiel (met 4 en 9 maanden) en 1 “pleegkat” overgenomen van familie door omstandigheden.
    Ze zijn allemaal zo schattig en ik zou ze voor geen goud willen missen. Nr 1 en 2 zijn nu 6 jaar en zulke dikke vriendjes. Nr 3 hebben we sinds 2 jr en is nu 16. Zij is echt t toppunt van kat-zijn. Ze kan zo eigenwijs zijn en is echt oost-indisch doof, haha.
    Nr 1 lijkt trouwens op Poes! Ook een schildpadje. En samen met nr 2 zijn ze partners in crime; nr 1 maakt de kast open en nr 2 pakt de pantys eruit om mee te spelen :S

  13. Xaviera

    Heel erg leuk om te lezen al deze feitjes van lieve Poes! Wat fijn dat ze precies tegen de plek gaat aanliggen waar je de meeste pijn hebt, katten voelen dat zo goed aan, heel bijzonder. Dat snurken en pruttelen herken ik heel goed van mijn eigen katten!
    Xaviera onlangs geplaatst…16 foto’s waar ik trots op ben!My Profile

  14. Deisy

    Zo lief geschreven haha, krijg gelijk zin om Poes te knuffelen ;-) Met die vissenkom vond ik ook zo schattig en zielig: het arme zieltje zonder Vissie. Nooit aan gedacht om nieuwe vis te kopen? Of trapt ze daar niet in denken jullie ;-) ? En ik begrijp ook niet waarom mensen zo hard tegen dieren kunnen zijn: dierenleed raakt mij dan ook diep en kan ook nooit naar die reclame’s kijken van zielige dieren. Dan begin ik wel te huilen hehe. X
    Deisy onlangs geplaatst…Mijn verhaal achter mijn adoptieMy Profile

  15. Anneke

    Wat een mooie poes is Poes.
    De meeste feitjes komen me heel bekend voor bij onze heren katers Paddy Bleu & Diesel Polo.
    Consequent…. wat is dat? Manlief wilde niet dat ze op de stoelen en bank gingen liggen, dat heeft hij 1 dag volgehouden. Toen zag hij in dat waarschuwen geen nut heeft en mogen ze wel op de stoelen en banken liggen. Iets wat ze met liefde doen.
    Ze praten ook graag terug. Als je zegt dat ze iets niet mogen, dan krijg je een beledigende mauw zo van dat dat wel mag.
    Paddy Bleu speelt ook graag voor wekker, alleen zijn timing is zelden goed. Hij is altijd 2 uurtjes te vroeg. Wij blijven dan nog wel liggen, maar hij komt dan om de haverklap naar ons toe. Deur van de slaapkamer dichtdoen heeft geen nut, want dan worden we gek van het gemauw en gekrabbel aan de deur.
    Het is ook wel heerlijk met 2 van die monstertjes in huis en zou ze voor geen goud kwijt willen.
    Anneke onlangs geplaatst…Niet verder vertellenMy Profile

  16. Leonie

    “- … Als je ‘Toch Poes?’ zegt, dan zegt ze mauw terug alsof ze het bevestigt, zo lief en grappig!””
    Dat doet onze poes ook ja, heel leuk!

    En die van ons komt ook bij mij liggen als ik me niet goed voel. Heel lief. Net alsof ze het precies aanvoelen en je willen troosten!
    Leonie onlangs geplaatst…Liebster Award nominatieMy Profile

  17. Nathalie

    Leuk artikel! Mijn twee poezen zijn ook echte dames met een eigen karakter. Maar net als jullie Poes zijn ze heel lief en doen ze geen vlieg kwaad. Of eigenlijk..vliegen doen ze wel kwaad, maar mij zouden ze nooit bijten of krabben. Op bed mogen ze trouwens nooit. Mijn slaapkamerdeur zit dicht en ze slapen op de gang. Het bed is alleen voor mij en mijn vriend.
    Nathalie onlangs geplaatst…Gelezen, gezien, gedaan: Billy Elliot en wasmachinefilter schoonmaken …door NathalieMy Profile

  18. Els

    Erg leuk om te lezen denk dat ik over onze hond wel een boek kan schrijven

  19. Saar

    Hier is het Luna, mijn border collie en Wolf, de herder van mijn vriend, die ons zo’n gezelschap houden. Ook heel goede verwarmingen. Je moet alleen tegen een beetje gewicht kunnen af en toe :)
    Saar onlangs geplaatst…Days of Gratitude #18My Profile

  20. Lieke

    Aaah! Wat klinkt poes als een enorm leuke poes. En veel dingen komen me heel bekend voor als ik terugkijk naar onze kat. Die dronk ook altijd uit alles waar water in zat/ uit kwam. En waar Poes buiten op je wacht tijdens het douchen ging Ushi mee de badkamer in om in de wasbak te gaan liggen. Gekke beesten. ;)
    Lieke onlangs geplaatst…My Happy Moments #5My Profile

  21. kim

    Wat een schatje!! Veel dingen zijn herkenbaar, mijn katten kunnen ook echt hárd snurken haha :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge